Reacties voor: Waarom Touch ID in iOS 7.1.1 beter en sneller werkt

Reddit-gebruiker iOSecure heeft een eigen theorie waarom de herkenning van Touch ID in iOS 7.1.1 beter en sneller is geworden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Ok spannend nieuws, nogal logisch allemaal dat het zo werkt

  2. Lijkt inderdaad wel sneller te werken. Waar ik wel last van heb (voor de update ook al) is dat na het ontgrendelen het scherm 1 a 2 seconden niet reageert. Iemand anders daar ook last van?

  3. @Kobus: Daar heb ik ook last van, en zo zijn er wel momenten punten in iOS wanneer het scherm even niet reageert. Met iOS 7.1 is een deel daarvan al opgelost maar toch zijn er nog een aantal. Hopelijk weten ze het helemaal weer optimaal te maken in iOS 8!

  4. @Kees: @Kobus: Ik heb dit ook. Was me nog nooit opgevallen en ook nog nooit last van gehad in mijn gebruik.

    Ook wanneer de instelling “verminderde beweging” ingeschakeld is, duurt het 1-2 seconden voor je acties op het homescherm kan uitvoeren.

    Het lijkt er bij mij op alsof de animatie van unlock naar het homescherm nog moet afronden binnen die 2 seconden en daarna pas de iconen / apps vrijgeeft om iets mee te doen.

  5. @Kobus: Bij mij is dat ook, en als ik dan op een icoontje druk, registreert het toestel het als een lange aanraking, waardoor je het homescreen kan editten.
    Ben nog steeds niet zeker of dit nu een hard- of softwarematig issue is.

  6. Ivm die extra scans, is het voldoende om je vinger er op te leggen zodat de gebruikte vinger grijs kleurt in het overzicht?
    Of wis je beter de vinger en begin je opnieuw om van deze verbetering te kunnen gebruik maken?
    dat is me nt helemaal duidelijk uit de beide artikels..
    Alvast bedankt

  7. Had na dit bericht een klein beetje vertrouwen dar hij nu misschien wèl zou werken met mijn versleten monteursvingers… Helaas nog steeds hetzelfde probleem als hiervoor; zolang m’n handen net gewassen zijn en de touch id sensor volledig schoon wil hij hem wel eens pakken. Na een keer of 3 krijg ik alweer de melding ‘Probeer opnieuw’
    Het lijkt of het normale residu dat mijn vingers achterlaten op de sensor al teveel is om mijn vingerafdrukken fatsoenlijk te kunnen lezen 🙁

  8. Waar ik wel last van heb is dat op een gegeven moment m’n touch-ID niet meer werkt voor aankopen, terwijl het wel zodanig aanstaat. Kan dan alleen aankopen doen met apple-wachtwoord.
    Enige dat dan helpt is touch-ID dan even uit- en aan te zetten.

    Meer mensen hier last van?

  9. Voor de mensen met vertraging na ontgrendellen.
    Backup iphone, volledig verwijderen en backup terug zetten.. Iphone werkt trg als nieuw zonder doc of gegevens verlies

  10. 3 x dezelfde vinger op 3 verschillende manieren in TouchID zetten lijkt de werking ook te verbeteren

  11. @Martijn: Dat komt omdat je waarschijnlijk een langere tijd (1 maand?) geen aankoop hebt gedaan. Dan dien je weer een keer een wachtwoord in te voeren… De volgende dagen zal hij dan weer met jouw Touch-ID werken.

  12. Origineel geplaatst door Rene
    Bij mij is dat ook, en als ik dan op een icoontje druk, registreert het toestel het als een lange aanraking, waardoor je het homescreen kan editten.
    Ben nog steeds niet zeker of dit nu een hard- of softwarematig issue is.

    Heb daar ook last van ja. Bij 7.1 en bij 7.1.1.

  13. @Rene: Ik heb hier ook last van. Na unlock 2 seconden unresponsive en idd na aantikken van een icoon binnen die periode is het resultaat een homescreen in edit modus.

    Dit is duidelijk een bug in iOS7.1.1

  14. Ook ik wou de update op m’n iPhone doen maar nu doet deze niets meer en geeft alleen in m’n scherm het muzieksymbool met iTunes eronder geschreven aan .

  15. Origineel geplaatst door Mary
    Ook ik wou de update op m’n iPhone doen maar nu doet deze niets meer en geeft alleen in m’n scherm het muzieksymbool met iTunes eronder geschreven aan .

    Ik ook vandaag gehad! Drama….

  16. @Martijn 2: Als je iphone een herstart heeft gehad (omdat accu leeg was) is het ook al.
    En k denk dat na n maand eerder na 24u ofzo moet zijn…
    Aardig zinloos dat touch id voor aankopen, vraagt bijna altijd om ww, tenzij je 10 apps per dag koopt..

  17. Heb sinds de update last dat hij opeens uitvalt uit het niets met een somt reset is het wel weer over maar het is me het afgelopen uur al 5x gebeurd meer mensen last van?

  18. Wat helpt is algemeen- stel opnieuw in-herstel alle instellingen hierna moet je touch- id opnieuw instellen je zult zien dat alles vlotter gaat werken

  19. Bij mij is het juist langzamer

  20. een groot drama 7.1.1 kan een ei bakken op de achterkant van mijn iPhone zo heet wordt het en fb en email en andere Apps hangen continu

  21. Origineel geplaatst door nash
    Wat helpt is algemeen- stel opnieuw in-herstel alle instellingen hierna moet je touch- id opnieuw instellen je zult zien dat alles vlotter gaat werken

    onzin werkte prima nu niet meer

  22. Origineel geplaatst door Kevin Janssens
    Voor de mensen met vertraging na ontgrendellen.
    Backup iphone, volledig verwijderen en backup terug zetten.. Iphone werkt trg als nieuw zonder doc of gegevens verlies

    maakt allemaal Niks uit zelfs een iPhone als NIEUW installeren geeft problemen met 7.1.1 … auw … kan niet eens mijn vingers achter op mijn iPhone hebben
    zo verschrikkelijk heet wordt ie …. maandag krijg ik een hele nieuwe 6e iPhone 5S het is echt verschrikkelijk slecht product

  23. Sinds de update crashed mijn IPhone 5S soms helemaal. Dan krijg je totaal geen beeld meer als je op de home of ontgrendel knop drukt. Je moet dan een hard reset uitvoeren, dan start hij weer

    Dit is niet zo handig als je de wekker functie van je IPhone gebruikt en dit ‘s nachts gebeurd. Heb dit nu al 2x gehad.

    Tevens als ik de IPhone ontgrendel dan komt de home screen heel vaak in edit modus te voorschijn. Lees dus nu dat meer mensen hier last van hebben.

  24. Origineel geplaatst door Frank
    Heb sinds de update last dat hij opeens uitvalt uit het niets met een somt reset is het wel weer over maar het is me het afgelopen uur al 5x gebeurd meer mensen last van?

    Gebeurt bij mij ook sinds de update. Heb dit nu al 2 keer in een paar weken gehad. Nog geen oplossing voor gevonden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.