Reacties voor: Waarom Siri niet op oude iPhones werkt: iPhone 4S-circuit van Audience

Een speciaal circuit met EarSmart-technologie in de A5-processor van de iPhone 4S, zorgt ervoor dat Siri je goed en zonder ruis kan verstaan. Dit is mogelijk de reden waarom de iPhone 4 geen Siri-ondersteuning heeft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ok, goed dat ik dit weet! kan ik het nu eindelijk laten rusten dat ik geen Siri ga installeren op mn iPhone 4 😉

  2. Wat geeft Siri voor meerwaarde aan de iphone4S?
    Als ik de 4S zou kopen deed ik het voor de snellere processor en de camera/video die sterk verbeterd is. Ik ben nog dik tevreden over mijn iphone4 met unthedered jailbreak op iOS 5.0.1

  3. Euh, de A5 zit toch ook in de iPad2?

  4. Nochtans werkt het prima op mijn iPhone 4.
    Iedereen die dit eens wil proberen maar ook al 1001 gratis proxy servers heeft geprobeerd zonder resultaat; surf eens naar http://paradox-productions.net/?page=get-connected

    Je moet maar 1 proxy instellen en geregeld is proberen (afhankelijk van hoeveel mensen op dat moment Siri gebruiken zal het al dan niet werken) en gegarandeerd dat je vandaag of morgen Siri hebt kunnen gebruiken.

  5. Maar dan zou het dus wel op een iPad2 moeten werken toch? Hopelijk bij een iOS update..

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Maar dan zou het dus wel op een iPad2 moeten werken toch? Hopelijk bij een iOS update..

    “De ene A5 is de andere niet”? Mogelijk zit die ruisonderdrukking niét in de iPad om kosten te onderdrukken?

  7. Ik gebruik siri nooit , omdat het nog gewoon niet werkt in NL.
    Ik had een Iphone 4 en heb spijt dat ik een 4s heb genomen !

  8. Siri werkt top op mijn iPhone 4s.

  9. @Ben: Getest maar werkt bij mij jammer genoeg niet ..

  10. @Ben: Ook getest maar wil hier ook nog niet werken.

  11. Siri werkt goed op de iphone 4, je hebt wel eens dat hij je niet goed verstaat maar dit zal ongeveer hetzelfde zijn als de iphone 4s. Ik probeer dit ook alleen thuis het zou stom zijn als ik in de bus zou roepen HEEEE SIRI DO I NEED AN UMBRELLA? volgens mij bij HEE kijken de mensen dan al om.

  12. Ik wacht op de iphone 5, sla die 4s lekker over… Ben zeer tevreden met mijn 3gs

  13. Dat vermoedde ik al een beetje. Die ruisonderdrukking hoor ik weleens als ik bel of Siri gebruik, vooral buiten. Bij het begin van een gesprek hoor ik dan even mezelf gefilterd terug, ongeveer een half woord of zo.
    Maar mooi dat dit nu duidelijk is. Dan kan dat onvergelijkte gejammer ophouden.

  14. Sire moet echt NL mappen gaan ondersteunen. Sjees Apple neem eens contact op met edsa telefoongids ze werken daar al samen met Tom Tom om ieder bedrijf via maps vindbaar te maken.

  15. Ik vind de siri gedoe echt niks. Voor mij heeft het in iedergeval geen toegevoegde waarde.

  16. Origineel geplaatst door justw1n
    Ik gebruik siri nooit , omdat het nog gewoon niet werkt in NL. Ik had een Iphone 4 en heb spijt dat ik een 4s heb genomen !

    Dat is dan ook een behoorlijk naieve keuze. Ik had de neiging ook maar de 4s was zo laat in het jaar (okt) dat ikd acht acht het duurt nu minder dan een jaar voor de iphone 5 komt. En alleen voor siri cpu update en 8mp doe ik het niet. Ben blij dat ik die keuze dan ook niet heb gemaakt, inmiddels heb ik Siri via Spire aan het werk en ik vind het een stuk minder handig dan ik had ingeschat.

    Dit artikel biedt echter soelaas want ik had al het vermoedde dat de iphone 4 minder goed leek te reageren op commandos op afstand dan de iphone 4s (ja die heb ik even getest bij vrienden). Hoe dan ook blijft het idee fantastisch als je maar niet 10x jezelf hoeft te herhalen omdat de audiochip je niet “hoort”.

    Ik zeg iphone 5 wordt de koning!

  17. Siri werkt prima op mijn iphone 4 met een proxy server voor 10 dollar per maand.

  18. @dave: Welke proxy gebruik je dan?

  19. Ik gebruik de servers van uHelios. Zijn 2 leuke ontwikkelaars die ipv de servers van Apple gebruik maken van de google voice API. Geen gedonder met de 4S Keys en super snel.

    Ze zitten nog in de Beta fase maar een public release zit eraan te komen!

  20. Ze kunnen het er makkelijk in doen het is gewoon weer onzin want apple wil gewoon een nieuw product verkopen. Als het alleen gaat om een betere ruis onderdrukking tja dan weet ik het ook niet meer je kan ook de mic software aanpassen zodat je minder ruis hebt dat heeft volgens mij niks te maken met de chip die erin zit. Dit gaat gewoon om geld.

  21. dat is gewoon onzin siri was al verkrijgbaar in de appstore alleen zijnde servers waar hij op draait van apple ipv de ontwikkelaars

  22. @Nils Veldhuis: Werkt prima op iphone 4 met spire hoor, absoluut geen probleem dat siri je niet verstaat of ruis of wat dan ook, je hoeft je iphone zelfs niet vlakbij je gezicht te houden. Armlengte geen probleem. Gebruik het gewoon thuis voor wekker zetten, een vriend in het buitenland sms-en en met my assistant een beetje eigen dingetjes uitproberen, zoals shazam opstarten enzo…Ga dr ook niet mee over straat lopen roepen “whats the weather siri” haha 🙂 gewoon leuk spele-dingetje is het.

  23. Een 4s koop je naar mijn idee gewoon voor de snelheid of om iets nieuws te hebben. Maar dat eindeloze gezeur van mensen die een 4 hebben en zeggen dat sirri nutteloos is, snap ik echt niet. Dit zal dan denk ik ook voortkomen uit jaloezie. Ik heb een 4s en als ik hem vergelijk met een 4 is hij aanzienlijk sneller in alle opzichten. En niet een klein beetje sneller, maar een stuk sneller. Een 4s is gewoon beter in vele opzichten, maar ik snap ook als je een 4 hebt dat je dan niet zomaar een 4s koopt, aangezien het weer een hele investering is. Kortom iedereen moet kopen wat die wil, het is tenslotte je eigen geld.

  24. Haha er komt een siri port ooit gehoord van i4siri ? Dat werkt dus en het komt deze week uit ! 😉

  25. Toen h1siri nog werkte gebruikte ik Siri op mijn iPod en heb in die korte tijd nooit problemen gehad ze verstond me altijd direct en snapte wat ik bedoelde dus dat hele ruis gedoe is gewoon onzin het zal er wel zijn maar dat is waarschijnlijk voor het bellen want ik vond de mic van de 4 niet geweldig mijn oude bb was duidelijker

  26. Als de proxy die ik eerder vermelde niet werkt gewoon op een ander moment nog eens proberen! Op hun site kan je ook de status zien (of er al dan niet slots vrij zijn op dat moment). Misschien niet echt om altijd op siri te kunnen rekenen, maar wel leuk om het eens te proberen en zo te ontdekken dat je het waarschijnlijk toch niet veel zou gebruiken…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.