Reacties voor: Wahoo Fitness Blue HR: ‘s werelds eerste Bluetooth Smart-hartslagmeter

Wahoo kondigt de Wahoo Fitness Blue HR aan, een hartslagmeter met ondersteuning voor Bluetooth 4.0. Deze werkt samen met de iPhone 4S, die eveneens het energiezuinige Bluetooth 4.0-protocol ondersteunt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Leuk, ziet er goed uit, maar hoe lang gaat de batterij van de band mee? Is hij op te laden? Moet je hem regelmatig vervangen?

  2. Waarschijnlijk retorische vraag, maar werkt dit ook op BT3.0 (dus iPhone4).
    Ik ben al zo lang op zoek naar een dergelijk apparaat en eindelijk is het er, “dankzij” het openstellen van BT4.0 door Apple

  3. En Runtastic Pro dan???

  4. Yes!!! Hier heb ik echt op zitten wachten. Ik heb nog gedacht om zo’n Wahoo dongle te kopen, maar dat vond ik niet praktisch (breekbaar, past niet in de hoesjes, …). Op Android kon je al langer een BT-hartslagmeter gebruiken, maar nu dus ook eindelijk op de iPhone. Hopelijk houdt BT4 het stroomverbruik ook binnen de perken.

    Nu nog support for iSmoothRun, maar dat zal ongetwijfeld komen. Wel gaaf dat als Apple een BT4 apparaat levert dat dit meteen een boost geeft aan het protocol…

  5. @iphonefans Er zijn al langer bluetooth hartslag meters te koop. Alleen niet met de 4.0 (smart) technologie. De Iphone 4 ondersteund deze nieuwe technologie niet.

  6. Origineel geplaatst door iphonefans
    Waarschijnlijk retorische vraag, maar werkt dit ook op BT3.0 (dus iPhone4). Ik ben al zo lang op zoek naar een dergelijk apparaat en eindelijk is het er, “dankzij” het openstellen van BT4.0 door Apple

    iPhone 4 heeft BT 2.1; BT 3.0 is door iedereen overgeslagen.

    Edit: Als het goed is, heeft het volledige backwards compatibility. Durf het niet met zekerheid te zeggen: er was een artikel over op iPc met een afbeelding die het in mijn ogen vager maakte, maar de iPc zoek-functie werkt weer eens niet naar behoren (Bluetooth resultaten houden op in 2010 :S).

    Edit: Via Google het artikel gevonden:
    https://www.iculture.nl/148733/iphone-4s-is-voortaan-bluetooth-smart-ready
    http://www.bluetooth.com/Pages/Press-Releases-Detail.aspx?ItemID=138

    Edit 2:
    Oké dat was een nutteloos artikel.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth#Specifications_and_features
    “All versions of the Bluetooth standards are designed for downward compatibility. That lets the latest standard cover all older versions.”

    Origineel geplaatst door Bugboy
    Hopelijk houdt BT4 het stroomverbruik ook binnen de perken.

    4.0 heeft een laagverbruik-feature, maar deze werkt enkel met andere 4.0 apparaten.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_low_energy#Compatibility

    Wel gaaf dat als Apple een BT4 apparaat levert dat dit meteen een boost geeft aan het protocol…

    Tja, het was de eerste smartphone die het ondersteunt.. Waarschijnlijk omdat er geen goede NFC-oplossing is die Apple wilt.

  7. @Bubbly: Een Bluetooth Smart Ready device is altijd backwards compatible, maar volgens mij geldt dat niet voor een Bluetooth Smart device.

    Bluetooth Smart is juist een hele simpele versie van Bluetooth, waardoor het zo energiezuinig kan zijn. Als het weer backwards compatible moet zijn, dan wordt dat een stuk lastiger. Ik verwacht dan ook niet dat deze apparaten gaan werken met de iPhone 4 (of ouder).

  8. @Bugboy: Zover ik weet kan geheel BT4.0 energiezuinig zijn, niet alleen de accessoires (Bluetooth Smart). Dat wordt zover ik gelezen heb nergens beweerd in heldere taal (kan zijn dat ze het heel vaag bedoelen, maar ze zeggen het nergens, duidelijkheid is niet hun sterkste punt).

    Bluetooth Smart devices are sensor-type devices like heart-rate monitors or pedometers that run on button-cell batteries and were built to collect a specific piece of information. Bluetooth Smart devices include only a single-mode low energy Bluetooth v4.0 radio.

    http://www.bluetooth.com/Pages/Press-Releases-Detail.aspx?ItemID=138
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_low_energy#Technical_details

    Je hebt gelijk, Bluetooth Smart heeft een single-mode implementatie waardoor het enkel met andere BT 4.0 apparaten contact kan maken en BSR heeft backwards compatibility (dual-mode).

  9. @Bubbly: Nee deze hartslagmeter werkt ALLEEN MET DE 4S

  10. Dit is echt precies wat ik zoek! Na wat onderzoek kom ik erachter dat Wahoo inderdaad de eerste is (zoals hierboven beschreven) en door Nordic gemaakt is.

    Ik wil de hartslagmeter graag kopen, maar aangezien dit het eerste bedrijf is dat het product verkoopt, lijkt het mij raadzaam om te wachten op meer concurrenten.

    Ik ben benieuwd of er nog andere producten die een alternatief kunnen zijn op dit product. Oudere bluetooth maar wel een product dat rechtstreeks verbinding maakt met Runkeeper (zonder extra plugins of usb connectors)

    Kan iemand mij een alternatief aanraden? Moet ik wachten, of gewoon dit product aanschaffen?

    Graag jullie advies.

  11. Sinds de aankoop van mijn 4S al op zoiets gewacht omdat ik de versie met de aparte dongle niet wilde. Via de US webshop is hij al wel leverbaar dus besteld en na een kleine 2 weken wachten (intern. post) vandaag binnen gekregen. Op de verpakking staat idd vermeld dat hij specifiek bedoeld is voor de iPhone 4S versie. Koppeling heel eenvoudig en registratie werkt goed via diverse apps zoals runtastic en die van Wahoo zelf. Vanavond eens een testloop doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.