Reacties voor: Waarom er zo weinig Smart Connector-accessoires voor de iPad Pro zijn

Voor de Smart Connector op de iPad Pro zijn nauwelijks accessoires verkrijgbaar. Hoge kosten, een voorkeurspositie voor Logitech en de lange wachttijden weerhouden fabrikanten ervan om Smart Connector-accessoires te maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Allemaal mooi maar nu vraag ik me af wat je nog meer zou kunnen doen dan met die connector anders dan een toetsenbord aan te sluiten.
    Kan zelf eigenlijk niks verzinnen dat niet ook meteen het primaire idee, mobiliteit, van een iPad om zeep helpt.
    Zou mij niet verbazen als de connector een stille dood sterft en over twee jaar is verdwenen.

  2. Ik had altijd gehoopt dat er een oplader zou komen die daar gebruik van maakt, maar grote kans dat deze connector daar niet voor geschikt is.

  3. Op de iPhone had dit zin gehad om een extra battery aan te sluiten.(kan ook nog wel naast die camerabult…) zonder dat je meteen je lightningpoort kwijtbent.
    Maar toetsenborden hebben inmiddels al zuinige BT4/5 en geen licenties om ze op te laden en dan is dit echt een onnodig ding.
    Verder een redelijk muffe connector met weinig throughput voor een (cappuchino-) Pro apparaat – dat zgn. geen echte aansluitingen “hoeft” te hebben.
    Gewoon niet over nagedacht – kom dan met USB of met niks.

  4. Apple denkt altijd jaren vooruit, zo is wel gebleken.
    Ze hebben die smart connectors niet voor niets gemaakt en in stand gehouden. Dus ze zijn er iets mee van plan (meer dan die toch wel iets tegenvallende keyboard (b.v. verlicht toetsenbord)

    Er gaat het gerucht dat Apple aan meerdere varianten van een AR-bril werkt, afhankelijk van het iDevice.

    Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat er een speciale AR-bril komt voor de professionele markt (medici, monteurs, piloten) die verbonden wordt met de iPad pro. Deze hoeft dan geen -of een kleiner- accupakket te hebben. Dat werkt fijner bij langdurig gebruik.
    Ook kan gebruik worden gemaakt van de rekenkracht van de iPad pro

  5. @Jossebos: En wat heeft dat dan met die connector te maken?

  6. @Jossebos: We lopen liever met een grote onhandige iPad, dan met een kleine krachtige accupakket.

  7. (…), zonder te gaan zitten prutsen met Bluetooth-pairing.

    ‘Prutsen’ nog wel 😂😂😂
    Sorry voor de ondiplomatieke taal, maar wat een tendentieuze kolderargumentatie. Weet niet of dit gewoon vooroordelen zijn, of projectie van slechte ervaringen met goedkope rotzooi op álle bluetoothproducten, maar ‘t slaat iig nergens op voor producten in de prijsklasse van ‘smart’connector-accessoires en nog vér daaronder.

    Bluetooth pairing is daarvoor een fluitje van een cent dat zelfs de grootste digifoob nog fluitend doet, hooguit muv de allereerste keer misschien … Maar ook dan heb je echt geen diploma in de raketwetenschap nodig om eruit te kunnen komen 😕
    _

    @Funkytow: En juist voor een toetsenbord is het helemáál niet handig, een bluetooth toetsenbord kun je tenminste op ‘gepaste’ afstand van het scherm gebruiken zodat een ergonomisch nog enisgszins verantwoorde opstelling mogelijk wordt.

    Imho een miskleun en meer een dumb connector, tenzij ze nog een andere – wél zinnige – toepassing bedenken.
    _

    @Jossebos: Vooruit denken is niet hetzelfde als met (toekomst)visie ontwerpen. Zo zit in OS X bv al véle jaren een schermtoetsenbord en (springboard-achtig) launchpad, die volkomen zinloos zijn zonder een touchscreen. Toch wachten we daar even lang nog altijd tevergeefs op, áls het al ooit gaat komen…

  8. (…), zonder te gaan zitten prutsen met Bluetooth-pairing.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    ‘Prutsen’ nog wel 😂😂😂
    Sorry voor de ondiplomatieke taal, maar wat een tendentieuze kolderargumentatie. Weet niet of dit gewoon vooroordelen zijn, of projectie van slechte ervaringen met goedkope rotzooi op álle bluetoothproducten, maar ’t slaat iig nergens op voor producten in de prijsklasse van ‘smart’connector-accessoires en nog vér daaronder.
    Bluetooth pairing is daarvoor een fluitje van een cent dat zelfs de grootste digifoob nog fluitend doet, hooguit muv de allereerste keer misschien … Maar ook dan heb je echt geen diploma in de raketwetenschap nodig om eruit te kunnen komen 😕

    Dit slaat idd. nergens op.
    Probeer eens een iPadPro in 1 keer goed op een Apple “smart” keypad vast te prikken. Dan gaat pairen nog sneller – en in 1 keer goed.

  9. @all

    Ik heb geen idee (daarom werk ik niet bij Apple).
    Bedenk dat het voor professionals die wellicht de hele dag die bril op hebben. Dan telt elke gram.

    Het wordt dan wel bedraad, Of misschien kan je extensie er aan klikken.

    Het is hardware, dat is iets anders dan softwarefuncties die niet worden uitgenut.

    En natuurlijk wachten we ook nog op toepassingen voor de smartconnector in de Watch

  10. Ben wel benieuwd hoe lang deze arrogante positie nog in kan nemen, maar vooral ook wil innemen. Via Bluetooth is het voor makers veel simpeler om ook voor andere producten te bedienen.
    En kom op, want kan die connector wat Bluetooth niet kan?

  11. @Ferryman: Ik reageer normaal gesproken liever niet op flames maar toch.

    Prutsen is het wel degelijk als je een goedkoop third party toetsenbordje van de action/lidl/aliexpress hebt of een die bluetooth 1.1 gebruikt. Met een fatsoenlijk toetsenbord valt het mee inderdaad. Maar je moet niet vergeten dat veel consumenten die dingen kopen. Ik geef toe: ik ben zelf een keer zo stom geweest.

    Voor je beeldvorming zou ik je aan willen raden de toetsenborden van logitech te proberen. Die zijn echt goud in mijn ogen. Veel beter dan Apples smartcase toetsenbord. En ja, die van logitech is ook verlicht.

    Ik heb zelf een smartcase van logitech en die bevalt me heel erg goed qua toetsenbord. Granted: het is wel een beerje een lomp ding maar toch, hij typt geweldig! Die van Apple is weer een stuk eleganter maar typt niet fijn.

    Verder vind in het ironisch dat je touch toetsenborden noemt op de mac en je klaagt over ergonomie. Als iets niet ergonomisch is…

    Eerder was er een gerucht over microsoft die een toetsenbord ging maken voor de iPad pro. Als dat waar is hoop ik dat ze er een maken met smartconnector.

  12. Goede tip, maar voor mij een beetje laat 😄
    Ik héb al (jaren) een hele goeie van Logitech (K810), ook een tijd lang professioneel en intensief gebruikt, idd (bijna) perfect toetsenbordje met verlichting.
    Maar dat is niet de enige, ook bv een ‘middenklasse’ merk als Rapoo levert prima BT toetsenbordjes waarmee het zgn prutsen totaal niet aan de orde is. ‘it just works’ 😉

    Ironisch is het trouwens ook niet, je kunt het hooguit paradoxaal noemen. Ik beweer nergens dat een touchkeyboard ergonomisch beter zou zijn, alleen dat het vreemd is dat Apple al tijden features die alleen geschikt zijn voor touchscreen meelevert met OS X maar niet de drivers waarmee je ook echt zo’n touchscreen zou kunnen gebruiken…

  13. Wel gek dat mensen het smart keyboard niet fijn vinden. Ik vind em geweldig typen en dat concepten is klik, klaar. Mijn zoontje had een glas melk over laten vallen en dat gaf niks omdat deze waterdicht is. Verlicht of niet, als je blind tiept maakt het geen reet uit 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.