Reacties voor: Wat vinden Nederlandse designers van iOS 7?

Wat vinden Nederlandse designers en ontwikkelaars van iOS 7? iCulture vroeg enkele vooraanstaande personen uit de Nederlandse iOS-appscene naar hun mening.
Lees het complete artikel → Wat vinden Nederlandse designers van iOS 7?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Ik ben erg tevreden over wat Apple ons gisteren getoond heeft. Het is compleet nieuw, je herkent iOS niet meer terug. En dat was de bedoeling toch? Tenminste, ik vind het echt fijn dat we nu zo’n fris en fruitig nieuw design krijgen.

  2. Ik vind over het algemeen de UI wel mooi en strak, maar de nieuwe iconen voor de stock-apps: daar moet ik toch wel even aan wennen. Vooralsnog vind ik die absoluut geen vooruitgang.

  3. Inderdaad.
    De uiterlijke verandering was helemaal niet nodig.
    Het toevoegen van features daarentegen wel.

  4. Leuk om deze meningen te horen. Dat platte hoeft van mij niet zo en ik vind het ook wel erg simplistisch. Maar waar ik me het meest aan erger zijn de onwijs felle kleuren die gebruikt zijn voor de standaard apps. iOS lijkt daarmee een beetje op kinderspeelgoed vergeleken met de andere OS’en.

  5. Keurig eerlijk. Ik zie het zelf ook niet echt, vind het alles behalve fraai.

    Zo zie je maar. Je kan een prima Hardware designer zijn maar dat betekend niet dat je ook verstand hebt van Software design.

    Apple slaat de plak toch een beetje mis maar om me heen merk ik dat het voor de diehard Apple fans moeilijk is om dat toe te geven. Vele vinden het eerst wel aardig maar als je door vraagt komt de aap vaak toch uit de mouw.

  6. OS X gaat uiteindelijk ook deze kant op. Let maar op.
    Het is een gewaagde stap die ze gedaan hebben alleen maken ze nergens echt een statement wat vormgeving aangaat.

    Wellicht dat wanneer iOS 7 uit beta is de vormgeving er weer heel anders uit ziet.
    De balans en eenheid is weg. Of je iOS6 nu lekijk vond of niet. Het was tenminste consistent. En dat ontbreekt aan de vormgeving van iOS 7

    Het design van de navigatie met dat in en uitzomen op icoontjes is gaaf en swipen door je menu’s ook. Maar ook hier is de vormgeving er van niet consistent. Sommige knoppen zijn echt knoppen en sommige zijn tekst. Niet altijd even duidelijk.

  7. Ik ben ook erg tevreden met hoe iCulture dit allemaal samenvat. Erg prettig lees voer.

  8. Duidelijk verhaal. Ik dacht vanochtend ook even na over de verandering binnen ios, ten opzichte van de verandering in os x. De volgorde tijdens de WWDC was waarschijnlijk wat ongelukkig. Wel zag ik tijdens de wwdc al het icoontje van de nieuwe iBooks voor os x, die overeenkomt met de style van ios 7.

    Moet eerlijk zeggen dat ik aardig kan wennen aan ios 7 ( beta ). Misschien omdat ik geen fan was van de oude looks van ios ( ben een voorstander van het minimalisme ). Ook valt me op dat het whattsapp icoon nu anders is ( zonder glans zoals de oude berichten app ).

    Ik ervaar ios 7 als zeer prettig. De manier waarom de apps op je beeldscherm vallen als je een app verlaat vindt ik heerlijk. De zwarte achtergrond van het notificatiescherm.

    Kortom. Ik hou er wel van!

  9. iOS is nu een beetje zijn eigenheid kwijt.Het had met iOS6 een duidelijk herkenbare look. Nu is het met iOS7 een allegaartje geworden. Ze hebben het beste design elementen en vormgeving van Android Windows 8, Blackberry10 OS en Web OS gepakt, door elkaar gehusseld en dat gemixt met wat ze al hadden. Dat levert een redelijk compleet OS op featurewise. Dat levert een nieuwe gebruikers ervaring op navigatie wise. Helaas is dit alles ten kosten gegaan van de vormgeving.Misschien dat nu de vormgeving voor iedereen binnen apple bekend is het Team van Jonathan Ive wat hulp kan krijgen in het consistent maken van de vormgeving van bijvoorbeeld de icoontjes, diverse keyboards en menu’s. Het komt nu nog wat rommelig over terwijl het geheel best potentie heeft.

  10. @Jeroen: Kan me goed in het kleurenverhaal vinden Jeroen!

  11. Navigeren door iOS is er met versie 7 heel erg op vooruit gegaan.
    Niks op aan te merken
    Behalve het uit zetten van het toestel. En het unlocken van het scherm.

    het is niet gelijk duidelijk dat je moet swipen op de rode knop om de iPhone uit te zetten. je bent geneigd te drukken. tot je nadenk over hoe het vroeger ging. een swipe naar rechts is de oplossing.

    op dat vlak mogen ze nog wel wat visuele duidelijkheid verschaffen

  12. Ik vind het heerlijk verrassend en strak. Fijn om keer een geheel nieuwe look op mijn iOS apparaten te hebben. Uiteraard zijn er elementen die wennen zijn, maar dat vind ik juist wel leuk en verrassend. Apple begaat paden die andere misschien te rigoureus vinden, maar dat spreekt me nu juist aan in Apple. Think different!

  13. Top!! Zal even wennen worden maar weet zeker dat super wordt!

  14. ik vind het geweldig! Ik was bij voorbaat best kritisch, maar het resultaat is geweldig. Een nieuwe look had ios wel nodig. Jammer dat het nog zo lang duurt voor wij het kunnen gebruiken

  15. Hoor bijna alleen maar positieve verhalen, maar ik ga hem helaas toch echt overslaan.

    Vreselijk lelijke icoontjes die gewoon niet kloppen qua verhoudingen. Leuk al die lichte animaties op de achtergronden etc, maar die trekken wel weer veel van je batterij en snelheid. Nee dank je, leuk een grafische schil maar die moet niet ten koste gaan van de rest.

  16. Vindt ios 7 meer voor kinderen , maar kinderen zijn het toekomst voor apple niet iemand boven 30 jaar

  17. Mooie nieuwe functies en minimalistische look. De app icons en kleurstelling doen me echter denken aan My Little Pony…

  18. Ik denk dat er inhoudelijk wel wat verbeteringen zijn. Groot (airdrop en multitasking) als ook klein (een ingebouwde zaklamp. Yay!). Maar het deaign geeft me hoofdpijn. Het doet me een beetje denken aan het omkeren van de kleuren op iOS6. misschien went het wel en ziet het er binnen een tijdje zo uit alsof het er altijd zo uitzag. Maar momenteel ga ik het niet proberen.

    En dan nog ists: is het opgevallen dat alle filmpjes/foto’s/… Met een witte iPhone zijn..? Ik een zwarte 5… Zwart en wit.. Ik heb zo’n gevoel dat het spuuglelijk gaat worden…

  19. Ik ben er helemaal blij mee! De verfijning in bepaalde zaken is weer terug, zoals we dat van Apple gewend zijn. De nieuwe functionaliteiten in het OS ben ik zeer blij mee, een aantal was ik al lang op aan het wachten!

    Elke keer als ik mn iPhone nu weer open, zie ik weer een nieuwe verfijning. Zo subtiel, maar echt heel mooi.

    Icoontjes zien er in principe prima uit wat mij betreft, alhoewel ik er 2 niet helemaal lekker uit vindt zien: Safari en de App store. Daar is het “cirkeltje” net iets te groot. Maar goed dat went!

    Waar ik me wel aan stoor is het volgende: De afgelopen tijd heeft iedereen hier lopen zeuren over het feit dat iOS grondig op de schop moest worden genomen / te lang hetzelfde etc.
    En volgens mij zijn het nu dezelfde mensen die aan het zeuren zijn dat het nieuwe design niet mooi is etc.

    Make up your damn mind please!

    Hier in ieder geval een trouwe gebruiker, die helemaal blij is met deze nieuwe versie van iOS!

  20. Origineel geplaatst door Michiel
    Leuk al die lichte animaties op de achtergronden etc, maar die trekken wel weer veel van je batterij en snelheid.

    En dat weet je uit ervaring?

  21. Ik las ergens dat je ook bij instellingen een zwart/wit uiterlijk kunt instellen. Kan iemand dit bevestigen?

  22. Origineel geplaatst door Donstil
    Keurig eerlijk. Ik zie het zelf ook niet echt, vind het alles behalve fraai.Zo zie je maar. Je kan een prima Hardware designer zijn maar dat betekend niet dat je ook verstand hebt van Software design.Apple slaat de plak toch een beetje mis maar om me heen merk ik dat het voor de diehard Apple fans moeilijk is om dat toe te geven. Vele vinden het eerst wel aardig maar als je door vraagt komt de aap vaak toch uit de mouw.

    Ho ho.
    Niet iedereen zo over 1 kam scheren..zijn zat mensen die het wel mooi vinden hoor.
    Toch logisch dat velen het niet mooi vinden..en velen vinden het wel mooi.
    Zat mensen die graag het vertrouwde houden en niet van veranderingen houden.
    Je zegt dat hij een prima hardware designer is maar niet verstand van software design.

    Ahum..euh..wie ben jij om dat te zeggen.
    JIJ vind het misschien niet mooi, voor jou 10 anderen die het WEL mooi vinden.

    Ik vind niet alle icoontjes even mooi gedaan, maar over het algemeen ben ik wel zeer tevreden. Ook de nieuwe functionaliteiten..prima. Sommige functies hadden er al 3 jaar geleden in moeten zitten..maar goed. Eindelijk dan.

    Maar dat is mijn mening..en geen feit.

  23. Welcome to the iBarbie Look.

  24. Iedereen heeft zijn mond vol van en over de icoontjes in IOS7. Mooi, lelijk, teveel gelijkend op elkaar, maar wat ik wil is vernieuwing, die functies die nog niet eerder getoond zijn in apps of Android. Al die andere functies hadden in IOS5 al toegevoegd moeten zijn.

    Heb het in een andere topic ook al gezegd, inovatie Apple is renovatie geworden.

  25. Gaan ze nou serieus aankaarten of het niet TE anders is, want men is gewent aan iOS6?!
    Vorig jaar kregen ze de volle laag dat het gewoon weer het zelfde is, en nu is het TE anders? wtf..

    Ik heb hem er ook al op staan, en vind het top, ziet er super uit, en het zijn de kleine dingen die het echt af maken. Subtiele animaties en grafische elementjes die het net wat mooier maken dan een gewoon simpel flat design.

  26. Eindelijk weer wat nieuws, werd het wel beu al jaren dezelfde besturingssysteem! Mooie vooruitgang

  27. Nou daar gaat ie!

    Vooraf zeggende dat ik vanaf de iPhone 3gs meedraai op het iOS systeem. 2009 dus! En vanaf 2006 een full product Apple gebruiker ben. Als grafisch designer en fotograaf moet je haast wel zou ik bijna zeggen.

    Maar met duidelijk – dikgedrukte – letters, wel even benadrukken dat ik – ondanks ik zelfs 1 dag in de week voor het merk werk – niet met Apple Freaks & anti Android Freaks niet mee in discussie of gesprek ga.

    Wanneer je niet openstaat voor andere merken/software, kun je naar mijn idee niet goed oordelen over een ander.
    Elk soort kan zo zijn voordelen hebben. Voor ieder wat wils.

    Maar hier, op deze website, draait het om Apple software en producten. En deel ik voor dit keer even graag mijn bevindingen mbt iOS7

    Ondanks een aantal kleine wijzigingen in de afgelopen jaren, is het iOS systeem maar weinig flink onder handen genomen sinds 2009. Tot nu… oei… en flink is dan ook flink… …*twijfelt nu flink van wat ik ervan moet vinden*…

    Gisteravond laat thuisgekomen, helemaal vergeten dat ik om 19:00 eigenlijk startklaar zou zitten, zet ik AppleTV aan en zie ik ineens een ander logo: WWDC !!! Meteen kijken natuurlijk. Vrouwlief ernaast, die uiteraard alleen maar denkt (en zegt) “Nou voor mij hoeft dat allemaal niet die veranderingen!!” Raak ik in ieder geval HEEL enthousiast!!

    Mijn kreten: WoW! Cool, te gek! iOS7 Lijkt me helemaal de bomb! Overigens ben ik na twee uurtjes kijken, nog het meest lyrisch over de nieuwe Mac Pro, aangezien die in 2014 wel aan vervanging toe is hier! Maar neem ik me voor, morgen – ergens op de dag – zet ik iOS 7 even op mijn iPhone..

    Ik kijk er inmiddels al een anderhalf uur naar, of bijna 2.. En wat moet ik wennen!!! Ik weet niet of ik het wel zo mooi vind… In ieder geval, het valt me tegen, terwijl ik zo enthousiast was tijdens de presentatie!!

    Maar soms moet je eerst wennen toch??

    Soms hoor je een plaat op de radio die je na 10 x horen ook pas goed gaat vinden. Of die auto die je, naarmate je hem vaker ziet beter in het oog ligt…

    Nee ik heb er werkelijk nog geen mening over. Behalve dat 1 ding wat me opvalt.. De Passbook App: Met een nieuw icoon opent de App in PRECIES dezelfde kaarten als voorheen.. Yep die gebruik ik nl. nogal. Heel vreemd dat daarin niets is aangepast..
    Daarnaast vind ik na het openen van een map, waarin je nu wel AL je Apps in kan zetten van 1 soort, jammer dat de map als een transparantie blijft, ‘opgeblazen’ onder de apps.. Nee dat had van mij wel anders gemogen…

    Voor nu denk ik, dat wordt een JB op iOS7…

    In ieder geval, denk ik dat ik wel gewend ben, wanneer de rest nog over moet… Geduld allemaal en GENIET nog even van het bekende …. 😉

  28. Waarom is iedereen zo bang van een beetje kleur vraag ik me af? Alles is al zo grijs en saai tegenwoordig.

    En alle mensen die nu heel hard roepen dat ze iOS7 gaan overslaan die gaan het toch wel installeren. Leg iOS6 en iOS7 naast elkaar en dan kom je tot de conclusie dat iOS7 er toch écht beter uitziet. Het zal alleen nog een beetje moeten uitkristalliseren; Rome is ook niet in één dag gebouwd.

  29. Weet je wat het is. Apple kan maar één vormgeving kiezen en dat zal nooit iedereen mooi vinden. Smaken verschillen nu eenmaal. Ze kiezen wel duidelijk één richting en doen lekker hun eigen ding! Think Different!

  30. Origineel geplaatst door Farl
    Weet je wat het is. Apple kan maar één vormgeving kiezen en dat zal nooit iedereen mooi vinden. Smaken verschillen nu eenmaal. Ze kiezen wel duidelijk één richting en doen lekker hun eigen ding! Think Different!

    Precies!!

  31. Er is geen enkele producent van eender welk product waar iedereen tevreden mee is en maar gelukkig ook, er stonden nog langere rijen en wachttijden te verslinden. Ik persoonlijk weet nog niet wat ik ervan moet vinden maar weet wel dat het allemaal een beetje op Android begint te lijken en dat vind ik uiterst jammer.

  32. @Jeroen: helemaal mee eens. Een goedkopere uitstraling ipv premium en trend volgend ipv trend setting

  33. Tsja ik vond dat apple prachtige glossy kleuren had. Diepe details in de iconen en apps. Nu is het iderdaad een goedkope look

    Het heeft gewoon geen stijl die ik herken aan de prachtige buitenkant van apple producten.

    Zelfs android heeft een prettigere look dan deze kermis. Kan er persoonlijk totaal niet voor warmlopen. Maargoed als de menigte dit wil zal ik opzoek moeten naar een ander product helaas.

    Apple is helaas teveel een hipster product geworden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.