Reacties voor: watchOS 7: meer dan 20 nieuwe functies waar we dol op zijn

De grootste functies en kleine ontdekkingen
Apple brengt met watchOS 7 een aantal vernieuwingen naar je Apple Watch. Sommige bestaande functies werken iets anders, terwijl er ook een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen zijn. Dit zijn onze favoriete watchOS 7-functies op een rij.
Daniel Vischjager -

Reacties: 34 reacties

  1. Apple Pay kaarten kiezen

    Dit kan wellicht handig zijn, voor de rest sta ik niet te juichen om de vernieuwingen.

  2. Ik had gehoopt op het zuurstofgehalte meten

  3. Ik vind die slaap app juist de grootste onzin, de meeste mensen laden juist hun horloge op tijdens het slapen. Misschien voor de “minder” hard werkende mensen wel een goede optie? Maar als ik hem de nacht om laad dan ga ik met de accu lading de einde dag niet halen. Zo een accu 2 of 3 dagen mee gaan zou deze functie misschien wel interessant kunnen zijn.

  4. Ik hoop, dat je die automatische handenwas-detectie ook kunt uitschakelen. Kost “veel” energie (door het bijhouden van je handbewegingen), kost privacy (door het luisteren naar stromend water), verspilt water (door de kraan 20 seconden te willen horen lopen, en is waarschijnlijk misleidend.

    Alle kans, dat afwassen en handmatig boren en schroevendraaien als handenwassen gezien worden, maar dat handen inzepen voordat je de kraan opent en ze eronder afspoelt niet telt.

    Wat de wijzerplaten betreft: ik ben benieuwd, of WatchMaker voor iOS nu qua mogelijkheden in de richting gaat komen van WatchMaker voor Android.

  5. @iVar: Minder hard werkende mensen ?. Er zijn genoeg hard werkende mensen die ook gewoon overdag hun horloge even 2 uur aan de lader kunnen leggen of die iets minder obsessief zijn met hun horloge en hem savonds 2 uurtje kunnen missen om hem op te laden .

  6. Origineel geplaatst door Chris Laarman
    Ik hoop, dat je die automatische handenwas-detectie ook kunt uitschakelen. Kost “veel” energie (door het bijhouden van je handbewegingen), kost privacy (door het luisteren naar stromend water), verspilt water (door de kraan 20 seconden te willen horen lopen, en is waarschijnlijk misleidend.

    Alle kans, dat afwassen en handmatig boren en schroevendraaien als handenwassen gezien worden, maar dat handen inzepen voordat je de kraan opent en ze eronder afspoelt niet telt.

    Wat de wijzerplaten betreft: ik ben benieuwd, of WatchMaker voor iOS nu qua mogelijkheden in de richting gaat komen van WatchMaker voor Android.

    Ja hoor, kun je uitzetten, staat standaard ook uit.

  7. Zuurstofmeting is niet gepresenteerd en dat was wellicht de belangrijkste verwachte vernieuwing. Dat is heel wonderlijk en teleustellend.

  8. Origineel geplaatst door Klein
    Ik had gehoopt op het zuurstofgehalte meten

    Waarschijnlijk zit dit alleen in de nieuwe Apple Watch 2020, maar die is natuurlijk nog niet aangekondigd 😉

  9. @iVar: heel veel mensen gebruiken bijvoorbeeld AutoSleep. Het gaat prima de Apple Watch even voor en na het slapen op te laden

  10. Welke van de nieuwe functies gaan ook werken op de Apple Watch 3?

  11. Ik ben benieuwd of er ook een “slaapschuld” functie op zit. Die vind ik wel handig met Autosleep. En opladen doe ik in de ochtend als ik aan het douchen, aankleden enzo ga.

  12. Dit jaar mijn serie 2 maar eens gaan vervangen voor een serie 6

  13. @Michel: idd dat lijkt iets wat niet software matig geregeld kan, vraagt nieuwe hardware
    Het groeten in de ochtend met het weer ed lijkt mij de leukste nieuwigheid van 7.

  14. De hele slaapmodus van Apple is een teleurstelling. Gepland slapen is geen optie voor mij. Als ik slaap wil ik niet m’n tel op niet storen zetten.
    Doe mij maar AutoSleep. Die detecteert het automatisch.
    Gemiste kans Apple

  15. Er is nog een optie bij gekomen op het vlak van toegankelijkheid voor blinden die met braille werken. Het gaat mogelijk worden om de Apple watch te bedienen met een brailleleesregel. Ik ben daar heel blij om.

  16. Nu een series 5 kopen of toch wachten op de series 6?

  17. Origineel geplaatst door Sander
    Nu een series 5 kopen of toch wachten op de series 6?

    Ik zou wachten, als de nieuwe watch uit is dalen de prijzen van de 5 en dan kan je kiezen wat voor jou het best is.

  18. @DD: idd nu nog de 5 kopen is slecht moment , benieuwd wat er nu gebeurt je had nu de 5 met 3 als budget misschien nu 6 met 4 als budget of toch de 5?

  19. Een slaap app op een horloge die het niet uithoudt 24 uur per dag met batterijverbruik. Wat is de logica hiervan! Snap het hele concept niet van een smartwatch met zo’n accu tijdsduur.

  20. @Fgeer: wat een onzin. Met een sleep app als autosleep is 2 x een half uur (voor en na het slapen) ruim voldoende.

  21. @Fgeer:
    Dat was ook mijn grote tegen bij de watch daarom eerst een vivofit 2 gehad ruim drie jaar , die hoefde nooit te laden ideaal .
    Nu toch een watch maar valt niet tegen er is mee te leven al was t wel mooier dat je dagen met de Batterij zou kunnen doen

  22. Origineel geplaatst door Chris Laarman
    Wat de wijzerplaten betreft: ik ben benieuwd, of WatchMaker voor iOS nu qua mogelijkheden in de richting gaat komen van WatchMaker voor Android.

    Denk ik niet, Apple zal altijd blijven bepalen wat er mag en kan getoond worden op de Apple Watch. Ik persoonlijk zou graag de tijd in het groot in het midden van de Watch hebben met daarboven en daaronder steeds drie complicaties, maar dit is na 5 Apple watches nog steeds niet mogelijk omdat Apple heeft beslist dat het uur altijd rechts boven getoond zal worden.

  23. Heeft de handenwas functie eigenlijk ook integratie met de gezondheid app? Krijg je daar een overzicht te zien hoe vaak/lang je hebt gewassen? Of is het echt een los opzichzelfstaand iets zonder verdere data inzichten?

  24. Handen wassen functie werkt op mijn series 4 niet. Nochtans genoeg geluid van stromend water.
    Trouwens, wie laat nu de kraan 30 seconden stromen terwijl hij z’n handen wast?? Heel eco hoor, Apple. 🤣
    Slaapfunctie van Apple is vergelijke met AutoSleep plaatsvervangende schaamte.

    Siri is nu nog slechter geworden dan jaren ervoor. Begrijpt helft van de commando’s die op os7 perfect werkte niet meer.

    Echt niet normaal.

  25. Iemand ook problemen met de helderheid van het scherm? Is niet te regelen met crown. Alleen harde reset helpt (maar vaak de volgende dag weer gedimd scherm)

  26. In de rekenmachine app in WatchOS7 kan je nu kiezen voor fooien ipv %. Je krijgt in de rekenmachine een een knopje FOOI. Wanneer je het af te rekenen bedrag invult en op FOOI tikt kan je kiezen met hoeveel personen je bent en wie wat moet betalen en je kan een bedrag kiezen en de app rekent automatisch uit hoeveel % dat is.

  27. Origineel geplaatst door Karst
    Iemand ook problemen met de helderheid van het scherm? Is niet te regelen met crown. Alleen harde reset helpt (maar vaak de volgende dag weer gedimd scherm)

    Nee, wat vreemd. Heb je hem al ontkoppeld en opnieuw toegevoegd. Wellicht dat dat je probleem verhelpt?

  28. Of het aan de nieuwste update van de iPhone ligt of de update van de Apple Watch weet ik niet, maar ik merk wel een irritant verschil.
    In de Activiteiten app (nu plotseling Conditie geheten) verschijnt bij de gedane Workouts niet meer het kaartje waarop je kunt zien welke route je gelopen of gefietst hebt.
    Is dit een bug of moet ergens in de Instellingen weer iets aangepast worden? Zou leuk geweest zijn als men zoiets had gemeld…

  29. @Karst: als je bij instellingen gaat naar beeldscherm en helderheid en een keer op de regel klikt dan is het wel te regelen met de crown. Wat mij wel is opgevallen dat het niet goed synchroniseert met de watch app. Op mijn iPhone staat ie in het midden bij beeld en helderheid en op mijn Apple Watch helemaal naar links.

  30. Mijn Apple Watch 3 start regelmatig zomaar opnieuw op ? Krijg je ineens het Apple logo in beeld ☹️

  31. Wat een heisa om een in mijn ogen flutupdate. Nieuwe dingen voegen heel weinig toe en dat ze force touch hebben uitgeschakeld is ronduit schandalig. Je gaat toch ook niet ineens de navigatie van oudere modellen van auto”s actief onklaar maken als er een nieuw model op de markt komt. Minder dan een jaar geleden grof geld betaald voor iets wat nu onbruikbaar is. En de ux is er echt dramatisch op geworden. .

  32. @BrutusNL: het nieuwe alternatief is prima en werkt in de meeste gevallen net zo snel. Kwestie van wennen.

  33. Bij mij gaat het op de watch 3 prima, was aanvankelijk wat lastig updaten , was makkelijk op te lossen door los koppelen en bij de 7.01 was er geen probleem, werkt goed fijne nieuwe dingetjes en mijn eerste gen SE is ook heel fijn, het is een gouden koppel

  34. @Ed: Nee, het IS niet prima. Dat mag jouw mening zijn en dan is het voor jou okay, maar ik vind het ruk. Stel dat ze ineens 4G onklaar maken op je iPhone X, omdat de 12 5G heeft. Dat vindt niemand okay. Ik vind het principieel niet kunnen, dat je hardware waar een klant voor heeft betaald, bewust en actief onklaar maakt zonder dat daar een goede reden voor is, zoals bijvoorbeeld wel logisch is dat je iphone 3GS niet met iOS 14 werkt omdat de hardware dat niet trekt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.