Reacties voor: Waarom heeft de iPhone 3G geen wallpapers in iOS 4?

De iPhone 3G kreeg geen wallpaper-functie bij de update naar iOS 4. Waarom niet? Volgens een mailtje van Steve Jobs blijkt het om de animatie van iconen te gaan.

Reacties: 97 reacties

  1. Ik heb zelf trouwens de wallpaper hack aangezet op de 3G en ik merkte dat het gewoon een stuk trager werd.
    Waarom snap ik ook niet helemaal, maar ik geef die feature graag op voor behoud van resources.

  2. Tja. Het hoort natuurlijk een beetje bij Apple om de gebruiker tegen zichzelf in bescherming te nemen.

    Met een gejailbreakte iPhone 3G kan ik niet anders dan bevestigen dat de animatie waarbij icoontjes zich weer op het homescreen positioneren inderdaad wat haperig loopt wanneer je er een achtergrond-afbeelding op zet.

    De keuze om dit offer te maken is dan ook niet meer dan logisch. In het artikel wordt gesuggereerd dat het inconsistent is om Folders wel op de iPhone 3G te activeren, maar dat ligt natuurlijk anders:

    Hoewel de animatie sneller gaat op nieuwere iPhones heeft Folders ook echt toegevoegde functionaliteit. Namelijk: meer apps installeren, en beter overzicht maken. De achtergrond op een homescreen heeft natuurlijk 0,0 toegevoegde waarde.

    De keuze die Apple maakt lijkt me dan ook te begrijpen. En dat een iPhone na twee jaar niet meer helemaal mee kan komen lijkt me ook niet erg, gezien de gemiddelde consument na een jaar zijn telefoon al vervangt.

  3. Ik twijfel wel over een JB onder OS4. Maar vraag me of of multitasken lekker gaat werken op mijn 3G. Ik ga daar denk ik even rustig gebruikerservaringen voor afwachten 😛

  4. @ niels : De achtergrond op een homescreen heeft natuurlijk 0,0 toegevoegde waarde.:
    vind ik wel.
    ik vind dat die zwarte achtergrond na een tijdje wel erg saai werd

  5. Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

  6. Ik kan geen eigen foto’s als wallpaper gebruiken op mijn iPhone 3Gs.
    Heeft iemand dit probleem ook? Ze zien er wazig en onscherp uit.

  7. @Niels : helemaal mee eens

    heb zelf ook nog de 3g, volgende maand hopelijk de iPhone 4, op multitasken na ben ik dik tevreden met de update iOS4 en mis ik niets, zeker gezien de leeftijd verbaas ik mij erover dat deze nog zo goed meegaat.

    toch verlang ik wat betreft snelheid en multitasken alvast wel een beetje naar de nieuwe iPhone, dan kan ik tenminste ook even een leuk filmpje schieten, dat vond ik namelijk wel een blunder dat dat nooit vanaf het begin vd 3G heeft gekund

  8. WAT een onzin.

    Is gewoon weer een marketing truuc van Apple. Geloof er werkelijk niks van “The icon animation with backgrounds didn’t perform well enough.”

  9. @Niels: helemaal gelijk. Ook ik begrijp de keuze op wallpaper weg te laten. Had het op me iPhone 3G met jailbreak. Duurde niet lang voordat ik de wallpaper weer weghaalde. Te traag.

  10. precies..wat jij doet Niels is wel heel erg alles maar goedpraten wat Steve bedenkt en wat we maar moeten accepteren..
    Tuurlijk beslissen ze het bij Apple..maar wat voor jou nu geen toegevoegde waarde heeft is voor een ander heel anders natuurlijk. Blijft belachelijk dat de wallpaper niet veranderd kan worden.

  11. Te triest voor woorden natuurlijk…

  12. Multitasking, rotatielock en wallpaper werkt prima op mijn 3G

  13. Naja, dat is nou een nadeel als alles bijna perfect moet. Eigenlijk zou Apple een functie moeten maken waarbij je dus extraatjes kan toevoegen aan je iPhone 3G of iPod Touch 2G (incl. 3G 8GB) zodat je er voor kan kiezen dat je een achtergrond kan instellen maar wel met het nadeel dat inderdaad niet alles goed meer zal functioneren.

    Ik snap inderdaad wel dat mulittasking weg is, maar ook de rotatieslot! Ze zouden best het zo kunnen maken dat je net als met multitasking zo’n lijst omhoog ziet komen, maar dan alleen met die rotatieslot en muziekbediening. (Maar, dan beginnen ze misschien weer over dat de animatie dan niet soepel verloopt :P)

    Ik ga zeker wel mijn iPod touch 3G 8GB MC-model jailbreaken, om 3 redenen! eBuddy in de achtergrond, want die applicatie start altijd zo sloom. De rotatieslot&muziekbeheer ofzo, vind het erg irritant als hij steeds omdraait en muziekbeheer omdat er al zo iets op de lockscreen zit, maar vind erg irritant dat ik dan moet ‘locken’ en daarna pas muziek kan pauzeren of zo. En achtergrond, zeker wel een basis achtergrond, maar zal niet veel uitmaken! Ik vind die waterdruppels al meer dan genoeg, altijd beter dan die zwart (Dus, als ze nou iets zouden maken dat je je achtergrond kan aan/uit zetten maar dan standaard die waterdruppels of zo hebt waardoor ze de iPod touch 2G / iPhone 3G dus maar moeten aanpassen.)

  14. Goed dat Apple dit doet. Als je denkt dat een wallpaper niks uitmaakt heb je het goed mis. De achtergrondfunctie van Apple in het SpringBoard is zo gemaakt dat hij de schaduwen van de icoontjes goed zet zodat het er niet lelijk uit gaat zien. Die schaduwen zorgen ervoor dat de icoontjes goed zichtbaar blijven. Nu komt het; die schaduwen ljiken OpenGL ES 2.0 te gebruiken, wat veel processorkracht nodig heeft.

  15. @Tom
    Ik heb precies hetzelfde. De afbeelingen die ik zelf op de 3Gs gezet heb zijn allemaal wazig maar de foto’s die met de camera van de telefoon zijn gemaakt zijn wel scherp..

  16. Ik vind het opzich wel fijn dat ik door mijn folders nu ipv 8 tot 10 schermen, nu 1,5 scherm heb :)..

    Achtergrond is niet nodig maar altijd leuk..

    *Ik heb overigens het idee dat sinds IOS4 mijn Iphone3G homeknop een stuk sneller/vloeiender werkt.. (nog iemand dat?)

    -kan btw ook aan liggen dat 13GB aan muziek er niet meer op staat?

  17. Die wallpapers zorgen wel voor een enorme drukte zeg..!

  18. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

    Inderdaad dit heb ook gezien bij mijn iphone.

  19. Hmmm hier niet zo gelukkig… ik ben na de update van mijn 3G al mijn data kwijt, ondanks de genomen back-up. Oude messages, contacten,… en alle apps zijn weer alsof ik ze gisteren heb geïnstalleerd. Iemand vertrouwd met dit probleem? Via iTunes kan ik blijkbaar ineens niet meer restoren from back-up, enkel from factory settings.
    Best wel vervelend…

  20. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

    Had ik ook!

  21. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

    Dat had ik ook idd.. ‘k vind de folders zeker een mooie toevoeging en met de gecombineerde inbox ben ik ook erg blij, het ‘dock’ ziet er ook wel weer tof uit, maar voor de rest ben ik wel zwaar teleur gesteld 🙁 Dat de animantie van de icoontjes het niet goed doet met achtergrond is redelijk bs.. nu met een zwarte achtergrond functioneert het ook al vaak amper of heel schokkerig.

    Maarja.. ‘t is het niet waard om je over op de winden.. ‘t is veel te lekker weer buiten en kan me energie wel beter gebruiken 🙂

  22. @Lucien1966 (ID 226129) – Dat zei je al eerder. Wonderbaarlijk… jij hebt zeker iOS 4 GM geïnstalleerd?

  23. background EN multitasking werken perfect op mijn 3G, net als op mijn 3GS… loop al een halve dag rond met op beide toestellen een hoop apps op de achtergrond, en merk niet echt verschil in het batterijverbruik…

  24. Bij mij werkt het gewoon op Iphone 3G, ik had eigenlijk uitgevinkt bij jailbreaken, maar hij is er toch.

  25. ik vind het vreemd dat de kwaliteit zo laag is van de foto’s die ik op mijn iphone heb gezet. Zo kan je dus helemaal geen mooie achtergrond erop zetten. Hebben meerdere mensen dit?

  26. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Multitasking, rotatielock en wallpaper werkt prima op mijn 3G

    Kun je ook vertellen hoe je dat voor mekaar hebt gekregen of was het gewoon zo na je update?

  27. @Gonny van der Zwaag:

    Ik heb ook inderdaad de gm versie geïnstalleerd. Multitasking, rotatielock en wallpaper werkt goed hoor op mijn 3g.

  28. @Tom:

    Tom, dit had ik ook, nadat ik alle fotos verwijderd had ( dus het vinkje van fotos uitzetten, dan syncen) en toen weer opnieuw erop gezet had was het probleem weg.

    Misschien een bug in de update?

    ik dacht eerst dat het een marketing-trick was om iedereen een retina display(iPhone 4) te laten kopen..
    Gelukkig was dat het niet

  29. @Maarten: Muziekcontrols zitten nu ook al gewoon op iPhone OS 3, dubbelklik maar eens op de home-knop op je springboard bijvoorbeeld. Dan komt er ook een popupje.

    Het is raar dat Steve zegt dat de animatie dan niet goed loopt. Ik heb op 3.1.3 met Winterboard ook gewoon een achtergrond, helemaal geen problemen mee. Niemand geloof ik.

  30. Is dat bijzonder dan?
    Ik heb net geupdate van 4.0GM naar de gewone 4.0 en heb ook gewoon de achtergronden,multitask en rotatielock. En absoluut geen trage iPhone (3G) en zelfs de batterij lijkt een stuk langer mee te gaan.

  31. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Maarten: Muziekcontrols zitten nu ook al gewoon op iPhone OS 3, dubbelklik maar eens op de home-knop op je springboard bijvoorbeeld. Dan komt er ook een popupje.Het is raar dat Steve zegt dat de animatie dan niet goed loopt. Ik heb op 3.1.3 met Winterboard ook gewoon een achtergrond, helemaal geen problemen mee. Niemand geloof ik.

    Zoals ik dus al zei; WinterBoard laadt gewoon een PNG in en vervangt de zwarte achtergrond. De achtergrondfunctie van iOS4 zet ook een speciale schaduw aan bij de icoontjes zodat ze goed opvallen, en daarvoor gebruiken ze OpenGL ES 2.0, en dat is zwaarder dan het simpelweg vervangen van een PNG.

  32. Kan je na updaten naar 4.0 nog terug naar 3.1.3 (huidige settings) ?

    Ik wil het gerust even testen, maar als het allemaal niet zo soepel loopt, wil ik ook nog terug kunnen 😉

  33. Fijn vind ik dit allemaal!
    Hebben jullie trouwens gemerkt dat de zoomfunctie in “camera” echt wel scherpe foto’s blijft maken? Ik wist zelfs niet dat dit erbij ging komen, op mijn “oude” 3G

  34. ok, haha jammer hoor, ik blijf gewoon lekker bij 3.1.3 met redsnow!!! werkt super, gewoon achtergrondjes instellen die ik wil en zelfs icoontjes aanpassen, alles is mogelijk, jammer hoor apple!!!!

  35. Toch leuk dat hij vaak terug mailt.

  36. Ik heb ook een 3G maar geen zoomfunctie bij de camera.

  37. @Joachim:

    zoomfunctie? zie ik nie?

  38. ik lees veel over de 4.0 GM versie.
    maar waar staat dat GM voor.
    ik heb zelf een 3G maar kan ik daar dan ook dat multitasking enzo wel op krijgen of niet?

  39. Weet iemand ook waarom het rotatieslot niet mogelijk is op de 3G?

  40. Het gaat vermoedelijk om het splitsen van de background bij het openen van een folder. Je zult zien dat, op het moment dat je een folder opent, de afbeelding op dat punt splitst en de ene helft naar boven of naar beneden schuift. Dat is grafisch gezien nog best een ingewikkeld trucje omdat de afbeelding daarvoor on the fly bewerkt moet worden.

  41. Als ik een tip mag geven in verband met de Wallpaper in iOS 4 op een iPhone 3G of iPod touch 2G:

    Ga in je bestandsysteem van je apparaat naar /system/lybrary/coreservices/springboard.app daar moet je een 8 tal bestanden (png’s) verwijderen die met als naam beginnen met wallpaper.

    Dit zal de schaduw effecten weghalen waardoor het dus veel soepeler loopt

  42. traag ????

    weet je ook wat traag is ibook met PDF met 3G.
    hebben meer mensen er last van??
    voeger kon ik (zonder ibook app) sneller pdf inladen dan nu met ibook app.

  43. @Daejji:
    Ik zeg niet dat je het eens moet zijn met de beslissingen die Apple neemt. Maar in dit geval leg ik uit waarom de beslissing is genomen, omdat naar mijn idee de auteur van het artikel het niet heeft begrepen door te stellen dat “de animatie bij Folders blijkbaar wél genoeg werkte”.

    Nogmaals: er is een groot verschil tussen de toegevoegde waarde van de homescreen-wallpaper en Folders. Een wallpapertje op het homescreen heeft op zijn best een esthetische waarde, terwijl Folders overzichtelijkheid biedt en de installatie van HEEL VEEL meer apps mogelijk maakt.

    Beide hebben een nadeel: ze gebruiken processorkracht. iets wat de 3G aanzienlijk te weinig heeft.

    Uit eigen ervaring (iPhone 3G met redsn0w jailbreak) kan ik inmiddels zeggen dat de animatie om de icoontjes op de wallpaper laden (zal iets te maken hebben met de schaduw-effecten van de icoontjes) veel intensiever is dan de animatie om een Folder te openen en te sluiten. De eerste hapert dan ook aanzienlijk meer.

    Daarmee vind ik dat Apple een legitieme keuze heeft gemaakt. Nogmaals: het zou leuker zijn als wij 3G gebruikers alles zouden kunnen wat iPhone4 gebruikers morgen kunnen, maar dat bestaat niet. De 3G trekt het gewoon niet. Het is aardig van Apple dat ze updates aanbieden aan gebruikers van twee jaar oude hardware, en hun goed recht om de bruikbaarheid van deze apparaten te waarborgen.

    Persoonlijk zie ik overigens de toegevoegde waarde in homescreen wallpapers niet. Het ziet er helemaal niet leuk uit, wordt rommelig, onoverzichtelijk en maakt de tekst bij (toch al lelijke) icoontjes praktisch onleesbaar.

  44. Moet ik de map Folders nog op een of andere wijze instellen of activeren?

  45. Hier ook JB op 3G met iOS! Tot nu toe werkt het prima.
    Ik was van de JB afgestapt omdat ik deze uiteindelijk alleen gebruikte voor het veranderen van m’n achtergrond. Maja aangezien iOs dat voor m’n 3G niet ondersteund toch maar weer geinstaleerd. Dit keer niet omdat ik de achtergrond zo graag wil of omdat ik zonodig wil multitasken (liever niet) MAAR omdat ik bij het rotatie slot wil komen! Is dit niet ‘standaard’ voor de 3G omdat het ‘zogenaamd’ niet performed?

  46. GM-versie? Wat is dat voor versie en hoe kom ik daar aan?

  47. Ik denk dat het niet alleen om de animatie van de icoontjes gaat.
    Als je een app afsluit zie je ook dat de achtergrond uitzoomed, dat zal ook zwaar voor de 3G zijn.

    Ik heb op mijn 3G de achtergrond uitgezet, en nou loopt ie een stuk soepeler.

  48. ik was eerst ook teleurgesteld dat de 3G niet alle features had maar nu na een dagje gebruik zou ik niet met minder performance kunnen. Het lijkt erop dat de 3G wat sneller reageert en vloeiender door de menu’s gaat. Gisteren is de iPhone wel een keer gecrashed na aanzetten vliegtuigmodus. wellicht eenmalig.
    De Folder optie vind ik zelf niet zo aantrekkelijk. Ik gebruik max 2 schermen apps en om dan alles in folders te gooien is een beetje onzinnig. Maar goed, het ziet er slick uit.
    Ik begrijp overigens nog niet hoe ik meerdere agenda’s kan aanmaken in de calendar? Ik kan nu kiezen tussen ‘verjaardag’ en ‘agenda’. Wie?

  49. @Jean:
    Nee, het nadeel wanneer je IOS4 erop zet en direct daarna je kopie weer terugzet, is dat je de initiële ‘voorbeeld-folder’ mist op het scherm. Om eem map te maken druk je op een icoontje totdat die wiebelt en daarna sleep je hem op een ander icoontje.

  50. Toen ik 4.0 op me 3g zette zag ik voor een paar seconde WEL een achtergrond op me scherm.. maar was al snel weg.. zit er toch in ofzo :S

  51. @icegodd: De iBook app is vreselijk traag op de 3G. Ik heb de app er direct weer afgegooid. Ik mag toch niet hopen dat dat op de 3gs net zo is.

  52. Dien je de ‘folders’ zelf in te stellen? Na het updaten van de Firmware stonden oa de calculator e.d. wel in een ‘folder’ maar na het toevoegen van de reservekopie is deze folder verdwenen. Wel heeft bv de calculator een nieuw icoon gekregen

    Ik heb een iPhone 3G 16 GB white in mijn bezit.

  53. puur handels redenen, wie nu nog een 3g heeft ( waaronder ik) moet eigenlijk maar zo snel mogelijk over gaan op het nieuwe budgettoestel de 3gs of het topmodel de 4.

    ik wou dat die early renewel 10 maand was:P dan had ik nu een 4 gehad

  54. @Lswpb: Goede tip! Animaties lopen inderdaad een stuk vloeiender nu. 🙂

  55. @Nils veldhuis: Ja, maar is geblokkeerd.

    Wel lame van Apple, want ze claimen zélf dat multitasking en wallpapers de meest (zichtbare end-user) vernieuwingen zijn.

    Buiten de dock is iOS4 voor iPod Touch 2G en iPhone 3G erg weinig verandert. Dit kon even goed iOS 3.1.4 geweest zijn ofzo (althans voor iPod T 2G en iPhone 3G gebruikers)

  56. @Nils veldhuis:
    Dit was de standaard achtergrond van je lockscreen, welke ook in de plaatjes van apple gebuikt worden. zag het zelf ook net 😉

  57. als je op het scherm tikt, komt er een een zoom-slidebar tevoorschijn!@Joke:

  58. Ik ben ook nog bezitter van een 3G, en heb vandaag iOS4 met jailbreak op mijn 3G gezet. In eerste instantie met zowel multitask als backgrounds aan.

    God wat was mijn iPhone traaaaaaaag. Ik heb vervolgens Redsnow nogmaals gedraait en de backgrounds uitgezet (Multitasking aan), en echt een wereld van verschil.

  59. Origineel geplaatst door Joachim
    Fijn vind ik dit allemaal! Hebben jullie trouwens gemerkt dat de zoomfunctie in “camera” echt wel scherpe foto’s blijft maken? Ik wist zelfs niet dat dit erbij ging komen, op mijn “oude” 3G

    Wist ik nog niet eens… kewl!!!

  60. @Jean: Nee, gewoon een icoontje op een ander icoontje slepen!

  61. Zie ik daar 4G staan? :O Volgend jaar kunnen wij dus een iphone 4G verwachten! En daarna naar de reeks van 5, en natuurlijk dan iphone 5 Hd 😛

  62. @Joachim: Duurde even voor het verscheen, maar inderdaad! cheers!

  63. @JB: welke versie van Redsn0w? Ik heb een 3G (officieel unlocked) met de definitieve iOS 4 versie. Thanks!

  64. Aangezien ik zo snel de iPhone 4 in Nederland komt toch over ga naar de iPhone 4 heb ik m’n 3G gejailbreaked en wallpaper + achtergrond processen geactiveerd.
    Werkt wel minder soepel, maar het werkt voor nu wel ok.
    Als ik straks Skype in de achtergrond kan draaien vind ik het niet zo’n probleem dat ik iets snelheid in moet leveren.

  65. Mijn 3g liep zo traag als dikke p**p met een jailbraik. Niet echt aan te raden dus. Nu ik het toestel heb gerestored loopt deze weer lekker soepel.

  66. Ik heb op mijn 3g 4.0 draaien met de redsnow jb. Heb nu dus wel MT en de achtergrond. Werkt op zich aardig. Wel ietwat traag als je veel apps open hebt.

  67. Misschien een stomme vraag, maar kan je die wallpaper ook uitschakelen?

  68. @Nick: Gewoon jailbreaken zonder vinkje bij homescreen wallpaper.
    p.s. Ik wacht nog op de bluetooth keyboard ondersteuning :).

  69. Achtergrond snap ik nog, maar waarom werkt het bluetooth toetsenbord niet? Ik zag mezelf al relaxt smsen en mailen met zo’n toetsenbord. Niet dus 🙁

  70. Ãœberhaupt vind ik de update voor de 3G en de touch erg tegenvallen. Ja de mappen is een leuke en welkome aanvullen, maar voor de rest komen de genoemde toestellen er naar zeer karig van af. Hoop bombarie, maar uiteindelijk net zo veel gebakken lucht.

  71. Een wallpaper achtergrond lijkt mij niet echt rocket science. Op mijn allereerste samsung telefoon met WAP kon je al een custom achtergrond instellen.
    Nee, dit klinkt mij meer als een excuus om de 3G bezitters over te halen een upgrade aan te schaffen.

  72. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

    Datzelfde probleem had ik ook!

  73. @Pim Pietersen:

    kijk ook even hoe groot het beeldscherm is in verhouden
    en hoeveel verschil in processen het neemt

  74. Ik heb op mijn iPod 3G geen achtergrond enzo. Ik heb wel mijn iPod online in de apple store gekocht.

  75. Oke, vreemde reactie. En waarom hebben we (met slechts een 3G) geen rotatieslot? Of worden er ook net zolang animaties e.d. toegevoegd tot dat niet kan?

  76. Toen ik de update had gedaan zag ik even de druppeltjes achtergrond. Daarna werden m’n instellingen teruggezet en was de achtergrond weg. (3G) daarna nergens meer terug gevonden

  77. @Tom: Gewoon even je foto’s opnieuw syncen met itunes en ze zijn niet meer wazig

  78. Ik heb een ipodtouch 3G 8 gigh en mijn vader ook een iPod touch 3G maar 32 gigh en hij heeft wel wallpapers?!

  79. Ik geloof er ook helemaal niks van.
    Waarom werkt het dag wel op de 3Gs? Een foto laden kan de 3G toch ook, waarom dan niet gelijk als achtergrond. Nu laad hij een zwarte achtergrond, dus eigenlijk onzin, ze willen ons vast weer overhalen om een nieuwe iPhone te kopen.

  80. GM-versie? Wat is dat voor versie en hoe kom ik daar aan?
    Een antwoord hierop wordt zeer gewaardeerd.

  81. Kan je de Wallpaper weer verwijderen, zonder de jailbreak opnieuw uit te voeren?
    Het maakt m’n 3G namelijk veel minder soepel. (was ook al zo bij Winterboard)

  82. De GM, of Gold Master, versie is de laatste beta voor de release van in dit geval iOS 4. Meer informatie hierover kun je vinden op: http://iphone4beta.net/

    Ik wil nog steeds graag weten waarom de rotation lock niet werkt op de 3G. Iemand enig idee?

  83. iNuke zei op 22 juni 2010 om 17:28
    Origineel geplaatst door Tsjaap
    Het rare is dat ik gisteren de update deed. Na de update verscheen er wel degelijk een wallpaper in het homescreen (achter de icoontjes). Daarna ging iTunes het backup bestand terugzetten en toen hij daarna opstarte was de wallpaper weg.

    Datzelfde probleem had ik ook!

    Bertvanleeuwen zei op 22 juni 2010 om 18:05
    Toen ik de update had gedaan zag ik even de druppeltjes achtergrond. Daarna werden m’n instellingen teruggezet en was de achtergrond weg. (3G) daarna nergens meer terug gevonden

    JA EN IK DUS OOK !!! IEMAND EEN VERKLARING ???

  84. Ik dacht ook even wat te zien wat betreft bubbeltjes achtergrond. Misschien was dat gewoon even de achtergrond van het lock scherm?

  85. Bedankt hoor!@Mark de Groot:

  86. Die achtergrond is uitgeschakeld doordat er een OpenGL schaduw over de wallpaper wordt gelegd (zodat het beter oogt met de icons). Deze schaduw kost echter net iets te veel kracht voor de 3G om de animatie soepel te laten lopen. Ik vind het dus een goede keuze om het niet te implementeren. Wat ze echter wel konden doen, is naar mijn mening een andere implementatiemanier invoeren. Want je kan ook gewoon een PNG overlay gebruiken voor hetzelfde effect lijkt me..of gewoon die shadow op de 3G verwijderen, maarja, daar zal het UI team het wel niet mee eens zijn geweest 😉

  87. @Pipo: thanks for the tip!

  88. 1 button die de shadoow aan / uit zet = 15 seconden werk
    En weer x miljoen mensen blij
    Bedankt !

  89. Heb iOS4 final en redsn0w gedraaid. Ik vind multitasking en wallpapers gewoon prima werken. Geen traagheid niks. Misschien ligt het ook aan de hoeveelheid apps en data op je iPhone staat? Ik heb zo’n 5/6gb aan vrije ruimte.

    Draait iig als een tierelier hier…

  90. @Troye: Niks lame van Apple, lame van je verouderde telefoon. Apple is niet heilig maar damn wat word ik moe van dat simpele, hersenloze bashen van sommige mensen. Ongelofelijk. Meteen huilen en mekkeren als je je zin niet krijgt, meteen overal complotten en marketingstunts in zien als een beslissing niet meteen begrepen wordt…

    Het is heel simpel: dit is Apple’s product, zij bepalen hoe het eruit ziet en werkt en als het je niet bevalt: pech voor je. Apple heeft het volste recht te doen wat hen goed lijkt en daarbij hoort niet alleen het beschermen van de consument maar ook het beschermen van hun eigen naam/imago. Hoe denk je dat het overkomt als de helft van alle iPhoners loopt te klagen dat het allemaal traag werkt en vastloopt? Lekkere reclame zou dat zijn. Kortom, Apple moet gewoon doen waar ze goed in zijn: zo goed mogelijke producten neerzetten en hun naam hooghouden.

  91. Ik heb een 3Gs en ik heb iOS 4.0 maar ik heb geen utilities. Weet iemand hoe dat kan?

  92. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    1 button die de shadoow aan / uit zet = 15 seconden werk En weer x miljoen mensen blij Bedankt !

    Gelukkig hoeven velen niet na te denken wat 1 minuut werk is. Wat heel simpel lijkt kan onder water heel veel gevolgen hebben. een “switch” bouwen kost niet veel tijd. Testen of de switch doet wat hij moet doen en vervolgens geen lastige bijwerkingen heeft kost iets meer.

    Accepteer (net als ik) dat een 2 jaar oud toestel minder kan dan een nieuw toestel. In de 3GS zit trouwens al meer verschillen met een 3G waar je op het oog niet aan denkt (128MB geheugen voor 3G en 256MB geheugen voor 3GS).

    Ik klaag toch ook niet dat ik burnout3 niet kan spelen op een xbox in plaats van xbox360?

  93. Origineel geplaatst door thespirit
    Is dat bijzonder dan? Ik heb net geupdate van 4.0GM naar de gewone 4.0 en heb ook gewoon de achtergronden,multitask en rotatielock. En absoluut geen trage iPhone (3G) en zelfs de batterij lijkt een stuk langer mee te gaan.

    Ik heb ook 4.0GM maar iTunes gaf toch echt aan dat ik de laatste versie had.. hoe “upgrade” jij dan van GM naar de uitgerolde 4.0 versie?

  94. Bij een gejailbreakte 3G is duidelijk te merken hoe de wallpaper animaties trager maakt. Vooral icm multitasking, als je dubbelklikt op de home knop. Het verloopt gewoon niet soepel. En zelfs heen en weer schuiven tussen verschillende pagina’s op je home scherm kan soms vertragen. Dus wat dat betreft begrijp ik het wel. Ik zou nog eerder multitasking aanzetten dan de achtergrond.

  95. Ik zit met smart te wachten op spirit.. Dan gewoon weer eigen wallpapers in winterboard zetten.

  96. Bij mij ook….even druppels te zien…tot iTunes alles weer terugzette.

    Zit serieus te denken aan JB aangezien mij iPhone 3G nu OOK super traag is…….alles went…toch?!

    En wat nu gezeur over mensen die een telefoon
    ‘al’ 2 jaar hebben dus niet mogen zeuren???
    Die van mij is pas een jaar oud!!!! Belachelijk dat Apple niet met een oplossing komt!

  97. Is Steve jobs niet helemaal goed bij zijn hoofd ofzo mijn voormalige (simpele) Samsung star kan tog ook gewoon zonder problemen een wallpaper aan?!

    En dan beweren dat de 3G traag is heah…

    Gewoon om de iPhone 4 te proten natuurlijk 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.