Reacties voor: Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten van de WWDC keynote? (poll)

Wat vond jij van de keynote van WWDC 2012? We zijn benieuwd naar jullie hoogte- en dieptepunten van dit jaar. Wat viel tegen? En op welke punten heeft Apple jou positief verrast?

Reacties: 88 reacties

  1. Do not disturb is de beste feature, nu hoef ik er niet steeds om te denken om mijn telefoon uit mijn broekzak te halen ‘s avonds 😉

  2. Het blijft een domper dat er nog steeds geen Nederlandstalige SIRI beschikbaar is! Je hebt er nog steeds niets aan (of in ieder geval een stuk minder).

    Ik baal ervan dat ze talen toevoegen als Kantonees, Manderijn, etc maar geen Nederlands! We wachten al een jaar op NL siri. Dat gaat zeker dus nog een jaar extra duren voordat het beschikbaar komt.

  3. Origineel geplaatst door dlo
    Ik baal ervan dat ze talen toevoegen als Kantonees, Manderijn, etc maar geen Nederlands! We wachten al een jaar op NL siri. Dat gaat zeker dus nog een jaar extra duren voordat het beschikbaar komt.

    Omdat Mandarijn door 850 miljoen mensen wordt gesproken, Kantonees door 67 miljoen mensen en Nederlands door “net” iets minder mensen?

  4. iOS 6 voor iPhone 3GS!!!!!

    Ik ben gwn een scholier zonder bijbaantje en ben blij dat m’n oude iPhobe nog ondersteund wordt.

  5. Origineel geplaatst door MartCom
    Origineel geplaatst door dloIk baal ervan dat ze talen toevoegen als Kantonees, Manderijn, etc maar geen Nederlands! We wachten al een jaar op NL siri. Dat gaat zeker dus nog een jaar extra duren voordat het beschikbaar komt.Omdat Mandarijn door 850 miljoen mensen wordt gesproken, Kantonees door 67 miljoen mensen en Nederlands door “net” iets minder mensen?

    Dat snap ik ook wel. Apple hanteert inderdaad de aanpak, meest gesproken talen en wereldtalen eerst. Neemt niet weg dat ik ervan baal! Siri is geweldig maar dan moet het wel 100% NL ondersteunen.

  6. Ik vind het jammer dat de 13,3″ MacBook Pro geen retina display heeft. Had ik wel verwacht / gehoopt.
    Misschien dan toch maar voor de MacBook Air 13,3″ gaan met 1440×900 resolutie. iig beter dan 1200×800.
    De rest een mooie keynote!

  7. Ik denk dat uitvoeren van alle modellen met retina op dit moment gewoon niet haalbaar is. Ten eerste gaan ze dan waarschijnlijk allemaal richting de 2000 euro, en ten tweede is het bekend dat retina-schermen niet in overvloed leverbaar zijn. Ook Apple kan geen ijzer met handen breken, dus het is voorlopig even een “luxe” model totdat die schermen meer gemeengoed worden.

  8. Geen Siri op de iPhone 4 vind ik toch wel jammer. Volgens mij zou het prima moeten werken.

  9. De Macbook pro 17″ is verdwenen uit het gamma. Vond dit nochtans de meest aantrekkelijke om te kopen.

  10. Zijn er werkelijk mensen die groeicijfers een hoogtepunt vinden??

  11. Waarom geen iOS 6 op de eerste iPad? Ik heb dat ding net 1,5 jaar. En nu al geen update meer :S. Beetje jammer hoor.

  12. Lernout & Hauspie -> Dragon software -> Nuance -> Siri
    Waarom dan nog steeds geen Nederlands…?!

  13. Balen dat de nieuwe Airport Express geen Gigabit poorten heeft..

  14. zucht..geen iPhone5… zucht… waarom moet ik nou nog wachten tot het najaar:(?

  15. Geen siri voor iPad 2 slaat nergens op en is mijn dieptepunt

  16. iOS 6 voor de 3GS! Geweldig 😀

  17. Waardeloos dat iOS6 geen update voor de iPad1 heeft, zeg! Ik heb deze onlangs tweedehands gekocht, voor 200 euro, in de veronderstelling dat ik hiermee alles kan doen waar geen camera voor nodig is. Gelukkig wordt mijn iPhone 3GS nog wel ondersteund.

  18. Die pijs van de retina mbp! Zit nu toch echt met een zwaar dilemma als arme student! 🙂

  19. Naast de nieuwe macbook en macbook air, vind ik de vernieuwingen en update policiy bedroevend en Apple niet waardig. De concurrentie innoveert ook en is bezig Apple voorbij te streven op het gebied van smartphones en later dit jaar ook bij tablets en smart-tv’s.

  20. @Jonan: @Dennis: Heeft te maken met een special chip in de nieuwe iPad en iPhone 4s. Zorgt ervoor dat het geluid dat binnenkomt via de microfoon beter geanalyseerd kan worden, daarom had de nieuwe iPad ook al voice to speech, zat er wel aan te komen dat alleen hij dus de Siri update zou krijgen.

  21. De prijs van de nieuwe MBP “retina”, volslagen belachelijk! Hackintosh/PC wordt steeds aantrekkelijker.

  22. iOS 6 is voor mij een prima update. Vooral het nieuwe design (hoewel dit slechts een deel is) bevalt me wel. Ook de nieuwe kaarten-app en de Do Not Disturb button is ook zeker een goede aanvulling. 🙂

    Het enige wat ik jammer vind, is dat er geen Siri voor de iPod touch is gekomen. Al was dat wel te verwachten, haha. 😛

  23. @Gauthier: wrm zou je zoiets zwaar extreem PRO ook nodig hebben als student als gewone MBP al volstaat: MET dvd schijf?!

  24. Nog steeds geen “volgende afspraken uit de agenda” op het lockscreen. Kom op Apple….

  25. Dieptepunt: Geen Siri op iPad2..

  26. Snik, geen 17″ MacBook meer.

  27. Blij met:

    – Mountain Lion deze zomer
    – iOS 6 op mijn iPhone met erg leuke features

    Tegenvallers:

    – geen iOS 6 op iPad 1 (waarschijnlijk wel beter voor de performance)
    – MacBook retina te duur
    – geen 13″ Retina MacBook
    – MacBooks (niet Retina) zijn duurder geworden

  28. Indeed geen 13″ mbp met retina display. Spijtig.

  29. Waren er hoogtepunten dan tijdens de WWDC ? Een macbook die bijna niemand kan betalen, geen nederlandse Siri ,OSX update met weinig toevoegingen, Nieuwe Map kaart navigatie die niet offline is opgeslagen. Dus kost weer extra MB’s over 3g.(heb zelf de beta draaien). Ik heb zelf alle apple producten en ben daar al jaren zeer over te spreken. Maar ze hebben me nu wel een beetje teleurgesteld. Had beter een update van IOS 5.2 kunnen heten. Het was zelfs de eerste keer in jaren dat ik halverwege de live blog van de WWDC ben afgehaakt. Jammer…. 🙁

  30. Ik ga er nu wel vanuit dat Nederlandse taal in de volgende release van Siri wordt meegenomen. Nu heb je het gros van meest gesproken talen wel gehad. Daarnaast verwacht ik dat we wel meer kunnen met Siri, al is het in het engels, er worden wel meer diensten in geïntegreerd die je hier in Nederland ook kan gaan gebruiken.

  31. Op zich is het nog wel een mooie keynote. Nieuwe MBP is wel duur maar wat wil je ook met Retina display er in en dat betaal je. Zeker nu nog dat retina nog in zijn begin fase is waardoor het duur. Ik hoor iedereen nog roepen wij willen overal retina display. Stel dat ze de imac 27″uitrusten met retina dan ga je zieke prijzen zien. Ik denk dat we gewoon nog een jaartje moeten wachten en dat stelsel matig enkele modellen worden uitgerust met een retina display.
    Geen Iphone 5 was wel te verwachten zal pas voor de herfst zijn zodat hij standaard kan worden uitgerust met iOS6.

  32. Jeee dat wist ik inderdaad ook niet dat de Flyover and turn-by-turn navigation alleen werkt op een iPhone 4S en de iPad 2/3. Beetje een domper als je de Phone 4 hebt.

  33. Features are subject to change. Not all features are available on all devices.
    1. Some features may not be available in all countries or all areas. Flyover and turn-by-turn navigation will be available only on iPhone 4S and iPad 2 or later. Cellular data charges may apply.
    2. Siri will be available only on iPhone 4S and iPad (3rd generation) and requires Internet access. Siri may not be available in all languages or all areas, and features may vary by area. Cellular data charges may apply.
    3. Shared Photo Streams requires iOS 6 on iPhone 4 or later or iPad 2 or later, or a Mac computer with OS X Mountain Lion. An up-to-date browser is required for accessing shared photo streams on the web.
    4. FaceTime over a cellular network requires iPhone 4 or later, or iPad 2 or later with cellular data capability. Carrier data charges may apply. FaceTime is not available in all countries.
    5. VIP list and VIP and Flagged smart mailboxes will be available on iPhone 4 or later and iPad 2 or later.
    6. Offline Reading List will be available on iPhone 4 or later and iPad 2 or later.
    7. Made for iPhone hearing aids require iPhone 4S.

  34. Origineel geplaatst door Flieps
    Blij met:- Mountain Lion deze zomer – iOS 6 op mijn iPhone met erg leuke featuresTegenvallers:- geen iOS 6 op iPad 1 (waarschijnlijk wel beter voor de performance) – MacBook retina te duur – geen 13″ Retina MacBook – MacBooks (niet Retina) zijn duurder geworden

    Helemaal mee eens. Zelf baal ik dat de ‘normale’ pro macbooks nog steeds met HHD worden uitgerust. Zó 2011…

  35. Ik zie op de foto’s van de Retina modellen geen zichtbaar gaatje (meer) voor een Kensington Lock ( handige manier om de verkoop van deze (mooie) laptops te vergroten)

  36. En de aankondiging van de new iPhone, die heb ik ook gemist.

  37. Even een stomme vraag, maar ik denk dat ik de nieuwe 11 inch MacBook Air ga kopen, maar hoeveel documenten a 100 pagina’s per stuk passen er eigenlijk op de 64 GB flash opslag?? (is voor school) Hoop dat iemand mij kan helpen!!

    Alvast bedankt!

  38. hoe komen mensen erbij dat die macbook zo overdreven duur is, je betaald een aardige prijs voor een goede macbook. Als jullie een fabrikant kunnen vinden die het zelfde kan leveren laat het maar is zien.

  39. @dlo: Blind zeker… nederlands zat er tussen… goed kijken.

  40. De grootste tegenvaller is dat het 17″ model verdwijnt. Ik heb daar zolang op gewacht en dan komt hij niet. Echt balen!

  41. diepte punt dat mist: prijs van de nieuwe macbooks, waarom geen nieuwe update bij de ’13 inch, en als je dollars omrekend naar euro zijn wij hier 400 euro nadeliger uit qua wisselkoers..

  42. “Do not disturb” lijkt me inderdaad prachtig, zeker ook omdat je bepaalde contacten/nummers een uitzondering kunt geven ! Wel jammer dat de Retina MBP er alleen in 15″ is. Had graag ook een 13″ gezien, zou die dan wellicht gelijk halen. Enkel SSD is ook wel jammer omdat het relatief duur is en ik mijn /- 300GB aan muziek, video en foto niet per se op zon dure, grote SSD hoef te hebben. Liever een grote HDD en een kleine SSD zoals ik nu heb.

  43. De prijs van MacBook Retina… Zwaar dieptepunt. Onhaalbaar voor de gewone consument.

  44. Het zwaar het gevoel dat met deze wwdc Apple de achterstand t.o.v. andere OS’en alleen maar heeft goedgemaakt, waar ik verwacht had dat Apple juist een sprong voorbij WP/Android zou maken. Geen van de nieuwe features waren al niet mogelijk bij de concurrentie, niets van gisteren geeft een edge aan iOS.
    Waar Apple elk jaar de toon aangaf welke de rest graag volgde is dat nu andersom. Apple geeft de gebruikers wat ze zien bij de concurrentie, echter geeft ze niets nieuws. Apple lijkt achter te gaan lopen 🙁

  45. Jullie hebben niet eens de belachelijk hoge prijs in de dislike opgenomen van macbook pro met retina. Daarnaast de macbook pro met update, deze heeft niet eens het nieuwe dunnere design. Matig!

  46. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik ga er nu wel vanuit dat Nederlandse taal in de volgende release van Siri wordt meegenomen. Nu heb je het gros van meest gesproken talen wel gehad. Daarnaast verwacht ik dat we wel meer kunnen met Siri, al is het in het engels, er worden wel meer diensten in geïntegreerd die je hier in Nederland ook kan gaan gebruiken.

    Ik weet het niet hoor. Als je eventjes de lijst met aantallen sprekenden per taal afloopt dan komen de Iraniers, Polen, Ukrainers en Roemenen zelfs nog voor ons. Er zijn maar een 22-25 mln Nederlands-sprekenden in de wereld. Er zijn Chinese dialecten in de wereld met meer sprekenden. Ik ben bang dat Nederlands wel eens na 2014 aan bod zou kunnen komen.

  47. Zit er ook streetview in die nieuwe Maps van Apple?

  48. Net als een aantal vorige posts….DRIEDUIZEND…DRIEDUIZEND euro voor een 15 inch laptop, weliswaar met top specs, maar desondanks. Onbetaalbaar geworden. De prijzen van de “gewone” MBP liegen er trouwens ook niet om, de allergoedkoopste toch ook nog tweeduizend euro want vergeet niet dat je er ook nog een cdspeler/brander bij moet kopen als je thuis nog de nodige cd’s en dvd’s hebt liggen.

  49. MacBook pro retina is voor profs die hun geld eruit halen. Als student heb je dat niet nodig. alle programma’s Photoshop en al dat ander.

  50. Weet iemand of er iets is gezegd over MAP (Message Access Profile)? Ik heb net een nieuwe BMW en kan geen gebruik maken van de Office functie omdat Apple de MAP functie niet ondersteunt…

  51. Geen hoogtepunten dat was wel duidelijk. Alleen wat betere specs op apparatuur en een nieuwe IOS wat niets meerwaarde heeft. Verder laat Apple de IPhone 4 eigenaren behoorlijk barsten met niet uitrollen van dingen als Siri etc.
    Apple gaat MS achterna met integreren van diverse apps standaard in hun OS en de daarbij verplichte (duurdere) hardware. Dus binnen paar maanden zal tante neelie van het Europeese parlement wel (terecht) reageren met een boete.
    Als klapper DE PRIJZEN, waar gaat dit nog over? Schandalige prijzen voor de nieuwe hardware. Maar goed een aantal volgelingen zal wel blij zijn en het het waard vinden 😉

  52. Origineel geplaatst door Richard
    Ik weet het niet hoor. Als je eventjes de lijst met aantallen sprekenden per taal afloopt dan komen de Iraniers, Polen, Ukrainers en Roemenen zelfs nog voor ons. Er zijn maar een 22-25 mln Nederlands-sprekenden in de wereld. Er zijn Chinese dialecten in de wereld met meer sprekenden. Ik ben bang dat Nederlands wel eens na 2014 aan bod zou kunnen komen.

    Maar er moet ook gekeken worden naar de hoeveelheid Apple/iPhone-gebruikers in de taalgebieden. Lijkt mij dat Nederland dan toch wel goed scoort en dus een Nederlandse Siri meer dan rechtvaardig zou zijn.

  53. Diepste dieptepunt is toch wel dat resolutie van de 13″ MBP nu al meer dan 5 jaar hetzelfde is. Had echt geen retina hoeven te zijn (hoewel ook een leuke optie), maar toch op z’n minst hetzelfde scherm als in de Macbook Air (die al lange tijd een hogere resolutie heeft).

  54. Nog steeds geen multi user.. dat vind ik zeer jammer voor ios6. Daar had ik echt wel op gehoopt..

  55. Origineel geplaatst door c.
    blind zeker… nederlands zat er tussen… goed kijken.

    Frans zat er tussen. Als je de Nederlandse vlag niet kent, verhuis dan naar Frankrijk, die vlag ken je blijkbaar wel.

  56. Origineel geplaatst door Daan
    Ik vind het jammer dat de 13,3″ MacBook Pro geen retina display heeft. Had ik wel verwacht / gehoopt. Misschien dan toch maar voor de MacBook Air 13,3″ gaan met 1440×900 resolutie. iig beter dan 1200×800. De rest een mooie keynote!

    De nieuwe 13,3 is wel voorzien van een i7 processor..wat ik wel als een dikke + zie.

    Betreft retina mbp; Die is oa zo duur vanwege de ssd die erin zit denk ik…jammer..maakt t voor mij voorlopig onbetaalbaar. Nooit meer dan 1000 euro betaald voor een laptop en dan nu 22 nogwat neerleggen? Nee…kan ik niet hoor.

  57. De toppers voor mij:
    – Siri voor de nieuwe iPad alsnog
    – Facebook integratie
    – nieuwe versie van maps, 3D en ook nog eens turn by turn navigatie dus geen extra navigatie programma’s meer !!! Die in mijn ogen veel te duur zijn.
    – nieuwe telefoon app

    Minpunt
    – weer geen Nederlandse Siri

    Overall gezien vond ik het een goede WWDC

  58. Dat mensen een nieuwe iPhone hadden verwacht begrijp ik niet. Dat is pas rond de release van iOS 6 en die is nog maar net in beta.

    Verder zijn de hardware prijzen prima. Macbook Retina is een innovatieve laptop en alleen rechtvaardig voor profesionals, niet op de normale consument gericht.

  59. De beste nieuwe functie vind ik dat je telefoon nummer aan je AppleID wordt gekoppeld voor iMessage en Facetime.

    Hierdoor kan je ook berichten ontvangen op je Mac en op je iPad. Ik vind dit geweldig! ik gebruik dit al op dit moment, Maar niet iedereen stuurt mij een bericht terug op mijn AppleID. Dat het nummer wordt gekoppeld is geweldig.

    Toen iOS 5 uitkwam vroeg ik me al af waarom dat er nog niet was

  60. Heerlijk weer al dat Nederlandse gemopper over vooral de prijs van de retina MBP. Reken eens een gewone MBP uit met gelijke BTO specs en je bent nog duurder uit 😉 Apple blinkt nou eenmaal niet uit als het gaat om lage prijzen maar wél om innovatie en UX. Over een paar jaar heeft denk ik elke laptop wel SSD en als je het eenmaal hebt dan wil je niet anders meer

    Wat mij meer interesseert is waarom de iPad 1 niet zal werken met iOS 6 maar de 3GS wél; is dat echt omdat de 3GS – in sommige landen – nog verkocht wordt

  61. Ik baal dat er geen nieuwe iPhone kwam hoewel het te verwachten was. En inderdaad nog geen Nederlandse Siri . Dit zou toch snel komen???

  62. Ben zo tevreden met en over mijn 17″ MacBook Pro en nu zou deze prachtmachine verdwijnen? Terug naar de 15″?
    Op zijn minst een stevige teleurstelling!

  63. Origineel geplaatst door Carel
    Net als een aantal vorige posts….DRIEDUIZEND…DRIEDUIZEND euro voor een 15 inch laptop, weliswaar met top specs, maar desondanks. Onbetaalbaar geworden. De prijzen van de “gewone” MBP liegen er trouwens ook niet om, de allergoedkoopste toch ook nog tweeduizend euro want vergeet niet dat je er ook nog een cdspeler/brander bij moet kopen als je thuis nog de nodige cd’s en dvd’s hebt liggen.

    Wat zeg jij nou?? MBP 13″ = vanaf 1.249,00 en heeft gewoon een superdrive!!!

  64. Waar ik na al deze dieptepunten en, vooruit, een paar hoogtepuntjes nu echt eens op zit te wachten is een interview met een NL of Benelux ‘hoge pief’ van Apple. Gonny, doe je best en laat ze hun keuzes en planning eens uitleggen! Ik lees het graag!

  65. Origineel geplaatst door reckimo
    diepte punt dat mist: prijs van de nieuwe macbooks, waarom geen nieuwe update bij de ’13 inch, en als je dollars omrekend naar euro zijn wij hier 400 euro nadeliger uit qua wisselkoers..

    Nooit de prijzen in de US in dollars omrekenen naar Europese Euro’s. Dat werkt niet. In de USA betaal je vaak nog TAX bovenop het artikelbedrag, afhankelijk van de staat waar je bent. En wat dacht je van de Nederlandse BTW en de Invoerrechten!

  66. Eenmaal de poll ingevuld zijn ook de links bij de items onbereikbaar geworden.. Niet handig!!!

  67. Dieptepunt: Alleen Airplay Mirroring op systemen met Sandy Bridge of hoger :o(

  68. Mountain lion heeft meer nieuwe functies dan ik had verwacht. Jammer dat de MacBook pro 13 inch geen nieuw design kreeg.. Toch maar kopen dan…

  69. Wat ik miste is een eigen bestandssysteem voor de iPhone waardoor je makkelijk bestanden naar kunt downloaden uit safari en kunnen uploaden naar andere sites.

  70. Het mooiste vond ik dat vrijwel alle apparatuur met de laatste IOS versie werkt. Persoonlijk vindt ik dit een van redenen die IOS zo’n fijn besturingssysteem maakt. Alles is nagenoeg gelijk waardoor iedereen een IOS apparaat kan bedienen en waardoor iedereen ook echt de techniek van een telefoon kan gebruiken.

  71. Mn dieptepunt was de prijs van de nieuwe MBP 🙁 kdenk dat t me wel lukt, maar leuk is anders….
    Is die aantal gb harde schijf eigenlijk wel enoeg voor een paar games en normaal werk? Of kan ik, als scholier die redelijk wat gamed beter de 15″ mbp kopen met 750 gb harde schijf??

  72. Leuk… Geen
    iOs6 voor iPad 1st gen… Bedankt!!

  73. Waarom zijn er geen iMacs met touchscreens? Freakin’ Acer jawel plastic laptopfabrikant extroadinaire heeft een desktop pc die verrekt veel op een iMac lijkt maar dan MET touchscreen. Als ik zonder OS X kon dan wist ik het wel…

  74. @Jeroen: Zit erin, zie screenshot met overzicht nieuwe features

  75. Origineel geplaatst door PO
    Mn dieptepunt was de prijs van de nieuwe MBP kdenk dat t me wel lukt, maar leuk is anders….
    Is die aantal gb harde schijf eigenlijk wel enoeg voor een paar games en normaal werk? Of kan ik, als scholier die redelijk wat gamed beter de 15″ mbp kopen met 750 gb harde schijf??

    als je de nieuwe dunne MBP koopt met flash storage, ga dan voor het model met 512GB flash storage en koop jezelf een 2TB hdd voor 70 euro bij Mediamarkt of online – kost je een pak minder en dan kan je nog zoveel als je maar wil opslaan. Flash storage is enorm duur, maar wel énorm snel. ideaal voor je besturingssysteem (of frequente applicaties, of dingen als Photoshop), maar games moeten toch inladen en als je gaat gamen heb je vrije tijd genoeg – dus kan dat beter dan op een extern schijfje staan. Scheelt je veel geld, en zo kan je toch nog profiteren van de goede eigenschappen die de retina mbp heeft tov de ‘oudere’ generatie.

  76. Komt er ook een 13 inch met retina scherm?

  77. Waarom zo’n belachelijk hoge prijs voor de macbook pro retina?! Gaat een beetje de mac pro kant op….

  78. Origineel geplaatst door Floortje
    Waarom zijn er geen iMacs met touchscreens? Freakin’ Acer jawel plastic laptopfabrikant extroadinaire heeft een desktop pc die verrekt veel op een iMac lijkt maar dan MET touchscreen. Als ik zonder OS X kon dan wist ik het wel…

    dat noemt bij Windows een All-in-one systeem en bestaat al paar jaar. Maar als Apple denkt dat OSX nog niet klaar is vooe Touch, dan wachten ze nog een jaartje 🙂

  79. Zwaar teleurstellend dat de MacPro niet voorzien is van danwel USB 3.0 of de revolutionaire Thunderbolt poort. Wat heb je aan een achterhaalde (en kostbare)snelheidsverhoging als je (video)data op een USB 2.0 poortje moet binnenhalen? Op de gisteren gepresenteerde upgrade zit de professionele grafische industrie echt niet te wachten!

  80. Schandalig dat de iPad1 niet meer wordt ondersteund. Niet uit technische motieven, maar uit puur commerciële: “Wat, heb jij nog een iPad1?? Vind je het geen tijd om een nieuwe iPad te kopen? Want wij willen graag de winst met nog wat extra miljarden opschroeven. Wat zeg je, nee?!? Dan zullen we jou eens straffen, wij ondersteunen jou niet meer!”.

    Zo voelt het aan. Ik krijg een steeds grotere aversie tegen Apple (en nog meer tegen kritiekloze apple-adepts die dit belachelijke beleid nog steunen ook).

  81. Origineel geplaatst door Rens
    Schandalig dat de iPad1 niet meer wordt ondersteund. Niet uit technische motieven, maar uit puur commerciële: “Wat, heb jij nog een iPad1?? Vind je het geen tijd om een nieuwe iPad te kopen? Want wij willen graag de winst met nog wat extra miljarden opschroeven. Wat zeg je, nee?!? Dan zullen we jou eens straffen, wij ondersteunen jou niet meer!”.Zo voelt het aan. Ik krijg een steeds grotere aversie tegen Apple (en nog meer tegen kritiekloze apple-adepts die dit belachelijke beleid nog steunen ook).

    Grappige is dat je dan geen hardware meer moet kopen. Ook andere fabrikanten passen dit beleid toe, alleen dan niet op toestellen van inmiddels 2,5 jaar oud, maar wel op toestellen van 4-6 maanden oud. Sommige toestellen krijgen zelfs helemaal géén updates meer, zoals die Playstation-telefoon van Sony Ericsson, die toen ICS (Android 4.0) al beschikbaar was nog geleverd werd met Android 2.3, om later nooit nog een update te krijgen naar 4.0. Stel je voor dat Apple een iPhone 5 met iOS 4 verkoopt en dan een 5S verkoopt 6 maanden later met iOS6, en de iPhone 5 zomaar laat vallen? Dàt is wat andere fabrikanten doen.

  82. Origineel geplaatst door dlo
    Het blijft een domper dat er nog steeds geen Nederlandstalige SIRI beschikbaar is! Je hebt er nog steeds niets aan (of in ieder geval een stuk minder).Ik baal ervan dat ze talen toevoegen als Kantonees, Manderijn, etc maar geen Nederlands! We wachten al een jaar op NL siri. Dat gaat zeker dus nog een jaar extra duren voordat het beschikbaar komt.

    Nederland stelt ook niets voor, dus zo merkwaardig is het niet.

  83. @zoe: Als je aandelen hebt 🙂

  84. Zo is het maar net Bram…
    Dat is precies wat de concurrentie doet…

    Maar iedereen zijn eigen keuze hoor om al dan niet een Apple device te kopen…

    Ik ben in elk geval blij met de updates die ik wel krijg en met de wetenschap dat Apple de moeite neemt om problemen met het OS op te lossen…

    Dat is nl precies wat de concurrentie fout doet…

    Je hebt gekocht, bedankt maar verwacht niks extra’s… Zeker geen updates.

  85. Nog Steeds geen nieuwe Mac Pro. Wil nou toch eindelijk wel eens een keer een nieuwe. En een nieuwe behuizing mag ook wel een keertje. Tijd na 9 jaar voor een nieuw design. PFff

  86. Origineel geplaatst door Sj0e5d
    Dieptepunt: Geen Siri op iPad2..

    Mee eens, maar het grootste dieptepunt is Facebook integratie

  87. Origineel geplaatst door Buster P. Keaton
    De prijs van de nieuwe MBP “retina”, volslagen belachelijk! Hackintosh/PC wordt steeds aantrekkelijker.

    je vergeet ff dat die geen retina display hebben he. misschien telt dat ook me in de prijs??

    @iMaarten.: En waarom dan?

  88. @ABU: Zou het best willen (en kunnen), maar dat heeft ECHT geen zin. De mensen die in Nederland zitten, mogen niets zeggen over de plannen van Apple. Het is niet meer dan een verkoop- en opleidingsorganisatie, dus dat gaat een slaapverwekkend interview worden, waarin elke vraag wordt ontweken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.