Reacties voor: watchOS 5.2 voor de Apple Watch is hier: met ECG-functie!

watchOS 5.2 voor de Apple Watch is nu voor iedereen beschikbaar. De nieuwste versie bevat onder andere ondersteuning voor de AirPods 2 en nieuwe wijzerplaten voor de Hermès-editie. Check hier alle vernieuwingen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Damn!🤨 Is iOS 12.2 echt een vereiste voor WatchOS 5.2?!😏

  2. Ik zie doe hele ecg app nergens. 12.3 iOS en geen update voor watch….

  3. Origineel geplaatst door Rjj marks
    Ik zie doe hele ecg app nergens. 12.3 iOS en geen update voor watch….

    Er staat ook iOS 12.2

  4. @Rjj marks: IOS 12.3 ??? we zitten net op 12.2, en ik ben net de update aan het binnenhalen voor mijn AW4, ben heel benieuwd naar de ECG functie.

  5. Origineel geplaatst door Rjj marks
    Ik zie doe hele ecg app nergens. 12.3 iOS en geen update voor watch….

    Origineel geplaatst door Pedro
    Er staat ook iOS 12.2

    Klopt daar had ik m ook niet. Dacht dan installeer ik Developer versie 12.3 wel. Maar ook daar komt de ecg app niet op mijn watch

  6. @Rjj marks: Activeren ECG functie/app moet via Gezondheid app op iPhone.

  7. Werkt perfect! Zojuist eerste meting gedaan.

  8. Origineel geplaatst door Gilles
    @Rjj marks: Activeren ECG functie/app moet via Gezondheid app op iPhone.

    Ik heb mijn AW4 sinds januari en ik heb zonder moeilijkheden vanaf dag 1 al de ECG functie. Ik heb gewoon een app op de watch die ik aandruk om hem te maken en hij komt vanzelf in de gezondheid app. Heb niets aan hoeven zetten in de gezondheid app. 🤔

  9. Geïnstalleerd en werkt zo te zien prima.

  10. Hier werkt het nog niet. Ik kan de exg-app niet instellen via de watch app doch via de gezondheid app. Misschien moet er intern nog wat gebeuren ofzo via apple. En kunnen we binnen enkele uren her wel doen?

  11. Applewatch series 4 net ge-update naar 5.2 ecg werkt perfect 😀 de instellingen worden stapsgewijs uitgelegd. Klasse top jeeej

  12. Ondertussen staat de app tussen de icoontjes op mijn watch, maar kan hem nergens instellen.

    @Arjan: Dit zie ik momenteel
    Maar nog geen knopje om het in te stellen

  13. @sjurd gezondheid app op je iPhone openen en stappen doorlopen.

  14. @Ronnie:
    Ja, had ik reeds gelezen. Maar daar krijg ik ook geen enkele optie om deze stappen te doorlopen 🙁

  15. @Sjurd Vrancken:

    iPhone helemaal up2date?

  16. @Sjurd Vrancken: welke Applewatch heb je ?

  17. @Ronnie:
    Jep jep, alles is geupdate. Als ik manueel in de gezondheids-app -> hart -> ecg open werkt het ook niet. Nuja tot enkele minuten terug stond de ecg app niet eens op mijn watch. (Was reeds geupdate) misschien werkt her binnen een uurtje ofzo (hoop ik)😂

  18. @Arjan:

    Ik heb de 4 hoor. Zou dus moeten werken

  19. Net de update geïnstalleerd, en het werkt perfect! Alles wordt stapsgewijs uitgelegd als je de gezondheidsapp op je iPhone opent. Let op: je moet blijkbaar 22 jaar of ouder zijn om deze functie te kunnen gebruiken. (Al kan je dat gemakkelijk omzeilen door gewoon een andere geboortedatum in te voeren).

  20. Nu wordt het tijd dat de providers ook de e-Sim voor de Apple watch gaan ondersteunen. Zodat ik kan telefoneren met mijn watch op mijn, in Duitsland gekochte watch.

  21. Gisteravond ge-update iPhone zit nu op iOS 12.3 en de AW op 5.2, een ecg werkt ook.

  22. Na het uitvoeren van de noodzakelijke updates (IOS 12.2 op je iPhone en 5.2 op je AW), heb ik via de hartslagapp op de AW de ECG geconfigureerd. Net mijn eerste gemaakt👍🏼

  23. Net geïnstalleerd en eerste ECG afgenomen. Werkt perfect!

  24. Top, werkt prima!

  25. Binnen 10 min update erop !!!

  26. Is de ecg functie ook in België?

  27. @Lars De Vos: Yep, ook in België.
    Bij “info over deze update” op je watch app op je iPhone staat een linkje naar een overzicht van functies die beschikbaar zijn in de landen. België staat er ook tussen ;-).

  28. Origineel geplaatst door Rjj marks
    Ik zie doe hele ecg app nergens. 12.3 iOS en geen update voor watch….

    Origineel geplaatst door Pedro
    Er staat ook iOS 12.2

    Of hoger, werkt ook perfect op iOS 12.3.

  29. Werkt perfect! Een fijn idee dat je ook krijgt waarvoor ke betaald hebt 🙂

  30. Mijn update blijft op onderbroken staan. Staat wordt hervat als je verbonden bent met WiFi. Dat ben ik. Reset en herstart werkt niet! Iemand idee ?

  31. Is dan nu ook de functie voor onregelmatig hartritme toegevoegd? Die vind ik veel belangrijker dan ECG. Ik zie het wel in de releasenotes staan, maar ik lees er in het artikel en de reacties helemaal niets over..?

  32. Apple gaat de goede kant op

  33. @Sjurd Vrancken: wat ik heb gedaan is de Apple watch app openen op je telefoon. Dan scrollen naar “hart” en daar kon ik hem vervolgens instellen. Kun je kijken of het daar wel lukt?

  34. Alles geupdate, maar geen ecg-app te vinden. Ik zie in de watch-app op mijn iPhone ook niet de mogelijkheid om de ecg-functie in te stellen. Zou het kunnen dat dat ligt aan het feit dat ik mijn Apple Watch 4 eind vorig jaar in Australië gekocht heb?

  35. Ook bij mij de 5.2 versie op mijn watch4 gezet (iPhone 12.3). Na het openen van de gezondheids-app een paar stappen doorlopen en de ECG geprobeerd. Werkt prima, vooral omdat in de gezondheids-app ook voorbeelden worden aangegeven van filmpjes waarin het hartritme niet goed zou zijn.

  36. Werkt helemaal goed nu! Update ging uiteindelijk snel!

  37. Ik krijg echt alleen maar ‘onbeslist’ metingen. Watch zit goed om de pols, is schoon & droog. Geen tattoo’s of behaarde polsen. Anderen hier ook last van?

  38. @Bas:

    Ik krijg de melding flat line “please contact doctor” 😉 heb ook geen tattoos of behaarde huid….

    Nee wat mij hielp is mijn hele horloge resetten 5.2 herinstalleren en toen werkte alles ineens. Raar maar waar. Ik had eerst niet eens een ecg app

  39. Alleen werkt Apple pay via Bunq niet meer op de watch, tenzij je deze weer naar regio Italië zet. Meer mensen last hiervan?

  40. Origineel geplaatst door Patrick Nelen
    Alles geupdate, maar geen ecg-app te vinden. Ik zie in de watch-app op mijn iPhone ook niet de mogelijkheid om de ecg-functie in te stellen. Zou het kunnen dat dat ligt aan het feit dat ik mijn Apple Watch 4 eind vorig jaar in Australië gekocht heb?

    Denk het wel, want deze functie is nog niet beschikbaar in Australië…

  41. Maar waarom moet je 22 jaar zijn? Kan dat kwaad als je jonger bent want je moet een leeftijd ingeven, iedereen kan zo een fake datum opgeven.

  42. Vanochtend geïnstalleerd en alles werkt, alleen is nu ineens mijn batterij extreem snel leeg. Vanochtend om 09.30 van de lader gehaald met 100% batterij. Nu om 20.00 nog 20% over. Eerder deed ik ruim 2 dagen met een volle batterij (‘s nachts wel uitgezet uiteraard). Meer mensen hier last van?

  43. @Kees: Nope.
    Zet de AW eens helemaal uit en restart, meestal helpt dat bij iOS ‘probleempjes’ na een update.

  44. Mmm, Ik heb een (Spaanse) iPhone X en een (Spaanse) Apple watch 4, beide up to date. Maar ik werk in Azerbaijan. Het probleem wat ik heb is dat tijdens de configuratie de melding krijg is dat mijn locatie niet wordt ondersteund. Ik dacht het probleem op te lossen te kunnen met een VPN naar een server in Nederland of Spanje. Jammer dan. De melding blijft terugkomen en kan de configuratie dus niet afmaken. Iemand een suggestie?

  45. @dirk.1957: Ja allemaal al gedaan. Harde reset, opnieuw gekoppeld enz. De batterij loopt leeg terwijl ik er naar kijk..

  46. Origineel geplaatst door Ronald
    Mmm, Ik heb een (Spaanse) iPhone X en een (Spaanse) Apple watch 4, beide up to date. Maar ik werk in Azerbaijan. Het probleem wat ik heb is dat tijdens de configuratie de melding krijg is dat mijn locatie niet wordt ondersteund. Ik dacht het probleem op te lossen te kunnen met een VPN naar een server in Nederland of Spanje. Jammer dan. De melding blijft terugkomen en kan de configuratie dus niet afmaken. Iemand een suggestie?

    Ik heb hetzelfde! Nederlandse iPhone 8 en AW4, maar ik woon op Curaçao en krijg ook dat het niet in mijn regio wordt ondersteund. Locatie & Regio op iPhone en AW aangepast naar NL, werkt niet. VPN naar NL, werkt niet. Zelfs een Fake GPS trick gedaan zodat ik in NL ben (Google maps en Waze laten echt mijn GPS in NL zien) maar ook dat werkt niet 🙁

  47. Origineel geplaatst door Kees
    Vanochtend geïnstalleerd en alles werkt, alleen is nu ineens mijn batterij extreem snel leeg. Vanochtend om 09.30 van de lader gehaald met 100% batterij. Nu om 20.00 nog 20% over. Eerder deed ik ruim 2 dagen met een volle batterij (‘s nachts wel uitgezet uiteraard). Meer mensen hier last van?

    Valt mij op dat na de update het scherm uiterst helder is en ik de helderheid niet kan verlagen…… dat gast natuurlijk ten koste van de batterijduur

  48. Batterij loopt leeg na de nieuwe Update. Dit is rampzalig

  49. Origineel geplaatst door Louis
    Alleen werkt Apple pay via Bunq niet meer op de watch, tenzij je deze weer naar regio Italië zet. Meer mensen last hiervan?

    Bij mij werkt het ook na de update nog perfect. Niets aan regio instellingen gedaan na update

  50. Ik krijg Apple watch 2 niet meer aan na update…

  51. @PeliileP:
    Ik heb hetzelfde met de aw2, krijg hem nu zelfs niet meer aan 😏

  52. Origineel geplaatst door Roy
    @PeliileP:

    Ik heb hetzelfde met de aw2, krijg hem nu zelfs niet meer aan 😏

    Blijkt defecte batterij te zijn…

  53. Origineel geplaatst door Ronald
    Mmm, Ik heb een (Spaanse) iPhone X en een (Spaanse) Apple watch 4, beide up to date. Maar ik werk in Azerbaijan. Het probleem wat ik heb is dat tijdens de configuratie de melding krijg is dat mijn locatie niet wordt ondersteund. Ik dacht het probleem op te lossen te kunnen met een VPN naar een server in Nederland of Spanje. Jammer dan. De melding blijft terugkomen en kan de configuratie dus niet afmaken. Iemand een suggestie?

    Klopt ik zat op IJsland vorige week, daar had ik hetzelfde probleem. Apple checkt je locatie ook als deze uitgevinkt staat.

  54. Het was handig als ik had geweten dat na de update je alleen nog op je watch en geluid-en beeldmelding van berichten krijgt als je de watch om hebt. Als je de watch af doet komen de meldingen wèl op je iPhone.

  55. Origineel geplaatst door Marianne
    Het was handig als ik had geweten dat na de update je alleen nog op je watch en geluid-en beeldmelding van berichten krijgt als je de watch om hebt. Als je de watch af doet komen de meldingen wèl op je iPhone.

    ik herken deze probleem ook op mij Apple watch 3 zelfs als je opnieuw koppelt heeft het geen zin probleem blijft het zelfde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.