Reacties voor: Waarom er geen 3G-schakelaar op de iPhone 4S zit

De iPhone 4S heeft geen knop om de 3G-functie uit te schakelen.
Lees het complete artikel → Waarom er geen 3G-schakelaar op de iPhone 4S zit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Is het ook niet zo dat de chip en de ‘nieuwe antenne’ de functie voor het automatisch wisselen tussen de netwerken verbeterd heeft en de chip deze taak nu volledig op zich neemt?

  2. Dan word het gewoon een kwestie van tijd met een jailbreak dat er zo’n tweak uit komt..

  3. Hoop dat de functie om ‘Mobiele Data’uit te zetten er wel nog is.. Kan een hoop kosten schelen

  4. Meh, ik zet 3G alleen uit ivm batterij als ik ‘m nog een tijd nodig had maar weinig batterij had, bijvoorbeeld met stappen, maar dat zal met de 4S dan wel niet nodig zijn

  5. Ik dacht al, ‘ik mis hier iets …’

  6. En is dit dan niet softwarematig te regelen?

  7. Maar kan je dan nog wel de data-roaming uitzetten zodat je geen 3g verkeer in het buitenland gebruikt?

  8. Luister dan, ik heb niks te maken met chips en al die poeha… Ik heb voor de iphone gekozen omdat ik vrij slecht ben met techniek en wil er dus ook niet geconfronteerd worden met technische verhalen.

    Het enige dat ik wil is dat de 3G uitgeschakeld wordt en als Apple zijnde moeten zij daar maar voor zorgen….

  9. Misschien is dit dan de reden dat de batterij sneller leeg gaat.

  10. misschien de reden dat je batterijduur van de 4s zo snel leeg gaat?

  11. Erg onhandig, ik heb 3G bij voorkeur altijd uitstaan om de batterij te besparen.

  12. Zou sbsettings dit “probleem” oplossen straks?

  13. Oh dat is minder! Ik heb 3G altijd uit staan, omdat ik anders slechter bereik heb en graag langer met mijn accu doe.
    Gaat hij bij slechte 3G ontvangst wel zelf over op 2g?

  14. Is er ook een alternatief om 3G in het buitenland uit te schakelen?

  15. Toch als je de forums bekijkt dan zijn er een behoorlijk aantal mensen die hier problemen door ondervinden. 2G gaf veel meer batterij tijd. Ik vind mijn 4s overigens nu ook met 3G redelijk lang mee gaan, wellicht is het eea nu ook wat energie zuiniger gemaakt. Wel maak ik me zorgen over de stabiliteit van het netwerk. 3G zit vaak vol, en in de trein laat de dekking te wensen over. Kan de iphone van 3G naar 2G switchen zonder dropped call? Heeft iemand hier al ervaring mee?

  16. Ken iemand die een 4S heeft:
    Gaat over op 2g als 3g geen bereik heeft en de knop om alle data uit te zetten is er gewoon nog

  17. Dit vind ik echt niet fijn!!
    Op een evenement, concert of waar dan ook waar veel mensen samen komen was het nogal handig om toch smsjes er doorheen te krijgen door 3G uit te schakelen.

  18. Mijn 3G staat altijd aan, dus geen probleem voor mij

  19. Op 4s snap ik het, maar op mijn iPad en mijn oude iPhone is de knop na de update ook verdwenen! Waarom dat dan?

  20. Kwam er idd net achter dat de 3G switch verdwenen is. Maar die gebruik ik elke dag wanneer mijn accu bijna leeg is om toch het einde vd dag te halen. Soms ook als 3G bagger is en de hele tijd blijft schakelen. Ook weer om de accu te besparen. Misschien zal de chip ea beter regelen. Maar zou hem graag terug zien, maar voor 1 ding!: accubesparing!!!!

    Origineel geplaatst door JeffreyDit vind ik echt niet fijn!!
    Op een evenement, concert of waar dan ook waar veel mensen samen komen was het nogal handig om toch smsjes er doorheen te krijgen door 3G uit te schakelen.

    Ja klopt! Doe ik dan ook altijd. Behoorlijke fail dat het niet meer kan!

  21. Beetje vreemd dat ze dit er uit gelaten hebben…Bij mij thuis heb ik altijd 3g uit staan, omdat mijn bereik dan veel beter is!. Mischien dat een jailbreak de uitkomst bied!. En anders gaat de 4S de deur uit…

  22. ik heb nog nooit m´n 3G verbinding uitgezet, ik laad m’n telefoon elke nacht op en tot nu toe werkt dat nogaltijd prima.

    dat gezever over “ik wil langer met de accu doen, dus schakel ik de helft van m’n alleskunnende telefoon uit” vind ik zulke onzin. je kunt wifi + 3G gemakkelijk aanhouden de hele dag, je red het makkelijk…

    @eddiemen: zodra je iphone overschakeld over de wifi maakt het bizar weinig uit voor dat ding of die verbonden is met 3G of niet, hij gebruikt immers volledig je wifi.

    en natuurlijk is dit software matig te regelen. het is het stukje software dat verbinding maakt met een 3G of 2G netwerk…

  23. Heb 3g ook bijna altijd uitstaan en doe het meeste via gprs. Werkt prima. Dan ga ik dus misschien onbedoeld meer data verstoken. Erg handig nu ik binnenkort aan een datalimiet van 500 mb zit

  24. @Petra: Door 3G uit te schakelen ga je niet minder data verstoken, het gaat alleen minder snel. Als je een begrenzer op je auto zet ga je toch niet ineens een stuk verder (even het aspect zuinig rijden buiten beschouwing gelaten).

    Hetzelfde geldt hier: je moet nog steeds evenveel data binnenhalen om een website te laden of met het checken van je e-mail.

  25. Mijn grootste zorg is dat je data roming kan uitzetten in het buitenland. Volgend week kan ik zien of dat knopje er nog is… Duimt

    Geen zorgen, dat knopje is er nog

  26. Origineel geplaatst door Richard
    Dan word het gewoon een kwestie van tijd met een jailbreak dat er zo’n tweak uit komt..

    Zo’n Tweak zal waarschijnlijk weinig helpen om je batterij te besparen, want dat was denk de voornaamste reden voor mensen om 3G uit te zetten. Je schakelde dan in feite de chip uit, waardoor het geen stroom meer nodig had maar waardoor je nog wel bereikbaar bent.
    Als alles nu in 1 chip zit heeft zo’n tweak in feite geen nut, dan kan je dus niks meer want dan schakel je alles mbt mobiele data verbinding uit.

  27. @patrick: Echt niet; mijn accu was vaak al om 13uur uit na een hele nacht opladen. nadat ik 3g uitschakelde kon ik er makkelijk de hele dag mee doen.
    Nu is mijn accu niet zo snel meer leeg, maar wel weer veel sneller dan voor de update!

  28. Was je op vakantie en wilde je niet teveel data verstoken, dan kon je de 3G-schakelaar uitzetten om te voorkomen dat je ongemerkt een paar MB binnenslurpte.

    Ik vind het niet handig dit soort stellingen op te schrijven. Er is al veel verwarring over dat mensen denken dat mobiele data uit staat, wanneer ze 3G uitgezet hebben. Al zit je in Frankrijk op GPRS of EDGE, er sijpelt alsnog data (een paar MB) in relatief korte tijd doorheen…

  29. Je kan toch mobiele data uitzetten bij algemeen, netwerk. Dan kan je nog wel wifi gebruiken…

  30. Ondanks dat het knopje niet meer “3G uitschakelen” heet kan je mobiele data uitschakelen. Je kan dan net als voorheen gewoon blijven bellen (op 2G) en het scheelt je batterij.

    Ik spreek uit ervaring, heb de iphone 4S namelijk in mijn bezit…

    Storm in een glas water dus…

  31. Je kan toch ‘Mobiele Data’ uitzetten, bij ‘Instellingen, Algemeen, Netwerk? Dan kan je Wifi nog wel gebruiken.

  32. Origineel geplaatst door Mark
    Maar kan je dan nog wel de data-roaming uitzetten zodat je geen 3g verkeer in het buitenland gebruikt?

    Ja, dat zijn twee verschillende dingen! ROAMING (dus data in het buitenland) KAN nog gewoon UIT!

  33. Origineel geplaatst door Jasper
    Door 3G uit te schakelen ga je niet minder data verstoken, het gaat alleen minder snel.

    Klopt, je neemt dezelfde hoeveelheid data tot je, het duurt alleen langer om te laden. Maar als alles soepel en snel gaat heb je de neiging om veel meer te doen: filmpjes kijken, grote foto’s laden, etc. Bij een tragere dataverbinding kun je de teksten op een webpagina lezen, voordat grote afbeeldingen volledig zijn geladen. Scheelt ook weer dataverkeer.

    Het gedragsaspect is hier belangrijker dan de kale cijfertjes.

  34. Origineel geplaatst door Peter
    Ik vind het niet handig dit soort stellingen op te schrijven. Er is al veel verwarring over dat mensen denken dat mobiele data uit staat, wanneer ze 3G uitgezet hebben. Al zit je in Frankrijk op GPRS of EDGE, er sijpelt alsnog data (een paar MB) in relatief korte tijd doorheen…

    Klopt. Als je op vakantie gaat moet je de data uit zetten dan doet je 3g het ook niet meer dus niet alleen 3g.

  35. Wat mensen zeggen over het uitschakelen van 3G tijdens vakantie:
    – De roamingfunctie van de iPhone staat altijd standaard uitgeschakeld. Je hebt dus geen last van dure kosten in het het buitenland, totdat je zelf met je volledige verstand de schakelaar omzet.
    – Dataverkeer kun je nog steeds uitzetten, scheelt inderdaad veel batterijduur. Maar dan heb je helemáál geen dataverkeer meer, terwijl je bij GPRS nog steeds Whatsapp-berichtjes e.d. binnenkrijgt.

    Ik heb nu twee infoblokken aan het artikel toegevoegd, aangezien er nogal wat reacties in moderatie stonden, van mensen die beweren dat er wel degelijk een mobiele data-switch op de iPhone 4S zit. Natuurlijk zit die erop, het gaat hier om de 3G-switch.

    @Raymond: Dat hoef je niet uit te zetten, want dat staat standaard uit.

    @camiel: Je mist het punt. Het gaat om uitschakelen van het batterijslurpende 3G, waarbij je nog wel data wilt ontvangen. Helemaal uitschakelen van alle mobiele data is niet wat mensen willen, want dan krijgen ze belangrijke berichtjes van bijv. Wordfeud niet meer 🙂

  36. Ai, dat wordt problemen voor T-Mobile. Als ik 3G aanzet heb ik überhaupt geen netwerk. En ik bn hier in het Oosten niet de enige…

  37. Sinds een paar dagen heb ik de nieuwe iphone4s en ik lees alle problemen met oa de batterijduur en 3G niet aan/uit kunnen zetten met stijgende irritatie. De batterij loopt idd héél snel leeg en ik moet allerlei trucjes uitvoeren om dat te ondervangen. Hoe kunnen ze in godsnaam een nieuw toestel lanceren zonder de vroegere slechte batterijduur te verbeteren!! En dan nu de 3G. Waarom niet een SNELLE shorcut om die aan/uit te zetten ipv telkens 3 handelingen te moeten uitvoeren om dat te bewerkstelligen?? Ik ben m.a.w. alle mooie Apple verhalen beetje zat aan het worden!! 🙁

  38. Op de 3GS met iOS5 is de knop gewoon nog aanwezig. Dus het is geen software aanpassing geweest…. Ik kan 3G nog gewoon in en uitschakelen

  39. 3G moet zeker afgezet kunnen worden, want Hier in Terneuzen heeft T-mobile kl€te bereik, en blijft hij zoeken, wat heel mijn batterij leegtrekt.

  40. Na aanschaf kon ik er wel een week mee doen zonder batterij hoeven op te laden, nu is dat nog niet eens dag met 3G… Ik weet wel hoe laat het is, er word gewoon teveel geklooid op de achtergrond 🙂 Mensen wees niet zo naïef!
    En als dat aan de 4s ligt en niet aan de ios5, dan hoef ik dat kreng al helemaal niet meer!

  41. Het zou ook maar zo stiekem kunnen dat nu er maar 1 chip is voor 3g en 2g het energiegebruik niet anders is als 3g aan of uit zou staan.

    Wellicht is dat wel de reden. Zonder de technische details vd chip kun je hier geen uitspraken over doen.

    Het zou wel bij apple passen om een menu optie die geen verschil meer uitmaakt in bijv energieverbruik weg te halen om de instellingen beter begrijpbaar te houden.

  42. @Anton: hahaha als je geen zin hebt in technische verhalen, waarom klik je dan op dit artikel? En Apple hoeft nergens voor de zorgen, ze hebben je nooit beloofd dat je je 3G kan uitzetten.
    In andere woorden: gedraag je even, je kritiek is hier onterecht.

  43. De belangrijkste reden om 3G uit te schakelen (op een 3 en een 3GS, in heb geen 4) is als er geen 3G netwerk in de buurt is. De batterij loopt sneller leeg met een 3G-verbinding, maar de batterij loop veel sneller leeg als er geen 3G netwerk is (of wel een 3G netwerk maar van de verkeerde provider?) maar de telefoon is er wel de hele tijd naar op zoek.

    Dus ik zou die schakelaar wel graag terug willen hebben, software of niet…

  44. ..en daarnaast is er nog heeeel veel problemen op het 3G netwerk.. Gehoor dat zomaar uitvalt tijdens of onbereikbaar of Voicemail geeft etc.

  45. Dit is echt een TM verhaal, bij KPN 98 procent 3G, daar heb je altijd 3G, raar dat bezitters van een 4S nu al weten dat het aan de 3G knop ligt, vond het altijd al een onzin knop, bij KPN heb je er geen voordeel bij, alleen misschien bij slechte netwerken!!! 3G knop is feitelijk overbodig omdat verwacht wordt dat de providers nu wel een fatsoenlijk 3G netwerk hebben, de techniek is nl al 10 jaar oud!!!

  46. Misschien is je iPhone wel slimmer dan je denkt ….

  47. ik ben sinds afgelopen zaterdag een trotse bezitter van de nieuwe iphone 4s en ben direct tegen een groot probleem aangelopen. aangezien T-mobile nog niet overal een goed 3G netwerk dekking heeft en de Iphone 4s geen GPRS/2G ondersteunt heb je dus gewoon geen bereik. mijn Iphone gebruik ik nog steeds als PHONE anders had ik wel een IPOD Touch gekocht. gelukkig woon ik zelf in Amsterdam dus 3G is overal goed dekkend maar als ik er buiten kom ben ik gewoon niet bereikbaar. hopelijk komt Apple snel met een oplossing. T-mobile heeft aangegeven om zo snel mogelijk hun 3G uit te breiden maar support moet ook vanuit Apple komen.

  48. Origineel geplaatst door nellesik ben sinds afgelopen zaterdag een trotse bezitter van de nieuwe iphone 4s en ben direct tegen een groot probleem aangelopen. aangezien T-mobile nog niet overal een goed 3G netwerk dekking heeft en de Iphone 4s geen GPRS/2G ondersteunt heb je dus gewoon geen bereik. mijn Iphone gebruik ik nog steeds als PHONE anders had ik wel een IPOD Touch gekocht. gelukkig woon ik zelf in Amsterdam dus 3G is overal goed dekkend maar als ik er buiten kom ben ik gewoon niet bereikbaar. hopelijk komt Apple snel met een oplossing. T-mobile heeft aangegeven om zo snel mogelijk hun 3G uit te breiden maar support moet ook vanuit Apple komen.

    Wat is dit nu weer voor een onzin, de 4S ondersteund gewoon GPRS/2G, alleen dan automatisch, waar jij tegenaanloopt is het waardeloze TM netwerk!!!

  49. @Tony Montana:
    🙂

  50. Hmmm, maar de telefoon kan zelf dus wel gewoon schakelen tussen 3G en GPRS!!

    Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat Apple daar een switch voor zou kunnen maken.

    Waarschijnlijk vinden ze het gewoon niet meer nodig of zo?

  51. Ik heb iPhone 4s moet vaak netwerkinstellingen herstellen om 3G ontvangst te krijgen heeft iemand deze probleem ook ?

  52. @DutchGuyDotMe: Klopt, quote uit artikel:

    Dat het ontbreken van de schakelaar te maken heeft met de interne hardware, is op zich geloofwaardig omdat de knop voor 3G op de oudere iPhones nog steeds aanwezig is, ook na de update naar iOS 5.

    Dus ja, op oudere iPhones is de 3G-knop nog steeds aanwezig.

    @Sergio: Als je Apple een beetje volgt, weet je dat ze meestal snel een iOS-update uitbrengen waarin dit soort eerste problemen worden opgelost. Beetje vertrouwen houden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.