Reacties voor: watchOS 7 bugs en problemen: dit zijn mogelijke oplossingen

watchOS 7 geeft sommige Apple Watch-gebruikers flink wat problemen. Zo loopt de batterij sneller leeg en worden workouts niet altijd goed opgeslagen. In dit artikel verzamelen we veel voorkomende problemen en bugs in watchOS 7.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Nog meer mensen last van het volgende?
    Bij het slapen gaan hoorde ik een ‘slaaplied-geluidje’ en bij het opstaan een alarm (morgenstond oid) nu hoor ik geen geluidje meer bij het slapen gaan (niet storen wordt dan ingeschakeld) en hoor ik ook geen geluid meer via mij iPhone bij het einde van de slaapcyclus.

  2. Ik merk dat mijn Series 3 minstens 1 keer per dag spontaan herstart (ineens Apple logo op het scherm). Wat zoekwerk op Google laat zien dat ik niet de enige ben daarmee.

  3. Ik merk dat mijn series 3 na de update naar watchOS 7 zichzelf meermaals per dag spontaan herstart.
    Dan wil je de tijd weten en zie je het codescherm i.p.v. je watchface.

    Een snelle search leert me dat ik niet de enige ben. En een oplossing ben ik nog niet tegengekomen.
    Mijn Watch herstarten doe ik sowieso eens in de twee dagen, in de nacht dat ik mijn horloge niet hoef op te laden, dus daar ligt het niet aan…

  4. @Paul Storm van Leeuwen: Minimaal 1 keer ja hoop dat ze dit snel oplossen.

  5. Mijn series 4 batterij liep na de update enorm snel leeg. Voor de update deed ik bijna 2 dagen met de batterij. Nu was na een halve dag de batterij al leeg. En ik deed niets anders. Herstarten hielp niet. Opnieuw koppelen lijkt te helpen. Het is nu middag en batterij zit nog op 87%.

  6. Ook mijn Apple Watch 3 start de hele dag meerdere malen spontaan weer op. Lijkt een bug te zijn.

  7. Heb ook de watch 3 , alleen tijdelijk afwijkend met Apple Pay nu weer normaal. Updaten was alleen iets lastiger maar nu is het prima! Wel goede nieuwe functies, zou mensen toch ondanks het moeilijker updaten aanraden wel te updaten, je krijgt betere nacht functie je iPad krijgt push bericht volle accu watch de bonus v ah heeft nu streepjescode en dat werkt, geprobeerd! En je kunt de ringen nu ook blauw en groen aanpassen!

  8. Ik kan bevestigen dat het opnieuw koppelen van de Watch bij mij 2 problemen heeft opgelost
    – Battery Drain (soms maar 4 uur met een accu)
    – GPS data bij workouts

  9. Bij mij lijkt het resetten van mijn Apple Watch 3 te liggen aan 1 van de compilaties die ik zichtbaar had in mijn wijzerplaat. Heb deze verwijderd uit mijn wijzerplaat en sindsdien is het goed. Misschien wat experimenteren waard?

  10. @Paul Storm van Leeuwen: heb ik ook op mijn Apple Watch 6. Ook whatsapp berichten niet volledig op mijn Apple Watch als het bericht te lang is.

  11. Bij mij werkt de handoff functie ook niet meer. Ik kan mijn mac niet meer ontgrendelen met mijn apple watch sinds de update.
    Verder vele restarts. Vaak drie per dag.

  12. Origineel geplaatst door Bram
    Nog meer mensen last van het volgende?

    Bij het slapen gaan hoorde ik een ‘slaaplied-geluidje’ en bij het opstaan een alarm (morgenstond oid) nu hoor ik geen geluidje meer bij het slapen gaan (niet storen wordt dan ingeschakeld) en hoor ik ook geen geluid meer via mij iPhone bij het einde van de slaapcyclus.

    Dit heb ik ook!! Miste m’n slaap melodie al!! Applewatch Series 5.
    Ook laadt mijn Applewatch heel slecht op. Alsin een uur aan de lader en nog geen 10% opgeladen. Heb echt van alles al geprobeerd. Zonder verbetering helaas. Loopt nu een case bij Apple. Ook heb ik last van dat hij random herstart. Dit alles is begonnen met de watchOS 7 update. Daarvoor nooit problemen gehad.

  13. Origineel geplaatst door Bart Caris
    Bij mij werkt de handoff functie ook niet meer. Ik kan mijn mac niet meer ontgrendelen met mijn apple watch sinds de update.

    Verder vele restarts. Vaak drie per dag.

    Probeer onderstaande eens. Bij mij en anderen heeft het ook geholpen om weer je Mac te kunnen ontgrendelen met je Watch.

    Oplossing wanneer je je Mac niet meer kan unlocken na de installatie van Watch OS7.

    Het probleem is terug te voeren naar de Sleutelhanger en plists die niet goed werden gereset.
    Om je Mac weer te kunnen ontgrendelen met je Apple Watch moet je de volgende stappen doorlopen:

    – Opende Sleutelhanger op je Mac (staat in de map App / Hulpprogramma’s
    – In “Weergave”, selecteer: “Toon onzichtbare onderdelen”
    – Zoek nu op “Auto Unlock”
    – Je ziet nu een hele lijst met applicatie passwoorden voor “Auto Unlock: XXXX’s …”
    – Selecteer all deze records en verwijder ze. (Dit zal de auto unlock resetten/uitschakelen op andere Mac’s indien je meerdere Mac’s gebruikt.)
    – Zoek nu op “AutoUnlock” (zonder spatie)
    Je vindt nu 4 records: “tlk” “tlk-nonsync” “classA” “classC”
    Select deze 4 records en verwijder ze. (Deze worden automatisch door het MacOS hersteld).
    – Sluit nu de Sleutelhanger

    – Open “Finder” ga naar “~/Library/Sharing/AutoUnlock”
    Daar vind je 2 bestanden: “ltk.plist” en “pairing-records.plist”
    Verwijder beide.

    Open “System Voorkeuren” selecteer bij “Beveiliging en Privacy”: “Gebruik je Apple Wacht om apps en je Mac te ontgrendelen”
    Dit moet je een keer blijven proberen. De eerste keer zal niet lukken. Daarna zal het vinkje aanblijven en je je Mac weer met je Watch ontgrendelen.

  14. Origineel geplaatst door Ed
    @Paul Storm van Leeuwen: heb ik ook op mijn Apple Watch 6. Ook whatsapp berichten niet volledig op mijn Apple Watch als het bericht te lang is.

    Dat is volgens mij een nieuwe instelling;
    In de Watch app op je iPhone kies je voor Berichtgeving en dan de toggle “Toon altijd korte meldingen”.

    Origineel geplaatst door Remco
    Bij mij lijkt het resetten van mijn Apple Watch 3 te liggen aan 1 van de compilaties die ik zichtbaar had in mijn wijzerplaat. Heb deze verwijderd uit mijn wijzerplaat en sindsdien is het goed. Misschien wat experimenteren waard?

    Welke complicatie was dat dan? Ik gebruik standaard de Siri watchface met daarin de datum en activiteitenringen…

  15. Wat een ergernis! Toto nu toe was mijn batterij na 18 uur en een workout van 45 min mijn Apple Watch 4 met WatchOS 6 nog 40-50% geladen. Nu na 6 uur leeg! GPS data van een workout ontbreken. Dit heb ik bij 2 AppleWatches (0 en4) nog niet eerder meegemaakt, ook niet met iPhones of iPads.

  16. @Paul Storm van Leeuwen: Bij mij ook, ik merkte dit vanmorgen op.

  17. Grote ergernis met zowel series 4 en 5. Probleem grotendeels opgelost met series vijf na herkoppeling met iPhone. Met series 4 blijft probleem bestaan.

  18. @Jan van de Wouw: dank hè voor het melden. Helaas helpt het uitzetten van die functie niet. Ik ben niet de enige in de familie die dit heeft bij erg lange berichten. Dus denk dat het een bug is.

  19. @Rob: Helaas werkt dit niet. Het vinkje verdwijnt weer vanzelf, zelfs na 10 keer proberen.

  20. Batterij op series 4 is ook verschrikkelijk momenteel. Kan er zelfs geen volledige dag mee doen.. ik heb de ‘handen wassen’ feature weer uitgeschakeld en hoop dat dit iets doet.

  21. Origineel geplaatst door Jommy
    Wat een ergernis! Toto nu toe was mijn batterij na 18 uur en een workout van 45 min mijn Apple Watch 4 met WatchOS 6 nog 40-50% geladen. Nu na 6 uur leeg! GPS data van een workout ontbreken. Dit heb ik bij 2 AppleWatches (0 en4) nog niet eerder meegemaakt, ook niet met iPhones of iPads.

    Dat GPS data tijdens een workout zonder iPhone ontbreekt heb ik ook zie ik nu. De route staat niet in mijn iPhone 🙁

  22. Voorheen nooit problemen met mijn iWatch 5. Nu haalt mijn batterij slechts 10 uur dan leeg. Ik heb maar een vraag hoe kan ik downgraden naar de vorige versie.

  23. Helaas met mijn series 4 ook problemen met de batterij, deze was binnen een halve dag leeg. Daarnaast worden de workouts niet meer gesynchroniseerd met de iPhone conditie-app, geen GPS gegevens. Wat een ergernis. Herstarten, opnieuw koppelen heeft niet geholpen. Dit al meerdere malen geprobeerd. Hopen op snelle software oplossing…

  24. @Bart Caris: Dat is jammer dat het niet gelukt is bij jou. Bij mij en anderen heeft het wil geholpen en kunnen we de Mac weer ontgrendelen met de Watch.
    Heb van iemand anders begrepen dat het bij hem in eerste instantie ook niet lukte totdat hij zijn iPhone vergrendeld had.
    Maar ook ik hoop een een snelle update. Gelukkig is na het een keer ontkoppelen en koppelen de accu al veel beter geworden. Zit nu nog op 47%.

  25. Met de iPhone update niets mis tot nu toe alleen wat is die watchOS update kwalitatief uitermate teleurstellend zeg! ‘Touch’ om zeep geholpen, batterij na een halve dag al leeg en ook geen gps data meer in de workouts. En Apple houdt de kaken weer stijf op elkaar. Prutswerk is de juiste benaming…wederom.

  26. @Remco: welke compilatie dan?

  27. Mijn datumweergave is weg! Kan m niet meer instellen

  28. Mijn watch 4 was na de update binnen 6 uur leeg. Bleek dat ik ook geen GPS data had van nieuwe wandelingen. Herstarten hielp niet.

    Loskoppelen en weer koppelen aan mijn iPhone werkte wel. Maar wat een onvriendelijke process is dat. Je wordt niet duidelijk gemaakt dat er een backup wordt gemaakt bij loskoppelen (puur op basis van vertrouwen in jullie artikel toch maar gedaan), en bij terugkoppelen moet je veel te veel instellingen weer doorlopen (incl Apple Pay) en lijkt het daarna erop dat er veel data ontbreekt (workouts en medailles bijvoorbeeld). Uiteindelijk staat alle data weer terug, maar een simpele “Don’t panic, alle data komt terug” melding is wel op zijn plaats.

    En natuurlijk is het niet acceptabel dat je dit process moet doorlopen. Eigen schuld omdat ik meteen iOS/watchOS 14/7 installeerde en niet gewacht heb op iOS/watchOS 14.x/7.x. Inmiddels is het wel bekend dat de .0 versies bugs kennen.

  29. Ik kan geen gebruik meer maken van Apple Pay voor Rabobank en ING op Watch 5 na update iOS 14 en Watch Os. Weet iemand wellicht hier een oplossing voor? Synchroniseer niet met IPhone.

  30. Weet niet of het een iOS14 of WatchOS7 bug is maar kan m’n recente hartslag-geschiedenis bij ‘Toon alle gegevens’ (op iPhone-XR) niet meer bekijken; springt meteen terug naar 2017. (hartslagoverzicht ook afwezig bij laatste workout) Hoe op te lossen? (Herstart en opnieuw koppelen al gedaan)

  31. Bij mij werd (series 4) gegevens van workout niet goed doorgeleid naar gezondheidsapp op iPhone.
    Geregistreerde stappen in workout worden wel juist doorgeleid naar conditie in iPhone, maar stappentellerapp (StepsApp) worden ze voor een groot deel niet doorgeleid. Ze verdwijnen zelfs uit de stappentellerapp van Watch.
    Ook het verloop van hartslag wordt niet altijd juist of helemaal niet doorgeleid.
    Opnieuw opstarten en opnieuw koppelen bieden geen oplossing

  32. Gisteren de stappen doorlopen, AW en iPhone opnieuw opgestart. Later ook de AW losgekoppeld en opnieuw verbonden net mijn telefoon. Helaas vandaag wederom geen GPS bij mijn workout en mijn 2de workout niet zichtbaar in de fitness app. Iemand nog idee ?? Dankjewel alvast! .

  33. Na een paar dagen watchOs7 op mijn Apple watch 5 valt het volgrnde op , batterij leeg na ca 9 uur , vanochtend 8.23u 100 % , nu vanmiddag 17.17u 9 % , dit zou inhouden bij normaal gebruik dus 2 x opladen op 1 dag !!!! ook wordt inderdaad bij work-outs de GPS niet bijgewerkt , blijft op de begin locatie staan , dus geen route met fietsen of lopen .

  34. @Edwin: helaas geen idee. Ik heb ook alle stappen doorlopen. Mijn workout staat alleen op mijn Apple Watch maar wordt niet gesynchroniseerd met mijn iPhone. Ontzettend balen.

  35. Sinds de laatste update schakelt mijn watch 3 serie een aantal keren per dag zichzelf uit en zijn de activiteiten niet zichtbaar.
    Héél irritant

  36. @Edwin:
    Is een bug in iOS 14: ringen op Watch en iPhone kloppen, grafieken en waarden zijn goed op Watch, fout op iPhone. Idem routes, soms alleen pin van startpunt. En niet alle workouts worden gesynchroniseerd naar iPhone. Onbegrijpelijk, maar oude workouts kloppen ook niet meer en routes verdwenen.

    Ik heb een bug report laten insturen door Apple Support, incl. diagnostics, logbestanden en screenshots. Bel sowieso Apple Support, dan krijgt deze bug de aandacht die hij verdiend.

    Wil je lezen hoe groot de bug is. Op dit moment 1300+ mensen met workout problemen op Watch/iPhone, vele mogelijke oplossingen maar werken voor het meerendeel van de mensen helaas niet.

    Dus wachten op een snelle iOS update voor deze onbegrijpelijke bug. Voor vele van ons is workout de reden om een Apple Watch te kopen, en die nummer 1 feature werkt nu totaal niet.

  37. Origineel geplaatst door Dennis
    Mijn datumweergave is weg! Kan m niet meer instellen

    Heb je de Agenda-app misschien verwijderd? De datum-complicatie is daar namelijk op gebaseerd las ik ergens.

  38. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Haha, idd.

    Maar na de eerste keer lezen heb ik het artikel enkel geopend voor de reacties 😁

  39. Ook bij mij helaas problemen mer de work-outs en unlocken van Macbook met watch. Meeste work-outs komen niet over naar iPhone en kaarten niet meer zichtbaar, ook niet voor oude work-outs. Gaat om serie 4 nike apple watch en iPhone 10xs. Opnieuw opstarten en koppelen beide helaas geen resultaat!

  40. De tip over ontkoppelen en weer koppelen werkt bj mij goed. GPS kaartje van een workout weer zichtbaar, batterij duur is weer zoals deze was.

    Ben weer tevreden

  41. De schermbeveiliging van mijn Mac‘s (!) opent niet meer met mijn AppleWatch. Opnieuw aanmelden via instellingen (Scherm en Bluetooth) is nog niet gelukt, ook niet als Bluetoothverbinding volgens AppleWatch is gemaakt. De Mac “ziet” de Watch niet.

  42. Naast alle problemen met de workouts niet inladen en gps functie heb ik ook een probleem met de automatische controles. Saturatie, hartritmevariabiliteit, hartslag etc. werden voorheen gaande weg de dag automatisch gemeten. Nu alleen handmatig… nog meer mensen ?

  43. Na de update op mijn series drie , start hij 6x per dag op . Het rare is hij doet het wel 4x binnen een uur en daarna nog 2x over de rest van de dag . Normaal gaat mn batterij 2 dagen mee . Nu na 1,5 dag al kritiek 😓

  44. Mijn Apple Watch 3 start continu opnieuw op. Iemand een idee?

  45. @Bram: Inmiddels fix gevonden. Een kwartier voordat de slaapcyclus begint kan je beginnen met ‘ontspannen’. Dan klinkt er 1 minuut voordat dat tijdstip aangebroken is het slaapgeluidje weer. Ik denk dat omdat bij de aanvang van de slaapcyclus ook ‘niet storen’ wordt geactiveerd dit geluidje net na dat moment komt en dan hoor je het niet meer.
    Het einde van de slaapcyclus komt dus nu via de watch en niet meer via de iPhone! Dan moet je dus niet je watch in theatermodus zetten (zoals ik altijd deed om geen last te hebben van de verlichte wijzerplaat) want dan hoor je niets meer maar voel je alarm alleen nog maar.

    Hope this helps

  46. Origineel geplaatst door Aart
    Bij mij werd (series 4) gegevens van workout niet goed doorgeleid naar gezondheidsapp op iPhone.
    Geregistreerde stappen in workout worden wel juist doorgeleid naar conditie in iPhone, maar stappentellerapp (StepsApp) worden ze voor een groot deel niet doorgeleid. Ze verdwijnen zelfs uit de stappentellerapp van Watch.
    Ook het verloop van hartslag wordt niet altijd juist of helemaal niet doorgeleid.
    Opnieuw opstarten en opnieuw koppelen bieden geen oplossing

    Ik had ook het probleem dat Stepsapp niet meer werkte. Na de 1e update (iOS 14) bleek  watch snel leeg qua batterij en ook niet gekoppeld meer met iPhone. Ik heb toen de  watch terug gezet naar fabrieksinstellingen en ben opnieuw gaan vullen. Toen bleek dat de apps op mijn iPhone niet meer automatisch naar mijn  watch werden gedownload. Stepsapp kreeg ik helemaal niet meer op mijn watch!

    Ik heb  gebeld en een medewerkster gesproken die dit probleem een paar dagen eerder met een andere klant had. Ze is uren aan het zoeken is geweest hoe dit op te lossen. Het blijkt dat de apps op de  watch niet meer automatisch via de iPhone worden geïnstalleerd. Je moet ze zelf weer opnieuw aanschaffen door ze te downloaden vanuit de AppStore voor de  watch!

    Ik wist niet eens dat dit een mogelijkheid was. Uiteindelijk is het inderdaad de oplossing geweest. Ben op mijn watch zelf gaan zitten priegelen en daar vanuit de watch AppStore alles weer opnieuw gedownload. Was wel een werkje nog want ik moest per app steeds opnieuw mijn wachtwoord invoeren. Via copy past deed ik mijn wachtwoord op het toetsenbord plakken, dat dan bij iedere zogenaamde “nieuwe” aankoop op de iPhone ineens omhoog popt. Ik heb dit systeem nergens terug kunnen lezen bij iCulture of op een andere site. Misschien heb ik het gemist en heb ik niet goed gekeken hoor, maar daarom typ ik hier mijn ervaring. Dit in de hoop dat iemand anders er misschien ook iets aan hebben kan zonder eerst uren te moeten gaan uitzoeken.

    Sinds ik de apps opnieuw heb aangeschaft (zonder te betalen trouwens) werkt Stepsapp weer zoals het moet. Dit geldt ook voor bv voor de apps AutoSleep, Autowake en Sleepwatch. Die werken zelfs stukken beter nu, is mijn ervaring, omdat nu alle mogelijkheden die in die app zitten ook compleet benut kunnen worden. Voorheen werkte dat allemaal niet zo, blijkbaar dus omdat ik alle apps automatisch gestreamd had vanuit mijn iPhone.

  47. Drama dit. Ik heb een Watch 6 gekocht speciaal vanwege de gezondheids-apps. Had nooit problemen met de series 1, maar dit is een aaneenschakeling van bugs en gedoe.

    – Saturatie app werkt 9 van de 10 keer niet, ongeacht alle tips en trucs om een goede meting te krijgen
    – De GPS heeft niks gelogd in de activiteiten-app, alleen het beginpunt van een workout.
    – Heb backups gemaakt van iPhone op icloud, alles gereset, watch ontkoppeld en precies alles gedaan volgens de instructies om dit op te lossen. Vier uur verder: probleem is hetzelfde, alleen nu zijn al mijn in de loop der jaren verzamelde medailles weg! (Dat laatst is niet heel erg, maar wel uitermate frustrerend).

    De enige troost: op supportpagina’s van Apple kan ik zien dat ik niet de enige ben. Maar da’s wel een schrale. Watch gaat terug naar aMac en ik wacht nog wel een paar maandjes tot de kinderziektes verholpen zijn.

  48. @Edwin: Alle stappen doorlopen! iPhone volledig gewist en hersteld GPS data wordt niet weergegeven alleen startpunt!! Thanxxc Apple IWatch serie 6

  49. Beste, wil mijn THEATERMODE instellen op mijn watch, gaat niet meer, is dit bekend?

  50. Hoi
    Als ik mijn apple watch s nachts op de lader leg krijg ik als de apple watch opgeladen is een geluidje, en melding dat apple watch is opgeladen.spijtig genoeg wordt ik daar wakker van. dit geluidje is om het kwartier of half uur.
    hoe zet ik dit af. ( alleen dit geluidje )

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.