Reacties voor: Apple wijst op beperkingen OLED-scherm: inbranden bij langdurig statische beelden

Apple waarschuwt gebruikers voor inbranden van het OLED-scherm van de iPhone X en kleine kleurveranderingen als je onder een extreme hoek kijkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 87 reacties

  1. Heb de indruk dat het niet echt beter wordt

    Vallen is ook niet beter

  2. Wat mij betreft mag de titel van dit bericht aangevuld worden met “op de zeer lange termijn”. Of is het de bedoeling om de iPhone X koper nodeloos te laten schrikken?

  3. Dit doet mij denken aan het support document van vorig jaar over de Jet Black iPhone (gitzwart) dat deze sneller kon krassen etc.

    Ik dacht nog dat zal wel meevallen, oef wat had ik het fout.

    Neem ze nu wel serieus die documenten.

    Sinds de eerste iPhone heb ik elk model gehad, maar ik ga nu echt even wachten op de X Plus versie2

  4. Origineel geplaatst door dries6951
    Wat mij betreft mag de titel van dit bericht aangevuld worden met “op de zeer lange termijn”. Of is het de bedoeling om de iPhone X koper nodeloos te laten schrikken?

    Waar haal je die wijsheid vandaan? Kijk even naar de Pixel 2, en voor je zegt dat is een Google telefoon zou ik maar eens kijken hoeveel fabrikanten er zijn van oled panelen

  5. Origineel geplaatst door dries6951
    Wat mij betreft mag de titel van dit bericht aangevuld worden met “op de zeer lange termijn”. Of is het de bedoeling om de iPhone X koper nodeloos te laten schrikken?

    Origineel geplaatst door Patrick

    Waar haal je die wijsheid vandaan? Kijk even naar de Pixel 2, en voor je zegt dat is een Google telefoon zou ik maar eens kijken hoeveel fabrikanten er zijn van oled panelen

    Die wijsheid kun je in elk tech-rapport lezen en zelfs in dit artikel; de Pixel2 heeft een screen van mindere kwaliteit.

  6. Origineel geplaatst door Werner
    Heb de indruk dat het niet echt beter wordt

    Vallen is ook niet beter

    Een kristallen glas is ook niet gemaakt om te laten vallen.

    Er bestaan rugged telefoons voor de lomperikken.

  7. @Patrick: Met de Pixel 2 (met Samsung display) zijn er niet veel problemen, het is de Pixel 2 XL (met LG display) waarbij er veel problemen met het display zijn.

  8. Hmm, was al van plan het AppleCare+ pakket te nemen maar nu weet ik dat wel een soort van heel zeker.

  9. Wat ik mij dan afvraag, batterij icoon, 4G logo bovenin of de witte “home-streep” staan best lang op dezelfde plek. Dan zou dat toch meteen problemen moet opleveren?
    Snap nu ook waarom het scherm al na 30sec uitgaat bij inactiviteit.
    Ben meteen bang bij navigatie, staat hij vaak lang op volledige helderheid….

  10. Ik kijk het allemaal nog even aan. Mijn iPhone 7 functioneert prima. Mocht er een display gate ontstaan, dan laat ik de iPhone X aan mij voorbijgaan.

  11. Mmm en met navigeren, de rode stop knop, soms wel eens uren aan een stuk aan.. pff had misschien beter voor een 8 kunnen gaan dam deze x

  12. Origineel geplaatst door Richard
    Met de Pixel 2 (met Samsung display) zijn er niet veel problemen, het is de Pixel 2 XL (met LG display) waarbij er veel problemen met het display zijn.

    klopt ! mijn fout, feit blijft gewoon: inbranden is een nadeel van de oled techniek, een iPhone zal daar niet aan ontsnappen, de vraag is dus hoe erg het gaat worden of dat het allemaal mee zal vallen.

    Dat Apple dit al aangeeft voorspelt meestal niet veel goeds in ieder geval. Dit was op voorhand al 1 van de redenen om niet voor de X te gaan. verder staat de notch mij helemaal niet aan, de kras gevoelige rand ook niet en FaceID sta ik ook niet om te springen, erg jammer….. maar er is weer verbetering mogelijk voor een volgend model

  13. @Nick Seamore: ik denk er ook nu over na maar het is toch van de zotte dat we gedwongen worden dit te doen. Eerst zoveel neertellen voor een telefoon en dan nog jezelf beschermen voor technische en functionele zaken, (ik wacht nog 20 – 27) 😬

  14. @Lars: Je kan best je helderheid minder zetten en gelijk het eigenlijk zou moeten, naar de stem luisteren en niet naar het scherm kijken. Je kan zelfs het scherm helemaal af zetten bij sommige apps, “ze” blijft lustig door babbelen 😉 We hebben bij ons in de winkel een paar Samsung toestellen in demo staan, die branden ook in. Maar die staan dan ook de hele dag aan.

  15. Origineel geplaatst door Patrick
    Dit doet mij denken aan het support document van vorig jaar over de Jet Black iPhone (gitzwart) dat deze sneller kon krassen etc.

    Ik dacht nog dat zal wel meevallen, oef wat had ik het fout.

    Neem ze nu wel serieus die documenten.

    Sinds de eerste iPhone heb ik elk model gehad, maar ik ga nu echt even wachten op de X Plus versie2

    Als Apple het zelf bevestigt, dan is er wel wat aan de hand ja. Nog nooit screen burn gehad met m’n iphones, zou het ook niet gaan accepteren.

  16. Ik ben benieuwd hoe snel hier de meldingen gaan komen van een ingebrand scherm. Hopelijk gaat het niet gebeuren, maar ik ben er niet gerust op.

  17. Ik denk dat dit probleem zich niet zo fel gaat voordoen in vergelijking met andere (O)LED schermen (Beeldschermen,..) die urenlang aanstaan met dezelfde fixed iconen/beelden. Een iPhone gebruiken we de hele dag, maar met veel intervallen ipv aan 1 stuk non-stop en dat is het meest determinerend. Stel je scherm ook niet in op onbeperkt aan maar naar automatische vergrendeling. Anders vraag je er gewoon om.

  18. Origineel geplaatst door Lars
    Wat ik mij dan afvraag, batterij icoon, 4G logo bovenin of de witte “home-streep” staan best lang op dezelfde plek. Dan zou dat toch meteen problemen moet opleveren?

    Snap nu ook waarom het scherm al na 30sec uitgaat bij inactiviteit.

    Ben meteen bang bij navigatie, staat hij vaak lang op volledige helderheid….

    Ja, precies. Hoe lang is lang? 90 minuten per dag heen en terug in de auto op Flitsmeister/Waze oid. Is dat ‘lang’? Moet je je dan al zorgen maken?

  19. Maakt dat een telefoon van €1329 niet redelijk onverkoopbaar 2e hands na een jaar?
    Lijkt me wel iets om goed over na te denken als je overweegt om deze telefoon te kopen.

    En komt Apple nu echt pas een dag NA de release met die waarschuwing?

  20. @Tim: Oled heeft redelijk snel van retentie, dat lijkt op burn in maar gaat uiteindelijk wel weg, vergis je niet dat kan echt snel gaan vooral witte logo’s bijvoorbeeld op (zwart niet want dat zijn immers pixels die helemaal uit staan en kan niet inbranden) inbranden duurt gelukkig wel wat langer maar op plekken waar vaak hetzelfde staat heb je een verhoogde kans

  21. Wat toch altijd meteen opvalt bij dit soort doemberichten is vooral dat mensen veel beter zijn in typen van berichten inplaats van lezen van het artikel.

    Het artikel en bijbehorend support document zijn kraakhelder in taalgebruik en daarmee is 99,9% van de gebruikers voor jaren gevrijwaard van iedere soort van beeldscherm ellende.

    Valschade? hoe duur je telefoon ook koopt, zo’n ding is niet gemaakt om te laten vallen of mee te gooien.

  22. @Dama: Die vaas heb ik niet zo vaak in m’n handen.
    Apple levert beter een bumper erbij

  23. Ik vind niet normaal dit
    Hoe kan je steeds meer geld voor een toestel vragen maar je moet met steeds meer rekening houden
    Ik als zwaar Apple fan gaat toch deze X echt niet nemen.

  24. Wat wel opvalt is dat als je ook maar iets schuin op het scherm kijkt dan verlopen de kleuren een heel klein beetje. Bij 10 graden kantelen (via de Kompas app gemeten) zie je de kleurverschuiving al van rood naar blauw, is wel weinig maar mensen die beroepshalve met kleur bezig zijn (fotografie e.d.) zullen het direct zien. Als je dan verder doorgaat met kantelen dan blijft het vrijwel hetzelfde. Ook met True tone uit geprobeerd, zelfde effect.

  25. Zit je dan met je peperdure telefoon. Vind eigenlijk dat je voor dit soort prijzen niet een product mag afleveren met dit soort ‘tekortkomingen’. Want concreet gezegd heeft iemand met een goedkopere iPhone hier geen last van en hoeft hier geen rekening mee te houden. Je kan vervolgens zo veel argumenten aanvoeren als je wilt om het goed te praten.

    De kleine overweging (lees impuls) die ik had om de X te kopen valt eigenlijk gewoon hiermee weg. Ik wacht gewoon tot over een paar jaar men dit soort tekortkomingen heeft aangepakt.

  26. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Hmm, was al van plan het AppleCare+ pakket te nemen maar nu weet ik dat wel een soort van heel zeker.

    Of dit verhaal is juist bedoeld om een AppleCare+ pakket te verkopen😜

  27. Origineel geplaatst door Werner
    Heb de indruk dat het niet echt beter wordt

    Vallen is ook niet beter

    Die reacties, wat een afgunst, zielig hoor

  28. @Dpaki: dat is nu eenmaal met OLED, iets met voor en nadelen.. Bij normaal gebruik zal dat best meevallen, maar je hebt altijd uitwassen

  29. Origineel geplaatst door Patrick
    @Tim: Oled heeft redelijk snel van retentie, dat lijkt op burn in maar gaat uiteindelijk wel weg, vergis je niet dat kan echt snel gaan vooral witte logo’s bijvoorbeeld op (zwart niet want dat zijn immers pixels die helemaal uit staan en kan niet inbranden) inbranden duurt gelukkig wel wat langer maar op plekken waar vaak hetzelfde staat heb je een verhoogde kans

    Kijk dit is nog eens een nuttige reactie. Ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen maar dat Apple zich hiermee juridisch aan het indekken is. Net als dat je hem niet in de magnetron moet stoppen en andere ongein waar mensen uit een bepaald land een bedrijf voor sue’en.

    Die kijkhoek vind ik dan wel problematischer. Sowieso wacht ik nog even een generatie met aanschaffen.

  30. Goed, ik zou dus een toestel kopen van een dikke 1300 euries en krijg naast de gebruiksaanwijzing ook een formulier mee met zaken die ik niet met het toestel zou moeten doen omdat dit schade kan opleveren.

    Kijk dat je hem niet in de droger moet gooien lijkt me duidelijk maar dit soort waarschuwingen is je zelf maar zoveel mogelijk indekken om het maar niet in garantie te moeten repareren.

    Door dit te melden kunnen ze weer onder de 2 JAAR VOLLEDIGE EU GARANTIE uitkomen. We hadden u gewaarschuwd beste consument. Gatverd…. wat krijg ik op sommige momenten toch een vieze smaak in mijn mond bij het lezen van berichten door Apple.

    Vraag me ten zeerste af wat een rechter zou doen als je scherm van een toestel dat 1300 euro kost na 1 jaar niet het beeld geeft dat je mag verwachten. Lijkt mij dat ze geen poot hebben om op te staan.

    Bij normaal gebruik, dus niet gooien, niet breken, niet in t water laten vallen, gewoon je apparaat gebruiken op een dagelijkse manier mag je gewoon 2 jaar verwachten.

  31. @Erik-jan: Ik heb de X hier nu een volledige dag in gebruik. Wat betreft die kijkhoek, dat valt echt wel reuze mee. Okay je merkt het verschil met je vorige niet OLED iPhone. Maar laten we heel eerlijk zijn, hoe vaak kijk jij op je scherm vanuit een hoek die heel afwijkend tov het scherm is? Juist! Niet/nauwelijks en het is echt niet zo dat het irriteert of onleesbaar wordt. Daarentegen heeft het scherm echt meer diepte gekregen dankzij de OLED technologie.

    Ik zie deze waarschuwing van Apple dan ook meer als een juridisch indekkertje.

  32. Kom net terug uit de stad en heb de Iphone x gezien.
    Mooi toestel maar voor mij nu net nog niet
    Heb nu de Iphone 8 plus. Ze lagen naast elkaar de x en de 8 plus. Maar weinig verschil. Voor die prijs nu zeker niet. Hoop volgend jaar wel op de 6,4 inch iPhone.
    Lekker groot. En hoop zonder inbranden scherm

  33. @Klein: Nou vind t toch wel een groot verschil

  34. Die totale ommekeer met de iPhone X gaat het niet worden. Apple, wat doe je toch… Ik hou het wel bij de iPhone 7!

  35. Achja, als het voorkomt laat ik hem gewoon onder garantie wisselen, reken maar dat je dat eventueel bij een rechtbank wel voor elkaar krijgt. Het is simpelweg niet acceptabel en hoort niet bij het product.

  36. Ik heb op mijn X alvast een dynamische wallpaper ingesteld.

  37. Als Apple al begint met het uitdelen van waarschuwingen van wat je wel en niet moet doen, MOET je op je tellen gaan passen.

    Een product met die prijs moet gewoon functioneren.
    ik sla voorlopig over.

  38. Waar we ons toch allemaal niet druk om kunnen maken he, mijn eerste mobiel was fl1000,- had een blauw verlicht display met dikke pixels en kon alleen bellen en sms’en…

    Nu vinden we ineens dat voor €1159,- het scherm niet mag verkleuren, het glas niet kapot mag gaan en de batterij zo lang mogelijk 100% moet blijven…

    Get a life, zit minder op je mobiel dan gaat ie ongetwijfeld heel lang mee

  39. Jullie laten mij wel iedere keer lachen hoor…

    De afgelopen jaren liep iedereen te klagen waarom Apple niet over ging naar Oled-schermen. Nu zijn ze eindelijk over naar Oled en dan gaan jullie weer klagen over de schermen.

    Dit is waarom Apple zo groot is. Niet luisteren naar de “klagers” maar iets pas in de markt zetten als de techniek er klaar voor is.

    Gaan jullie nu stoppen met klagen en accepteren dat Apple dit tempo aanhoudt en deze koers vaart om de beste klanttevredenheid te geven?

  40. Snap artikel niet. Dit is gewoon één van de weinige nadelen van OLED en één van de redenen voor mij om geen X te kopen. Inbranden gaat geleidelijk en echt niet van vandaag op morgen. Wél zul je sneller gaan zien dat de blauw tinten gaan verslechteren. Waarschijnlijk voor minder kritische mensen geen probleem. Ook al heb je het over maanden (bij zeer intensief gebruik) en een jaar of langer bij minder gebruik, dan vind ik dit persoonlijk wel een ding voor zo’n dure telefoon.

    Komt vast wel een nieuwe betere technologie (ook Samsung is druk bezig met alternatieven), maar tot die tijd dien je dit óf voor lief te nemen óf uit te wijken naar andere bestaande technieken (ik kies voor het laatste).

  41. Grappig …. jarenlang is lcd uitgelachen door oled fandroids …. als je allemaal moest geloven was zwart op lcd gewoon wit …. en nu krijg ik een iphone over 2 to 3 weken waar ik moet gaan opletten op inbranden.

    Lekker dan gebruik mijn iphone als wekker op een dokkie … kan ik wel op mijn buik schrijven denk ik. Staan symbolen die niet veranderen in 8 uur slaap ( nacht in nacht uit ).

    Het grote nadeel is niet face id … niet het ontbreken van een home knop … zelfs niet de prijs …. maar simpelweg ….. OLED

  42. Ik heb, voordat ik ben overgestapt naar de iPhone 7 plus, bijna 3 jaar een Samsung Note (uiteraard met OLED scherm) gehad. Geen enkel scherm probleem en ook na bijna 3 jaar nog prima kleuren.

    Kijk over een maand of twee ‘ns bij de Mediamarkt. Daar zal ongetwijfeld een iPhone x staan die zo ongeveer de hele dag op hetzelfde plaatje staat. Samsung Galaxy S6 toestellen hadden bij de Mediamarkt last van burn in problemen om ze dag in dag uit hetzelfde plaatje lieten zien.

  43. Origineel geplaatst door Eric
    @Klein: Nou vind t toch wel een groot verschil

    Vind het verschil te klein
    Ja hoe je het scherm ontgrendelt.
    Maar vond de 2 schermen naast elkaar niet veel verschil.
    En Truetone is op de 8 fijner.
    Ik wil graag groot 6,4 scherm

  44. Sinds ik mijn allereerste iPhone had gekocht besloot ik de volgende iPhone over te slaan. Ik heb nu de 7 Plus en vind dat ding prima, iPhone X hoef ik niet. Ik wacht nog even op de 11e/12e iPhone.

  45. Zou het dan verstandig zijn een mooie achtergrondfoto op mijn iPhone X te zetten als startscherm??

  46. Origineel geplaatst door Werner
    Heb de indruk dat het niet echt beter wordt

    Vallen is ook niet beter

    Origineel geplaatst door Eric
    Die reacties, wat een afgunst, zielig hoor

    Zeker geen afgunst voor mij maar het is de realiteit.

  47. Bedankt.!! Apple!!
    Ben blij met deze waarschuwing.!

    Dan sla ik deze IPHONE X dit jaar over.!
    Ik wacht wel lekker tot over een jaar.
    En dan ga ik voor de nieuwe op dat moment.!

    En hoop dan, op een IPHONE X. .PLUS.😁😎

  48. Ik hem ff in mijn handen gehad en dacht laat maar. Te duur en te onhandig om te snappen hoe dit nou weer werkt. Je krijgt rsi in de duim

  49. was vandaag mij A-Mac store in den bosch en daar stond de iPhone X dus even vastgehad en wat gespeeld met het toestel, ziet er goed en is maar heel klein beetje groter dan mijn iPhone 7, de X voelt eigenlijk hetzelfde aan als de 7 dus dat is positief, aan de andere kant had ik meer verwachting van de X zeker gezien de aandacht die dit nieuwe toestel al heeft gehad, deze kennismaking met de nieuwe iPhone X heeft de drang om deze aan te schaffen weggenomen… kijken weer naar de volgende uit..

  50. Origineel geplaatst door Toon
    was vandaag mij A-Mac store in den bosch en daar stond de iPhone X dus even vastgehad en wat gespeeld met het toestel, ziet er goed en is maar heel klein beetje groter dan mijn iPhone 7, de X voelt eigenlijk hetzelfde aan als de 7 dus dat is positief, aan de andere kant had ik meer verwachting van de X zeker gezien de aandacht die dit nieuwe toestel al heeft gehad, deze kennismaking met de nieuwe iPhone X heeft de drang om deze aan te schaffen weggenomen… kijken weer naar de volgende uit..

    Heb het zelfde de drang is weg
    Geniet van mijn 8 plus
    Wachten op volgend jaar

  51. Wat een gezeur allemaal. Ik heb al jaren een iPhone, verschillend types. Over elk toestel is er wel wat te klagen of te zeuren. Als je “normaal” met het toestel omgaat zal het zo een vaart wel niet lopen.
    Je koopt er één en komt er van zelf achter hoe slecht of hoe goed hij wel niet is of je koopt hem niet en houdt het bij je oude 5, 6, 7, of 8 (plus). Die laatste kan ook stuk gaan door een uitzettende accu, maar het hoeft ook niet.
    Boeiend allemaal 😏

  52. Kijk dit is nou typisch des Apples. Allemaal interessante termen gebruiken waar de gewone man intrapt en denkt dat het iets bovenaard is.

    Super Retina! Wat een enorme bullshit.

    Dit scherm was het eerste OLED scher dat goed genoeg was voor ene iphone. Weer dikke bullshit.

    De OLED schermen van Samsung zijn al jaaaaaaaaaren de beste schermen ter wereld. Het scherm dat nu in de iphone x zit is nota bene een tweede klas scherm van Samsung met maar een maximale helderheid van 620 nits. De Note 8 haalt max 1200 nits!

  53. @Dgh: Vandaar dat de OLED schermen van Samsung jaar in jaar als beste scherm ter wereld worden gekroon door onder andere DisplayMate.

  54. Ben zelf ook best huiverig betreft OLED, het is mooier (hoewel ik het bij mijn X best mee vindt vallen, sloeg niet achterover zeg maar…Note 8 is duidelijk mooier) Ik vindt het formaat en design echt schitterend van de X, enkel de pictogrammetjes die blijven branden, accu/wifi etc…daar maak ik me wel zorgen over, en uiteraard met navigeren…durf het risico niet eens te nemen eigenlijk. Er wordt ook gezegd “maximaal 30 minuten eenzelfde stilstaande achtergrond” Brightness niet te lang op 100% etc. Het is best een dingetje, en denk ook dat de waarde van de X zeker niet zo hoog blijft na een jaar tov de LCD varianten. Persoonlijk zou ik never een 2e hands X willen van een jaar oud.

  55. Ach dat zei ik bij de introductie van de X al dat die OLED schermen leuk zijn maar na verloop van tijd aan kwaliteit inleveren. Ik zou igv over een jaar of twee geen tweedehands X aanschaffen met dat in mijn achterhoofd.

  56. Net ook de iPhone X. Na een dagje gebruiken ben ik er helemaal zot van. Maar wat ik mij afvraag is ofdat het scherm bij jullie ook een gelige schijn heeft? Als ik hem kantel dan valt het mij minder op.

  57. @Ad: Ik heb de iPhone X gisteren bij een Premium Reseller vanuit verschillende hoeken bekeken en kan zeggen dat de kleurverandering helemaal niet stoort. Het scherm heeft een prachtige kleurweergave. Wat betreft het inbranden maken de nieuwsberichten nogal wat misplaatste paniek los. Samsung gebruikt al jaren OLED schermen. Als deze echt zo slecht waren qua inbranden dan zouden ze deze schermen niet meer gebruiken. Ik heb dus een goed gevoel over de kwaliteit van Apple, maar de nieuwsberichten zorgen wel even voor een schrikmoment.

  58. @Martin Kok: dus ??? Omdat ze iets zwarter weergeven dan de lcd ? Paar puntjes meer in een score dan jaren oude lcd techniek ??? Geweldig …. en het inbranden dan ?

    Leuk en aardig allemaal …. maar ik denk dat over een maand of zes Face Id prima werkt … mensen gewend zijn …. en dan beginnen er berichten binnen te komen over het “geweldige” oled.

    Nu hangt dat ook af van de door samsung geleverde kwaliteit natuurlijk. Maar gezien de hoge prijs die samsung rekend voor dit scherm … zal de kwaliteit toppie zijn 😉

    Mijn X komt over 2 weken. Ik denk dat het met gewoon gebruik prima mee gaat vallen met het inbranden … maar had persoonlijk liever gezien dat ze bij verbeterde LCD waren gebleven.

  59. @Gabor: tot nu toe heeft geen enkele iPhone een oled scherm gehad. Altijd Ips. Ips panelen branden nagenoeg niet in. Maar een oled scherm is daar veel gevoeliger voor. En gezien de gigantische hoeveelheid uren telefoon schermen soms per dag aan staan snap ik dat Apple zich in dekt. Ik denk niet dat je aan moet nemen dat je scherm inbrand als je wat surft, spelletjes etc. Maar zet op volle helderheid een foto 2 uur erop en je kon wel eens pech hebben.

    Origineel geplaatst door Dgh
    @Martin Kok: dus ??? Omdat ze iets zwarter weergeven dan de lcd ? Paar puntjes meer in een score dan jaren oude lcd techniek ??? Geweldig ….

    Wacht maar tot je het verschil ziet 😉
    Kan me wel goed voorstellen dat de gemiddelde gebruiker er eigenlijk niet echt baat bij heeft, maar oleds kijken echt veel mooier. De truc is ‘m namelijk met die betere zwart weergave, dat kleuren veel beter weergegeven worden. Althans, contrasten zijn veel beter en dat is wat opvalt. Niet zozeer het zwart dus op zich, maar wat beter zwart doet voor de rest van je beleving wordt onderschat. Dat moet je ook ervaren hoor, komt op papier niet over ;). Inbranden bij bewegende beelden is geen probleem. Gewoon geen lange tijd hetzelfde beeld erop laten staan.

  60. Apple komt inderdaad altijd met een hoop tamtam met een nieuwe telefoon. Maar waarom zouden ze dat niet doen……..het werkt toch…….mensen staan ervoor in de rij.
    Mijn mening is dan ook dat de één neemt een Samsung en de ander gaat voor een iPhone. Iedereen heeft zijn voorkeur. Als iemand een Samsung Note 8 mooier/beter vindt dan een iPhone, dan moet hij die zeker kopen. Ik blijf bij iPhone omdat ik dat de beste, betrouwbaarste minst vastlopende telefoon vindt. En ik zie wel wat de X aan plus en min punten hebt, en hoe het oled scherm wel of niet inbrand, en of er een kijkhoek is waarbij je (bijna) niks ziet. Zoveel mensen zoveel meningen en dat is maar goed ook anders hadden we allemaal dezelfde telefoon 😏.

  61. @Martin Kok: Man die dingen ontploffen waar je bij staat!

  62. Apple watch heeft toch ook een OLED scherm. 1ste generatie vanaf dag 1 in gebruik! Geen enkel inbrandprobleem!

  63. @Michael: #Melvin
    Dank u. Wat een heerlijke nuchtere reacties. Hier hou ik van 👍🏼
    Al die drama queens hier…. om moe van te worden soms

  64. Ik ben geen jurist naar iedereen die zegt dat je het niet bij een product past heeft het helemaal mis denk ik. Dat is helaas OLED en dat wil ineens iedereen omdat het zo mooi is. Ja idd maar wel met beperkingen. Het hoort dus WEL bij het product. Anders moet je geen OLED nemen. En dus ook geen OLED tv.

    Dus gaat OLED het redden? Als het echt zo erg is en ze OLED niet sterk kunnen verbeteren dat is OLED gedoemd om te mislukken. En Apple doet helaas de laatste jaren wat vaker mee met de trend.

  65. Origineel geplaatst door Michael
    @Lars: Je kan best je helderheid minder zetten en gelijk het eigenlijk zou moeten, naar de stem luisteren en niet naar het scherm kijken. Je kan zelfs het scherm helemaal af zetten bij sommige apps, “ze” blijft lustig door babbelen 😉 We hebben bij ons in de winkel een paar Samsung toestellen in demo staan, die branden ook in. Maar die staan dan ook de hele dag aan.

    Je betaal toch geen €1300 om vervolgens je scherm te moeten dimmen omdat het anders stuk gaat!??

  66. @Rob: Rob hier precies hetzelfde al bijna 3 jaar de eerste Apple Watch en scherm nog 100%
    Zal met de x ook wel zo zijn ga het meemaken nog 2 weekjes geduld ⌚️📲

  67. Ik was er bang voor. Als je elke keer dat je een ‘stilstaand beeld’ bekijkt, de helderheid moet aanpassen, blijf je lekker bezig. Wat dacht je van foto’s. Ook de apps die in hetdock staan of sowieso de apps kunnen denk ik inbranden. Apps staan altijd op dezelfde plaats. Ik weet niet of OLEDwel zo handig is voor een telefoon. Een week na de waarschuwing van Google over het inbranden van hun Pixel 2 telefoons en de software update om de helderheid te verlagen en virtual buttons niet steeds op dezelfde plek te laten staan, komt Apple met dezelfde waarschuwing.
    Geen goed teken. Mijn iPhone 7 Plus gaat nog een jaar mee. Dan weet ik hoe het zit met OLED en FaceID

  68. Kan iemand mij duidelijk maken waarom een dure OLED iPhone X design met nadelen niet kan als een goedkopere iPhone X met LCD scherm zoals de iPhone 8 plus dat eigenlijk een iPhone 7plus S is!

  69. Van alle Oled telefoon toestellen die ik gehad heb is het scherm gaan inbrand, of het nu op een samung ging (diverse Note modellen) of LG, bij allemaa is het scherm gaan inbranden… 1 x inslaap vallen terwijl je aan het whatsappen bent en toevallig door huid contact (lees: met je arm op het toestel liggen in je slaap) het scherm aan blijft staan en je hebt voor de rest van het toestel leven een ingebrand toetsenbordje in je scherm… Alle Oleds branden. Ik was vanaf aankondiging al tegen de overstap van Apple naar Oled schermen… Beste scherm ever zijn de huidige schermen zoals in de iphone 6, 7 en nu in de 8 gebruikt wordt. Dit was voor ook de voornaamste reden om een iphone te gebruiken.. Schermen branden namelijk niet in!
    Maar dat is dus nu ook niet meer van toepassing… Erg jammer.
    Wellicht wat achterdochtig, maar zie het als een vervelend truukje van de fabrikanten om de levensduur van de toestellen flink te verkorten…

    Anti Oled hier!
    De schermen zoals gebruikt, nu dus waarschijnlijk laatste model, in de iPhone 8 en 8+ zijn gewoon prima schermen met een veel langere levensduur dan dat van de inbrand gevoelige Oleds. Ze krijgen er allemaal last van, en veel sneller dan je denkt..

  70. Inbranden is alleen aan de orde als je langdurig statisch beelden kijkt. de eerste generatie oled scherm zal dit houden LG heeft hier voor al een oplossing. Alleen gebruikt apple de Samsung schermen. Overgings hoor ik weinig Samsung gebruikers over inbranden. dus zal het wel wat mee vallen.
    Oled geeft een heel mooi beeld. alleen een techniek die nog nieuw is. de 3e generatie bij apple zal veel beter zijn. Ook bij LG schermen voor de woonkamer zag je bij oled in de 1e en 2e generatie inbranden. nu zijn ze inmiddels bij de 7e generatie en komt inbranden niet meer voor. mits je de TV niet 7 uur op statisch beelden laat staan. daar naast verschijft de pixel om de zoveel minuten op OLED schermen. een trucje die ook bij plasma schermen werd gebruikt.

    Dus als je iphone niet op max zet en niet 8 uur per dag in je handen hebt. zal het inbranden wel mee vallen.

  71. Hoewel ik het formaat van de X echt super vindt, had ik ook echt liever LCD gehad. Als ik de X naast mijn 7 Plus leg, dan is het verschil eigenlijk te verwaarlozen. Wie weet ga ik wel spelen op “safe”, ruil ik de X in en neem de 8 Plus. Stiekem mis ik de touch ID ook, de X went wel alleen krijg je wel een rsi duimpje van dat swipen. Ik kijk het deze week nog even aan en maak dan een keuze.

  72. Lijkt me een hoop paniek om bijna niets. Ja een OLED kan inbranden en is daarom niet geschikt voor zaken als bijvoorbeeld langdurig een statische beeld weergeven. Bij normaal gebruik garandeer ik dat je er geen last van krijgt. Wel oppassen met een aantal dingetjes. Telefoon altijd op automatisch slot zetten (sowieso een goed idee) na bijvoorbeeld 2 minuten niet gebruiken. Daarnaast moet je een beetje oppassen met spelletjes die statische elementen heeft zoals een interface met vaste delen (zoals een hud of bepaalde balkjes/info wat nooit veranderd). Ook bepaalde televisie logo’s zijn berucht om inbranden (maar meer televisieschermen). RTL4 is een voorbeeld daarvan omdat oranje een inbrandgevoelige kleur is. Speel je spelletjes een paar uur is er geen reden voor paniek. Misschien zie je wat retention maar dat is nog geen inbranden. Meestal gaat het na een paar minuten weer weg. Speel je elke dag hetzelfde spel, vele uren achter elkaar dan is oppassen wel geboden. Ik zou dan toch voor een 8+ gaan. Aan de andere kant zou de iPhone X daar gewoon tegen moeten kunnen. Ze kunnen wel waarschuwen maar een rechter bestempeld dit gewoon als normaal gebruik. Is dus gewoon garantie waar Apple nooit onder uitkomt. Bij LG OLED televisies (LG maakt alle OLED televisies ter wereld, ook die van de concurrentie) zie je ook dat er wel gewaarschuwd wordt maar dat schermen redelijk coulant worden vervangen.

  73. Hallo, ik heb de X vanaf afgelopen vrijdag in gebruik (had een 6 Plus). Mijn vrouw heeft de 8 Plus.
    Het scherm van de X is wel mooier om naar te kijken, maar die van de 8 Plus is ook wel erg goed. Wat inbranden van de X betreft, zal de tijd moeten leren.

    Gisteren avond de iPad erbij gepakt, en wat mij opviel is dat ik al zo gewend was aan de afwijkende bediening van de X, dat ik zo’n ‘oh ja’ moment had… en vond de home knop maar langzaam.
    Ik kan de X iedereen aanraden (op dit moment). Geweldig toestel, mooi scherm en fijne bediening. Dat RSI gehalte zal wel meevallen hoop ik, en heb ook goede hoop dat het scherm niet inbrand.
    Mijn 6 Plus is ook nooit krom geworden bij gewoon gebruik (dus ook gewoon in de broekzakken gehad).

    Veel plezier!

  74. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  75. Ok, Oled-schermen branden in…dat is bekend, ook bij Apple en dat melden ze in een documentje (waarschijnlijk om juridische redenen)…maar er staat nog iets in het bericht wat ik raar vind (en wat iemand hier vast kan uitleggen).

    Een tijdje geleden was ik in de markt voor een andere tv. Hier is het ook OLED of LCD (in de basis dezelfde techniek neem ik aan).
    Naast de betere zwartwaarden op een OLED-scherm werden ze ook vooral geprezen omdat ze een nagenoeg perfect beeld blijven geven onder extreme hoeken (tot 89 graden elke kant op)….hoe komt het dan dat dat hier niet het geval is?

  76. De reden dat ik apple koop is omdat ik er bij apple producten vanuit kan gaan dat alles werkt zonder enige consequenties. Als ik iets doe op mijn iPhone werkt het gewoon en hoef ik nergens over na te denken. (Was op mijn android telefoon wel anders: apps die vastliepen, apps waarmee ik cachegeheugen moest opruimen als mn telefoon traag werd etc etc.) heb geen zin in een iPhone waarbij ik rekening moet houden met de helderheid van het scherm. Hou het voorlopig bij de 7 dan maar.

  77. @Lars: Samsung heeft met hun Always-on display ook altijd de homeknop zichtbaar. Deze verandert echter elke keer net een paar pixels. Valt niet op, maar helpt wel. Wellicht dat Apple ook zoiets heeft ingebouwd, al twijfel ik daar ook wel weer aan omdat de status bar icons van Apple wat dikker zijn.

  78. Origineel geplaatst door Wolfje
    Kan iemand mij duidelijk maken waarom een dure OLED iPhone X design met nadelen niet kan als een goedkopere iPhone X met LCD scherm zoals de iPhone 8 plus dat eigenlijk een iPhone 7plus S is!

    Sorry, maar ik kan geen touw vastknopen aan wat je nu zegt of vraagt.

  79. Origineel geplaatst door Michel
    Ik ben geen jurist naar iedereen die zegt dat je het niet bij een product past heeft het helemaal mis denk ik. Dat is helaas OLED en dat wil ineens iedereen omdat het zo mooi is. Ja idd maar wel met beperkingen. Het hoort dus WEL bij het product. Anders moet je geen OLED nemen. En dus ook geen OLED tv.

    Dus gaat OLED het redden? Als het echt zo erg is en ze OLED niet sterk kunnen verbeteren dat is OLED gedoemd om te mislukken. En Apple doet helaas de laatste jaren wat vaker mee met de trend.

    Exact! Snap geen van beide typen naïvelingen, zij die tegen beter weten in blijven roepen dat het wel mee zal vallen noch de anderen die doen alsof dit een grote verrassing en tegenvaller is. Dit was en is bekend van OLED, en er was (en is) geen enkele reden om aan te nemen dat Apple met notabene een scherm van zijn grootste concurrent het beter zou kunnen doen dan die in hun eigen toestellen lukt. Je kon dus weten wat je zou krijgen.

    Snap overigens ook Apple’s keuze niet, om dit juist in hun topmodel te doen. OLED voldoet door de ook hen al lang bekende nadelen best aardig in een extensief gebruikt toestel, zoals een tweede toestel, maar daar gaat natuurlijk niemand die goed bij zijn hoofd is €1330 voor betalen…

  80. Alleen bij statisch beeld… je background (bureaublad) plaatje is ook statisch, dus zou makkelijk kunnen inbranden, ook app-icoontjes die op een vaste plaats staan. Ik vind het gewoon een slecht teken als daar op de eerste dag al door Apple tegen gewaarschuwd wordt. Als ik zoveel betaal voor het ‘topmodel’ iPhone, wil ik gewoon nergens voor hoeven oppassen omdat er iets zo makkelijk van kapot kan gaan. Liever het scherm van iPhone 7 en 8 dan maar.

    De krasgevoeligheid van de Jet Black iPhone 7 Plus die ik heb, vind ik toch een ander verhaal. Ook een soort zwakte, maar door een simpel gelhoesje heb ik daar vrijwel geen last van. Alleen de antennestrepen worden wat dof, verder glimt alles nog prima. Maar inbranden… akelig idee!

  81. Er bespeurt mij een angstig gevoel.. heb hier de x 256 en na t lezen van dit artikel en andere sites denk ik er serieus over na om m terug te sturen en een iphone 8plus te kopen..

    Wat een ellende, je koopt toch een telefoon om te gebruiken en niet om onder voorwaarde te gebruiken..

    Fail… dikke fail

  82. Wat ook een nadeel gaat zijn is, wanneer men na 1 of 2 jaar het toestel wil doorverkopen en er zijn merkbaar inbrandplekken aanwezig op het scherm, dan zal men ook veel minder krijgen voor de iphone die men verkoopt.

  83. Origineel geplaatst door Marc
    Wat ook een nadeel gaat zijn is, wanneer men na 1 of 2 jaar het toestel wil doorverkopen en er zijn merkbaar inbrandplekken aanwezig op het scherm, dan zal men ook veel minder krijgen voor de iphone die men verkoopt.

    Dat zou wel eens de reden achter deze waarschuwing kunnen zijn: om dan van claims af te zijn. Alleen de toestellen met een verkoopdatum voor vandaag zijn dan wel “claimbaar”.

  84. Origineel geplaatst door WimN
    Wat wel opvalt is dat als je ook maar iets schuin op het scherm kijkt dan verlopen de kleuren een heel klein beetje. Bij 10 graden kantelen (via de Kompas app gemeten) zie je de kleurverschuiving al van rood naar blauw, is wel weinig maar mensen die beroepshalve met kleur bezig zijn (fotografie e.d.) zullen het direct zien. Als je dan verder doorgaat met kantelen dan blijft het vrijwel hetzelfde. Ook met True tone uit geprobeerd, zelfde effect.

    Dat kan ik me goed voorstellen. Aan de andere kant: als je serieus met fotografie en beeldbewerking bezig bent, gebruik je geen telefoon. En al zeker geen True Tone, want op die manier heeft calibratie van het scherm weinig zin.

  85. Verleden jaar waren het iPhonen die zodra je er maar naar keek ombogen of touchID wat onveilig was, nu branden alle iPhone’s weer in pffff Mensen die mensen de stuipen op het lijf jagen whaha.
    Alles kan en gaat stuk als je er niet normaal mee om gaat PUNT!

  86. Dat buigen was de iPhone 6, drie jaar geleden. Onveilige TouchID kan ik me niet herinneren. Kan zijn dat ergens een software update nodig was of zo. Natuurlijk kan alles stuk. Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat Apple op de eerste dag al aangeeft waar het bij de X fout kan gaan bij een van de belangrijkste plekken: het scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.