Reacties voor: Apple neemt afscheid van Force Touch in watchOS 7

Dit betekent het voor jou
Al sinds de allereerste Apple Watch gebruik je Force Touch voor extra opties. Door stevig op het scherm te drukken, krijg je mogelijkheden die normaal gesproken niet op het scherm passen. Apple neemt nu afscheid van deze functie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Als het echt zo is, dat Forch Touch weggaat, is dat echt zonde, ik gebruik dat echt vaak!

  2. Betekent dus dat de Force Touch module in de volgende Apple Watch verdwijnt, voordeel is dat de Apple Watch hiermee ietwat dunner kan worden.

  3. Origineel geplaatst door 020
    Betekent dus dat de Force Touch module in de volgende Apple Watch verdwijnt, voordeel is dat de Apple Watch hiermee ietwat dunner kan worden.

    En goedkoper…..ownee….

  4. Ik gebruikte het voornamelijk voor alle meldingen te wissen.
    Nu moet je helemaal naar boven scrollen om op een knop te duwen.
    Jammer maar het zal wel een gewoonte worden.

  5. Wat een onzin dit, er zijn zoveel situaties waarin force touch echt iets toevoegt, zoals in 1 keer al je notificaties verwijderen, van raster naar lijstweergave switchen et cetera. de oplossing in de vorm van die knopjes gaat echt een pain in the ass worden op m’n 38mm series 3.

  6. Het zou natuurlijk ook nog maar kunnen zijn, dat ze een vingerafdruk scannert onder het scherm doen…

  7. @Alex: origineel weer, hoor… Not

  8. Echt jammer dit. Ik gebruikte dit best vaak op mijn Apple Watch.

  9. Ben ik gewend aan de – voor mij handige – force touch met mijn eerste watch. Verwijderd apple die functie. Ben benieuwd hoe dat zonder gaat werken.

  10. Je hebt met de aanschaf van je watch toch ook betaald voor de 3D Touch zou belachelijk zijn als ze dit bij de huidige modellen uitschakelen. Als ze dit bij de nieuwe modellen willen doen prima dan kun je nog besluiten om dat model niet te kopen maar gewoon functies weg halen is belachelijk.

  11. @Joshua: Is bij de iPhone min of meer ook gebeurt….
    De mensen met watch 2 en ouder houden het want die krijgen de update niet.
    Mogelijk wanneer je de watch 3 combineert met iPhone 5s 6 blijft t ook werken .
    Het afscheid hiervan nemen zal voornamelijk een bezuiniging zijn, nu hoeven ze dat niet meer te plaatsen in nieuwere toestellen

  12. Origineel geplaatst door 020
    Betekent dus dat de Force Touch module in de volgende Apple Watch verdwijnt, voordeel is dat de Apple Watch hiermee ietwat dunner kan worden.

    Haal anders alles weg, nog dunner!

  13. @Arno1975:

    Zuur hoor.

  14. Origineel geplaatst door Ewaut
    Ik gebruikte het voornamelijk voor alle meldingen te wissen.
    Nu moet je helemaal naar boven scrollen om op een knop te duwen.
    Jammer maar het zal wel een gewoonte worden.

    Klopt daar gebruik ik het ook veel voor, ik moet zeggen dat op de iphone lang ingedrukt houden van een icoontje of de spatiebank ingedrukt houden ook prima werkt. Maar ik vraag me ook af hoe je bijv een wijzerplaat moet wijzigen als je niet meer hard op het scherm kunt duwen. Lijst weergave van je apps wijzig ik nooit, staat altijd op een lijst dus dat is niet erg om eenmalig te wijzigen in je instellingen. Maar een wijzerplaat wijzigen of je notificaties wissen of de view van je kalender is wel wat gebruikers onvriendelijk als het niet meer op de huidige manier kan.

  15. Origineel geplaatst door Willem-jan
    Wat een onzin dit, er zijn zoveel situaties waarin force touch echt iets toevoegt, zoals in 1 keer al je notificaties verwijderen, van raster naar lijstweergave switchen et cetera. de oplossing in de vorm van die knopjes gaat echt een pain in the ass worden op m’n 38mm series 3.

    Waarom verwijderen?

  16. Allé, we zijn ons weer aan het laten opnaaien: Force Touch wordt vervangen door een lange aanraking, net zoals dat gedaan werd op de iPhone.

    Geen reden tot paniek dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.