Reacties voor: Wat de iPad kan leren van de iPhone 6 Plus

Wat kan de iPad precies leren van Apple's grote iPhone 6 Plus? iCulture vergelijkt iOS op de phablet met de iPad.
Lees het complete artikel → Wat de iPad kan leren van de iPhone 6 Plus
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Zal me niets verbazen dat de nieuwe iPads dezelfde mooie behuizing krijgen als de iPhone 6 en ook een deel van de bediening. Er wordt immers al gesproken over een gouden exemplaar.

  2. Hoor al mooie dingen voor iOS 8.1 ;P

  3. Origineel geplaatst door Ronald
    Zal me niets verbazen dat de nieuwe iPads dezelfde mooie behuizing krijgen als de iPhone 6 en ook een deel van de bediening. Er wordt immers al gesproken over een gouden exemplaar.

    Dus de vraag is dan: does it bend?

  4. Eh Apple TV draait ook iOS, dus die eerste uitspraak klopt niet.

  5. Niet alleen de iPhone 6 plus heeft meer en grotere iconen. Ook op de iPhone 6 kun je de totale weergave inzoomen of standaard en dus kleiner houden hoor.

  6. Origineel geplaatst door Robin

    Origineel geplaatst door Ronald: Zal me niets verbazen dat de nieuwe iPads dezelfde mooie behuizing krijgen als de iPhone 6 en ook een deel van de bediening. Er wordt immers al gesproken over een gouden exemplaar.

    Dus de vraag is dan: does it bend?

    Doe je m in je kontzak ?

  7. Restafval.. 🙂

  8. Ik wil graag eens weten hoe het is om een boek te lezen op de iphone 6 plus of een tijdschrift als pdf en of je daardoor de ipad kan vervangen door de plus?

  9. @Rocks Online: Ik heb de 6 Plus en een iPad Mini retina. En ik ben zeer te spreken over hoe lekker het is om een boek of tijdschrift te lezen op de 6 Plus. De Magzine app werkt er gewoon op. De tijdschrift.nl app helaas niet.

  10. Camera NIET laten uitsteken!!!
    En klein wens. Stereo luidsprekers.

  11. Waar kan ik die mooie iPhone 6 Plus achtergrond downloaden?

  12. @Ronald: Volgens mij heeft de iPad mini reeks ongeveer dezelfde behuizing.

  13. Origineel geplaatst door Hans
    Waar kan ik die mooie iPhone 6 Plus achtergrond downloaden?

    idd, waar kunnen we die downloaden 🙂

  14. De mappen en het aantal iconen komt mede doordat de iPhone een 16:9 scherm gebruikt en de iPad 4:3. Het dock komt doordat de iPad ook met de home button boven te gebruiken is en de iPhone 6 Plus vermoedelijk niet (gok ik).

  15. @Bman: Een Apple tv is nogal klein.

  16. Origineel geplaatst door Lukko
    idd, waar kunnen we die downloaden 🙂

    Je bedoelt deze?

  17. will it blend ?

  18. Lol dat er niks wordt gezegd over de pixeldichtheid van de iPhone 6 plus en dat deze 3x zo grote assets vereist en ipv 2x zo grote assets op de iPad

  19. Duh…

    De veranderingen die hier genoemd zijn, zijn op zich allemaal verbeteringen tov. de iPad, maar zijn alleen mogelijk doordat de iPhone 6+ een breedbeeld schermverhouding is, terwijl de iPad een meer “vierkant” beeld heeft.

    Zelf vind ik voor de iPad de huidige beeldverhouding nog steeds veel praktischer dan een breedbeeld scherm, zoals de Android tablets allemaal hebben. Breedbeeld is mooier voor films en sommige games, maar voor de rest is het iPad scherm veel prettiger.

    Mogelijk dat de iPad plus (of pro of whatever) een breedbeeld scherm krijgt, maar ik hoop het eerlijk gezegd niet.

  20. Wat ik jammer vind is dat het eenduidige uit iOS steeds meer aan het verdwijnen is.waar voorheen op alle apparaten eens de interface gelijk was zie je nu steeds meer dat er significante verschillen zijn.

    Dit kan alleen maar problemen geven. Want voor al die apparaten met verschillende interfaces moet er voor elke nieuwe versie van het software weer rekening gehouden worden met de verschillen. Dit kan alleen maar leiden tot een toename van het aantal fouten in de software. en het bemoeilijkt alleen naar het gebruik van de verschillende apparaten door mensen omdat de consistentie steeds minder wordt.

    Ik merk in iOS 8 bijvoorbeeld al dat er best wat bugs zitten vergeleken met de vorige versies van het software.

  21. @Lukko: Die vind je in de Kuvva-app. 🙂

  22. @Dpaki: Ik begrijp de gedachtegang, bij iedere android die ik in mijn handen krijg moet ik weer wennen aan de toch weer net andere android-interface. (Dit komt overigens ook doordat er veel meer versies van android gangbaar zijn)

    Niet alle functies kunnen hetzelfde gemaakt worden op alle iOS producten omdat de iOS producten verschillen qua technische specificaties en formaat.
    Apple houdt de besturingssystemen redelijk gelijk (en onderling goed gesynchroniseerd), maar past nieuwe toepassingen misschien ietwat sneller aan aan de producten (schermformaat, technische specificaties). Dit zorgt er dan wel voor dat je weer even moet wennen als je een ander apparaat van apple in de hand hebt, maar geeft een fijnere gebruikerservaring. Toch doet Apple ‘t zo slecht nog niet, iPhonegebruikers kunnen vrij gemakkelijk een iPad bedienen. .

    Vergeet niet dat het maatwerk van de software op het product een van de redenen is dat iOS juist gebruiksvriendelijker en soepeler draait dan android, het is juist een voordeel dat alles op het schermformaat is afgesteld, ipv hoe het bij android is: werkend op ieder formaat, waardoor je in het verleden veel zwarte balken tegenkwam, en tegenwoordig nog vaak te grote balken ziet en onoverzichtelijk gebruik van het schermoppervlak.

    Lichtpuntje voor jou: OSX kijkt steeds meer van iOS af en werkt steeds beter samen, in sinds Snow Leopard zijn de systemen veel meer verweven en afgekeken! (berichten, notification centre, game centre, app store, launchpad, ibooks, herrineringen en natuurlijk continuity)

  23. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  24. En wanneer kantelt de iCulture tekst in de iCulture app wanneer ik mij device kantel???? En wanneer komt de iPad app van iCulture??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.