Reacties voor: Opinie: Waarom Apple een grote gok neemt met de iPhone 8

De iPhone 8 dreigt duurder dan ooit te worden, maar er zitten wel allerlei vernieuwingen in. Apple neemt een grote gok door de nieuwe functies alleen in de duurste iPhone te stoppen. Maar ze moeten wel, want met de huidige productie van 200 miljoen stuks per jaar is er weinig mogelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Waarom denkt iedereen aan een iPhone 8?
    Waarom niet een iPhone 7s & iPhone Anniversary Edition.

  2. Logisch verhaal. Heb al flink lopen sparen voor iPhone 8, dus die komt er sowieso.

  3. In Nederland gaat het sowieso een ander verhaal worden, verwacht ik. Voorheen kon je nog een telefoon op afbetaling krijgen bij verlenging van je abonnement. Maar sinds dit jaar krijg je een BKR registratie en moeten consumenten vaker een groot bedrag ‘upfront’ betalen. Ik verlengde mijn abonnement iedere twee jaar. Zetten mijn iPhone op Marktplaats en met de opbrengst ‘kocht’ ik een nieuw model (deels dus op afbetaling). Met een BKR registratie ga ik dat niet doen en zal ik even moeten doorsparen. Voor mij dus een sim only abonnement en een jaar langer doen met mijn iPhone (die toch minimale veranderingen heeft tov het nieuwste model).

  4. Origineel geplaatst door Michael
    Waarom denkt iedereen aan een iPhone 8?
    Waarom niet een iPhone 7s & iPhone Anniversary Edition.

    Omdat de 7 meer een 6ss is.. Amper verandering (behalve de 2de lens in de + versie.) en met de volgende iPhone hebben ze de mogelijkheid een echte innovatie te gebruiken.

  5. Vindt het zeer prematuur om er maar direct van uit te gaan dat er 200 miljoen verkocht worden. Productie misschien maar dat is nog geen verkoop! Deze iPhone wordt duurder dan ooit, de markt ervoor wordt kleiner ook omdat de China productie identieke apparaten levert. Oké niet van dezelfde kwaliteit (voor de Apple fanboys gaan schreeuwen) maar de prijs is er ook naar. Specificaties van de iPhone 7 zijn in een China uitvoering prima verkrijgbaar tegen een prijs die vele malen goedkoper is dan Apple.

    Als je op den duur de keuze krijgt van Apple voor €1100.- of China van €500.- dan zal de markt zich behoorlijk verschuiven. Tuurlijk blijft Apple verkopen alleen of de aantallen zoals bv bij de iPhone 4-5 gehaald worden is twijfelachtig.

    Ik hoor de Apple fans al zeggen ja maar dan zit je met Android en dat wordt slecht bijgewerkt. Laten we niet vergeten dat een iPhone na 4 jaar ook stopt. Dan wordt t wel een zeer dure grap m een telefoon aan te schaven die boven de €1000.- ligt.

  6. Maar je bent voor de meerprijs wel verzekerd van minimaal 5 jaar krijgen van alle updates. In het Android kamp ben je bijna verplicht elke 2 jaar een nieuwe telefoon te kopen. Minder erg als je het bij een leuke budget phone houdt, maar Android flagships zijn ook niet goedkoop.
    Bedoel dat in tijd bereken de iPhone goedkoper is omdat die langer meegaat.

  7. Origineel geplaatst door Kobus
    Maar je bent voor de meerprijs wel verzekerd van minimaal 5 jaar krijgen van alle updates. In het Android kamp ben je bijna verplicht elke 2 jaar een nieuwe telefoon te kopen. Minder erg als je het bij een leuke budget phone houdt, maar Android flagships zijn ook niet goedkoop.

    Bedoel dat in tijd bereken de iPhone goedkoper is omdat die langer meegaat.

    De flagships waar jij het over hebt bedoel ik ook niet in mijn reactie, heb het over de China merken. Een Huawei P10 koop je voor ca 500,- Prima specs, afschrijving in ca 2-3 jaar minder dan 180.- euro.

  8. Ik heb het gevoel (als een niet-gerenommeerde Apple analist waar zo graag mee geschermd wordt) dat Apple over de top is. Zoals in het artikel ook al wordt aangestipt: ze gaan ten onder aan hun eigen succes. Misschien is de top intussen wel bereikt en kan er eenvoudigweg geen groei meer zijn door de intussen opgetreden verzadiging. Dit zal tot gevolg hebben dat Apple de productie zal moeten reduceren en dus qua grootte zal moeten slinken. Het is dit of straks met mega voorraden blijven zitten die niet verkoopbaar blijken omdat ze gewoonweg òf te duur òf niet meer concurrerend zijn met de huidige technologieën.

  9. Het boeit mij geen ***** waarom Apple niet de nieuwste innovaties in een toestel kan stoppen van 900 euro. Als ik zoveel geld neer leg dan wil ik ook de aller nieuwste innovaties en niet meneer voor de aller aller nieuwste innovaties moet u nog eens 350 euro neer tellen. Dan maar een Samsung waar je wel voor 800 euro de nieuwste specs krijgt. Dit had Apple allang zien aankomen. Ze hebben miljardan aan cash als ze wouden konden ze allang fabrieken bouwen. Maar nee er moet een goede reden zijn voor schaarste en hoge prijzen. Begin me toch een echte melk koe te voelen.

  10. De analisten die deze prijzen naar buiten brengen zijn natuurlijk erg gewaardeerd en hebben het vaak bij het rechte eind maar met alle onzin geruchten die elkaar weerleggen afgelopen maand wacht ik toch echt liever op Apple haar onthulling van de nieuwe iPhone. Dan weten we het pas echt zeker.

  11. @Cihan: Dat roep je al jaren en jaren! Op nu.nl riep je jarenlang dat je ging overstappen… en nog steeds zit je op je iPhone. I rest my case

  12. Origineel geplaatst door Henk
    Vindt het zeer prematuur om er maar direct van uit te gaan dat er 200 miljoen verkocht worden.

    Dat is geen schatting, dat is wat Apple nu op jaarbasis verkoopt (check hiervoor de kwartaalcijfers, het ligt elk kwartaal rond de 50 miljoen stuks).

    De ‘gok’ waar dit artikel om draait is of ze nog wel 200 miljoen stuks blijven kopen als ze voor meer differentiatie kiezen. Jan-met-de-pet zal reageren zoals Cihan: “Als ik 900 euro betaal, wil ik ook het beste”.

  13. Ik zou bij die doelgroep van Apple moeten behoren. Ik werk al mijn hele leven met Apple computers, heb een oudere iPhone en heb 2 iPads. Loop ik warm voor de iPhone 8? Nee. Sterker nog, ik ben afgehaakt. Ten eerste wilde ik voor de vakantie een nieuw compact toestel met een goede camera hebben, ten tweede wilde ik een toestel met extra opslagruimte voor films en foto’s en ten derde gebruik ik de iPad voor het multimediale aspect. Apple vertrouwt er veel te veel op dat zijn klanten wel bij Apple blijven vanwege de App Store, maar als je een iPad gebruikt voor de apps en een telefoon vooral voor bellen, fotograferen, navigeren en WhatsApp, dan is een iPhone 8 overkill. Een iPhone 7 overigens ook. Vanwege die afwezigheid van extra opslag…

    Sorry Apple, maar ik ben overgestapt naar een Sony Xperia (vanwege de sublieme camera én opslagmogelijkheid op sd-kaartjes).

    Wil Apple een gat in de markt vullen? Dan moeten ze juist naar de onderkant kijken: maak een betaalbaar compact toestel, niet meer dan 4 inch, die dus wel in de broekzak past, die waterdicht, stofdicht en onverwoestbaar is, sublieme foto’s maakt, met zonnecellen op de rug en die draadloos kan opladen. Dan heb je weer een hit.

  14. Origineel geplaatst door Henk
    Vindt het zeer prematuur om er maar direct van uit te gaan dat er 200 miljoen verkocht worden.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Dat is geen schatting, dat is wat Apple nu op jaarbasis verkoopt (check hiervoor de kwartaalcijfers, het ligt elk kwartaal rond de 50 miljoen stuks).

    De ‘gok’ waar dit artikel om draait is of ze nog wel 200 miljoen stuks blijven kopen als ze voor meer differentiatie kiezen. Jan-met-de-pet zal reageren zoals Cihan: “Als ik 900 euro betaal, wil ik ook het beste”.

    Lijkt mij toch een schatting gebaseerd op huidige verkoop van iPhone SE, 6(s) en 7. Verleden bied geen garantie voor de toekomst, zeker niet als die toekomst mogelijk 200-300 euro duurder is en eigenlijk niet meer bied dan meer snelheid, opslag, betere camera.

    Zij die het beste wensen voor hun geld zullen er altijd blijven maar de groep die toch naar de centen (moet) kijken wordt groter naar mate de prijzen stijgen. Het secure stuk van Apple is idd niet te evenaren, bijna niet, maar qua innovaties wel. Een nieuw camera chipje, een nieuwe A… processor dat kom je ook tegen bij anderen.

    De IOS verbeteringen zitten sinds IOS 8 eigenlijk meer in de gadgets, smileys en andere software “prullen”. Volgens mij koopt niemand een apparaat omdat er 50 smileys meer in zitten dan bij een andere. Men koop apparaten voor levensduur, waarde vastheid, kwaliteit materiaal.

    @alchemist: 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 mooi verwoord.

  15. Wat een probleem voor Apple kan zijn is dat veel mensen de iPhone 7s en 7s plus niet meer interessant vinden, omdat er een luxer model is straks dat buiten hun budget ligt. Geruchten wijzen namelijk op een prijs van €1.200. Als er alleen een 7s (plus) zou komen zou het zoals elk jaar weer flink verkopen want dan heb je het nieuwste van het nieuwste. Nu met een iPhone ‘Deluxe’ erbij kunnen consumenten het gevoel hebben dat ze 800 – 900 betalen voor “second best” (7s) en dan kan je net zo goed naar het “best” van een ander merk kijken voor hetzelfde geld.

  16. Origineel geplaatst door Cihan
    Het boeit mij geen flikker waarom Apple niet de nieuwste innovaties in een toestel kan stoppen van 900 euro. Als ik zoveel geld neer leg dan wil ik ook de aller nieuwste innovaties en niet meneer voor de aller aller nieuwste innovaties moet u nog eens 350 euro neer tellen. Dan maar een Samsung waar je wel voor 800 euro de nieuwste specs krijgt. Dit had Apple allang zien aankomen. Ze hebben miljardan aan cash als ze wouden konden ze allang fabrieken bouwen. Maar nee er moet een goede reden zijn voor schaarste en hoge prijzen. Begin me toch een echte melk koe te voelen.

    Beetje vreemde argumentatie.
    Als je de meest luxe wil betaal je gewoon meer.

    De “normale” kost 900,- de “luxe” kost 1250,-
    Aan jou de keuze wat je doet en betaald, Niemand houdt een pistool tegen je hoofd.

  17. leuk geschreven artikel, interessant om te zien wat apple straks gaat doen.
    Ik denk eigenlijk dat als apple er 1300 euro voor vraagt er nog steeds te veel vraag voor gaat zijn. Maar ik snap dat deze stap nodig is als ze zo in de productie moeilijkheden zitten.

  18. Apple had dit zien aankomen; ze hebben (optisch) al jaren geen echte vernieuwing meer maar hadden dit kunnen “opvangen” met een nieuw design ipv. 4 jaar lang het iPhone 6 ontwerp herkauwen.
    Dan OLED. Eerst jarenlang roepen dat hun schermen beter zijn en dan opeens massaal over naar OLED. Dat is idioot. Doe het dan geleidelijk, dan loop je minder risico. En dan ben je minder afhankelijk van “Samsung” (optisch de grootste concurrent). Iets soortgelijks geldt ook voor de bezels.
    Haal ze dan geleidelijk weg en kijk of dat in de verkoopaantallen scheelt. Nu opeens de homeknop weg, dat is vragen om problemen.
    Dan de branding. Niermand heeft ze gedwongen om 200 miljoen van dezelfde dingen te verkopen. Ze hadden ook kunnen segmenteren. Niemand die dat vreemd vindt. En als je topapparaat dan waanzinnig verkoopt is dat een signaal dat je dat moet opschalen (en misschien nog weer een erboven uitbrengen)
    Had dan een keer klapschermen, self-repairable en onbreekbare telefoons op kleine schaal uitgebracht dan had je nu geweten of die ambities ook in grotere volumes kunnen.
    Maar nee, ze stapelen tienduizenden patenten op en dan straks komen met dat die onuitvoerbaar zijn. Och jee zeg.
    “slachtoffer van eigen succes” terwijl je 200 miljard op de bank hebt en ongeveer alles wat mogelijk in de weg zit opkoopt. Laat me niet lachen.
    Steve zei “Stay young, stay foolish” oftewel blijf rebels, blijf vernieuwen, blijf produkt- inplaats van omzetgeorienteerd.
    Nou, we hebben het gezien…ik wil niet zeggen dat Apple een omzetverslaafd gedrocht is (want dat is eenzijdig) maar het komt wel gevaarlijk in de buurt.

    Korte termijnoplossing: de iPhone 8 (of X) in okt samen met de 7S(Plus) aankondigen voor mei volgend jaar en duidelijk maken dat dat een soort Bentley wordt. Zo is er minimaal omzet- en gezichtsverlies (hier geloof ik het belangrijkste)

    Lange termijnoplossing: vele (maar dan met nieuwe leiding)

  19. @Flieps: heh wat? hoe zit dat precies met die BKR? Heb je daar een link van?

    Ik doe overigens exact hetzelfde. Verwacht nog wel 250/300 euro te krijgen voor de 6s 64gb straks. Wat zijn de verwachtingen wat betreft de prijs voor de iPhone 8?

  20. Vindt het helemaal geen mooi toestel wat Apple verkoopt. Het is vreemd dat men die cijfers haalt. Als men denkt de opinie te kunnen beïnvloeden door deze aantallen te claimen gaan andere bedrijven dat ook doen. Vindt iedereen plotseling dat een lekker bakkie koffie op een terrasje €5 moet kosten omdat men verwacht 500.000 bakkies op jaarbasis te moeten schenken. In de praktijk wordt de prijs juist lager. Snapt u? In schril contrast met Apple zie ik steeds mooiere Android telefoons uit China deze kant op komen van nieuwkomers in de branche. Zoveel innovatie is nog nooit gedaan voor zoweinig geld. Dit is dus gewoon een leugen van Apple.

  21. Veel geschreeuw en weinig wol… voordat Apple de nieuwe iPhones presenteert krijg je op Apple forums altijd – op grond van geruchten – een eindeloos geklaag over te weinig vernieuwing en te hoge prijs. En altijd die mensen die beweren ‘nu is het genoeg, ik stap over naar een ander merk’. Ik wens die mensen veel plezier & veel succes.

    Ik denk dat er bij lange na geen smartphone is die zo smooth en zo perfect werkt als de iPhone.

    De prijs moet je ook niet over zeuren. De Samsung S8 was nog dúúrder dan de iPhone 7. En als Apple wat duurder is dan anderen: so what? Deel het prijsverschil ’s over de 720 dagen dat de meesten een iPhone gebruiken. Dan valt dat toch helemaal weg. Loop je daarvoor het risico van een hoop ellende? Nogmaals: veel succes dan 😷

    Het artikel is heel verhelderend en maakt duidelijk hoe Apple door het enorme succes van de iPhone aanloopt tegen de grenzen van de productie. Deze week hebben we al gezien hoe ze bij moeten springen met het aankopen van machines voor productie van printplaatjes.

    Het uitbrengen van een extra luxe, vooral extra vernieuwend model is daarom juist erg slim. Wie veel vernieuwing wil en daarvoor het geld heeft, kan zijn gang gaan, zonder dat Apple problemen krijgt met de levering.

    Het is eerder een teken van het giga-succes van de iPhone dan een teken dat het slecht gaat natuurlijk.

    Reken maar op een prijs van 1200/1300 euro, dat is Max 1,80 per dag voor heel veel plezier. De één is tevreden met een Hyundai, de ander wil een goede Ford en een kleinere groep gaat absoluut voor de Mercedes.

    En Michael: 0% kans dat die iPhone de iPhone 8 genoemd wordt. De iPhone 8 komt gewoon volgend jaar. Deze bijzondere luxe iPhone heet volgens mij iPhone Edition (als het eenmalig is) en iPhone Pro – als Apple het jaarlijks wil herhalen.

    Bang dat kopers van iPhone 7s en 7s Plus ontevreden zijn hoeft Apple niet te zijn. Er zijn nog hele volksstammen die heel tevreden nu nog iPhones 5s, iPhone SE of iPhones 6/6s kopen, nieuw of refurbished.

  22. Al die commotie 😁. Is al jaren zelfde liedje: iedereen maar klagen en zagen, om uiteindelijk toch te kopen. Hilarisch🤣

    Laat die 8 maar komen, at any price.
    En voor wie liever kiest om goedkope crapphone te kopen: bye bye en good luck.

    Dank u Apple om geen goedkopere iPhones te maken, maar om telkens te kiezen voor het beste.

    Dank u

  23. @Macaanzee: Helemaal mee eens!

  24. Origineel geplaatst door Cihan
    Het boeit mij geen flikker waarom Apple niet de nieuwste innovaties in een toestel kan stoppen van 900 euro. Als ik zoveel geld neer leg dan wil ik ook de aller nieuwste innovaties en niet meneer voor de aller aller nieuwste innovaties moet u nog eens 350 euro neer tellen. Dan maar een Samsung waar je wel voor 800 euro de nieuwste specs krijgt. Dit had Apple allang zien aankomen. Ze hebben miljardan aan cash als ze wouden konden ze allang fabrieken bouwen. Maar nee er moet een goede reden zijn voor schaarste en hoge prijzen. Begin me toch een echte melk koe te voelen.

    Origineel geplaatst door Rob
    Beetje vreemde argumentatie.
    Als je de meest luxe wil betaal je gewoon meer.
    De “normale” kost 900,- de “luxe” kost 1250,-
    Aan jou de keuze wat je doet en betaald, Niemand houdt een pistool tegen je hoofd.

    @Rob: Cihan zegt ook niet dat hij zich gedwongen voelt, hij voelt zich (indien dit uiteindelijk waarheid blijkt te zijn) een melkkoe. Kan ik me iets bij voorstellen. Je opmerking “Als je de meest luxe wil betaal je gewoon meer.” is absoluut waar, maar tevens niet relevant. Het gaat er Cihan er mogelijk om dat Apple, wat hem betreft, over de schreef gaat qua verhouding prijs/innovatie. Daar valt weinig op af te dingen. Zoals gezegd, als dit alles waar blijkt te zijn. Beetje vroeg nog om te oordelen lijkt me.

  25. Origineel geplaatst door Flieps
    In Nederland gaat het sowieso een ander verhaal worden, verwacht ik. Voorheen kon je nog een telefoon op afbetaling krijgen bij verlenging van je abonnement. Maar sinds dit jaar krijg je een BKR registratie en moeten consumenten vaker een groot bedrag ‘upfront’ betalen. Ik verlengde mijn abonnement iedere twee jaar. Zetten mijn iPhone op Marktplaats en met de opbrengst ‘kocht’ ik een nieuw model (deels dus op afbetaling). Met een BKR registratie ga ik dat niet doen en zal ik even moeten doorsparen. Voor mij dus een sim only abonnement en een jaar langer doen met mijn iPhone (die toch minimale veranderingen heeft tov het nieuwste model).

    *zucht* Nee, je krijgt alleen een BKR-registratie als je krediet boven de 250 euro uitkomt. Dus als je een tweejarig abonnement met een toestelbundel van 10 euro per maand bestelt, heb je een krediet van 240 euro. Daarvoor krijg je geen registratie. De rest moet je dan inderdaad in een keer betalen, maar je geeft aan dat je dat nu ook al doet.

  26. Ik zie niet in waarom de nieuwe iPhone veel duurder wordt. Het gaat Apple om volume verkopen. En dat lukt alles als iedereen de nieuwste wil hebben en niet een oude in een nieuw jasje. De Iphone 8 zal daarom ook niet veer meer kosten dan de 7. Want men pikt het gewoon niet om de volle mep te betalen voor een “ouder” model in een nieuw jasje.

  27. Origineel geplaatst door Michael
    Waarom denkt iedereen aan een iPhone 8?
    Waarom niet een iPhone 7s & iPhone Anniversary Edition.

    Ik denk dat Apple zijn benamingen gelijk gaat trekken. Macbook/Macbook Pro, iMac/iMac Pro, iPad/iPad Pro en iPhone/iPhone Pro.

  28. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Veel geschreeuw en weinig wol… voordat Apple de nieuwe iPhones presenteert krijg je op Apple forums altijd – op grond van geruchten – een eindeloos geklaag over te weinig vernieuwing en te hoge prijs. En altijd die mensen die beweren ‘nu is het genoeg, ik stap over naar een ander merk’. Ik wens die mensen veel plezier & veel succes.

    Ik denk dat er bij lange na geen smartphone is die zo smooth en zo perfect werkt als de iPhone.

    De prijs moet je ook niet over zeuren. De Samsung S8 was nog dúúrder dan de iPhone 7. En als Apple wat duurder is dan anderen: so what? Deel het prijsverschil ’s over de 720 dagen dat de meesten een iPhone gebruiken. Dan valt dat toch helemaal weg. Loop je daarvoor het risico van een hoop ellende? Nogmaals: veel succes dan 😷

    Het artikel is heel verhelderend en maakt duidelijk hoe Apple door het enorme succes van de iPhone aanloopt tegen de grenzen van de productie. Deze week hebben we al gezien hoe ze bij moeten springen met het aankopen van machines voor productie van printplaatjes.

    Het uitbrengen van een extra luxe, vooral extra vernieuwend model is daarom juist erg slim. Wie veel vernieuwing wil en daarvoor het geld heeft, kan zijn gang gaan, zonder dat Apple problemen krijgt met de levering.

    Het is eerder een teken van het giga-succes van de iPhone dan een teken dat het slecht gaat natuurlijk.

    Ik denk dat er bij lange na geen smartphone is die zo smooth en zo perfect werkt als de iPhone???? De laatste tijd onder een steen of in een grot geleefd? Wel eens een flagship van Sony, samsung, Huawei in handen gehad?

    Deel het prijsverschil ’s over de 720 dagen dat de meesten een iPhone gebruiken. Dan valt dat toch helemaal weg. Fijn voor jou dat je bergen met geld hebt, echter niet iedereen is zo goed gesitueerd als jij.

    Apple door het enorme succes van de iPhone aanloopt ?? De 8 is nog niet geïntroduceerd, dus hoezo succes? Apples succes is gebaseerd op de toestellen die geweest zijn en nu op de markt.

    Je schrijft een enorm proza maar het slaat kant nog wal omdat je het artikel niet echt leest en ook de reacties niet.

  29. @Martin: Bedankt voor je aanvulling Martin! Precies hoe ik er over denk.

  30. Misschien wordt de iPhone 8 wel goedkoper 😉

    Kijk naar de iPad 2017 die pas geleden is uitgekomen. Deze is goedkoper dan de iPad Air 2.

    Ik zie geen spectaculaire veranderingen.

    Koop gewoon iets wanneer je het echt nodig hebt….

    Mijn 5S werkt prima en de 5SE van mijn zoon is een prima toestel! Te krijgen voor een laag bedrag.

  31. @Niels: Wat Niels zegt klopt, en daarnaast als je de komende 2 jaar niet van plan bent om een hypotheek of andere leningen te nemen dan is die bkr registratie helemaal niet spannend. Je hebt namelijk geen last dat je minder kan lenen.
    Het klopt dat je beter kan sparen voor als je iets wil hebben dan lenen maar alleen puur de mogelijkheid om rood te kunnen staan om te voorkomen dat dat inkomsten en uitgaven elkaar kruisen, geeft je bijvoorbeeld al een registratie. Dus we moeten het ook niet groter maken dan het is

  32. @Daan: Tenzij je je abonnement een paar maanden niet kan betalen en een negatieve bkr registratie krijgt waar je mininaal 5 jaar aan vast zit😉

  33. @Niels: Dan klopt mijn verhaal toch? Je doet €240 op de pof, maar je moet, door een duurdere iPhone, meer aftikken bij aanschaf. Dat zal mensen toch echt tegenhouden.

    @Daan: Een BKR registratie gaat je in veel meer gevallen in de weg zitten. Er zijn veel meer instanties die je kredietwaardigheid controleren (bij bv verhuur huis, aanvraag creditcard of het afsluiten van een abonnement voor een telefoon (voor bijvoorbeeld een kind).

  34. Dit principe hanteert Apple toch al jaren met hun computers.
    Als je naar de beschikbare configuraties kijkt delen ze een MacBook, MacBook Pro Mac Pro en iMac ook in als: “goed, beter, best”

    Aan de buitenkant zal niemand het zien maar als gebruiker merk je weldegelijk het verschil in betere graphics meer opslag en ram.

  35. @4saus: in een MacBook pro van €5000 zit nog steeds een schijt grafische kaart

  36. Je refereert naar ‘nieuwe functies’ waar Apple ‘telkens’ mee komt en dat dit niet vol te houden is. Ik wil niemand tegen het hoofd stoten maar wat nieuwe functies betreft is Apple zo’n beetje hekkensluiter. Al jaren niks nieuws van ze gezien. Zou het misschien een rol spelen dat Apple best wat onderdelen gebruikt die uit de fabrieken van Samsung moeten komen en dat Samsung net een wat hogere prio legt bij Samsung dan bij Apple? Zelf heb ik al een iPhone sinds de 3 maar ik beloof je (Apple) dat als ze dit jaar weer niets te melden hebben de overstap naar de (wel vernieuwende) Android telefoon snel wordt gemaakt.

  37. Origineel geplaatst door Daan
    @Niels: Wat Niels zegt klopt, en daarnaast als je de komende 2 jaar niet van plan bent om een hypotheek of andere leningen te nemen dan is die bkr registratie helemaal niet spannend. Je hebt namelijk geen last dat je minder kan lenen.

    Het klopt dat je beter kan sparen voor als je iets wil hebben dan lenen maar alleen puur de mogelijkheid om rood te kunnen staan om te voorkomen dat dat inkomsten en uitgaven elkaar kruisen, geeft je bijvoorbeeld al een registratie. Dus we moeten het ook niet groter maken dan het is

    Bullshit.

    “De Hypotheekshop, een van de grootste adviesketens, waarschuwt dat een beslissing van het ministerie van Financiën om consumenten te beschermen tegen overkreditering, grote gevolgen heeft voor wie een huis wil kopen. Wie €15 per maand betaalt voor zijn telefoon, kan bij de huidige rente €4000 minder hypotheek krijgen. Bij een maandlast van €25 gaat het al om €7000.”

    Dat is dus als je gewoon netjes afbetaalt! Met een negatieve bkr registratie (na 2 aanmaningen nog niet betaald hebben) ben je de sjaak. Kun je 5 jaar wachten tot de negatieve registratie verlopen is. Weet er helaas zelf alles van.

    Google maar op “telefoon bkr minder hypotheek”.

    Origineel geplaatst door Henkyyyyy
    @4saus: in een MacBook pro van €5000 zit nog steeds een schijt grafische kaart

    Hahaha

    Nee.

  38. @Peabz21: Ik denk dat 12OO euro nog zou meevallen, maar ik vrees dat het wel eens rond de 1500 euro kan worden voor de iPhone 8 met de laagste specs. Ik hoop dat ik overdrijf, voor iedereen die er een wil gaan aanschaffen (ik inclusief), maar ik acht het niet onmogelijk.

  39. Origineel geplaatst door Henkyyyyy
    @4saus: in een MacBook pro van €5000 zit nog steeds een schijt grafische kaart

    Bwaahh. Voor 5000 euro kun je idd een macbook pro kopen, de duurste: met 3.1 GHz i7 processor, 2 TB SSD en een Radeon 560 Pro grafische kaart (en een intel grfische kaart geloof ik). Dat is geen schijt kaart, zeker niet voor een laptop. En je krijgt nog wat wisselgd terug ook.

    Maarreh, ik haak af met hi-end smartphones. Mijn iphone-5 werkt nog goed en qua eventuele volgende denk ik aan een SE. Ding moet kunnen bellen, appen, skypen, internetten en mijn navigatie draait er op. Daar heb ik geen 7 of 8 voor nodig.

  40. Origineel geplaatst door Cihan
    Als ik zoveel geld neer leg dan wil ik ook de aller nieuwste innovaties

    Ik denk dat ze na deze eis in Cupertino meteen een extra vergadering plannen.
    Stuur meteen even een mailtje naar Audi dat je een A1 wilt kopen maar alleen als daar de zelfde specs in zitten als in de nieuwe A8.

    Elke waar naar zijn geld. Ik kan het fout hebben maar sinds de 6 en 6plus komen er volgens mij steeds twee verschillende modellen met verschillende specs uit….en…..maak me gek…. met 2 verschillende prijzen. Nu worden het er misschien 3.

  41. @DirkieDrie: ja en volgend jaar 4 modellen. Om het hogere prijs te rechtvaardigen??

  42. @Henk: raakt kant noch wal (en niet slaat kant noch wal)

  43. Denk dat het allemaal wel los gaat lopen. Zie totaal niet in welk onderdeel nu zo spannend kan zijn dat de productie niet haalbaar zal zijn. Hou toch op. Apple heeft jááááren kunnen toewerken naar het moment om OLED te gaan gebruiken in hun telefoons. Samsung heeft dus ook jaren de tijd gehad om een knappe productielijn op te zetten en dat is dus ook gewoon gebeurd. Geloof er niks van dat de problemen in de productielijn zitten. Natuurlijk, in het begin zal er schaarste zijn, en wellicht wordt de nieuwe telefoon uitgesteld. Maar dat komt dan eerder door technische problemen met het ontwerp dan dat de aantallen niet mogelijk zijn.

    Ik begin iets anders te denken. Apple heeft jarenlang geprobeerd om zoveel mogelijk features geheim te houden. Dat is vrijwel onmogelijk geworden. Te veel lekken in de productieketen zeker naarmate de productie echt gaat starten en de iPhones van de band rollen. De enige manier om echt iets geheim te houden is door éérst de presentatie te doen en dan pas de productie echt op te starten. Normaal doet Apple dit alleen bij een geheel nieuwe product zoals de Apple Watch en de iPad destijds. Misschien dat Apple nu voor deze speciale editie weer zoiets probeert. Dan hoef je niet bang te zijn dat een fabrieksmedewerker stiekem een telefoon meesmokkelt. Nadeel is wel dat je meteen wel een enorme productie achterstand hebt ten opzichte van vorige jaren.

    Tevens heb ik het idee dat Apple bewust informatie verspreidt die niet klopt. In plaats van alles geheim te houden knal je zoveel mogelijk verschillende valse en echte info het kanaal in dat geen Apple fansite er nog een touw aan vast kan knopen. De geruchten gaan inmiddels alle kanten op. Slim hoor.

  44. @Henk: ik heb helemaal geen dikke portemonnee, maar heb wel al jaren de mazzel dat mijn werk m’n iPhone betaald, dus dat scheelt behoorlijk. Toen dat niet zo was, betaalde ik ‘m zelf, gewoon op afbetaling bij mijn abonnement. En ja, ik heb zogenaamde ‘flagships’ van verschillende andere merken in handen gehad en een Samsung naast mijn iPhone gebruikt, omdat dat toen voor mijn werk moest. Ik vond het helemaal niks. Maar die discussie ga ik niet aan. De prijs van de meeste ligt trouwens niet eens zoveel onder die van de iPhone. Zeker als je gebruik van goedkopere materialen meerekent.

    De mensen die liever iets anders kopen, moeten dat vooral doen. Ik vind de iPhone gewoon een perfecte smartphone, die alles doet wat ik wil.

    En ik denk dat jij het artikel niet goed gelezen hebt. Het gaat niet over het succes van de ‘iPhone 8’ maar natuurlijk de bestaande modellen, die in veel grotere aantallen worden gemaakt en verkocht dan welk model van welke concurrent dan ook. Omdat Apple weinig modellen heeft en per model enorm verkoopt. Dan heb je enorm veel onderdelen nodig. Ik vind het wel knullig dat Apple blijkbaar steeds tegen soortgelijke productieproblemen aan blijft lopen en niet meer controle daarover neemt door zelf fabrieken te gaan exploiteren.

    De BKR registratie voor afbetalen van een telefoon is natuurlijk absurd. Dat gaat al jaren het zelfde en ineens gaat de overheid er een enorm probleem van maken. Maar, zoals gezegd: als je wat meer spaart en onder die 250 euro blijft krijg je de registratie helemaal niet. Beter kunnen ze die overdreven registratie afschaffen.

    Ik ben benieuwd hoe de iPhone Edition / iPhone Pro er uit gaat zien en wat hij zal kosten. Mijn iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB was al iets boven de 1000 euro, dus die speciale editie wordt minstens 1300 euro. Maar ik…moet nog een jaartje met mijn iPhone 7 Plus doen, voordat ik een nieuw toestel kan bestellen op mijn werk…!

  45. (Red.) Irrelevant. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  46. Sinds de lancering van 4s heeft Apple de weg ingeslagen om ALTIJD eerst xS variant uit te brengen alvorens een nieuwe generatie. Ook hier weer natuurlijk een mooi verdien-model.
    Bij de lancering van een nieuwe generatie hebben ze meestal de s-variant van die generatie al op de tekentafel liggen tot wel zelfs Ready-To-Deploy broodbakmachine.
    Dus verheug je op een 8-generatie iPhone al na de 7? Please be patient…a doctor will soon help you! 😉

  47. Word dan niet tijd om naar en Samsung over te stappen meer dat 10 modellen per jaar en wel de nieuwe snufjes er op

    Voor beterprijs

  48. @alchemist: En als je van Google af wilt en genoegen neemt met basic: in de herfst kun je een Sony XperiaX met Sailfish kopen.

  49. Ach ja ‘innovaties’… ik houd het voorlopig bij mijn iPhone 6S/64GB. Wat mij het meeste stoort is dat sinds de 7 ineens de 3.5mm koptelefoonaansluiting ‘moest’ verdwijnen. Waarom??? Ook zou nu de homebutton gaan verdwijnen… waarom??? En ook nu weer met iOS11 kun je ineens je 32-bits apps niet meer draaien. Waarom???

    Ik zie alleen maar dat er dingen van je worden afgenomen om oneigenlijke redenen. Apple ‘dwingt’ je om zo hun airpods te kopen, om hun nieuwe gezichtsherkenning te gebruiken en het abonnementmodel van apps door je strot te duwen. Heeft niks met innovatie te maken maar alles met ‘het komt Apple allemaal wel heel goed uit’…

  50. De Apple hype raakt langzaam maar zeker over. Mensen betalen geen eur 1000,- voor een smartphone die minder biedt dan menige andere voor de helft van de prijs. Het is een zeer beperkte smarthpone. Niet de beste, niet de mooiste, niet de veiligste, niet de beste qua usability en al lang niet meer de meest gebruiksvriendelijke.

    Kijk naar bv. de Galaxy S8 en wat deze meer biedt dan de basale iphone 7.
    – veruit beste scherm, beste camera, uitbreidbaar (verwisselbaar) geheugen, draadloos opladen, supersnel opladen, unieke beveiliging dmv KNOX, secure folder, HDR ondersteuning, Samsung Pay (met MST betalingen), beste mobiele VR ervaring, integratie met een 360 graden camera, widgets en themes, filemanager, Samsung DEX, Notification LED’s, game recordin mode, VR streaming mode, Bluetooth 5, allways on display, PRO mode camera, RAW format support, DSLR speed auto focus, floating windows, multi-window, easy mode, OTG adapter om elk USB appaaraat op je Galaxy te kunnen aansluiten, NFC, blue light filter, heart rate sensor, blood oxygene sensor.

    Kan nog wel even doorgaan, maar dit lijkt me genoeg. Apple loopt per jaar meer en meer achter en is a jaren geen marktleider meer. Dat de iphone als beste smartphone ter jaar is uitgeroepen is inmiddels meer dan 8 jaar geleden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.