Reacties voor: Waarom de iPhone 7 een grotere Taptic Engine heeft

De iPhone 7 heeft een grotere Taptic Engine. Waarom is dat eigenlijk? Er blijken twee redenen te zijn, die we in dit artikel nader bespreken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. “Een fysiek voelbare drukknop om de status te wisselen is helemaal niet nodig.”

    Hmm. Dit is toch wel een heel persoonlijke (jouw) mening…. en ben het er ook niet mee eens. Dat skeuoformisch was om mensen te laten wennen aan een digitale vervanging van iets dat ze uit de fysieke wereld kennen. Die taptic engine geeft feedback en dat is iets heel anders. Het gaat er niet om om de weergave van de button te kopieren, maar om de feedback die je krijgt te behouden.

    Een belangrijke regel bij gebruiksvriendelijkheid is dat je feedback krijgt wanneer je een actie uitvoert. Met het verdwijnen van die mechanische button zou ook die feedback verdwijnen en dat wordt nu voorkomen. Die fysiek voelbare drukknop is dus wel helemaal nodig!

    Deze zin snapte ik trouwens niet 😉

    “Voor de mensen die Apple al wat langere tijd volgen, is het eigenlijk gek om je te realiseren dat Apple bij iOS 7 afscheid nam van het skeuomorfische design, waardoor de ledergestikte agenda het veld moest ruimen.”

    Wat is gek?

  2. @Robert: Eens! Het is ook een hele kromme vergelijking. Skeuomorfisch design ging vooral om het uiterlijk van IOS en wat Jonathan Ive noemde clutter and ornimentation. Qua bediening is het grotendeels juist gelijk gebleven.

    Subtiele taptic feedback, is juist in lijn met Apple’s nieuwe design:
    “I believe there is an inherent beauty in simplicity, clarity and efficiency”
    bron
    – Het is zeker duidelijk (clarity)
    – Eenvoud, dat ligt heel erg hoe het wordt geimplementeerd. Zoals bij oude androids dat je trilmotor afging bij elke toetsaanslag is te ‘uitbundig’.
    – Efficient is het ook vergeleken met hoe dat vroeger ging:
    taptic feedback of tactile feedback is wat allerlei accessioremakers op allerlei omslachtige manieren hebben proberen te introduceren door hoesjes met overlays en joystics.

  3. Het viel me gisteren inderdaad al op dat de iPhone systeemtrillingen heeft. Wat mij betreft een mooie toevoeging. Niet per definitie nodig, maar het maakt het toch net wat ‘duidelijker’ wat je doet. Als ze dat nou eens met het vergrendelen doen… want dat heeft in een bepaalde beta van iOS 10 gezeten op de iPhone 6s. Dat zou ik graag terugzien bij de iPhone 7. 😛

  4. Ik vind de taptic engine in de iphone 7 echt fenomenaal!! Hoezo is de home-knop niet meer klikbaar zegt iedereen die hem op mijn telefoon probeert. Het is moeilijk mensen ervan te overtuigen dat de klik die ze voelen gesimuleerd is. Zo subtiel en natuurgetrouw is de werking ervan.

  5. Dat ‘ie meer in actie moet komen is als enige argument voor de grotere taptic engine toch wel erg flauw moet ik zeggen. Dat is gewoon een reden willen verzinnen.

  6. @Niwla: Laat ze het maar eens proberen met bijvoorbeeld een shirt over hun vinger. M.a.w. dat de knop niet direct met de huid in aanraking komt.

  7. @Niwla: Overtuigen dat het geen fysieke knop is, is heel eenvoudig: stukje stof (bijv. T-shirt) tussen je vinger en de button en je voelt niets meer (Taptic reageert alleen bij huidcontact)

  8. Nou voor mij had die taptic engine niet gehoeven. Geeft een rotgevoel in je hand. Meteen uitgezet waar het kon.

  9. Waarom heeft de iPhone 6s deze functie van systeemtrillingen niet? Lijkt me toch niks met de grootte te maken hebben aangezien de iPhone 6S ook een tapic engine heeft

  10. Ironisch: het beste bewijs dat een grotere taptic engine helemaal niet nodig is voor haptische feedback is dat irritante zelfafspelende videootje bij dit artikel, als je het op een iPad2 leest. Krijg volop haptische feedback via die gammele achterwand van dat ding die even irritant meetrilt met het eveneens zelfafspelende geluid (zelfs op de achtergrond als je reageert) 😖

    Gewoon ook zo’n dun achterwandje in de iPhone 7S of 8 en de ruimte die je bespaart op de taptic engine gebruiken voor een èchte speaker achter die nepgaatjes en klaar – trillen maar 😁
    Antigeluid uit de andere speaker, en het kan nog stil ook 🤔

  11. Ik begrijp niets van de noodzaak van een taptic engine. Waarom heb je de illusie nodig dat je een knop indrukt? De touch ID druk je toch ook niet in.
    Als het maar werkt! Ik vind dat grote ding zonde van de ruimte.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.