Reacties voor: WakaWaka Power: iPhone-zonnelader van Nederlandse bodem

De Nederlandse iPhone-zonnelader WakaWaka Power heeft op twee crowdfundsite inmiddels dubbel het beoogde bedrag binnengehaald.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 7 reacties

  1. Wat is er zo bijzonder aan de WakaWaka wat andere zonnecel-laders niet kunnen? Het lampje vind ik nu niet echt een USP (unique selling point).

    Ik ken voldoende zonneladers die goedkoper of een betere capaciteit bied.

    Zo kan b.v. de Philips Power station mijn iphone 2 a 3x opladen en kost om en nabij 60,- (had hem zelf bij een mooie actie gescored en goed gebruikt op vakantie)

    Het initiatief om een lamp naar Tahiti te sturen is wel weer een mooi gebaar

  2. @ultimasnake: Het grote idee achter dit project is om te zorgen voor een leuke gadget voor jezelf en het doen van een goede daad voor een ander.
    Door dit project te backen op KS of Oneplanetcrowd zorg je er dus voor dat een gezin op Haïti (niet Tahiti) over gratis licht komt te beschikken en zelf hou je er ook nog iets aan over. Natuurlijk zijn er goedkopere of betere zonneladers, maar dat is niet waar het hier om gaat.
    En het is een Nederlands idee dat bezig is de (derde) wereld te veroveren met meer dan alleen winst maken in gedachten. Zo rond deze tijd van het jaar een, in ieder geval voor mij, aansprekend idee.

    Kijk gewoon even op hun website en er zal meer duidelijk worden.

    http://www.getwakawaka.com

  3. @ultimasnake: De Wakawaka kan je niet vergelijken met de Philips Powerstation: de Philips is namelijk geen zonnelader.
    En nee, er is geen betere zonnelader te vinden. Het zonnepaneeltje van de Wakawaka is van Sunpower met een rendement van 23%. Verder is de aansturingschip de meest geavanceerde die er is. Zelfs zonder een wolkenvrije lucht zal de WW nog behoorlijk wat energie opslurpen. Er zit een langdurige en doordachte ontwikkeling achter.
    Als je geen zonnelader nodig hebt, is de Philips een prima product (hoewel ik een voorkeur heb voor de Powerstations van Mophie). Als je wel een zonnelader zoekt en ruimte hebt voor een flink groot paneel dan zijn er ook prima alternatieven. Maar er bestaat geen andere zonnelader in het formaat van de WW die je iPhone met maar 1 dag zonlicht volledig op kan laden.
    Daarbij komt nutuurlijk nog het sociale aspect van de Wakawaka; dat wij ‘m hier kunnen kopen is alleen maar om geld te genereren voor het kunnen verspreiden van de lampjes in gebieden waar ze een gigantisch verschil kunnen maken in het leven van de mensen daar.

  4. De Philips Power Station kost € 90,- via de site van Philips. Het dubbele dus! Voor € 180,- kan ik je een nog betere dan de Philips aanraden! Wat is dan het toegevoegde waarde van een Philips Power Station? Immers kan je voor € 180,- een betere krijgen!

  5. Miniinthebox! ook voor nieuwe aansluiting, deze heeft dat niet zo te zien.

  6. Hulde voor al diegene die de uitleg zeer duidelijk in woord hebben gebracht.

    Ik heb de WakaWaka power ge-backt en verwacht er 1 toegestuurd te krijgen ergens in mei 2013.
    Het is eeven wachten maar dan heb je ook iets en zeer goede bijkomstigheid…….iemand anders die dit soort vernuft goed kan gebruiken ook.

    @civman: wat voor aansluiting?

  7. @Civman: Nieuwe aansluiting? De WakaWaka heeft een USB poort. Dus je kan gewoon de andere kant van het snoertje met de ‘nieuwe aansluiting’ gebruiken. Trouwens ook die van de ‘oude aansluiting’. Handig hè?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.