iMac 2021 blauw

Reacties voor: Waarom er nog geen opvolger van de 27-inch iMac is

Apple's nieuwe iMac 2021 komt alleen in een 24-inch formaat. Het is daarmee de directe opvolger van de 21,5-inch iMac, maar de grotere 27-inch versie heeft nog geen vervanger. Daar heeft Apple mogelijk meerdere redenen voor.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik ga de 24 inch pre ordenen kleur blauw. Vind het design super.

  2. Apple kennende ga ik er van uit dat we tot volgend jaar moeten wachten voor 30″ versie (geen 27″)

  3. Ja, zeker niet op WWDC 2021. Tijdens twee events achter elkaar een iMac aankondigen is niet hun gewoonte. Dus ik hoop op later dit jaar al.

    Hoe zit het met productie van chips? Misschien heeft het ook daarmee te maken.

  4. Ja er kwamen zulke mooie renders voorbij met hele dunne bezels, maar nog steeds die dikke wang eronder. Heel zonde.
    Maar ik ga voor de Mac mini met losse schermen…

  5. Er is een nieuwe ARM architectuur waar Apple op schijnt te wachten voor de snellere modellen. Ik denk dat er een straks een M1, M1X én M2 te kiezen is voor de pro’s en de 27”.

  6. @Patrik: Welke schermen heb je voor deze combinatie in het oog?

  7. De belangrijkste reden missen jullie: De GPU van de M1 is gewoon nog niet krachtig genoeg om de iMac en Macbooks met AMD Radeon GPU te kunnen vervangen. Ik vrees dat we nog een tot september moeten wachten op de M2 voordat het eindelijk zo ver is. Kan me namelijk niet voorstellen dat de GPU van de M1X al gelijk 2x zo snel gaat zijn en dat is minimaal nodig om een upgrade te kunnen verantwoorden.

  8. Ik ben blij dat er nu eindelijk een nieuwe iMac is, maar begrijp sommige design keuzes niet.
    Die kin, onder aan het scherm, hadden ze beter weg kunnen laten en ook de “brede” (en witte) schermrand is niet van deze tijd (laat staan over een paar jaar).
    De nieuwe magsafe aansluiting is netjes, alleen zie ik daar het nut niet zo van bij een desktop.
    Touch ID is fijn, maar had liever face ID (of beide) gehad.

  9. Inderdaad enigszins teleurstellend dat ik nu geen vervanging heb voor mijn 27″ iMac want ik heb mijn zinnen volledig op die nieuwe 30″ versie gezet… Aan de andere kant ook wel weer goed, want ik moet gewoon wachten tot er een goede optie beschikbaar is om Windows als VM te kunnen draaien, ik ben voor een paar kleine programma hier zakelijk wel afhankelijk van… 😞

  10. @Anthony: De MagSafe aansluiten lijkt mij nodig omdat de nieuwe iMac niet dik genoeg is om er een euro-stekker in te duwen…

  11. Origineel geplaatst door Patrik
    Ja er kwamen zulke mooie renders voorbij met hele dunne bezels, maar nog steeds die dikke wang eronder. Heel zonde.

    Maar ik ga voor de Mac mini met losse schermen…

    Je bent er hopelijk wel mee bekend dat er slechts 1 scherm aangesloten kan worden op de Mac Mini met M1?

  12. Ik vind de “kin” niet zo mooi, en als je dan zo’n kin hebt… dan mis ik toch heel erg het Apple logo erop. Gemiste kans!

    Verder vind ik ‘m wel gaaf, maar denk ik dat alleen de donkerblauwe hier op m’n bureau zal komen te staan. Zodra er een grotere versie is dan…

  13. @Jorden: Daar heeft Apple ons al jaren op voorbereidt met de Apple stickers 🙂

  14. Origineel geplaatst door Patrik
    Ja er kwamen zulke mooie renders voorbij met hele dunne bezels, maar nog steeds die dikke wang eronder. Heel zonde.

    Maar ik ga voor de Mac mini met losse schermen…

    Origineel geplaatst door Wessel
    Je bent er hopelijk wel mee bekend dat er slechts 1 scherm aangesloten kan worden op de Mac Mini met M1?

    Is niet correct;

    Simultaneously supports up to two displays:
    One display with up to 6K resolution at 60Hz connected via Thunderbolt and one display with up to 4K resolution at 60Hz connected via HDMI 2.0

  15. Alleen de achterkant is mooi, al zul je daar normaal weinig van zien, waarom geen kaartlezer in de zijkant ? De voorkant doet denken aan een Fischer Price product.

  16. Hmm die witte randen zijn wel een deal breaker, was wel in voor een nieuwe iMac . Maar witte randen wie bedenkt dat?
    En ja voor veel zal die toch tegen een muur staan en dan zie je de mooie achterkant niet.

    Misschien toch maar een Mac mini met een goed scherm. Muis en toetsenbord heb ik toch al. Iemand een idee voor een mooi scherm erbij 24-27”?

  17. Volgens mij vergeten jullie dat er een groot tekort is aan chips. Ik denk dat de benodigde grafische en wellicht ook de ARM chips van Apple niet in voldoende aantallen kunnen worden gemaakt. En dan kan dus gewoon niet anders. Het is wachten om meer eUV scanners uit Veldhoven.

  18. Origineel geplaatst door Nick
    De belangrijkste reden missen jullie: De GPU van de M1 is gewoon nog niet krachtig genoeg om de iMac en Macbooks met AMD Radeon GPU te kunnen vervangen. Ik vrees dat we nog een tot september moeten wachten op de M2 voordat het eindelijk zo ver is. Kan me namelijk niet voorstellen dat de GPU van de M1X al gelijk 2x zo snel gaat zijn en dat is minimaal nodig om een upgrade te kunnen verantwoorden.

    Precies. Als je het kunnen combineren met een radeon 6900xt hebben ze een top machine. En vergeet een matzwarte kleur niet

  19. Goed, mijn iMac dateert nog uit de steentijd, maar wat ik er zo goed aan vind is dat ik er alles op kan aansluiten of in kan stoppen (4x USB-A en B, SD, Thunderbolt, CD/DVD rw, etc). Raar, maar daar maak ik nog veelvuldig gebruik van, bijvoorbeeld voor SD (wild)video-opnames en allerhande non-WiFi randapparatuur. Ik zou graag lezen hoe dit soort vast vreselijk gedateerde gebruiksmogelijkheden het best met de nieuwe iMacs benut kunnen worden. En over welke bijkomende kosten we het dan hebben (die vroeger gewoon standaard in de iMac gebouwd waren).

  20. Apple kiest voor een andere strategie als de meeste andere bedrijven, die nieuwe technologie in de high end stoppen en na een tijdje de midrange en ten slotte de low range te stoppen.
    Dit heeft imho de volgende reden:
    1. Er moeten snel veel Macs komen met de nieuwe technologie om SW ontwikkelaars te motiveren te switchen.
    2. De M1 is een verdere ontwikkeling van de Aserie en dit geeft Apple meer tijd om de midrange en dan de high end te ontwikkelen.
    3. Marketing, de M1 verslaat vrijwel alle mobiele processoren terwijl het de i3 en i5 vervangt. Dit is groot nieuws, veel press hype. De midrange M1x zal veel Desktop systemen verslaan, dan komt in de herfst de M2 serie met de M2 en M2x, die weer sneller zijn (of de M1x wordt simpelweg overgeslagen) en ergens herfst volgend jaar de M3 serie op 3nm waar ook de high end komt. Twee jaar lang heel veel media aandacht.

  21. @Anthony: ja maar ja dat doen ze bij de instap iPhone en iPad ook nog steeds. Wordt echt tijd om daar mee op te houden ook voor zogenaamde budget ( Apple heeft geen echt budget)

    @Walden: ja maar ja , ik gebruik ook nog een VHS 📼 maar je kunt dat niet meer verwachten van fabrikanten, beetje de behoudende consument.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.