Reacties voor: Wat werkt beter op de iPhone: Gmail-push of GPush?

Nu push voor Gmail is aangekondigd, lijkt het wat onzinnig om nog oplossingen zoals GPush te installeren. Maar mensen die al Exchange gebruiken, hebben er toch iets aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Duidelijke taal!

  2. wat een onzin zeg! ik heb een telfort mail en een gmail op mijn iPhone en van alle 2 krijg ik een melding dat er een mail is!! is wel gekomen nadat ik gmail er op had gezet.
    werkt prima, hoeft echt niet te zien wie ,mij een mail stuur! dan kunnen anderen het ook zien. gewoon een 1tje bij je mail is voldoende. dat mag voor sms ook wel komen!!

  3. Ik snap het verschil tussen gewoon je Gmail als imap in stellen in mail, met push en Google sync gebruiken.

  4. Word het binnekort mogelijk dat ik gewoon met de standaard Mail (en dan met Gmail) een push notification kan krijgen?

  5. Wie zit er nou op gmail? iedereen heeft wel een live/hotmail account voor msn, dus ook gelijk mail

  6. @Tarik , dat slaat ook nergens op. Gigantisch veel mensen zitten bij Gmail. En dan komt er ook nog is bij dat ik gewoon met een Gmail account op MSN zit.

  7. MobileMe 😛
    Nee flauw, sorry 😉

    Ik snap het niet hoor. Ik kreeg altijd elk kwartier netjes me mailtjes via push/fetch binnen hoor met me gmail account. Zal wel iets over het hoofd zien ofso… elk kwartier is tog niet zo erg?
    Nja ik gebruik nu MobileMe, werkt PERFECT! Directe Push enso…

    En ja, ik zit ook met gmail op msn, puur omdat (iig toen der tijd) die gare hotmail geen pop3 ondersteunde en ik dus niet via me outlook op een MAKKELIJKE manier bij me mail kon. Die http accounts in outlook vind ik persoonlijk niet bepaald een uitkomst, iig niet icm hotmail:P

  8. GPush heeft ondertussen een update gehad. Bij een pushbericht kun je nu kiezen voor OK of Open om het bericht tr lezen. Nadeel is dat het alleen geschikt is voor OS 3.1. De notificaties die ik op OS3.0 ontvang met de eerste versie van GPush lijken echter sinds er een update beschikbaar is ook enigzins in de war. Soms ontvang ik een notificatie dubbel, waarbij de tweede notificatie er één van de nieuwe versie is, dus met de OPEN optie, en dat werk dus niet. Open brengt me dan naar de configuratie van GPush

  9. Hier werkt gmail push super. Heb altijd Exchange gebruikt en gmail is een prima vervanger! Nog even extra account aanmaken en je kunt ook van je standaard mailadres versturen!;-)

    Vraag me alleen af of je op de iPhone het heartbeatinterval kan wijzigen. Dit kon namelijk bij mijn oude htc wel. (Vergroten van de interval levert batterij duur op.)

  10. Een keer per half uur is meer dan zat, van dat push gebeuren gaat alleen maar je accu eerder leeg en dan kan je geen mail meer ontvangen. Fetch voldoet prima.

  11. Pushmail werkt nog het allerbeste is mijn ervaring. Ik krijg elke email binnen 10 seconden gepushed.

  12. Origineel geplaatst door Robbert van den Berg
    Een keer per half uur is meer dan zat, van dat push gebeuren gaat alleen maar je accu eerder leeg en dan kan je geen mail meer ontvangen. Fetch voldoet prima.

    je hebt helemaal gelijk, zullen we alle mensen die push gebruiken vragen of ze dat uit willen zetten omdat het stroom gebruikt?
    Misschien moeten we de fetch naar 1x per dag verlagen, dan kun je nog langer met je batterij doen en heb je alsnog je mail!

  13. Je kunt ook “Mail Notifier” gebruiken. Iets duurder maar werkt ook met hotmail.

  14. je zou ook gewoon ZELF bijvoorbeeld ieder uur ofso ff je mail kunnen checken, dat zal ook batterij schelen 😀 mjaaaa sommigen redden het wel met de baterij, ik haal het ook net, als ik niet te veel chat tussendoor haha…moet iedereen voor zichzelf weten toch 🙂

  15. Ik ken het. Als ik een email krijg:

    -Home button
    -Slide to unlock
    -Home button om huidige applicatie te sluiten
    -Mail applicatie openen
    -Paar keer op terug drukken om het overzicht van emailaccounts te zien
    -Het emailaccount met de nieuwe mail openen
    -Doorklikken naar postvak in
    -Hardop zuchten omdat het een spammail is
    -Naar links schuiven
    -Op delete drukken

    SMS gaat mooier.

  16. @Tarik: uhhh je kn je vraag beter omdraaien; wie gebruikt er nou NIET gmail? Hotmail/livemail is zo 1999. Ik ken werkelijk niemand die dat nog
    gebruikt. Alleen mensen die niet snappen dat je ook gewoon een extern emailadres kan gebruiken voor msn.

  17. Origineel geplaatst door Geqxon
    Ik ken het. Als ik een email krijg:-Home button-Slide to unlock-Home button om huidige applicatie te sluiten-Mail applicatie openen-Paar keer op terug drukken om het overzicht van emailaccounts te zien-Het emailaccount met de nieuwe mail openen-Doorklikken naar postvak in-Hardop zuchten omdat het een spammail is-Naar links schuiven-Op delete drukkenSMS gaat mooier.

    Pushmail geeft niet alleen de afzender weer in de push pop-up maar ook een deel van de email zelf. Dus als het spam betreft hoef je niet al die stappen te ondernemen. 🙂

  18. Ik was een zeer tevreden gebruiker van gpush. Werkte vlot, deed wat het moest doen.

    Maar nu heb ik perongeluk op “download alle updates” geklikt en heb ik de nieuwste versie op mijn pc / iPhone.

    Super toch? Nou nee! Ik kan nog niet naar 3.1 op mijn 3GS.. Dus nu doet hij het niet op mijn 3.0 FW… Hoe downgrade ik deze app??

    Super bedankt als iemand een tip heeft!!

  19. gmail is top. Hotmail is toch meer voor de msn’ers die niet weten hoe de pc werkt 😉
    Ik gebruik Gpush met plezier en vervangt voor mij de sms. Mijn vriendin heeft ook een iPhone met Gpush en dat scheelt ons een hoop geld in de maand 😉

  20. Ik heb Intelliscreen al een hele tijd (was er al sinds iPhone 1). En als ik nu een mail krijg (via push van Gmail:D) krijg ik op mn homescreen 3 regels van de mail an afzender te zien, als ik erop klik, zie ik de mail verschijnen, dan kan ik em lezen, verwijderen en of asfsluiten…

    Dit zijn dus mijn handelingen..

    Sleep/Mute drukken–Ik zie een mail op lockscreen, tap erop en ik lees en em weer op lock..

  21. Ik zie GPush en G-Push Email in iTunes staan. Welke moet ik hebben.

  22. Waarom zou je helemaal zo’n schermpje voor je neus willen hebben als bij de standaard mail app al een rood bolletje komt te staan? :s
    push = onzin

  23. Origineel geplaatst door Tarik
    Wie zit er nou op gmail? iedereen heeft wel een live/hotmail account voor msn, dus ook gelijk mail

    of je gebruikt je gmail-adres voor msn…

  24. @Ronald: gpush moet je hebben.

  25. @Ronald:
    Ik zou GPush (zonder streepje) gebruiken, daarvoor hoef je maar één keer te betalen en die werkt gewoon goed.
    Bij G-Push moet je elke 3 maanden abonnementsgeld betalen…

  26. Gebruikte eerst Gpush….werkte prima en snel, was alleen lastig dat je eerst naar je mailbox moest om het mailtje verder te lezen. Heb nu pushmail van Google. Na een trage start nu snel genoeg, maar ik heb het idee dat het batterij vreet. Plus je krijgt alleen een geluid/tril melding.
    Denk er over terug te gaan naar Gpush of G-Push email. weet iemand de verschillen (heb nog 3.0).

  27. je kan ook gewoon de exchange-settings van gmail invullen onder de mail settings in je iphone. en dan voor de push bercihten op je iphone grip installeren uit cydia.
    dan kan je ze ook nog lezen in elk programma waar je mee bezig bent, en weer sluiten. alleen nog niet terugschrijven, maar dat komt binnenkort heb ik gelezen.

  28. @Tomtom100:
    Het grootste verschil is dat G-Push subscripion-based is, het blijft dus geld kosten terwijl GPush een eenmalige aankoop is.
    GPush heeft sinds de update trouwens ook een ingebouwde browser die je naar de mobile Gmail site leidt, je hoeft dus in principe niet meer apart naar je Mail app te gaan…

  29. Origineel geplaatst door Robbert van den Berg
    Een keer per half uur is meer dan zat, van dat push gebeuren gaat alleen maar je accu eerder leeg en dan kan je geen mail meer ontvangen. Fetch voldoet prima.

    Dit is onjuist! Door het gebruik van Push gaat de accu juist veel langer mee! Met fetch ingesteld op een kwartier wordt je mail 360 keer op een etmaal gecheckt, ook als je geen wifi in de buurt hebt. En dat zuigt. Bij Push krijg je je mail pas aangeleverd als er iets is. Sinds ik GPush gebruik gaat mijn accu minimaal de helft langer mee, een mooie bijkomstigheid!

  30. Origineel geplaatst door dwdijkstra
    Origineel geplaatst door Robbert van den BergEen keer per half uur is meer dan zat, van dat push gebeuren gaat alleen maar je accu eerder leeg en dan kan je geen mail meer ontvangen. Fetch voldoet prima.Dit is onjuist! Door het gebruik van Push gaat de accu juist veel langer mee! Met fetch ingesteld op een kwartier wordt je mail 360 keer op een etmaal gecheckt, ook als je geen wifi in de buurt hebt. En dat zuigt. Bij Push krijg je je mail pas aangeleverd als er iets is. Sinds ik GPush gebruik gaat mijn accu minimaal de helft langer mee, een mooie bijkomstigheid!

    DIt lit er dan maar weer net aan hoeveel mail je op een dag krijgt 🙂 sommigen krijgen er wel een paar 100 per dag, nou dan push die dus de hele dag door, dan kun je beter fetch netem denk ik hoor, mja weenie haha.

  31. Origineel geplaatst door dwdijkstra
    Origineel geplaatst door Robbert van den BergEen keer per half uur is meer dan zat, van dat push gebeuren gaat alleen maar je accu eerder leeg en dan kan je geen mail meer ontvangen. Fetch voldoet prima.Dit is onjuist! Door het gebruik van Push gaat de accu juist veel langer mee! Met fetch ingesteld op een kwartier wordt je mail 360 keer op een etmaal gecheckt, ook als je geen wifi in de buurt hebt. En dat zuigt. Bij Push krijg je je mail pas aangeleverd als er iets is. Sinds ik GPush gebruik gaat mijn accu minimaal de helft langer mee, een mooie bijkomstigheid!

    haha en dan nog zo overtuigend overkomen XD

    Weet je wel hoe push werkt? Je moet een CONSTANTE verbindingen met de Apple servers hebben, terwijl bij Fetch één keer per half uur even een simpel commandootje word verstuurd.

    Wat kost meer energie, een constante verbinding of 1 verbinding per half uur 😉

  32. Origineel geplaatst door Tarik
    Wie zit er nou op gmail? iedereen heeft wel een live/hotmail account voor msn, dus ook gelijk mail

    Ehm ik gebruik voor serieuze dingen gmail en voor bullshit zoals msn , hyves etc een hotmail account omdat die altijd volloopt met spam en meuk. Gmail is veel beter en heb je meer ruimte en je kan grotere files meezenden;) dan bij hotmail. Gmail apps gebruik ik niet alles werkt prima met het versturen van email met standaard push op de iphone.

  33. @galip91:

    NIET JUIST!

    Je hebt NIET een constante verbinding met de server tenzij je ”bereik hebben” een constante verbinding noemt, maar dit deed de nokia 3310 vroeger ook al, en daar wil ik me liever niet mee vergelijken!
    Dit is juist het belangrijkste van PushNotication –> De server PUSHED een NOTIFICATIE wanner er ”iets is” (kan ieder programma zijn).. In dit geval een email. Dan is het aan jou de keuze of je die email direct binnen haalt of ermee wacht! Als je veel emails binnenkrijgt is dat probleem van fetchen ook meteen uit de wereld, want je hebt alles ZELF in de hand.. Je weet nu simpelweg wanneer je een email hebt, en je weet ook een onderwerp (doet de server voor je).

    Pushnotification is een geheel nieuwe technologie voor het ontvangen van berichten… Nu zeg ik het zelf bijna fout: Het ontvangen van NOTIFICATIES! Dat zijn geen emails, ook geen smsjes en ook geen mms’jes.. Het is PUSH!

    En Galip91: Die verbinding van dat half uurtje bepaal je dus wederom zelf. De server doet al het werk voor ons, zodat onze batterijen langer meegaan omdat het ”zware” binnenhalen eerst wordt voorgelicht door de server..

    Gr Rick (iemand die werkzaamheden doet op dit gebied).

  34. Blijkbaar zijn er hier nog HEEL VEEL die het verschil van push/fetch nog niet zo goed onder de knie hebben 🙂

    dat ter zijde:

    Gpush is handig, maar bij mij niet altijd correct, krijg maar helft van de mails gepushed werkt ook niet altijd direct, weet niet of hier andere ook problemen mee hebben… ? Voordeel: Handig dat je nog IMAP kan gebruiken en als je het verwijderd het van de server kan verwijderd worden en als je je pc aanlegt hij niet weer al je mails van die dag moet binnenhalen en dan selecteren mmm welke waren nu ook weer belangerijk…

    Gmail Push: Handig direct mailtje, geen vertraging…
    Nadeel: geen imap 🙁 weet iemand hier een oplossing voor als je het mailtje daadwerkelijk verwijderd hij het ook van de server verwijderd? zelfs als ik mail verzend haalt mijn pc die binnen… ? redelijk abetant, maar toch verkies is Gmail Push werkt beter dan Gpush vind IK

  35. Ik snap echt niet waarom ik een extra programma moet gebruiken.
    Ik gebruik google sync voor de calendar en email (nu met push dus) en ik krijg gewoon een schermpje (met onderwerp en afzender), geluidje en bolletje… Dus kan iemand mij uitleggen wat get verschil is en waarom ik dus deze programma’s moet gebruiken?

    Als het is omdat je niet alle mailtjes kunt bekijken, daarom heb ik een 2e imap account aangemaakt met gmail. Deze synchroniseerd dus hetzelfde als de push account.

  36. @Tim:
    Ik heb geen last van vertragingen of emails die niet worden gedownload.. Je zal eens moeten kijken naar de nieuwe app die nu nog gratis is : PING!
    Daar wordt push optimaal benut, en zul je nooit meer twijfelen of berichten wel of niet worden gepushed.. Ik gebruik het echt HEEL veel, met mensen over heel de wereld, en heb nog geen enkel probleem gehad..

  37. I dont care about push. I check every hour my mail by hand 😉

  38. @StarSoft:

    Je krijgt dus een popup bij Google sync? Hiehebbiedagedaan?

  39. @StarSoft:

    Het is de bedoeling dat je je fetch in je mail app (van iphone zelf) uit zet en de push gewoon t werk laat doen van het notificeren. Dus als vb:

    – je hebt je fetch uitgezet (dus hij checkt geen mail meer om de 5,15,30 min ).
    – je krijgt een email en dat zie je i t pop up schermpje van gpush (kost nauwelijks downloadkr8 = energie)
    – je WEET dat je een emailtje hebt (wat misschien niet eens belangrijk is)
    – je hebt het nu zelf in handen wanneer jij het envelopje (of gpush app) aanklikt om je email te lezen. Normaal krijg je die keuze niet en trekt de mail app je batterij leeg voor je het doorhebt :s

    Dit is het voordeel + dat je binnen 2 sec weet dat je een email hebt in de vorm van een sms schermpje. Die kun je dus niet missen..

  40. @Rick:
    Ik weet wat push is. Ik gebruik dit:
    https://www.iculture.nl/35737/gmail-krijgt-ondersteuning-voor-push-op-de-iphone/
    Dit is al actief dus ik snap niet waarom je dus die apps moet gebruiken om push te krijgen bij gmail…

    [Edit]
    Ahh ik snap het all… GRIP laat me de msg (popup) zien, de standaars iphone software laat dat niet zien…
    Ok ik snap het… :-s

  41. Is er geen push voor hotmail account????

  42. Nadat ik een notificatie van GPush heb ontvangen, krijg ik het GPush scherm te zien en niet opties om de mail te lezen, verwijderen enz. Hoe ken dat?

  43. Ieder kwartier is 4 x per uur x 24 uur is toch 96 x per dag???
    Hoe kom je dan op 360 x per etmaal??? 360 x per etmaal staat gelijk aan elke 4 minuten. Dit geldt wanner je 4 email accounts hebt ingesteld op fetch El kwartier

    Maar idd is push vriendelijker voor je batterij. De server maakt alleen contact met je iPhone als het moet en het stuurt een notificatie. Niet meteen de hele mail.

    En als je meer dan 100 e-mails op een dag ontvangt of 4 email accounts hebt, dan moet je toch eens bij jezelf afvragen of je daar nou gelukkig van wordt. Maar dat even ter zijde

  44. @ Bas: Zoek even in de Appstore op “Mail Notifier”. Deze werkt voor zowel Gmail als Hotmail.

  45. Origineel geplaatst door bas
    Is er geen push voor hotmail account????

    mBox mail, is speciaal voor hotmail en windows live. Bij de nieuwe update die uit gaat komen zit push.
    1 nadeel de app is vrij prijzig.

  46. Voor iedereen die Gpush wil, probeer eens Pushgmail daar zijn de push notificaties iets beter te lezen en de updates zien er iets beter eruit.

  47. Origineel geplaatst door Tim
    Gpush is handig, maar … Voordeel: Handig dat je nog IMAP kan gebruiken en als je het verwijderd het van de server kan verwijderd worden en als je je pc aanlegt hij niet weer al je mails van die dag moet binnenhalen en dan selecteren mmm welke waren nu ook weer belangerijk…Gmail Push: Handig direct mailtje, geen vertraging…
    Nadeel: geen imap weet iemand hier een oplossing voor als je het mailtje daadwerkelijk verwijderd hij het ook van de server verwijderd? zelfs als ik mail verzend haalt mijn pc die binnen… ?

    Iemand al hier meer info over? Iphoneclub misschien bereid om een iets bruikbaarder artikel te schrijven? Of simpelweg mij er van overtuigen dat uitproberen geenszins nadelig kan zijn!?!
    Momenteel doet mijn (non-jailbroken) iPhone alles goed wat hij moet doen, maar ‘beter’ mag altijd natuurlijk.

  48. Op het forum is uitgelegd hoe je hotmail kan laten doorsturen naar Gmail.

  49. Elk email adres is voor MSN te bruiken: http://passport.net

    Je moet alleen weten hoe.

    Daarnaast is email GEEEEN IM en dat wil ik ook zo houden. Ik wil geen dingeltje horen elke 5 minuten omdat er een mailtje binnen is gekomen. Wel wil ik dat als ik m’n mobiel op pak direct zie hoeveel nieuwe mail ik heb. Daarin is gmail push heer en meester. Precies zoals je met email om wilt gaan.

  50. Er zijn wel een beetje domme mensen…

    Origineel geplaatst door Tarik
    Wie zit er nou op gmail? iedereen heeft wel een live/hotmail account voor msn, dus ook gelijk mail

    Je hoeft geen hotmail te hebben voor msn! Hoeft al jaren niet. Daarbij is Gmail een overzichtelijkere webclient dat het hotmail gebeuren (my opinion). Feit is dat gmail veel meer inspeelt op de mobiele gebruiker en veel meer features aanbied voor geavanceerde toepassingen.

    Origineel geplaatst door just4remco
    wat een onzin zeg! ik heb een telfort mail en een gmail op mijn iPhone en van alle 2 krijg ik een melding dat er een mail is!! is wel gekomen nadat ik gmail er op had gezet.
    werkt prima, hoeft echt niet te zien wie ,mij een mail stuur! dan kunnen anderen het ook zien. gewoon een 1tje bij je mail is voldoende. dat mag voor sms ook wel komen!!

    Waarschijnlijk is dat pull/ fetch. Ff lezen kerel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.