Reacties voor: Wat betekent de iPhone 5 voor Nederlandse app-ontwikkelaars?

Wat vinden Nederlandse app-ontwikkelaars van de iPhone 5 en wat betekent het nieuwe toestel voor ze? James Tjan, Emiel Janson en Bob de Graaf geven hun mening over op iPhoneclub.nl.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. spellcheck?
    Die apps hebben een groter probleem en daarbij kan een update ontzettend veel verk kosten
    (Red.) Aangepast.

  2. Origineel geplaatst door Matthijs
    spellcheck? Die apps hebben een groter probleem en daarbij kan een update ontzettend veel verk kosten

    Serious….? Een lettertje verkeerd, het is en blijft een ulta-fast-iPhone-update-blog hé waar ik superblij mee ben overigens! 😉

  3. We zouden als nederlandse app ontwikkelaars werk moeten stoppen in het maken van een SIRI app in het nederlands. Noemen het ‘Dutch Siri’ , en zorgen dat we het met zn allen massaal kopen. Puur en alleen om Apple’s aandacht te trekken.

    Ik vind het namelijk buitengewoon laks en schaamteloos dat MAAANDEN na de release van SIRI er geen nederlands team op is gezet met de miljarden die ze maken aan winst.

  4. @Matthijs: Daar hebben ze jou toch voor?

    On Topic: Vraag aan de ontwikkelaars (of iemand anders die mijn vraag kan beantwoorden zonder zomaar wat te gokken): Weet iemand al hoe een app die specifiek voor een iPhone 5 scherm is ontwikkeld eruit ziet op een 4S?

    Ik ben bang dat ik straks op mijn 4S allemaal apps krijg met zwarte balken of vervormde hoofden.

  5. Ik volg Yassin! Mocht ik zelf iets afweten van programmeren, ik zou gerust willen meewerken aan nederlandse/vlaamse Siri.

  6. @Brian: Wat ik denk is dat apps die specifiek voor de iPhone 5 ontwikkeld zijn gewoonweg niet draaien op oudere iPhones. Hetzelfde als je een app die is ontwikkeld voor de iPad niet kan draaien op een iOS apparaat met kleiner scherm.

  7. Ben benieuwd of je minder vaak universele apps krijgt. iPhone 5 is 16:9 en iPad 4:3

  8. @Remco: Dat zou dus betekenen dat Real Racing 3 niet gaat draaien op de iPhone 4S? Deze is tenslotte geoptimaliseerd voor iPhone 5.

    Ik ben bang de veel app ontwikkelaars hun applicatie gaan optimaliseren voor de iPhone 5 en dat, als het waar is wat je zegt, er amper goede apps voor de iPhone 4S overblijven. Ben ook benieuwd hoe het dan zit met de geoptimaliseerde apps van Apple zelf.

    @Laurens: Daar had ik nog niet aan gedacht! Dat wordt dus alles 2x kopen ben ik bang 🙁

  9. Het toevoegen van iPhone 5 ondersteuning lijkt niet heel spannend te zijn. Al is de compiler iets aangepast wat invloed heeft op de opbouw van views. Dat laatste gaat meer werk kosten…

  10. @Brian: Geoptimaliseerd is iets anders dan als dat het er speciaal voor ontwikkeld is. De apps zullen waarschijnlijk groter worden zodat ze beide schermen kunnen ondersteunen. Net als we nu universele apps voor de iPhone/iPod touch en de iPad hebben. Ik denk dat er dus ook iPhone 5-only apps zullen komen, net als bij de iPad.

  11. Tja, om te testen moeten we wéér een telefoon kopen, XCode etc. updaten, en een buildconfiguratie vinden voor iPhone 5 iOS6 maar die mensen met oudere apparaten niet teleurstelt. Ik ben benieuwd of iOS 3 t/m iOS 6 nog in één app gecompileerd kan worden. Anders wordt de eerste iPod Touch te oud.

  12. @Brian: Apple zal waarschijnlijk willen dat zoveel mogelijk mensen overstappen naar de Iphone 5. Hierdoor zullen veel nieuwe apps er veel minder uitzien op de oudere telefoons.

    Het zal waarschijnlijk gaan worden zoals Remco het al beschrijft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.