Reacties voor: Waarom jouw regenmelding-app de afgelopen dagen er flink naast zat

Misschien is het je de afgelopen dagen opgevallen: jouw buienradar- of regenmelding-app zat er geregeld naast. Dacht je dat je zonder regenpak de deur uit kon, haal je alsnog een nat pak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Afgelopen dinsdag, begin van de avond.. De hele lucht was bijna zwart, maar tegen mijn collega’s bleef ik volhouden dat het waarschijnlijk niet zou regenen omdat “Buienradar zegt dat het niet gaat regenen”. Twee minuten komt er een bui zo hard dat je door de regen letterlijk niet verder kan kijken dan ~2 meter. Een minuut later was heel Rotterdam rood op Buienradar.

    Sindsdien een leuk onderwerp voor zelfspot op de werkvloer, maar een duidelijk voorbeeld dat Buienradar er deze week goed naast zat.

  2. Laten we het eerst maar eens over de Apple weather App hebben. Als er iets bijna nooit klopt dan is het die wel.

  3. @Sander: Daarom niet blind vertrouwen op een app. Gewoon naar buiten naar de wolken kijken en de windrichting in de gaten houden. Dan kun je veel beter zien of het gaat regenen.

    Voor het tijdstip wanneer het gaat regenen is een app wel handig.

  4. Van weerexperts heb ik lang geleden geleerd dat zij geen weer VOORSPELLEN maar VERWACHTEN. Voorspellen doe je met een glazen bol en zonder feiten en metingen. Maar zoals met veel onzorgvuldigheden in het taalgebruik zal de weersverwachting wel steeds minder gebruikt worden.

  5. Buienradar was echt flink in de war afgelopen week, al had ik met buienalarm iets minder problemen zat die er ook nog wellis langs.

  6. Voorspellen doe je door gewoon naar de lucht te kijken en werkt toch echt beter dan verwachten

  7. Op mijn app Regenmelding kan ik 100% vertrouwen.

  8. @Irene: Ook mijn favoriete app.

  9. @Irene: dat is wel de beste app ja 👍!

  10. Irene: Alleen ontzettend jammer, want dat icoontje is gewoon foeilelijk op je scherm.

  11. Origineel geplaatst door CeesiPhone
    Van weerexperts heb ik lang geleden geleerd dat zij geen weer VOORSPELLEN maar VERWACHTEN. Voorspellen doe je met een glazen bol en zonder feiten en metingen. Maar zoals met veel onzorgvuldigheden in het taalgebruik zal de weersverwachting wel steeds minder gebruikt worden.

    Precies wat weerman Marco Verhoef zegt in dit filmpje van Vraag het Google.

  12. @Irene: Afgelopen week klopt het met deze app ook niet, onweersbuien ontstaan zo maar ergens ineens. Dat kan deze app ook niet weergeven! Dinsdagavond zou hier alle regen ons op ruime afstand passeren, zo wel boven als onder ons. 90 minuten later lag er 50mm tussen de plantjes in de tuin. Ook als je op normale dagen in de app kijkt dan zie je de wolken altijd in t zelfde tempo voortkabbelen, zo werkt dat niet in de praktijk, kijk je 10 minuten later weer dan ziet het er weer anders uit dan ze 10 minuten terug zeiden. Maar de app werkt goed, op normale dagen kan je ong. zien wat je kan verwachten

  13. Verhaaltje met een moraal:

    Een weerapp geeft aan dat het over een half uur behoorlijk gaat regen. Je gaat goed voorbereid op pad; zuidwester aan, regenlaarzen, noem maar op.
    Na dat half uur vallen er een paar druppels.
    Je checkt de weerapp, die geeft aan dat het een kwartier later pas behoorlijk gaat regenen. Ofwel, je had ook met je gewone jas even de boodschappen kunnen doen op de fiets.

    Het moraal van dit verhaal:
    Ondanks dat we tegenwoordig zoveel kunnen “managen”: het weer láát zich niet “managen”
    Het is een indicatie staar je er niet blind op😊

  14. Ik gebruik Buienalarm,en die is echt veel beter als buienradar app.Klopt echt heel vaak

  15. Ook Regenmelding werkt door de laatste situatie met de wind mee te laten bewegen en zo toekomstige buien te voorspellen. Tip voor dit weer is om je niet te lang van te voren proberen te laten waarschuwen, des te groter de kans dat er uit het niks een regenbui zich vormt en je alsnog nat wordt!

  16. Tip, raintoday van weather pro. Zit er nooit naast en is zeer gedetailleerd.

  17. Graag overal waar ‘voorspellen’/’voorspelling’ vervangen door ‘verwachten’/’verwachting’!

    Weerkundigen zijn geen waarzeggers. Het zijn academici die met supercomputers en/of rekenckusters fysische modellen draaien die op wetenschappelijk onderzoek zijn getoetst. Het zijn geen mensen die met een glazen bol werken!

    Alvast bedankt!

  18. Ik krijg van regenmelding een notificatie een half uur voordat het gaat regenen (heb ik zelf zo ingesteld). Dit geeft mij de kans om nog snel even de hondjes uit te laten voordat de ellende losbarst. En ongeveer 8 van de 10 keer klopt het ongeveer wel. Dus ik ben blij met deze app. Maar inderdaad deze week was het niet zo goed als anders. Er barstte een wolkbreuk los die niet werd aangegeven. Binnen 30 sec was ik doorweekt😄☔️

  19. Zo zie je maar weer, het weer laat zich niet voorspellen, hoogstens kan men spreken over weersverwachting. Het is leuk om 7 a 14 dagen vooruit te kunnen kijken wat het weer gaat doen, maar zie het niet als iets dat echt 100% uit zal komen. Het zijn weersmodellen niet meer en niet minder.

  20. Origineel geplaatst door Biscuit
    Tip, raintoday van weather pro. Zit er nooit naast en is zeer gedetailleerd.

    De combinatie van de Apps WeatherPro, Raintoday en AlertsPro, van MeteoGroup is een uiterst krachtige combinatie. Ze zitten er zelden naast. En vooral het ‘vinkje’ in Raintoday waarmee je kan aangeven of het nu wel of niet regent lijkt de boel nog ‘beter’ te maken.
    Ander voordeel is dat WeatherPro ook gewoon mijn Netatmo station laat zien.

    Mijn vriendin is een overtuigd Buienradar aanhanger, ieder zijn meug natuurlijk, en voorlopig kan ik nog steeds onder een vrolijk „zie je nou wel” de superioriteit van mijn combo claimen. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.