Reacties voor: Waarom zit er geen camera in de nieuwe iPod touch?

Gizmodo heeft een lijstje gemaakt: wat zijn de mogelijke redenen voor het ontbreken van een camera in de iPod touch 3G?
Lees het complete artikel → Waarom zit er geen camera in de nieuwe iPod touch?
Sander Kleijn -

Reacties: 46 reacties

  1. Ik vind het toch wel begrijpelijk. Kan raar overkomen maar als je er nog eens rustig over na denkt vind ik het eigenlijk zo gek nog niet.

  2. Ik denk wel een beetje vanwege de iPhone. Ik ben er zelf blij mee – ook al vind ik het wel wat jammer voor de mensen die het graag hadden gezien – maar de iPhone is in principe gewoon een iPod Touch met telefoon functie’s. Nu willen ze de iPhone dus gewoon wat extra functie’s erbij geven (en zoals ik al zei, daar ben IK wel blij mee want zo word er nog een beetje onderscheid gehouden).

    Het kan ook iets met het hebberige zijn inderdaad, dat vind ik dan weer wel jammer.

  3. Ik vind de iPod Toch sowieso niet erg in het rijtje iPod-modellen passen. Ik verbaas me dan ook over de behoorlijke verkoopcijfers van het apparaat.

  4. Achja, we kunnen niet alles hebben

  5. Mooie keuze toch?

    iPod Nano: Camera
    iPod Touch: App Store
    iPhone: Beiden

    Het is maar net waar je meer waarde aan hecht.

  6. de cameravan de nano is idd minder goed dan die van de iphone 3GS:1,3 megapixel van de nano tegen 3,2 van de iPhone.

  7. Ik vind het echt jammer, vorige week mijn iPod Touch 2G verkocht, om de nieuwe met camera te gaan halen..

  8. vrij logies, ik vind zelf idd ook dat een camera op een telefoon hoord en niet op een mp3-speler(ipod)

  9. Maar waarom is de 16 GB variant geschrapt? Dat was juist de iPod Touch die het best verkocht toch?!

  10. Deze mag weg 😉

  11. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Maar waarom is de 16 GB variant geschrapt? Dat was juist de iPod Touch die het best verkocht toch?!

    Om de prijs lager te houden dus beter te kunnen concureren met Nintendo & Sony

  12. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Maar waarom is de 16 GB variant geschrapt? Dat was juist de iPod Touch die het best verkocht toch?!

    Die is in principe niet geschrapt.

    De 8GB = prijs verlaagd
    De 16 GB = weg
    De 32GB = oude prijs van 16GB (dus he, zelfde prijs maar je krijgt 16GB meer!)
    De 64GB = oude prijs van 32GB

  13. En oh, voor wie het nog niet is opgevallen, ik las net op de Apple site dat de iPod Touch ook Voice Control etc. krijgt.

  14. ‘t is gewoon een kwestie van marktspreiding. Hoe meer verschillende modellen met elk hun eigen voordelen hoe breder je markt waarop je verkoopt. Voor elk doel zijn iPod/phone

  15. En oh ik bedenk me net nog iets
    De economische crisis. Ja, het is een slap excuus maar in de Verenigde Staten hebben veel mensen problemen met geld juist door de crisis. Duizenden en duizenden en duizenden mensen verliezen daar hun huizen en wees eerlijk, veel van de winst komt uit de Verenigde Staten. Natuurlijk hebben ook andere landen er last van, maar niet elk land zo erg als een ander.

    Zou dus ook nog een rede kunnen zijn. Mensen spenderen minder geld, en er komt dus een risico dat ze veel meer geld verlies gaan leiden als ze zoiets doen: als ze er extra dingen in gaan stoppen kost het meer geld, maar of ze dit terug verdienen is dan nog maar een vraag.

  16. Maar nu zit er dus een groot verschil in prijs en opslag tussen de 8 GB en de 32 GB. Als het een game toestel moet zijn moet de prijs zo laag mogelijk zijn dus dan zou je voor de 8 GB gaan. Maar omdat spelletjes soms veel ruimte in beslag nemen is soms een iets duurder model met genoeg ruimte (de 16 GB) een betere keus voor een game toestel dan de 32 GB, want die is speciaal voor games dan veel te duur.

    En als er niet genoeg spelletjes op kunnen dan koop ik lever een PSP waar je de spelletejs van kunt verwisselen. Dus ik vind het een beetje een vreemde actie.

  17. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Maar nu zit er dus een groot verschil in prijs en opslag tussen de 8 GB en de 32 GB. Als het een game toestel moet zijn moet de prijs zo laag mogelijk zijn dus dan zou je voor de 8 GB gaan. Maar omdat spelletjes soms veel ruimte in beslag nemen is soms een iets duurder model met genoeg ruimte (de 16 GB) een betere keus voor een game toestel dan de 32 GB, want die is speciaal voor games dan veel te duur.En als er niet genoeg spelletjes op kunnen dan koop ik lever een PSP waar je de spelletejs van kunt verwisselen. Dus ik vind het een beetje een vreemde actie.

    De 32GB kost evenveel als de ‘oude’ 16GB.

    Je kan het vergelijken met een actie zoals ‘dat je een 16GB iPod Touch koopt en er gratis 16GB bij krijgt. Kortom: zelfde prijs, maar dan met 16GB erbij plus betere specs.

  18. Ze doen ook gewoon Voice Control en 50% meer snelheid op de 32GB en 64GB, maar niet op de 8GB. Dus verwarrend is het zowiezo al.

    Mensen die een iPod touch met camera willen die willen eigenlijk gewoon een iPhone.

  19. @Jaap Piet Klaas:

    Alles behalve slim ^^ Het was helemaal niet zeker dat de nieuwe iPod Touch een camera zou hebben

    OT:
    Ik vind het achteraf niet zo heel erg. En deze reden lijken me redelijk. iPod Touch moet geen iPhone worden. Voor mij gewoon nog even wachten tot ik abbonoment neem 🙂 SMS en Bel nu daar nog veel te weinig voor.

  20. Ik heb de keynote nog niet gekeken maar engadget wel gevolgd. Steve zei dat ze zich in de markt van de Flip mino willen begeven? Hmm ..dan lukt dat niet echt met zo’n baggerresolutie van 640 x 480. Ik gebruik zelf een Vado HD. Die is 720p. Als Apple dát nou had ingebouwd ..

  21. Origineel geplaatst door Des
    Ik heb de keynote nog niet gekeken maar engadget wel gevolgd. Steve zei dat ze zich in de markt van de Flip mino willen begeven? Hmm ..dan lukt dat niet echt met zo’n baggerresolutie van 640 x 480. Ik gebruik zelf een Vado HD. Die is 720p. Als Apple dát nou had ingebouwd ..

    Daarom gooien ze zich ook in de markt van de Flip mino, niet in de markt van Vado HD.

  22. Off topic: heb je die digitale handen eens goed bekeken op de foto van de iPod touch? Zelfs deze willen ze blijkbaar perfect weergeven.

  23. Spellen zijn geen gigabytes groot hoor. Stel je hebt maar 8 gig en je doet het niet voor de muziek. Dus 8 gig aan appstore games. Jeetje zoveel kan je volgens mij niet eens op je homescreen tonen. Hoeveel is zo een spel nou? Maximaal 500mb denk ik. De meeste maar 50mb Of heb ik het verkeerd?

    Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Maar nu zit er dus een groot verschil in prijs en opslag tussen de 8 GB en de 32 GB. Als het een game toestel moet zijn moet de prijs zo laag mogelijk zijn dus dan zou je voor de 8 GB gaan. Maar omdat spelletjes soms veel ruimte in beslag nemen is soms een iets duurder model met genoeg ruimte (de 16 GB) een betere keus voor een game toestel dan de 32 GB, want die is speciaal voor games dan veel te duur.En als er niet genoeg spelletjes op kunnen dan koop ik lever een PSP waar je de spelletejs van kunt verwisselen. Dus ik vind het een beetje een vreemde actie.

  24. Nice copy/paste vn gizmodo !

    [Red.: Gizmodo heeft een creative commons-licentie waardoor het is toegestaan om hun content over te nemen, met bronvermelding. Het is niet mijn voorkeur om een artikel zo letterlijk weer te geven, maar de auteur doet niets fout.]

  25. Ik volg Apple wel, en de reden die mij het meest waarschijnlijk lijkt is om het onderscheid tussen iPod en iPhone te behouden.

    Tevens is het ook zo (eerder vermeld) dat Apple ruimschoots voor staat t.o.v. de naaste concurrentie, dus waarom alles meteen fixen ?

    Op deze manier houdt Apple (naar mijn inziens) ruimte over voor de volgende generatie, met camera … Deze nieuwe generatie verkoopt, volgende generatie verkoopt, … charge it to the card …

  26. Origineel geplaatst door Laurens
    Ik volg Apple wel, en de reden die mij het meest waarschijnlijk lijkt is om het onderscheid tussen iPod en iPhone te behouden.

    Denk het ook plus onderscheiden de Nano, Touch en iPhone zich beter van elkaar.
    Ben er persoonlijk niet rouwig om dat de Touch geen camera heeft gekregen. Wel leuk vind ik de Nano. Een handige maar simpele VGA camera.

  27. Origineel geplaatst door Jaap Piet Klaas
    Ik vind het echt jammer, vorige week mijn iPod Touch 2G verkocht, om de nieuwe met camera te gaan halen..

    Ik ook :p maar een update in opslag en snelheid is ook al de moeite

  28. 1 antwoord: productdifferentiatie 😉

  29. Ik had er wel een verwacht maar ik vind het niet erg. Ik begrijp trouwens niet waarom iedereen zo zit te klagen over de iPod touch. Ik heb nu de 2G versie en ik vind het gewoon een geweldig apparaat. Als ik een dag met een iPhone heb gelopen en ik pak die iPod beet voelt dat ding zo belachelijk dun. Het is gewoon een “wonder der techniek” zoals ik het altijd maar noem. Het is naar mijn mening de verreweg beste MP4 speler op de markt. Ik had alleen (en dat geld ook voor de iPhone) graag een ander design gezien. Misschien een tikkie dunner of iets dergelijks

  30. Ach ik wilde alles en kocht mn iphone

  31. Ik zou het echt wel een domme zet van Apple gevonden hebben moesten ze de camera verwerken in de iPod touch gewoon door het feit dat ik mij dan afvraag waarom ik een iPhone 3GS heb gekocht…

  32. ze hadden echt de snellere processor ook in de 8GB doen en dan daar 16 GB van maken

    zo had je gwn 3 newe dezelfde ipods, alleen verschil in groote en was het minder verwarrent

    en mijn tv-shows worden niet meer gesoorteerd op seisoen, ze staan gewoon willekeurig in een lange rij
    ik heb alles gedaan om dit te corrigeren maar niets help

    please help

  33. Wat is er nieuw aan de iPod touch 8gb

  34. Origineel geplaatst door Simon
    Ik denk wel een beetje vanwege de iPhone. Ik ben er zelf blij mee — ook al vind ik het wel wat jammer voor de mensen die het graag hadden gezien — maar de iPhone is in principe gewoon een iPod Touch met telefoon functie’s. Nu willen ze de iPhone dus gewoon wat extra functie’s erbij geven (en zoals ik al zei, daar ben IK wel blij mee want zo word er nog een beetje onderscheid gehouden).Het kan ook iets met het hebberige zijn inderdaad, dat vind ik dan weer wel jammer.

    Uhhhhhhh, hebberige van Apple vind je jammer, maar intussen doe je het zelf !

    Jij bent blij want jij HEBT een Iphone, en de simpele zielen met een Ipod lekker niet. Lekker puh….. Zo blijft er een beetje onderscheid, tjeemig, sorry hoor. Ik gun elke Ipod bezitter dezelfde functies als een Iphone bezitter.

  35. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Mooie keuze toch?iPod Nano: Camera
    iPod Touch: App Store
    iPhone: BeidenHet is maar net waar je meer waarde aan hecht.

    Hmm, ik zou wel een camera willen op m’n iPod touch, laat ik maar n iPhone kopen, aangezien t geld toch op m’n rug groeit..

    Beetje afgezaagd niet?

  36. Ik denk idd dat het met “overbodige” features te maken heeft. De ipod touch verkoopt heel goed dus waarom extra’s toevoegen als een camera.

    Dat dacht ik ook meteen met de 3GS. Even een makkelijke update om de verkoop nog een jaar te boosten aangezien er nog amper serieuze concurrentie is. Nu kunnen ze weer een jaar lang afkijken bij de concurrentie en volgens jaar echt gaan knallen met een nieuw model.

    De iPod nano heeft geen app store, touchscreen of internet dus vernieuwing wordt steeds moeilijker. Door de toevoeging van een camera hebben ze toch iets gevonden om de verkoop van de nano weer een zetje te geven. 1.3 MP is natuurlijk voor foto’s waardeloos, daarom maken ze ook reclame met video. (Kan die eigenlijk wel foto’s maken)?

  37. Als de iPod Touch ook een camera zou hebben is het verschil (bellen) met de iPhone te klein; ook de prijs zal dan hoger en inderdaad dus minder concurrerend worden met andere gaming devices als Sony PSP en Nintendo DSi. Zijn geen achterlijken bij Apple hoor; Apple beschermt liever de iPhone-markt. Beetje open deur intrappen van Gizmodo.

  38. @Simon:

    Flip mino is volgens mij niet meer te koop, dat is nu de Flip mino HD of zelfs HD Ultra. Apple komt met een camera en resolutie die eigenlijk verleden tijd is.

  39. Als je een camera op een iPod touch zet dan heb je zo ongeveer web digitale fotocamera. Nog een paar apps voor foto bewerking en je hebt geen laptop meer nodig…
    Apple maakt digitale fotocamera… Die heel veel kan….

  40. ik vind t wel jammer.. een vga camera is bestwel slecht, maar een 3gs camnera heeft wel wat.. dan maar een wat dikker model

  41. Origineel geplaatst door Rob
    (Kan die eigenlijk wel foto’s maken)?

    nee de nano kan alleen filmen. Jobs heeft aangegeven dat de nano te klein is voor een goede lens en dus als fototoestel. Lijkt me eerlijk gezegd een beetje onzin want er zijn zat mini camera’s. Denk alleen dat dan de prijsstelling niet meer gehaald wordt.

  42. Origineel geplaatst door Dre
    Origineel geplaatst door Frank van ManenMooie keuze toch?iPod Nano: Camera
    iPod Touch: App Store
    iPhone: BeidenHet is maar net waar je meer waarde aan hecht.Hmm, ik zou wel een camera willen op m’n iPod touch, laat ik maar n iPhone kopen, aangezien t geld toch op m’n rug groeit..Beetje afgezaagd niet?

    Ik wil ook graag een tele-lens voor m’n iPhone-camera, maar bij mij groeit het geld ook niet op de rug. Het is maar wat je er voor over hebt.

  43. tog wel jammer dat er geen cam. op zit. Had de Ipod touch toch wel weer een stukje bijzonderder gemaakt. Wat is er nou serious veranderd tussen de 2e gen. en de 3 gen. ??? Alleen het geheugen en de snelheid. Voor mij het uitbrengen van de nieuwe Ipod niet waard.

  44. Ik dank dat apple Microsoft wil gaan concurreren,
    door goedkoper te worden maar toch nog zoveel mogelijk aan kwaliteit wil behouden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.