Reacties voor: Wat vind jij van de nieuwe iPad?

We hebben al van alles gelezen over de derde generatie iPad over de problemen, de nieuwigheden en de warmte van het apparaat. Hij is nu een weekend uit in Nederland en België... wat vinden we ervan?
Lees het complete artikel → Wat vind jij van de nieuwe iPad?
Bart Breij -

Reacties: 127 reacties

  1. Ik ben er best tevreden over.. ipad 2 met 16Gb en wifi was wat weinig en toch behoefte om af en toe op internet te kunnen. Dus nu 64Gb met 4g en zeker niet beklaagd… Prachtig scherm…loopt soepel en wordt niet warmer dan men 2 (speel weinig games).

  2. Ik ben ook tevreden heb nergens last van zoals hier of elders omschreven word. Ben zeer Blij met mijn 64Gb 4G

  3. Toen de iPad 2 uitkwam, vond ik het zeker de moeite waard om over te stappen ivm vele vernieuwende functies zoals o.a. camera. Ik vind de nieuwe iPad niet echt vernieuwend, het is imho een kleine upgrade en de moeite niet om mijn iPad 2 ervoor in te wisselen. Ik hou het lekker bij het oude en voel absoluut geen drang om de nieuwe iPad te kopen, terwijl ik toch echt wel een gadgetfreak ben.

  4. Ik ben er echt super blij mee! Mooi scherm, 2 uur gisteren mee in de zon gezeten en geen problemen met te heet worden, wifi werkt goed, helemaal super!!! Alleen cover vergrendelt soms niet goed

  5. ik was altijd vol lof over het efficient gebruik van geheugen en vond dit altijd een heel bijzonder en een sterk punt van de Apple programeurs. Daarom is het teleurstellend te zien hoe slordig er deze keer mee omgegaan wordt.
    Een bijna verdubbeling van het benodigd geheugen voor iedere retina HD compatable App kan gewoon weg niet en maakt zo,n apparaat haast onbruikbaar. 53 Apps, wat foto’s en videofragmentejes uit een ipadnano, maakt dat mijn test iPad 16 GB nauwelijks meer kan gebruiken voor het maken van videofragmenten.
    Een dagje mee op pad en het geheugen was al vol.
    heel erg groot verschil met de 16 Gb iPad2.
    Ik hoop dat meer mensen en vooral ontwikkelaars hierover gaan klagen bij Apple. Is dit het eerste effect van de afwezigheid van de kritische geest van Steve Jobs?
    Ik vrees het ergste als ze zelf zo slordig omgaan met het geheugengebruik van de Apps zullen de eisen aan de makers ook wat lager zijn.
    Ik ben loyaal aan dit merk, maar vind in dit geval deze kritische opmerking noodzakelijk en maak deze ook met de beste bedoelingen.
    Romeo Haas

  6. Ik ben zeer tevreden! Wat een scherm. Hij wordt iets warmer, maar het stoort niet.

    Ik zoek alleen nog dikke apps en manieren om mijn ipad nog meer te gebruiken!

  7. Afgelopen vrijdagmiddag de Dixons in Zeist binnengelopen en de nieuwe iPad gekocht. De eerste keer aan was echt wow. Het scherm is echt superstrak. Geen pixel meer te zien ook niet als je op letters inzoomt. Ook in de zon vond ik voor het eerst dat deze goed presteert. Je moet natuurlijk niet het scherm in de zon houden maar daarbuiten kan je hem echt nog goed lezen. Zo scherp dat je bij websites niet eens meer hoeft in te zoomen.

    Tikkie sneller dan de vorige iPad. 3D is echt stukken verbeterd. Camera is echt mooi en ga ik nu zeker gebruiker. Vooral de camera op 1080p is erg mooi filmen en de foto’s zijn bij schemering ten minste nog goed toonbaar.

    Tikkie zwaarder is hij ook maar ligt wel weer heerlijk in de hand. De “oude” originele cover van de iPad2 doet het perfect op de nieuwe iPad. Mijn buurman heeft een “b” merk cover en deze werkt niet met de nieuwe iPad.

    Ik ben zeer tevreden en mijn verloofde ook. Die leest veel en dan is de nieuwe iPad echt een dikke vooruitgang.

    HD foto’s of wallpapers zijn adembenemend!

    Groet,

    Duncan.

  8. Ik had iPad1 32gb 3g, nu zelfde iPad3
    Ik zou idd 32gb kopen, zeker omdat je al 4gb kwijt bent aan iOS
    De nieuwe apps worden groter (en je ontkomt bijna niet aan upgraden -ook de oude iPads-) en het gaat dus hard.
    Hoewel camera op een iPad niet het eerste is waar je aan denkt, maakt wel wel prachtige fiti’s en ziet er direct gaaf uit op je retina-scherm. Maakte gisteren iig indruk op verjaardag.

    IPad bevalt uitstekend, maar als je iPad2 hebt zou ik niet upgraden. Zelfs iPad1 voldoet m.i. nog goed.
    Om het jaar van model wisselen is m.i. prima strategie. Doe dit al tijdje, ene jaar nwe iphone, ander jaar nwe iPad.

    Voor iPad2 bezitters die toch iets wiilen kan ik de appleTV3 aanraden. Sluit het aan op je HD TV en installatie en geniet van AirPlay en airMirror.
    Digitaal audio naar je installatie (zelfs je iTunes bib van pc/iMac) en alles van je iOS device naar de tv streamen (internetsites -uitzending gemist-,games,foto/video).
    Zo haal je veel meer uit je iOS device (iPad2,3 en iPhone4s).
    Ik vind het prachtig en het geld zeker waard)

  9. Origineel geplaatst door Romeo Haas*knip* Romeo Haas

    Ik neem aan dat je opslaggeheugen bedoelt en niet werkgeheugen.

    Jij verwacht dus dat je een scherm met hogere resolutie krijgt zonder dat de apps veel groter worden? En dat je veel scherpere video’s kan maken zonder dat de video’s groter worden?

    Dat kan niet. En dat is ook niet erg, want opslag wordt over het algemeen goedkoper (ok bij de iPad misschien niet direct te merken) en internet wordt sneller. Als je je iPad zo veel gebruikt voor dingen die veel opslag vereisen (in Full HD filmen gaat heel erg hard) dan is het verstandig om niet het kleinste model te kopen maar één met wat meer (dat is ook de trend, je leest overal dat mensen massaal van 16GB naar 32GB of 64GB overstappen).

    Je kan niet van twee walletjes tegelijk eten.

    Edit: Oja, ik ben zelf overgestapt van de iPad 2 16GB Wifi naar de nieuwe iPad 32GB Wifi en ik ben erg enthousiast, wat een prachtig scherm! Ik heb ook het gevoeld dat hij een stuk sneller is, maar dat kan ook komen doordat ik mijn 16GB helemaal vol geplempt had met van alles en nog wat.

  10. Ik ben overgestapt van de eerste generatie iPad naar de derde dus ben ik best tevreden.
    Van warmte heb ik wel niets gemerkt, wel dat de batterij langzaam oplaad (heeft er wss ook mee te maken dat hij groter is). Na het opladen ben ik ook tevreden over de batterijduur.

  11. Ps bij dwaze dagen Bijenkorf zelfs €99. Als je gratis Bijenkorf Card neemt nog eens 10% korting.
    Let wel op dat het de ATV3 is, want dat staat er niet duidelijk bij

  12. Zeer tevreden vooralsnog! Vrijdag tussen de middag kunnen halen bij de Dynabyte (32GB wit wifi). Had ‘m gereserveerd online bij Dixons maar dat voorraad systeem blijkt niet te werken. Gelukkig stonden die 2 winkels met elkaar in verbinding! Ik maak de overstap vanaf de iPad 1 en vooral het beeldscherm en snelheid zijn een grote vooruitgang.

  13. Ps
    Bij dwaze dagen Bijenkorf €99
    Neem dan gratis Bijenkorfcard en krijg je 10% extra korting,, dan kan je het toch niet meer laten liggen.
    En streamde je al audio met airport Express, dan kan je die gebruiken als range extender van je draadloos netwerk

  14. Ik heb sinds een week de iPad 2 in huis. Gekocht vanwege de lagere prijs. 16GB met 3G. Ik heb in de winkel ook de iPad 3 bekeken, puur uit nieuwsgierigheid.

    Om nu te zeggen dat ik spijt heb van de iPad 2 aankoop; nee. Het betere scherm, ja, dat ziet er mooier uit. Maar de iPad 2 heeft absoluut geen slecht scherm. Als ik de 2 en 3 naast elkaar leg, zie ik natuurlijk het verschil. Voor de rest heeft de 3 niet meer voordelen voor hetgeen waar ik de iPad voor gebruik. (Internet, Social Media, tekstverwerken, PDF en kantoorwerkzaamheden).

    Kortom: de iPad 3 ziet er mooi uit, maar het is voor mij geen 180 graden verschil tov de 2 die ik nu heb. Maar dat is mijn mening. Als je nu een iPad 1 hebt, kan ik me voorstellen dat de 3 een wereld van verschil is, ook mbt snelheid. Maar als je, zoals ik, de 2 hebt, krab je dan nog een keer achter de oren of je de 3 echt nodig hebt!

    P.s.: De iPad 2 is mijn eerste iPad.

  15. Als jullie een idee hebben waar nog zwarte 64 Wifi-varianten te vinden zijn dan hoor ik dat graag 🙂 Die was zaterdag bij mijn weten al praktisch nergens meer te krijgen!

  16. Trouwens, iPad3 bezitters, hoeveel Gb hebben jullie beschikbaar, ik 27,9gb
    (en op iPhone4 28,5)
    (zie instellingen,algemeen,info)

  17. Vanaf de iPad 1 gezien is de 3 voor mij echt 10 stappen vooruit. Fraai scherm en super snel. Het viel mij op dat de 1 echt traag was geworden na de laatste update.

    Ik ben echt tevreden maar vergeet niet dat het ‘gewoon’ een iPad is en niet ineens een ander apparaat. Functies zijn gelijk alleen mooier en voor mij sneller.

    Nadeel is dat accu sneller leeg lijkt.

  18. …ik vond het niet nodig om van iPad2 naar de nieuwe iPad te upgraden. De nieuwe iPad is voor mij een iPad2S als het ware. Een upgrade die vooral voor nieuwe kopers of voor mensen met een iPad1 interessant is.
    Verder:
    – Wordt hij écht te warm (draai voor de lol Infinity Blade II)
    – Zijn er véél klachten over slechte WiFi ontvangst
    – Laadt de accu nu wel héél lang op (4,5 uur) (!)
    – En worden alleen de US 4G frequenties ondersteund.
    – Er zijn problemen met bepaalde covers met magneetjes die ‘m aan- en uit moeten zetten.

    Al met al zou ik het dan enkel doen voor het scherm.
    Dan wacht ik liever een jaartje.

  19. @ Jos

    Dat heeft te maken met de installatie van ios, de software waar de ipad op draait zit ook meegerekend met de totale capaciteit van de ipad.

    Ik heb de 32gb wifi gehaald en ben er tot nu toe ook gewoon super tevreden mee. enige minpunt wat te noemen valt zijn de nachtopnames van de camera. Daar mag apple in toekomst echt wel wat op verzinnen vind ik.

  20. @hans
    Thanx,dat weet ik. Was alleen benieuwd of iOS bij jullie ook zoveel kost en ter staving van mijn suggestie om 32gb te nemen, want met 12gb vrij op 16gb uitvoering lijkt mij al snel te weinig

  21. Ik ben overgestapt van 64GB iPad 1 naar 64GB new iPad. Vooral het scherm is echt geweldig en wat mij betreft zeker de update waard. Het feit dat de iPad2 hetzelfde scherm had, is ook de reden geweest dat ik toen niet overstag ging.
    Als je de 2 schermen naast elkaar houdt is het verschil echt gigantisch.

    Warm worden heb ik overigens geen last van. Ik gebruik de Belkin smart cover(die ook de achterkant beschermt) en die werkt prima!

  22. Bij Dixons Zeist voor de deur gezeten tot opening donderdagnacht. Erg gezellig. De Ipad3 64gb 4 G is geen groot verschil met de 2. Van 1 naar 3 is het waaaaauw en van 2 naar 3 waaw . Dus wel tevreden maar iets teleurgesteld.
    Targus case teruggebracht na 1 dag en geld retour gekregen. Ontgendeling werkte slecht. Ze weten hiervan.
    Ipad is iets warmer maar niet veel. Camera schitterend.
    Batterij voor mijn gevoel iets sneller leeg.

  23. M’n iPad 1 heb ik na ongeveer drie maanden aan m’n ouders gegeven, nu toch besloten om weer een iPad te kopen en ik heb er geen moment spijt van gehad! Wat een fantastisch apparaat!

  24. Heeft iemand al opgemerkt welk verschil FaceTime heeft! Ik facetime vrij veel en vorige week belde iemand met een iPad 3. Dat is dus echt een verademing vergeleken met de iPad 2! Veel beter beeld door de verbeterde camera.

  25. Al met al zou ik het dan enkel doen voor het scherm. Dan wacht ik liever een jaartje.

    Hier sluit ik me bij aan.
    Ik voel wel heel duidelijk de “pull” van de nieuwe iPad, zeker als overal artikelen over het ‘geweldige nieuwe ding’ verschijnen en apps die ‘speciaal voor deze beste van het beste iPad’ worden uitgebracht. Mijn iPad2 (32gb wifi) lijkt dan opeens in het niet te vallen.

    Echter… voor een beter scherm maar naar ik lees minder goede batterij ga ik het echt niet doen. De batterij en warmte probleem heb ik al bij mijn iPhone 4s. En vergeet het € probleem niet, het is wel een lastig economisch klimaat om elk jaar ‘even’ een nieuw speeltje te kopen…
    Hoe moeilijk het ook is om iOS producten over te slaan; deze zit ik toch even uit.

  26. Origineel geplaatst door Jos
    Ps bij dwaze dagen Bijenkorf zelfs €99. Als je gratis Bijenkorf Card neemt nog eens 10% korting. Let wel op dat het de ATV3 is, want dat staat er niet duidelijk bij

    Jos, idd niet geheel helder of t ATV2 of 3 is, echter er staat bij ‘normaal 119,-‘ wat naar mijn weten de ATV2 is, al lijkt t me sterk dat de ‘oude’ ATV nog wordt verkocht. Opletten dus zeker.

    Enneh, die 10% korting geldt niet voor producten van (o.a.) iCentre, helaas. Maar dan nog steeds een tientje goedkoper dan elders in Nl, dus dank voor de tip!

    OT: mijn 1ste iPad is de 3de generatie en die bevalt prima. Nog geen gekke dingen aan kunnen ontdekken.

  27. Origineel geplaatst door Bas
    Als jullie een idee hebben waar nog zwarte 64 Wifi-varianten te vinden zijn dan hoor ik dat graag Die was zaterdag bij mijn weten al praktisch nergens meer te krijgen!

    Of ze nog zwarte hebben weet ik niet, maar zaterdagmiddag hadden ze nog voldoende nieuwe iPads (witte) bij Media Markt Amsterdam. Naar de zwarte hadden wij niet gevraagd.

  28. Ik ben van de iPad 2 16GB wifi naar een iPad 3 16GB wifi gegaan. Ik heb beide iPads vergeleken met elkaar. Qua uiterlijk zijn ze indentiek en het verschil in gewicht. Merk ik niets van. Daarintegen zie ik wel een duidelijk verschil in het beeldscherm. Nu is het wel veel fijner om op internet te lezen. Mijn iPad 3 wordt niet warm. Maar dat zal ook wel niet snel gebeuren, want ik speel geen games op mijn iPad 3.

    Verschil tussen iPad 2 en iPad 3 is nihil. Heb de iPad 3 alleen gekocht vanwege het betere scherm.

  29. @Hans: Nachtopnames van de camera. al eens gezien wat een goede slr je moet hebben met dito flits wil je echt goede nachtopnames hebben. Je kan niet verwachten dat zo een klein lensje dit nogmaar ongeveer evenaart…

  30. Origineel geplaatst door Flieps
    Heeft iemand al opgemerkt welk verschil FaceTime heeft! Ik facetime vrij veel en vorige week belde iemand met een iPad 3. Dat is dus echt een verademing vergeleken met de iPad 2! Veel beter beeld door de verbeterde camera.

    Hmmm, camera aan de voorkant is exact gelijk als op de ipad2, alleen de camera aan de achterkant is aangepast 😉

  31. Ben in z’n algemeenheid te spreken over de Ipad. Het scherm is kraakhelder, Games lopen soepel (naar mijn idee niet soepeler dan de Ipad 2) en de dictatoon functie gebruik ik regelmatig voor m’n studie. (wel jammer dat deze alleen werkt in het engels) Ik merk wel dat mijn draadloze tv stoort wanneer ik de nieuwe ipad aan heb staan. Dit was niet het geval bij de Ipad 2. Overall, te spreken over de nieuwe ipad.

  32. De iPad is toch alleen een scherm? Aangezien deze sterk verbeterd is, is het een goeie reden om te upgraden.. Nu alleen het geld nog even bij elkaar schrapen..

  33. Ik ben tevreden.

    Ik heb een mkv (720p) die speelt nog niet helemaal 100% lekker in GoodPlayer AVPlayer HD.

    Iemand suggesties?

  34. Ik ben echt tevreden met men nieuwe iPad 64 GB 4G. Hij werkt beter dan mijn iPad 2, deze maakte moeilijk verbinding met router, en paperdesk werkt nu direct, met de iPad 2 moest ik het wel 3* na elkaar openen voor het werkte. De snellere 3G verbinding is ook mooi meegenomen. Het scherm is gewoon super mooi. Hij wordt wel wat warm bij zeer zware games maar voor de rest is hij super! Ik ben er vrijdag naar lab9 in Aalst achter geweest, de 64GB versie zonder 4G was wel bijna uitverkocht.

  35. Ik ben ook overgestapt van de iPad 1 16Gb+ WiFi naar de nieuwe met 64Gb +”4G”.

    Het verschil t.o.v. de eerste generatie is natuurlijk erg groot.

    Ik denk dat Apple heel erg veel mensen blij heeft gemaakt met de update t.o.v. de tweede generatie.

    Iedereen die ik ken met een iPad 2 is blij dat hun toestel niet te ver achter loopt. Maar iedereen die geen iPad heeft of een van de eerste generatie wil toch(over het algemeen) het liefst de 3de generatie iPad.

    Ik denk dat dit het resultaat is wat Apple voor ogen had. Het zou toch niet tof zijn wanneer je apparaat een doorlooptijd van 1 jaar heeft.

  36. Heb na de iPad1 en de iPad2, nu de nieuwe iPad (3) gekocht.
    Voor mensen met een iPad1 is de overstap naar de iPad3 een grote stap voorwaards op alle fronten – daar krijg je zeker geen spijt van.

    Ten opzichte van de iPad 2 zijn de verschillen kleiner zoals je al vaak hebt kunnen lezen. Maar ik ben méér dan tevreden met de overstap.
    1. Het scherm is echt een hele grote verbetering als je veel leest op je iPad (websites, kranten, tijdschriften). Hoe langer je er mee werkt, hoe blijer je van het nieuwe scherm wordt!
    Daarnaast is het scherm ook als je veel met foto’s en video werkt prachtig. De hogere resolutie en grotere gamut (kleurruimte) zijn echt overduidelijk zichtbaar.
    2. De camera (op de achterzijde) maakt mooie foto’s en de video opnames zien er prachtig uit.

    Mocht je besluiten tot de nieuwe iPad: koop een 32 GB of liever 64 GB exemplaar. Als je budget dit niet toestaat zou ik bij de iPad 2 blijven.

    Jochem

  37. @Wimsan:

    Serieus? Waar kan het verschil dan in zitten? Internetverbinding? Ik had twee gesprekken 5 minuten na elkaar. Ik op mijn MacBook, de ander op een iPad 2 en iPad 3.

  38. off topic, maar gezien mijn (en Jos) eerder bericht, toch ter
    aanvulling op vorig bericht:
    Goede nieuws: de ATV bij de Bijenkorf is niet 99,-, maar 89,- Foutje folder dus.
    Mindere nieuws, ‘t betreft 720P, dus de ATV2. Dit ter info.
    Bron: 08000818

  39. Wij (manlief en ik) komen vanaf de iPad 1. Versie 2 hadden wij overgeslagen omdat wij de verbeteringen toen niet groot genoeg vonden. Wij wilden echt een betere schermresolutie.
    De Nieuwe iPad was voor ons dus het moment om te vernieuwen. En wat zijn we er blij mee.
    Helemaal te gek.

    Geweldig mooi scherm, t.o.v. iPad 1 is deze natuurlijk vele malen sneller. En dan de camera, filmen, Face-time en meer. We zijn er echt blij mee.
    Natuurlijk, de batterij opladen is een langdurige zaak. Dus als we de mogelijkheid hebben om een oplader aan te sluiten, werken we met de oplader aan. Dan loopt ie tenminste niet zo snel leeg.

    Over de smartcover ben ik echter nog niet helemaal tevreden. Bij gebruik kan het losschieten, waardoor de kans bestaat dat de iPad uit je handen valt. Ik heb liever iets dat beter beschermt aan de voor- en achterkant.
    Cases voor de nieuwe iPad zijn echter nog niet volop verkrijgbaar.

    Waar we overigens superblij mee zijn, is de Bamboo stylus. Die hebben wij er gelijk bijgekocht. Hadden we veel eerder moeten doen, wat is dat fijn. En je scherm blijft zo lekker schoon.

    Wat kan ik nog meer zeggen, het is lente, de zon schijnt en we mogen genieten van die prachtige iPad. 😉

  40. “Dictation” werd door Apple als een van de vernieuwingen aangeprezen. Maar als je de nieuwe ipad op ‘Nederlands’ instelt, dan is deze functie nergens te vinden. Ik vond hem uiteindelijk ergens verborgen in het Engelse toetsenbord. Het werkte maar matig, al kan dat aan mijn uitspraak van de engelse taal liggen.

  41. Ik ben overgestapt van een ipad 1 naar de nieuwe ipad.
    Ik vind de meerwaarde tegenvallen, ja een mooi nieuw scherm en hij is wat sneller. maar aan de andere kant kan ik bij mij thuis met mijn ipad 1 in de tuin een redelijke wifi verbinding maken en met de nieuwe ipad kan dat niet meer.
    Mijn ipad 1 heb ik een keer laten vallen en daarom heb ik de nieuwe ipad gekocht. Als het puur om de verbeteringen zou gaan zou ik niet adviseren om te up graden.

  42. @Laurens: Wat in hemelsnaam ga je doen met 4G in België of Nederland?? Zelfs in heel west-Europa is er geen enkel 4G netwerk!

  43. Ik heb er 1 in handen gehad bij de MediaMarkt Den Haag. Daar ikzelf de iPad 2 heb, viel mij het superscherpe beeld wel op. Dat was bij de icoontjes zelfs al te zien.

    Deze iPad (3) was wel errug warm!!!!

  44. Ik heb er 1 in handen gehad bij de MediaMarkt Den Haag. Daar ikzelf de iPad 2 heb, viel mij het superscherpe beeld wel op. Dat was bij de icoontjes zelfs al te zien.

    Deze iPad (3) was wel errug warm!

  45. Ik heb donderdag in de rij gestaan bij Dixons Amstelveen, rij nee hoor ik was de eerste. Na 45 minuten rond 23:10 kwamen er pas meer in de rij. Om 00:03 uur stond ik buiten met mijn nieuwe Ipad 64 GB wifi zwart.
    Het is een vervanging van mij Ipad 2 met wifi 16 GB.

    Om twee redenen ben ik er blij mee. Het scherm is echt geweldig, ik kan nu buiten in het zonnetje met een scherp zicht erop. De Ipad 2 had veel meer last van de zon waardoor je het al snel opgeeft en binnen gaat zitten.
    Daarnaast had ik geheugen tekort en heb daarom gekozen voor de grootste. Op vakantie wel zo makkelijk, kan ik lekker veel foto’s en filpjes van anderen overzetten. Het enige jammere eraan is dat de foto’s weer niet op een SD kaartje over te zetten zijn. Het is eenrichting verkeer. Wel jammer dat Apple dit afschermt.

    Maar voor de rest dik tevreden.

  46. Ik ben sinds vrijdag eigenaar van de nieuwe ipad 32gb wifi zwart. Ik ben zeer tevreden over het apparaat wat vooral komt door het retina beeldscherm. Dat het apparaat warmer wordt in de linker onderhoek is wel te merken maar is zeker niet hinderlijk. Toen ik bij de mediamarkt was om de ipad te halen viel mij wel op dat hij daar wel erg warm was, maar zo warm heb ik hem zelf nog niet gehad. Ook viel mij op dat de batterij indicator 9% aangaf terwijl hij constant aan het stroom ligt bij de mm, zelf heb ik nog geen problemen ondervonden met het opladen of de wifiontvangst. Ook de camera is wel een aangename verbetering.

    Al met al een geweldig ipad, maarde berichten dat de upgrade van de ipad 2 naar de nieuwe ipad het niet waard is voor dit geld kan ik ook wel begrijpen.

  47. Het is heel simpel . Ipad3 is meer dan vernieuwend genoeg om hem aan te schaffen . Maar de keuze ligt bij de koper . Wilde de nieuwe hebben gaat em halen . Zijde tevreden me wa ge al hebt dan gade hem ni kopen . De rest is zever . Ik lees hier vaak van ja ik heb mij ene gekocht ma ni tevreden en terug gebracht de reden da ze die terugbrengen is ni de ipad maar een 3de niet vertelde factor .

  48. In ben overgestapt van iPad 1 16 GB naar iPad 3 32 GB. Wat een verschil, prachtig scherm en veel sneller. Webpaginas zijn in een mum van tijd geladen. Ben vrijdagmorgen Mediamarkt binnengelopen, geen rijen wel bakken vol met nieuwe iPads.

  49. Het verschil is net zoveel als het scherm van de iPhone 3GS naar de 4 . Een wereld van verschil dus ook tussen de 2 en de 3e iPad.

  50. Origineel geplaatst door SimonIk ben ook overgestapt van de iPad 1 16Gb+ WiFi naar de nieuwe met 64Gb +”4G”.

    Het verschil t.o.v. de eerste generatie is natuurlijk erg groot.

    Ik denk dat Apple heel erg veel mensen blij heeft gemaakt met de update t.o.v. de tweede generatie.

    Iedereen die ik ken met een iPad 2 is blij dat hun toestel niet te ver achter loopt. Maar iedereen die geen iPad heeft of een van de eerste generatie wil toch (over het algemeen) het liefst de 3de generatie iPad.

    Ik denk dat dit het resultaat is wat Apple voor ogen had. Het zou toch niet tof zijn wanneer je apparaat een doorlooptijd van 1 jaar heeft.

    Ik vind dit de beste en meest logische reactie die ik gelezen heb in dit topic.
    Als je de nieuwe ipad wel de moeite waard vind moet je hem halen. En anders lekker niet. Ik had er persoonlijk behoefte aan en ben blij met de overstap. Ken me echter indenken dat mensen die het niet nodig hebben het niet doen. groot gelijk met een Ipad 2 loop je echt niet mijlenver achter.

  51. @stoffie: Zoals bij de Ipad 2 kan je ook bij de Nieuwe Ipad kiezen tussen een ipad met wifi en een met wifi en 4G, deze laatste ontvangt ook 3G, als je een speedtest doet zie je buidelijk het verschil tussen de ipad2 en de new ipad hij is dubbel zo snel in de test (heb het zelf getest). En apple heeft heus wel een oplossing zodat we binnenkort op belgische en nederlandse 4G netwerken kunnen surfen.

  52. Schermverschil is vergelijkbaar met iPhone 3GS en de 4 . Een wereld van verschil, dus ook tussen de iPad 2 en 3

  53. Dit is mijn eerste iPad (32gb zwart wifi), bij de eerste wilde ik afwachten of er kinderziektes waren, de 2 vond ik een matige update dus nu vond ik het wel tijd worden. Na een heel weekend gespeeld te hebben ben ik erg enthousiast. Het scherm is prachtig, vooral om te lezen en internetten via de browser gaat veel beter dan ik had gedacht. Veel gamen doe ik niet dus van de temperatuur heb ik geen last ook de wifi connectie is vooralsnog prima. Bij lang gebruik vind ik het gewicht af en toe wel vervelend maar niks dramatisch.

    Een klein dingetje qua design dat ik heb gevonden is de knopjes aan de zijkant, die vind ik wat hoog liggen, van mij hadden ze iets platter gemogen maar dat is muggenziften.

    Je merkt wel dat usability en UI design soms nog wat in de kinderschoenen staat. Sommige apps navigeren top maar er zijn er ook bij waar nog wel veel aan schort. Ook in de app store mis ik soms logica, maar goed, dat zijn dingen die in de loop van de tijd alleen maar beter zullen worden.

    Over het algemeen is het een top apparaat waar ik de komende jaren nog veel plezier van ga hebben.

  54. Ik heb nu ipad3 16gb wifi en is mijn eerste iPad
    Ik heb geen iedee wat het verschil tussen 1,2,3 is omdat deze mijn eerste iPad is.
    16gb is voor mij wel genoeg omdat ik thuis synology Nas heb kan ik alles draadloos streamen foto’s,video’s,muziek dus in het kort ben heel erg tevreden met mijn new iPad en ik moet nu nog een atv 3 halen voor AirPlay mirroling dan ben ik voorlopig klaar ermee 🙂

  55. @Laurens:

    Dat is niet aan Apple helaas. In Nederland en Belgie is nog geen 4G netwerk uitgerold. Het is wachten tot de telco’s dit gaan doen (waarschijnlijk zijn ze er wel mee bezig). Ook zijn er verschillende 4G systemen heb ik begrepen. Het is dan te hopen dat de Nederlandse telco’s hetzelfde gebruiken als Verizon en AT&T in de VS.

  56. Van de iPad 1 naar de iPad 3 gegaan. Zeker een flinke vooruitgang, bel wel blij. Surfen is Safari is zo veel mooier ! Maar sommige dingen vallen tegen. Ik had verwacht dat het lezen van de krant (NRC) en magazines in Zinio soepelder zou gaan, nu zie nog steeds de pagina’s opgebouwd worden in beide apps. Batterij is gauwer leeg en opladen duurt langer.

  57. Zaterdag 1 gekocht, en hij staat nu al weer te koop op marktplaats. Ik dacht laat ik eens ook een iPad kopen, iedereen wilt er een. Maar het is gewoon volledig nutteloos als je een iPhone hebt, het is gewoon een xxl iphone, ik doe er helemaal niets mee, spijt dat ik er 1 gekocht heb.

  58. In belgië zijn de licenties voor 4G verkocht, waarschijnlijk zal het nu snel gaan, Belgacom is bezig met het plaatsen van 4G compatibele zendmasten. De situatie in Nederland ken ik niet. Er kan al veel sneller internet aangeboden worden maar de operatoren begrenzen deze snelheid. Ze weten dus al welke soort van 4G ze zullen gebruiken, Apple zal en normaal wel aan gedacht hebben.

  59. @Madison

    wat je nu allemaal zegt is complete onzin. Momenteel hebben wij 4 iPads in de run liggen voor applicatie ontwikkeling en wat jij nu aankaart laat meteen zien wat voor ballen verstand je hebt.

  60. Van mijn ipad 1 64gb wifi naar een witte ipad 64gb met 4g ( 4g werkt niet in europa ook niet in het toekomst ) vindt het nieuwe ipad mooi , allals je een ipad 2 heeft is het veel geld alleen voor het scherm

  61. Ik denk ook dat het een misvatting is dat dit een upgrade is die bedoelt is voor iPad 2-gebruikers. Je koopt toch ook niet elk jaar een nieuwe iMac omdat de specs weer ietsje beter zijn?

  62. 22 op 23 maart in de rij gestaan bij mediamarkt Zoetermeer. Vanaf 22:30 1 1/2uur gewacht. Eerste in de rij stond er al om 14:00. In totaal waren er 11 mensen voor me. Ipad 32gb wifi+4g gekocht. Ik had in het begin inderdaad problemen met Wifi verbinding complete reset gedaan Wifi doet het nu wel lijkt minder signaal te hebben dan andere iOS apparaten.
    Eerste keer toen ik hem optilde uit doos merkte ik wel verschil in gewicht maarja boeie.. Scherm is mooi maar er is nog (te) weinig ondersteuning voor retina display. Daar zullen we nog wel paar maanden geduld voor moeten hebben met als schakeling 3GS naar 4 bij iPhone. Voor de rest redelijk tevreden. Heb mijn ipad2 32gb Wifi+3G voor 470 kunnen verpatsen dus dat maakte het voor mij acceptabel om iPad 3 aan te schaffen

  63. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe iPad (3) 64gb wifi
    heb eerst de iPad 1 32gb wifi/3g gehad echt wel een duidelijke voortuitgang.

  64. Ik ben zeer tevreden! Had em al in parijs gehaald. Ik kom van een iPad 1 af, dus dit is een leuke upgrade.

  65. Bij de A-Mac in Amersfoort uitgeprobeerd en besloten m’n iPad 1 gewoon te houden. Die bevalt prima en ik zag geen reden om hem weg te doen.
    Wacht wel op de nieuwe nieuwe iPad.

  66. Wanneer komt de review van iPadclub?

  67. Ik heb een iPad 2 gehaald met de gedachten om dan een iPad 3 te halen. Maar ik houd mijn 2 gewoon, dan maar met 16 GB.

    Ik zie geen toegevoegde waarde en koop wel een iPad 4 (waarbij dan hopelijk 32GB standaard is).

  68. Ook ik heb de overstap van de ipad1 naar de 3e generatie gemaakt. Ook hier dik tevreden een totale vooruitgang en ook meer toegankelijkheid voor de apple tv door mirror optie. En 2 mooie camera’s om mooie foto’s te maken en om te facetimen uiteraard. Verder goede wifi ontvangst dus geen klachten tot nu toe.

  69. @Freddy: Apple heeft toch een 14 dagen niet tevreden beleid. Misschien kan je hem nog omruilen.
    iPad 3 32gb
    Voor mij is het mijn eerste iPad. Ik ben er blij mee. Ja het is een andere ervaring die je hebt dan met een MacBook. Ik heb een wifi. Kan online zijn met mijn iPhone 4s en die moet ik toch misschien jailbraken alleen voor de thetering.

  70. Ik heb er gisteren 1 bekeken in de MediaMarkt Den Haag.
    Zelf heb ik de iPad 2 en zag dat deze nieuwe wel een stuk scherper was. Zelfs de iconen!

    Wat me wel opviel was dat deze iPad (3) wel erg warm was. Misschien exemplarisch maar tóch.

  71. k heb GVD vanaf 22:15 tot c.a. 00:30 in de rij gestaan bij Ivizi Heerlen, hele kleine voorraad, geen 64GB wit WiFi, zwart ook niet, alleen +4G
    Lekker voor niks in de rij gestaan.

  72. Heb de ipad3 donderdagavond om 0:01 gehaald in Amsterdam bij de iAm Store. Ik kwam klokslag 0:00 aan en er stond een redelijke rij, na 40 min liep ik naar buiten met mijn ipad 3 64gb + 4g in het wit.

    Dit is mijn eerste ipad en heb bewust gewacht op de scherm upgrade. Kan niet anders zeggen dan wouw!

  73. Heb de 32GB wit gehaald in de avond omdat het kon. Ik kom van de iPad 2 64GB + 3G af maar heb de 3 gekocht voor app ontwikkeling. Scherm is duidelijk scherper maar de apps die voor iphone zijn zien er ook beter uit.

    Ben er blij mee maar had misschien beter de 16 kunnen kopen aangezien ik niet fulltime ontwikkel.

  74. Stond om half 10 bij de Mediamarkt in Zwolle, die ging 10voor 10 al open en 10uur was ik buiten met me witte iPad 3 16gb. Ze zeiden letterlijk bij de ingang: “U kunt rustig uw weg naar binnen vervolgen er is voorraad genoeg, wel over de 400 en zoveel mensen tel ik niet…”

    Het viel me gelijk op dat het scherm rete scherp is dat kon ik zien door me foto’s van me spiegelreflex te uploaden via connector. (had ipad 2)
    Als 2e heb ik de kamera getest en die is echt 20x beter dan die van de iPad 2, zowel de foto’s als het filmen.

    Mensen die het verschil niet zijn echt stekeblind. Dat de apps niet compatible zijn komt nog zoals bij elk nieuw device dat van Apple uitkomt

  75. ik ookk

  76. Ik ben zeer tevreden, wordt helemaal niet heet dit is mijn eerste ipad ik merk alleen dat het opladen wat lang duurt, nu nog alleen een hoesje

  77. Weet iemand hoe ik Ipad (3) moet instellen om toegang te krijgen tot webmail gebaseerd op windows-omgeving en android. Ipad besturing niet. ICT werk weet het maar moegn het van bordroam niet zeggen. Kan iemand vanuit het Nieuwe Werken mij helpen?

  78. Navolgend aan mijn 1ste reactie. Het betreft Zarafa mail

  79. Je kan eens proberen om Je mails naar een gmail account doortesturen. iPad ondersteund die mail niet, gmail wel!

  80. Ik heb zaterdag middag toch nog een nieuwe iPad gehaald. 32Gb en 4G. Want wat is dat scherm mooi!
    Ik merkte wel dat mijn iMac het laden niet bij kon houden, terwijl ik er weer apps aan het bijzetten was. Aan het eind van de avond stond de batterij uiteindelijk zo’n 10% lager als aan het begin.
    Ik ben verder niet veel gekke dingen tegengekomen. Helaas waren er een aantal apps die ik had, niet meer verkrijgbaar in de store.
    Qua snelheid merk ik niet veel verschil met de iPad 2. Ik ben er heel blij mee.

  81. Origineel geplaatst door remcootje
    Stond om half 10 bij de Mediamarkt in Zwolle, die ging 10voor 10 al open en 10uur was ik buiten met me witte iPad 3 16gb. Ze zeiden letterlijk bij de ingang: “U kunt rustig uw weg naar binnen vervolgen er is voorraad genoeg, wel over de 400 en zoveel mensen tel ik niet…”Het viel me gelijk op dat het scherm rete scherp is dat kon ik zien door me foto’s van me spiegelreflex te uploaden via connector. (had ipad 2) Als 2e heb ik de kamera getest en die is echt 20x beter dan die van de iPad 2, zowel de foto’s als het filmen.Mensen die het verschil niet zijn echt stekeblind. Dat de apps niet compatible zijn komt nog zoals bij elk nieuw device dat van Apple uitkomt

    Hier exact dezelfde overwegingen 😀

  82. Ik ben nog steeds een blije gebruiker van de eerste generatie iPad (blij is de overtreffende trap van tevreden! 😉 en om eerlijk te zijn zie ik de noodzaak of meerwaarde niet van een iPad 2 of ‘3’ tav de 1. Toen de iPad 1 uitkwam was het een in mijn ogen revolutie: eindelijk verlost van die achterlijke laptops met dat onhandige toetsenbord en die trackpad en/of muis. Gewoon één klein, plat, hanteerbaar schermpje waar je direct met je vinger op kunt tikken, schuiven, slepen, ‘sweepen’, … ideaal!

    De opvolgers 2 en 3 bieden niet die meerwaarde boven een 1 die de 1 wel bood boven een laptop. De upgrade is m.i. te miniem. De iPad 1 is meer dan snel genoeg (okee, ik speel geen zware games) en zijn scherm vind ik nog steeds fantastisch qua scherpte, afmeting en kleur. Misschien zou ik het nieuwe retinascherm eens moeten zien van de 3. Maar ik vermoed dat de wow-factor bij mij niet zal verschijnen. Ik vrees op eenzelfde teleurstelling toen ik van de iPhone 3GS overstapte naar de 4S. Het retinascherm was wat scherper maar niet dat ik dacht van ‘Poe poe, nou nou’. Daarom heb ik ook het vermoeden dat de trotse nieuwe eigenaren van de iPad 3 in grote mate lijden aan cognitieve consonantie, maar dit (om gezichtsverlies te voorkomen) nooit zullen toegeven! 😉

    Maar een concrete vraag: op de iPad 1 zit geen camera en mis ik totaal niet (doordat er wel eentje zit op mijn iPhone 4S). Ik kan me gewoon niet voorstellen dat het fijn fotografeert of filmt met een iPad in je hand. Is die niet veel te groot en log om als camera te gebruiken? Een iPhone is wat dat betreft perfect dankzij zijn geringe afmetingen en gewicht, maar een iPad…

    Benieuwd hoe, wat en waar de iPad fotografen en -filmers hier tegenaan kijken…

  83. Ik ga de nieuwe ipad zeker kopen vanwege het nieuwe scherm, maar ik ga niet ervoor haasten daar ik ipad2 heb en deze is ook goed en snel genoeg voor wat internet activiteiten etc, een prima tablet ook!

  84. Origineel geplaatst door Rey
    Vanaf de iPad 1 gezien is de 3 voor mij echt 10 stappen vooruit. Fraai scherm en super snel. Het viel mij op dat de 1 echt traag was geworden na de laatste update.Ik ben echt tevreden maar vergeet niet dat het ‘gewoon’ een iPad is en niet ineens een ander apparaat. Functies zijn gelijk alleen mooier en voor mij sneller.Nadeel is dat accu sneller leeg lijkt.

    Sluit me hier helemaal bij aan.

  85. Het retina scherm is een van de primaire redenen dat ik nu pas overweeg een iPad aan te schaffen. Met de iPhone heb ik ook pas bij de iPhone 4 serieus overwogen om over te stappen, puur om het scherm. Zo belangrijk vind ik resolutie en beeldkwaliteit.

    Nu ook met de iPad. De eerste waren goed, maar de resolutie was gewoon veels te laag. Nu de iPad voorop loopt in resolutie ben ik pas van plan er eentje te gaan halen.

  86. Heel blij mee, waanzinnig mooi scherp scherm, iPad 2 ziet er nu maar korrelig uit.

    Maaar… Zit het nu tussen mijn oren of voelt ‘ie echt wel een stuk zwaarder aan?

  87. Kan niet anders zeggen dan fantastisch. Na de iPad 1 en iPad 2 nu de nieuwe iPad. Heerlijk scherm!

  88. @iNick: Hier ook een ipad1 en een 3. Naast elkaar is het verschil toch best groot. De snelheid is relatief natuurlijk, maar het scherm is zo, zoveel fijner. Voor een fotoliefhebber als ik waanzinnig fijn, maar bij dagelijks gebruik zijn het vooral de websites en boeken die veel “rustiger” lezen door de scherpte.

    De camera is een gimmick, maar eerlijk is eerlijk; ik ben toch eigenlijk wel verrast doordat het grote scherm een goede kijk en stabiliteit geeft. De filmpjes zijn niet van canon 5d mk 2/3 kwaliteit uiteraard, maar best leuk voor huis tuin keuken.

  89. Zaterdag gekocht en het is zoals ik al dacht. Beslist mooi scherm maar dan heb je het wel gehad.de camera zal ik nauwelijks gebruiken..ik zie er het nut niet van in. Ik heb een betere. Dus waarom 799 Euro uitgeven? Voor een beter scherm? Ik ben dus teleurgesteld, merk nauwelijks verschil met de 2 en met de eerste kan ik ook nog lezen en schrijven. Gauw omruilen voor een Apple notebook of verkopen. Much to do about nothing.

  90. @Arjan:
    Kijk dit zijn de antwoorden! 😉 Ik zal tzt weleens een iPad 3 gaan bekijken. Lezen (eBooks) en uiteraard Safari gebruik ik veel, als daar ‘de winst’ uit te halen is door het retinascherm, is het misschien (toch) de moeite waard. Bedankt!

  91. Origineel geplaatst door Miezers
    Zaterdag gekocht en het is zoals ik al dacht. Beslist mooi scherm maar dan heb je het wel gehad.de camera zal ik nauwelijks gebruiken..ik zie er het nut niet van in. Ik heb een betere. Dus waarom 799 Euro uitgeven? Voor een beter scherm? Ik ben dus teleurgesteld, merk nauwelijks verschil met de 2 en met de eerste kan ik ook nog lezen en schrijven. Gauw omruilen voor een Apple notebook of verkopen. Much to do about nothing.

    Of je wacht gewoon totdat de apps aangepast zijn. De meeste worden nu terug geschaald naar iPad2 resolutie.

  92. Onbegrijpelijk dat ze de front-camera geen boost gegeven hebben. iPad is reuze handig voor Skype en Facetime, en met de brakke iPad-camera is dat geen feestje.

    Ik wacht wel weer een jaar op de iPad4, tot die tijd doet mijn iPad1 het nog prima 🙂

  93. Het opladen van de accu duurt inderdaad erg lang. Van 0 naar 100% in 5 uur en 35 minuten, zonder de iPad te gebruiken. Ben voor de rest wel erg tevreden met mijn nieuwe iPad!!

  94. Overgestapt van 1 naar de nieuwe iPad. Is absoluut de moeite waard. Minpunt is de KPN 3G verbinding op CS Amsterdam, maar dat zal wel niet aan de iPad liggen..

  95. “De iPad is goed verkrijgbaar en bijna overal nog op voorraad als je niet perse een 32 GB WiFi-model wilt, wat inderdaad het populairste model lijkt te zijn als we informeren bij de winkels.”

    Vrijdagochtend waren in vijf winkels in Tilburg e.o. de ’64 wifi zwart’ uitverkocht. Na telefoontje naar Apple A’dam gereisd, daar was ie bij aankomst ook net uitverkocht, als enige model op dat moment. Of 64 wifi meest verkocht is weet ik niet, maar lijkt wel het snelst uitverkocht… (en nu kan ik twee weken wachten op levering via internet bestelling 🙁

  96. Hahahaha… Pak die iPad van die gast af! Wat een domoor! Geeneens zin om uit te leggen waarom. Als je dat niet begrijpt….

    Origineel geplaatst door Romeo Haasik was altijd vol lof over het efficient gebruik van geheugen en vond dit altijd een heel bijzonder en een sterk punt van de Apple programeurs. Daarom is het teleurstellend te zien hoe slordig er deze keer mee omgegaan wordt.
    Een bijna verdubbeling van het benodigd geheugen voor iedere retina HD compatable App kan gewoon weg niet en maakt zo,n apparaat haast onbruikbaar. 53 Apps, wat foto’s en videofragmentejes uit een ipadnano, maakt dat mijn test iPad 16 GB nauwelijks meer kan gebruiken voor het maken van videofragmenten.
    Een dagje mee op pad en het geheugen was al vol.
    heel erg groot verschil met de 16 Gb iPad2.
    Ik hoop dat meer mensen en vooral ontwikkelaars hierover gaan klagen bij Apple. Is dit het eerste effect van de afwezigheid van de kritische geest van Steve Jobs?
    Ik vrees het ergste als ze zelf zo slordig omgaan met het geheugengebruik van de Apps zullen de eisen aan de makers ook wat lager zijn.
    Ik ben loyaal aan dit merk, maar vind in dit geval deze kritische opmerking noodzakelijk en maak deze ook met de beste bedoelingen.
    Romeo Haas

  97. Origineel geplaatst door SilviaToen de iPad 2 uitkwam, vond ik het zeker de moeite waard om over te stappen ivm vele vernieuwende functies zoals o.a. camera. Ik vind de nieuwe iPad niet echt vernieuwend, het is imho een kleine upgrade en de moeite niet om mijn iPad 2 ervoor in te wisselen. Ik hou het lekker bij het oude en voel absoluut geen drang om de nieuwe iPad te kopen, terwijl ik toch echt wel een gadgetfreak ben.

  98. Hahahaha… Pak die iPad van die gast af! Wat een domoor! Geeneens zin om uit te leggen waarom. Als je dat niet begrijpt….

    Origineel geplaatst door SilviaToen de iPad 2 uitkwam, vond ik het zeker de moeite waard om over te stappen ivm vele vernieuwende functies zoals o.a. camera. Ik vind de nieuwe iPad niet echt vernieuwend, het is imho een kleine upgrade en de moeite niet om mijn iPad 2 ervoor in te wisselen. Ik hou het lekker bij het oude en voel absoluut geen drang om de nieuwe iPad te kopen, terwijl ik toch echt wel een gadgetfreak ben.

  99. Hahahaha… Pak die iPad van die gast af! Wat een domoor! Geeneens zin om uit te leggen waarom. Als je dat niet begrijpt….

    Origineel geplaatst door Romeo Haasik was altijd vol lof over het efficient gebruik van geheugen en vond dit altijd een heel bijzonder en een sterk punt van de Apple programeurs. Daarom is het teleurstellend te zien hoe slordig er deze keer mee omgegaan wordt.
    Een bijna verdubbeling van het benodigd geheugen voor iedere retina HD compatable App kan gewoon weg niet en maakt zo,n apparaat haast onbruikbaar. 53 Apps, wat foto’s en videofragmentejes uit een ipadnano, maakt dat mijn test iPad 16 GB nauwelijks meer kan gebruiken voor het maken van videofragmenten.
    Een dagje mee op pad en het geheugen was al vol.
    heel erg groot verschil met de 16 Gb iPad2.
    Ik hoop dat meer mensen en vooral ontwikkelaars hierover gaan klagen bij Apple. Is dit het eerste effect van de afwezigheid van de kritische geest van Steve Jobs?
    Ik vrees het ergste als ze zelf zo slordig omgaan met het geheugengebruik van de Apps zullen de eisen aan de makers ook wat lager zijn.
    Ik ben loyaal aan dit merk, maar vind in dit geval deze kritische opmerking noodzakelijk en maak deze ook met de beste bedoelingen.
    Romeo Haas

  100. Hahahahahahahahahaha

    Origineel geplaatst door Romeo Haasik was altijd vol lof over het efficient gebruik van geheugen en vond dit altijd een heel bijzonder en een sterk punt van de Apple programeurs. Daarom is het teleurstellend te zien hoe slordig er deze keer mee omgegaan wordt.
    Een bijna verdubbeling van het benodigd geheugen voor iedere retina HD compatable App kan gewoon weg niet en maakt zo,n apparaat haast onbruikbaar. 53 Apps, wat foto’s en videofragmentejes uit een ipadnano, maakt dat mijn test iPad 16 GB nauwelijks meer kan gebruiken voor het maken van videofragmenten.
    Een dagje mee op pad en het geheugen was al vol.
    heel erg groot verschil met de 16 Gb iPad2.
    Ik hoop dat meer mensen en vooral ontwikkelaars hierover gaan klagen bij Apple. Is dit het eerste effect van de afwezigheid van de kritische geest van Steve Jobs?
    Ik vrees het ergste als ze zelf zo slordig omgaan met het geheugengebruik van de Apps zullen de eisen aan de makers ook wat lager zijn.
    Ik ben loyaal aan dit merk, maar vind in dit geval deze kritische opmerking noodzakelijk en maak deze ook met de beste bedoelingen.
    Romeo Haas

  101. Dat ging niet helemaal goed. Deze website geeft nogal wat problemen op de iPhone.

  102. Daar stond ik dan donderdagavond in de rij bij dixones en om 00.08 uur stond ik buiten met mijn Ipad 3, wifi, 32 gb! Eenmaal thuis gekomen heb ik mijn ipad 1 uitgezet en ben ik verder gegaan met mijn ipad 3. Geweldig beeldscherm, en in vergelijking met ipad 1 leuk die camera. Ipad wordt niet echt warm! De apps doen het uitstekend, dus wat mij betreft alleen maar lovend en zeker het geld waard 🙂

  103. Ik heb alle iPads gehad en ja het scherm is erg mooi. Maar niet adembenemend, ik bedoel in de praktijk is het slechts marginaal beter dan de iPad2. Ook de extra gpu power gaat bijna verloren omdat het opeens 4x meer pixels aan moet sturen..

    Ik adviseer iedereen die nu een ipad2 heeft, niet naar deze versie over te stappen, tenzij je heel veel ebooks leest. Hoewel je voor het geld dat je er op toe moet leggen misschien veel beter een nieuwe eReader kunt kopen voor naast je ipad2.

    En iedereen die nog geen tablet heeft adviseer ik de ipad2 voor het gereduceerde tarief te kopen nu het nog kan. Veel meer waarde voor het geld. (ipad3 is niet slecht, heel degelijk en mooi, maar gewoon geen killer tov de vorige).

  104. Geweldig apperaat op 1 ding na, de kleuren van het nieuwe scherm zijn niet accuraat, een magenta/ rode tint over het hele beeld, als je dit vergelijkt met je iphone, macbook, ipad 1 en 2 is de nieuwe ipad niet goed, voor de meeste mensen zal dat niet veel uitmaken, maar als je b.v. Fotograaf bent zal dit wel degelijk een probleem zijn! ik heb mijn 64gb g4 terug gebracht naar de apple store waar ze voor mij 3 andere hebben geopend om te kijken of ze allemaal deze afwijking hadden, maar helaas, ik wacht wel even voor ik een nieuwe haal, tot apple dit probleem heeft verholpen.

  105. Fotos kan je gewoon overzetten met sd kaartje naar ipad(krijg je op ebay adaptertje voor)

  106. Origineel geplaatst door Bjorn
    Geweldig apperaat op 1 ding na, de kleuren van het nieuwe scherm zijn niet accuraat, een magenta/ rode tint over het hele beeld, als je dit vergelijkt met je iphone, macbook, ipad 1 en 2 is de nieuwe ipad niet goed, voor de meeste mensen zal dat niet veel uitmaken, maar als je b.v. Fotograaf bent zal dit wel degelijk een probleem zijn! ik heb mijn 64gb g4 terug gebracht naar de apple store waar ze voor mij 3 andere hebben geopend om te kijken of ze allemaal deze afwijking hadden, maar helaas, ik wacht wel even voor ik een nieuwe haal, tot apple dit probleem heeft verholpen.

    Ik heb dus precies hetzelfde met een zwarte 64GB 4G. Het scherm heeft een licht rose/rode gloed. Ik heb 2 ipads gekocht bij de applestore en alleen het 64gb4g model heeft dit rode scherm, de witte 32gb wifi heeft hier geen last van. Ik wil eigenlijk ook terug met het rode scherm maar zo te horen heeft dat geen zin momenteel?

  107. Origineel geplaatst door Bjorn
    Geweldig apperaat op 1 ding na, de kleuren van het nieuwe scherm zijn niet accuraat, een magenta/ rode tint over het hele beeld, als je dit vergelijkt met je iphone, macbook, ipad 1 en 2 is de nieuwe ipad niet goed, voor de meeste mensen zal dat niet veel uitmaken, maar als je b.v. Fotograaf bent zal dit wel degelijk een probleem zijn! ik heb mijn 64gb g4 terug gebracht naar de apple store waar ze voor mij 3 andere hebben geopend om te kijken of ze allemaal deze afwijking hadden, maar helaas, ik wacht wel even voor ik een nieuwe haal, tot apple dit probleem heeft verholpen.

    Ik heb dus precies hetzelfde met een zwarte 64GB 4G. Het scherm heeft een licht rose/rode gloed. Ik heb 2 ipads gekocht bij de applestore en alleen het 64gb4g model heeft dit rode scherm, de witte 32gb wifi heeft hier geen last van. Ik wil eigenlijk ook terug met het rode scherm maar zo te horen heeft dat geen zin momenteel?

  108. Ik zag zelf het verschil niet tussen de 2G en de 3G…
    Blijf bij mijn eerste generatie

  109. Ik heb vorig jaar de 1e iPad gekocht toen die goedkoper werd en heb er nog steeds geen spijt van. Ik vind het een geweldig ding. Ik heb me de iPad 3 bekeken, hij heeft inderdaad een geweldig scherm. Je ziet het verschil met de iPad 2 heel goed, dus met de iPad 1 ook. Toch koop ik voorlopig geen nieuwe. Ik kan m’n iPad goed gebruiken voor de dingen waar ik hem voor gekocht heb, daar heb ik geen nieuwere voor nodig.

  110. Ik lees veel dat het maar een kleine update is, maar het scherm is 4x zo scherp, de CPU 2x zo snel, de GPU 4x zo snel, 2x zo veel werkgeheugen, 5x zo goede camera enz. De meeste snelheid merk je alleen niet omdat het scherm dit gebruikt maar het verschil is een stuk groter dan tussen de 1e en 2e iPad

  111. Origineel geplaatst door BjornGeweldig apperaat op 1 ding na, de kleuren van het nieuwe scherm zijn niet accuraat, een magenta/ rode tint over het hele beeld, als je dit vergelijkt met je iphone, macbook, ipad 1 en 2 is de nieuwe ipad niet goed, voor de meeste mensen zal dat niet veel uitmaken, maar als je b.v. Fotograaf bent zal dit wel degelijk een probleem zijn! ik heb mijn 64gb g4 terug gebracht naar de apple store waar ze voor mij 3 andere hebben geopend om te kijken of ze allemaal deze afwijking hadden, maar helaas, ik wacht wel even voor ik een nieuwe haal, tot apple dit probleem heeft verholpen.

    Vreemd! Lees dit artikel eens. Objectieve meting wijst juist op het meest kleur-accurate scherm ooit (uiteraard afgezien van calibreerbare professionele beeldschermen).

    Bovendien kan het scherm van de nieuwe iPad 99% van sRGB-Rec.709 Standard Color Gamut weergeven. Ter vergelijking: iPad 2 geeft 61% weer en Samsung Galaxy Tab 64%).

  112. @Vince: Jij vindt dus het nieuwe scherm, dubbele interne geheugen, betere camera, snellere mobiel internet(iPad 2 ondersteund voor zover ik weet ook alleen HSDPA en geen HSDPA+) en in de toekomst ondersteuning voor dictatie(mensen die nu bezuinigen nemen de iPad niet voor 1 jaar maar waarschijnlijk voor langer, ik verwacht rond 2013 toch nederlandse ondersteuning voor Siri en de dictatiefunctie).

    Dan is mijn verwachting wat ik extra krijg voor 100euro toch heel anders dan die van jou.

    Ik heb de 3de generatie iPad 64GB + 4G, wanneer je het scherm gezien hebt, neem je wil geen 2de generatie iPad kopen tenzij je budgetaire problemen hebt.

  113. Heb nog maar 3 maanden mijn ipad2, zeer tevreden van.. alleen het scherm en net dàt tikje sneller. Ach ja 😉
    Ik wacht dus rustig af op die nieuwe macbook series en de nieuwe iphone dit jaar

  114. Zaterdag kreeg ik dan eindelijk mijn New Ipad :-))
    Ik heb een ipad 1 gehad en inmiddels al bijna een jaar een Ipad 2.

    New ipad gister terug gestuurd. Ik vond hem vergeleken met mijn ipad 2 te zwaar, de batterij laadt langzaam op, het wit op het scherm was geel, hij is te dik en hij werd gewoon warm (niet heet ofzo)! Dit had ik nooit verwacht van apple. 🙁 Echt te bizar.. ik had dit nooit maar dan ook nooit verwacht.. ik heb sowieso nog nooit een computer, laptop, smartphone ofzo terug gestuurd..

    Ik heb trouwens ook nog een samsung tab 10.1 liggen die ik alleen als afstandsbediening voor mijn onkyo versterker gebruik.. al om al gaat er op dit moment niets boven de ipad 2.

  115. Ik vraag me toch af of de meeste wel goed naar het scherm kijken????? Ik lees reacties als, ik zie bijna geen verschil of het is maar een marginaal verschil!!!
    Het is op een tablet toch 1 van de meest prominente onderdelen en het is echt waanzinnig zo scherp alleen daarom al zijn geld meer dan waard.

  116. @Duncan:

    Nier in de zon.. , nog steeds niet? Er zijn goedkopere tablets die dat zonder moeite doen (transformer prima)… geen lentezon-experience dus.

  117. @Duncan:

    Niet in de zon…. nog steeds niet? Er zijn goedkopere tablets die dat zonder moeite doen (transformer prime)… geen lentezon-experience dus.

  118. @Duncan: Niet in de zon…. echt niet? Er zijn goedkopere tablets die dat zonder moeite doen (transformer prime)… geen lentezon-experience dus.

  119. Klopt het dat de WIFI modelen (behalve 16 gig) compleet uitverkocht zijn en dat het weeeken duurt voordat er weer nieuwe zijn?

  120. @ Simon en Fluiter: Ik snap vele reacties ook niet echt. Dit zal naar mijn inzicht niet meer dan een persoonlijke mening zijn als je de verschillen niet erkent.
    Ik heb diverse foto”s erop gezet en de kamera goed uitgeprobeerd en zag wel degelijk het verschil.
    Maargoed het is niet verplicht om een upgrade te doen 😉

    Oja volgens mij zeiden velen dit ook over de iPad 2…..dus bij elk nieuw device zul je deze reacties krijgen.

  121. Opmerkelijk dat het vooral de mensen met de duurste uitvoering van de nieuwe iPad zijn die kritiek geven op mensen die het bij hun iPad 2 houden, of nu voor de goedkopere iPad 2 kiezen…

    Ik heb zelf de 32GB versie van de nieuwe iPad omdat het scherm alleen al mij die 80 euro extra wel waard is. Ik heb zowel de eerste iPad als de iPad 2 gehad, en weer doorverkocht omdat ik mij stoorde aan het korrelige scherm. Voor mij is de nieuwe iPad ideaal en ik ben er erg tevreden over, maar hij doet niets wat de iPad 2 niet ook kan.

  122. Dit is zeer goedkoop, zeer krachtig.
    http://2sms.ru/x7vmc

  123. Voor een early adapter die na de iPad 1 de 2 aan zich voorbij liet gaan, is de nieuwe iPad een verademing. Sneller, lichter, betere verbinding, mooiere weergave. Het kan niet op. Het blijft alleen jammer dat voor sommige features nog steeds jailbreaken nodig is (lockscreen calendar, geheugenbeheer, indelen icons en mappen).

  124. Origineel geplaatst door Lesley
    Opmerkelijk dat het vooral de mensen met de duurste uitvoering van de nieuwe iPad zijn die kritiek geven op mensen die het bij hun iPad 2 houden, of nu voor de goedkopere iPad 2 kiezen…Ik heb zelf de 32GB versie van de nieuwe iPad omdat het scherm alleen al mij die 80 euro extra wel waard is. Ik heb zowel de eerste iPad als de iPad 2 gehad, en weer doorverkocht omdat ik mij stoorde aan het korrelige scherm. Voor mij is de nieuwe iPad ideaal en ik ben er erg tevreden over, maar hij doet niets wat de iPad 2 niet ook kan.

    Ik heb gewoon de 16gb wifi versie grootste onzin dus. En merkte ook op bij de mediamarkt dat veel mensen deze namen. Tegenwoordig kun je gewoon hotspotten omdat de meeste android telefoons hebben.

    En kwa snelheid bij apps die grafisch meer vragen is het verschil zeker te merken en er zijn wel degelijk meer verschillen welke al genoemd zijn maargoed het is maar net of je het nodig hebt.

  125. Met een iPad2 in bezit totaal geen behoefte om een 3 aan te schaffen. Dit is nog een slechtere upgrade dan de iPhone 4 naar 4s.

  126. Ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe iPad maar was ook nog best tevreden over de iPad 2. Warmer worden doet hij maar niet storend, zwaarder voel je haast niet en dat hij dikker is merk je niet eens. Het beeld is verbluffend zeker als je een iPhone app vergroot heb je geen haast verschil meer in beeldkwaliteit en dat vind ik een groot voordeel. Ik vind het zeker de moeite waard geweest hem aan te schaffen en mijn vrouw is tevreden met de iPad 2 die ook nog naar behoren werkt, mijn iPad 1 heb ik verkocht daar deze wel gepasseerd was qua prestaties.

  127. Ontevreden.
    Beeldscherm is prima, daar is alles verder mee gezegd.
    Apparaat is veel te duur en kan veel te weinig.
    De helft van de websites zijn niet zichtbaar vanwege het ontbreken van Flash, apparaat heeft geen enkele aansluitmogelijkheid. Kortom: je hebt er weinig aan.
    Het is dat ik hem heb gekregen. Kopen zal ik hem nooit.

    Inmiddels een Toshiba tablet (Android) in bezit. Daar kun je pas wat mee en qua degelijkheid en scherm op gelijke hoogte.
    Heeft allerlei aansluit mogelijkheden, op internet is alles te zien en er zijn veel meer nuttige gratis apps beschikbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.