Reacties voor: WakeMate iPhone-polsband helpt je bij het wakkerworden

WakeMate is een polsband die bijhoudt of je in je slaap ligt te woelen. Het bepaalt dan de optimale tijd om je te wekken. De werking is daardoor vergelijkbaar met Sleep Cycle.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Voor die prijs zet ik me old-skool wekker wel haha

  2. Nog even en er komen zetpillen op de markt die via je iPhone aangeven wanneer het beste moment is om te poepen. En dat kan je weer via twitter aan iedereen delen. Pfff… een iPhone is geweldig, maar je kan ook doorslaan (i think).

  3. Het optimale moment om wakker te worden wordt bepaald door wanneer ik naar mijn werk moet en niet door mijn iPhone…. Leg het je baas maar uit dat je later bent omdat je mobiel het nog geen tijd vond om op te staan!

  4. Origineel geplaatst door Willempie
    Het optimale moment om wakker te worden wordt bepaald door wanneer ik naar mijn werk moet en niet door mijn iPhone…. Leg het je baas maar uit dat je later bent omdat je mobiel het nog geen tijd vond om op te staan!

    Was ik ook al even aan het denken :D.

  5. Ik zet nooit een wekker, zo krijg ik alle slaap die ik nodig heb…

  6. Origineel geplaatst door Willempie
    Het optimale moment om wakker te worden wordt bepaald door wanneer ik naar mijn werk moet en niet door mijn iPhone…. Leg het je baas maar uit dat je later bent omdat je mobiel het nog geen tijd vond om op te staan!

    Je bepaalt nog altijd zelf hoe laat je uiterlijk wakker wilt worden om op tijd op je werk te kunnen komen. Wake Mate en Sleep Cycle kijken in de 20/30 minuten voor die tijd of er een moment is dat je licht slaapt. Als je op zo’n moment wakker gemaakt wordt, sta je een stuk frisser op, zal je baas blij mee zijn!

  7. Er is wél een groot verschil met Sleep Cycle: dit vereist niet dat je een iPhone in je bed legt … Wat zeer irritant is om telkens onder je laken te plaatsen en om ervoor te zorgen dat ie goed vastzit. Tevens kan die setup voor een oververhitte iPhone zorgen, met de bijbehorende gevaren.

  8. Wanneer je partner je wakker maakt voor een nachtelijke vrijpartij klinkt het dus vanaf nu: “wacht even schat, ik zet mijn Wakemate even uit !” 😉

  9. Haha idd en misschien ook wel voor vrouwen wanner ze het best vruchbaar zijn

    Origineel geplaatst door Marc
    Nog even en er komen zetpillen op de markt die via je iPhone aangeven wanneer het beste moment is om te poepen. En dat kan je weer via twitter aan iedereen delen. Pfff… een iPhone is geweldig, maar je kan ook doorslaan (i think).

  10. Perfect dit!

    Ik heb Sleep Cycle gedownload maar nog niet gebruikt om dat ik onwijs veel beweeg in mijn slaap en er dan niet zeker van ben of mijn iPhone dat overleeft plus de andere nadelen van Sleep Cycle..

    Alleen vraag ik me af of hij via Bluetooth werkt? En werkt hij dan ook als mij iPhone in een Dock (3 meter verder) staat..

  11. Dit vind ik wel erg leuk! Ik ben al een hele tijd nieuwsgierig naar de Axbo (slaapcycluswekker met armbandjes). Dat ding kost echter €199,- en dat gaat me toch wat te ver. Tweedehands moeilijk te vinden helaas.
    Sleepcycle is natuurlijk leuk, maar ik heb eigenlijk weinig zin mijn iPhone in bed te leggen. Helemaal omdat ik in een hoogslaper slaap. Als ‘ie dan valt…

    Ik ga ernstig overwegen dit ding te kopen!

  12. @Joey: Bluetooth heeft een bereik van minimaal 10 meter.. zou dus geen problemen mogen opleveren.

  13. Origineel geplaatst door Wim Leers
    Er is wél een groot verschil met Sleep Cycle: dit vereist niet dat je een iPhone in je bed legt …

    Ik zie ook nog wel een ander groot verschil hoor: $0,99 is iets goedkoper dan $49,99.

  14. Origineel geplaatst door Marc
    Nog even en er komen zetpillen op de markt die via je iPhone aangeven wanneer het beste moment is om te poepen. En dat kan je weer via twitter aan iedereen delen. Pfff… een iPhone is geweldig, maar je kan ook
    doorslaan (i think).

    hahahahaha. er zou nog eens een “luchtje” aan dit soort apps kunnen komen.

    het idee is geinig alleen je bent en blijft een mens. zo ben je geboren toch? word dan geen automatiseer apparaat ofzo die niks zonder dit soort apps kan.

    ben benieuwd of dit echt helpt dan…

    ik vind de ideeen altijd geniaal bedacht. alleen geniaal bedacht is niet geniaal uitgevoerd 😉

  15. Origineel geplaatst door DKKKK
    Origineel geplaatst door WillempieHet optimale moment om wakker te worden wordt bepaald door wanneer ik naar mijn werk moet en niet door mijn iPhone…. Leg het je baas maar uit dat je later bent omdat je mobiel het nog geen tijd vond om op te staan!Je bepaalt nog altijd zelf hoe laat je uiterlijk wakker wilt worden om op tijd op je werk te kunnen komen. Wake Mate en Sleep Cycle kijken in de 20/30 minuten voor die tijd of er een moment is dat je licht slaapt. Als je op zo’n moment wakker gemaakt wordt, sta je een stuk frisser op, zal je baas blij mee zijn!

    Ik heb zo’n wake up light en dat bevalt me uitstekend. ik wordt elke dag automatisch wakker door die lamp en sta daardoor ook lekker fris op. Je hebt zo’n lamp trouwens ook al met dock voor de iPod/iPhone.

  16. @Marc:
    Haha, hulde!

  17. @Willempie:

    Ik heb geen baas… werkt ook erg goed.

  18. Origineel geplaatst door undertaxxx
    Origineel geplaatst door WillempieHet optimale moment om wakker te worden wordt bepaald door wanneer ik naar mijn werk moet en niet door mijn iPhone…. Leg het je baas maar uit dat je later bent omdat je mobiel het nog geen tijd vond om op te staan!Was ik ook al even aan het denken .

    Daarvoor zet je je wekker 😉

  19. In ieder geval zijn ze volgens mij te laat: het biedt niets meer dan sleepcycle, wat bijna niets kost, en dit €50,-. Dan hoef je daar toch niet zo lang over na te denken, lijkt me.

  20. Origineel geplaatst door Anna
    Wanneer je partner je wakker maakt voor een nachtelijke vrijpartij klinkt het dus vanaf nu: “wacht even schat, ik zet mijn Wakemate even uit !”

    Of je je laat hem aan staan en houdt op die manier precies bij wanneer je die vrijpartij had: een heftige grafiek

  21. Als dat ding met Bluetooth werkt, kan me toch ook niet echt inbeelden dat het goed voor de slaap is met radiogolven constant zo dicht naast je…

  22. Origineel geplaatst door ainiw
    In ieder geval zijn ze volgens mij te laat: het biedt niets meer dan sleepcycle, wat bijna niets kost, en dit €50,-. Dan hoef je daar toch niet zo lang over na te denken, lijkt me.

    Nou, het biedt dus heel veel meer dan sleepcycle. Je hoeft je iPhone niet in bed te leggen!

  23. Origineel geplaatst door kMikaZu
    Als dat ding met Bluetooth werkt, kan me toch ook niet echt inbeelden dat het goed voor de slaap is met radiogolven constant zo dicht naast je…

    Waar baseer je dat op? Bij mijn weten is het vermogen waar het hier om gaat zo ontzettend gering dat dat echt niets significants doet. Volgens mij is het een fractie van het vermogen van een bellende mobiele telefoon en dat stelt al erg weinig voor. Stond een erg interessant artikel in de laatste Skepter over (blad van de stichting Skepsis).

  24. Er zijn even veel studies die aantonen dat het schadelijk is, als dat het niet schadelijk is. Feit is wel dat we al de hele dag met ons hoofd en lichaam tussen de stralen lopen, ‘s nachts nog es vind ik te veel van het goeie.
    Ik heb Sleep Cycle al es geprobeerd en eens het placebo-effect na de eerste nachten is uitgewerkt, heb je er niks meer aan (behalve dan dat je minder vrij beweegt in je slaap, omdat je je iPhone niet wil “versmachten”.

    Geef mij maar puur natuur…

  25. @Marc: Vaste lezer van penny arcade?

  26. Over medische accesoires gesproken, ik zoek al een tijdje een hartslagbandje dat de iPhone kan uitlezen. Iemand tips?

  27. @Sjors:

    niet direct een hartslagbandje maar wel iets moois wat er aan gaat komen: http://www.codulis.com/

  28. @Cryptopsy: Ik heb zo’n Axbo. Werkt prima en je wordt echt fitter wakker.

    Eén probleem waardoor ik hem nooit meer gebruik (en ik hem dus eigenlijk best tweedehands zou kunnen verkopen): ze hebben nog niets uitgevonden waarmee mijn vriendin niet op mijn slaapfase wakker wordt en andersom.
    En mijn vriendin vind het niet zo leuk dat mijn wekker haar 20 minuten eerder wakker maakt omdat dat voor mijn sleepphase beter is 😉

    Wekt alleen als vrijgezel dus.

  29. @kMikaZu: Dan slaap je toch lekker met je aluminium folie hoed op?

    Sorry, wordt hier altijd wat moe van. Alsof je iPhone, wifirouter of DECT telefoon (of die van je buurman) of GSM/UMTS zendmast niet minstens zoveel straling afgeven. Als je daar bang voor bent moet je echt in een hutje op de hei gaan wonen.

  30. @Droogstoppel.

    Nee grappig, zie het voor het eerst. :o)

  31. @Xander: Als je er moe van wordt, moet je slapen :-p
    Je snapt mijn punt duidelijk niet.
    Al die pseudo-tooltjes baseren zich op zogenaamde studies terwijl nog niet eens bewezen is dat stralen niet schadelijk zijn of de slaap een deel kunnen verstoren.

  32. Origineel geplaatst door Mark
    Ik zet nooit een wekker, zo krijg ik alle slaap die ik nodig heb…

    Tja, er zijn ook nog mensen die moeten werken.
    Als ik geen wekker zou zetten, zou ik rond 9u of 10u wakker schieten. Zelfs al ga ik op tijd slapen.

  33. @Xander

    Laatst nog tot de €135,- op marktplaats gegaan voor zo’n axbo. Uiteindelijk ging een ander ermee vandoor door €140,- te bieden. Kun je dus nog best een leuk bedrag voor krijgen als je ‘m op marktplaats zet.

    Ik heb de WakeMate vijf minuten geleden besteld, dus ik ben zelf niet meer op zoek 🙂

    @kMikaZu

    Tja, als je zo’n ding niet wilt moet je er geen een kopen. Da’s duidelijk. De bewering dat de wetenschap volledig verdeeld is over dit onderwerp, is volgens mij echter pertinent onjuist. Nogmaals, als je het interessant vindt, moet je de laatste skepter maar eens kopen. Gaat wel over GSM-‘straling’, maar toch.

    Overigens heb ik in een antwoord op mijn mail inmiddels begrepen dat het BT-ding alleen zend als er beweging is. Niet constant dus. Dit had ik overigens gevraagd i.v.m. de batterijduur, niet omdat ik me zorgen over de ‘straling’ maakte 🙂
    Batterij gaat ongeveer een week mee, wist men me te vertellen.

  34. @Cryptopsy:
    Zoek dan maar gewoon es op het net of luister af en toe es naar het nieuws wanneer ze over de zoveelste studies bezig zijn. Steevast is het commentaar in de zin van: “het is niet schadelijk, maar het is ook niet gezond en er zijn gevolgen voor het lichaam, maar we hebben nog niet precies kunnen vast stellen hoe gevaarlijk die zijn op lange termijn.” Komt erop neer dat ze het dus nog niet helemaal weten en dat het nog alle kanten kan uitgaan.

    Als ik er geen wil, zal ik er idd geen kopen. Betekent dat dat er niet over gepraat mag worden en een kritische kijk mag hebben?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.