Reacties voor: Waarom iPhone 2.0 synchroniseren zo lang duurt en AppStore-applicaties crashen

Extreem trage backups, synchronisatie-fouten, crashende applicaties? Nu eerste generaties iPhone-bezitters de overstap naar firmware 2.0 maken, zullen ze ook te maken krijgen met problemen die al op de iPhone 3G aan het licht kwamen.

Reacties: 30 reacties

  1. Over de interface lag: die heb ik ook; vooral de contactlijst laten zien duurt lang, en het sms-overzicht laten zien ook, niet consistent altijd lang, het verschilt nogal.

  2. Klopt, het typen van een SMS is traag.

  3. mijn wifi is verneukt, heb je daar ook een oplossing voor?

  4. De interface lag bij contacts heb ik ook wel, verder eigenlijk geen problemen. Misschien wel omdat ik niks uit de Appstore heb gedownload.. Voorlopig zie ik nog niet iets waarvan ik denk wow, dat MOET ik hebben.

  5. mijn iphone komt volgende week binnen en mijn vraag is of het nu wel slim is om jailbreak te gebruiken.

  6. Ik meld met mijn iPod touch (2.0) een ander probleem:
    Als je je iPod syncroniseert en je hebt nieuwe foto’s optimaliseert iTunes die altijd. Nu heb ik een foto van ongeveer 3200×1600 rechtstreeks opgeslagen uit Safari. Als ik die foto wil bekijken blokkeert mijn iPod altijd een minuutje en reboot daarna. Ik kan de foto niet verwijderen uit bewaarde foto’s want hij blokkeert voordat ik het vuilbak-icoontje kan aanraken. Enige hulp enorm graag gewenst.. 🙂

  7. Ik heb vooral problemen met het synchroniseren met de agenda van outlook, dit werkt niet, na synchronisatie is mijn agenda van de iphone leeg, hoe komt dit ? ?

  8. Die vertraging bij sms-berichten zie ik ook op mijn iPhone 1.0 met de 1.1.3 firmware. Ook het simpelweg opstarten van het sms-programma duurt soms behoorlijk lang. Misschien vanwege de hoeveelheid berichten die ik al ontvangen heb?

  9. De interface lag bij contacten heb ik ook, maar even uitsliden en weer aanzetten verhelpt dat (even).
    Wat ik minstens zo irritant vind is dat iTunes bij het opstarten tegenwoordig iedere keer enige tijd bevriest omdat ie onmiddellijk gaat connecten met de iTunes Store. Ben ik daarin de enige?

    @Meers Yves: zoek even op het forum naar DiskAid.
    @Wim: al op het forum gezocht?

  10. Uit deze thread krijg ik de indruk dat de iPhone 3G & MobileME toch heel erg haastwerk is geweest. Terwijl mijn 1e gen. iPhone superstabiel is.
    Waarom zou ik eigenlijk upgraden naar 2.0 ?
    MobileME werkt niet helemaal (/ helemaal niet)
    De appstore blijkt qua aanbod een soort virtuele Aldi: 100 Fred-Flinstone spelletjes, maar geen alternatieven voor:
    1. Intelliscreen
    2. Search
    3. TouchPad Pro
    4. VideoRecorder
    5. Camera Pro (of iPhone Videorecorder)
    6. iPhonerecorder (of VNotes)
    7. Touch (= shake bediening iPod functies)
    8. Swirly MMS

    Innovatie is: 1 stap verder, maar soms eerst 2 stappen terug.

  11. beetje een verhaal met een anti-climax! ppfff

  12. Hebben jullie ook iets vertraging bij/na opstarten contacten??

  13. @TouchMoriis:

    mja vrij aardig 🙁

  14. Hmmmmmmmmmmm, ;-(

    als ik dit alles lees voorlopig maar geen iPhone 3G en al helemaal geen 2.00 op
    mijn gekoesterde iPhone 1.1.4. OTB 16 Gb zonder problemen ???

    Is de iPhone 2.0 niet “gewoon” zonder problemen te gebruiken ??

    Of ben ik nu een schijterd ???

  15. Net geupdate, maar kan geen sources meer toevoegen. Alles werkt goed, maar ik wil graag weer leuke apps installeren maar dat is dus niet mogelijk. Dan is ook de vraag of er al apps voor 2.0.

    Groet, M@sterdam

  16. ik denk datk ook nog ff wacht met het upgraden naar 2.0 (heb nu 1.1.4)

  17. @Ruben:

    natuurlijk je kan meer dingen met iphone 😉 ik krijg hem als het goed is binen 6 weken binnen en ik ga het ook doe heb het met die oude ook al gedaan

  18. Misschien is het goed om dit verhaal in een “sticky” te combineren met de andere hardware\software fouten die er momenteel nog in de firmware zitten zoals de trage omschakeltijd van 3G naar 2G waardoor verbindingen wegvallen (erg grote thread op de site van Apple support zelf), GPS die niet optimaal werkt, de batterij levensduur en de (ook hier al aangehaalde) “lag”. Over dit laatste zijn al youtube filmpjes in omloop.

    Hoe graag Ik graag (toch weer) een iPhone wil, ik krijg de indruk dat het verstandiger is met de aankoop van een 3G te wachten.

  19. Vertraging in de contacten heb ik ook, met smsen niet, ook heb ik een hot pixel ontdekt net. Ook heb ik vanochtend met eerste echte crash gehad, ik wilde buienradar opstarten waardoor mijn hele iPhone crashte, hij rebootte zichzelf…

  20. Wie weet waar iets vinden om een me.com/iDisk kunt configureren op vista

  21. De interface lag heb je ook met versie 1.1.3 hoor. Een van de irritante dingen van de iPhone 🙂 Allemaal leuke animaties die toch redelijk lang duren 🙁

  22. mobile me werkt hier top. evenals het hele iphone 2.0 gebeuren op 1e generatie iphone. Me happy!

  23. Na het sync. zijn mijn contacten in het Outlook 2007 adresboek vernaggeld. Bij het openen van één van de contacten krijg ik nu de melding dat er een ongeldige ENTRYID is doorgegeven! Ook verzenden vanuit Outlook naar één van de mailadressen lukt niet meer.
    Iemand een oplossing behalve alles te verwijderen en opnieuw in te voeren?

  24. Zucht, ik had alles klaarstaan om te upgraden naar 2.0, maar nu ik lees over lag en crashen wacht ik er nog even mee.

    Mijn ZiPhone 1.1.4 gaat namelijk als een (spreekwoordelijke) trein, en dat vind ik één van de sterkste punten die de iPhone had tegen alle huidige iPhone-Killers.

    Beetje slechte reclame voor Apple & Tmobile, na alle hype vooral.

    [Gaat weer snel heen en weer scrollen in zijn contactlijst]

  25. Een ander probleem waar firmware 2.0 last van heeft is interface lag: hoewel we het zelf nog niet hebben ervaren, blijkt het voor te komen dat het intikken van een SMS-bericht een paar minuten langer duurt dan normaal omdat de interface te traag reageert op schermtaps.

    Dit probleem ervaar ik als ik een SMSje ontvang en ik zit op dat momend nog in b.v. safari

  26. ik denk dat het het ‘verstandigst’ is om toch nog even te wachten tot alle kinderziektes van de markt zijn verdwenen om up te graden naar 2.0

  27. Als iPhone 3G gebruiker raad ik het installeren van de 2.0 software op de oude iPhone af. Wacht even tot Apple een update heeft uitgebracht waarbij de diverse bekende problemen (lag, geheugen vol, crashes, etc) opgelost zijn. De iPhone 3G is leuk, maar de 2.0 software (nog) niet.

  28. Ik hoop echt dat ze hier iets aan gaan doen, aan het feit dat het ZoOOOOOOO traag synchroniseert

  29. 10.55 begonnen met synchroniseren nu is het 12.59 en hij is net over de helft!!
    Duurd heeeeeeeeeeeeeeeeel erg lang!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.