Reacties voor: Waarom een iPad Pro met OS X zin heeft

iCulture-lezers zien een iPad Pro die op OS X draait wel zitten. Heeft het zin als Apple zo'n iPad Pro gaat maken? Wij zochten het uit!
Lees het complete artikel → Waarom een iPad Pro met OS X zin heeft
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Een volledige os x erop zie ik niet gebeuren. Lijkt me ook kut met een touchscreen.

    Ik denk ook niet dat er een soort van derde os bij komt.

  2. Dat zou geweldig zijn. Maar slecht voor de MacBook verkopen waarschijnlijk

  3. Vooral multi-user functie zodat mn zoontje niet per ongeluk aan mn iMessage zit. Dit soort apps lijken hem veel interessanter dan Bumba of Elmo..

  4. Lijkt me maar niets. Meerdere gebruikers op één iPad zou erg slim zijn, maar het OS X is gemaakt voor een Mac en dat hoort zo te blijven. Zou de iPad Pro dan ook een Mac App Store krijgen? Nee. Ik vind het maar niets.

  5. Prima idee, geeft net even iets meer ruimte op het scherm, gewoon geweldig.

  6. Lekker osx met je dikke vingers besturen. Dat wordt vast een goede gebruikerservaring

  7. OSX op een tablet lijkt mij geen goed plan. Het is geen touch OS. IOS is dat wel. Laat Apple nou niet in de Windows8 val trappen en proberen met 1 klap 2 vliegen te slaan. Microsoft heeft er ook zeker geen vrienden mee gemaakt.

    Daarnaast, waarom zou men een 12″ tablet met OSX willen als er toch de Macbook Air is met 11 en 13 inch. Het lijkt mij dat je dan een niche probeert te vullen die er niet is.

    Maar ik hoor graag goeie tegenargumenten 🙂

  8. ModBook Pro is een tablet met OS X erop http://www.modbook.com/modbookpro

  9. Beter voor apple, een macbook met gigantisch touchscreen

  10. Never gonna happen!
    Jullie hebben blijkbaar niet goed opgelet tijdens Tim Cook z’n speech.. http://youtu.be/9q7bRKTSjTc

  11. Ik gebruik alleen mijn MacBook nog voor downloads, dvd branden, USB voor back-ups en verder eigenlijk mijn iPhone of iPad. Dus zo’n nieuwe met OS X lijkt me top!

  12. Voor professionals die direct een scherm willen aanraken heeft Wacom ook al diverse touchscreens die je aan een Mac kan hangen. Er hangt wel een prijskaartje aan. In de praktijk gebruik je zo’n scherm echter zowel met vingers als met muis als met een pen. Nooit alleen met je vingers. Voor het fijnere werk is een vinger nou eenmaal te dik.

  13. Een iPadPro die twee systemen aan kan en waar je op een eenvoudige manier tussen kunt switchen, lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk maar wat heb je eraan? Ik zie eerder OSX of OSXI volledig opgaan in iOS8 of zo je wilt iOSX. Zoals je ooit binnen de eerste versies van OSX een Mac OS9 emulator had om “oude” software in het nieuwe besturingssysteem te kunnen blijven gebruiken, is iets dergelijks ook denkbaar bij het samensmelten van iOS en OSX, eventueel ook via een vitual machine in de Cloud. Vergeet niet, Apple moet blijven vernieuwen om te kunnen blijven verkopen en vernieuwen betekent ook héél doelbewust steeds weer méér oude hardware en software richting prullemand dirigeren!

  14. Wat een ontzettend slecht artikel. Men probeert aan te geven dat een tablet met een volledige OS X erop de moeite waard is en dan kom je met deze 3 argumenten?

    Meerdere gebruikers
    Lijkt me niet moeilijk om te realiseren met iOS. Android kan dit al, dus komt vanzelf.

    Eenvoudiger meerdere apps tegelijkertijd gebruiken
    Ook iets wat een mobiel OS gewoon kan. Windows RT doet dit al prima, Samsung heeft dit ook al op hun Note apparatuur.

    Bestanden beheren
    Moeten we daar echt over gaan discusseren? Ten eerste is het op iOS echt niet nodig. Ten tweede bieden apps zoals Dropbox prima soelaas. Apple wil zich verder richten op iCloud.

    Sorry, maar als dit je argumenten zijn voor een volledig OS X tegenover een mobiel OS X als iOS, dan lijkt het mij sterk overbodig. Bovendien, licht dan de nadelen ook toe: bijvoorbeeld hoe de interface zich totaal niet leent voor touch en dat OS X nu alleen draait op x86. Als Apple dan toch ARM wil gebruiken gaan alle OS X applicaties dus niet werken.

  15. Ik mis eigenlijk niks aan mijn iPad Air zonder OSX. Ik zou het ook niet willen want nu ben ik zeker dat ik geen virussen of malware kan vatten op iOS wat op OSX wel kan… Zoals anderen al zeiden moet Apple niet Microsoft achterna gaan door een soort van tablet besturingssysteem op een desktop te zetten of een desktop besturingssysteem op een tablet te zetten. Het lijkt mij ook nadelig voor de Macbook verkoop. Ik sta zelf wel achter meerdere accounts op een iPad.

  16. Apple wil natuurlijk dat vader en zoon elk een aparte iPad kopen 😉 ik geloof niet dat dit er komt.
    En powerusers doen het nu al, via jailbreak.

  17. Ik zie een aangepaste versie van OS X wel zitten. Alles wat meer aangepast voor de dikke vingers, maar wel met alle mogelijkheden van OS X.

  18. Met de 64 bit zijn er nu wel grotere mogelijkheden mogelijk

  19. iOS moet zich gewoon opsplitsen.
    Hoop dat het in iOS 8 gebeurt.
    iPhone & iPod OS
    iPad OS(Meerdere apps tegelijk etc, is mogelijk met 64 Bit processor en 4 GB Ram)
    Het is absurd dat de iPad iOS 7 gewoon een uitgerekte versie van iPhone iOS 7 is.
    Er kan veel meer mee gedaan worden.
    Maar tegelijk verwacht ik er ook nooit Mac OS X op.

  20. Nu bij Mac OS X 10.9.. OS 11 brengt iOS samen met Mac. Dan zullen beiden op dezelfde UI draaien en zal inderdaad een pro komen waarop de Mac app store apps draaien en er op een nieuwe manier meerdere apps kunnen draaien etc.. Tenminste.. dat idee heb ik al heel lang. Haha.

  21. Mij lijkt het wel een goed idee!

    Heb nu een vaste pc en iPad mini

    Pc om te downloaden klein emailtje te tikken, filmpje ligt bewerken.

    iPad mini om te internetten

    Ik denk dat dit makkelijk naar 1 iPad kan komen, de Pro voor de mensen die er net iets meer mee willen doen, maar dan verwacht ik ook wel een iPad pro met een USB aansluiting en of een kaartlezer. nu met de 64bits processor komt het al wel een stapje dichterbij, 4/6 gb intern geheugen erbij. Wil je wel wat meer tikken pak je je USB toetsenbordje er bij.

    Ik denk dat de intergratie tussen iOS en osx nog beter wordt. Ik hoop dat we verrast worden in de nabije toekomst!

  22. Ik hoop op iets dat tussen ios en Mac zit, het simpele van ios, maar de functies van Mac os x.
    Zal toch wel niet gebeuren, maar dat zou opzich ideaal zijn!

    Mocht deze uitkomen, de 12,9 inch Ipad, komt deze er zeker bij!!

  23. @Brian:

    USB poort gaat niet gebeuren.

  24. Niet nodig! Doe maar een betere MacBook air.
    Meer geheugen meer display.
    Betere Mac-mini met nvidia internal Vid en extra Vid.
    De rest heeft zijn eigen markt. Mix is zinloos allee producten
    Hebben hun plek en zal niet veranderen!
    Voorlopig niet 😉

  25. De kracht van iPad is juist dat er geen OSX op draait. Daardoor draait deze zo soepel. Wat wel kan is via een thin client principe of VLC een OSX systeem overnemen. Ik gebruik remote VNC en dat werkt best goed. Zeker omdat OSX meerdere remote sessies per machine toelaat.

  26. Een ipad pro, met mac osx maar met 1 of 2 usb poorten op. Kan ik gelijk mijn laptop wegdoen en dmc-2000 aan de ipad pro hangen om te gaan draaien. Lijkt me de max

  27. Origineel geplaatst door sdsmpie
    Niet nodig! Doe maar een betere MacBook air.

    Inderdaad, gewoon de Air voorzien van een draaibaar touchscreen en je bent een heel eind.

    Op zich is er wel een basis touch voorziening in OSX verwerkt, niet dat ik de F3 en F4 toetsen ooit gebruikt heb, maar ik zie in 10.9.1 keurig een overzicht met apps verschijnen zoals op de iPad.

  28. Gelukkig denkt Apple zelf na. Een idee wat ik veel interessanter en haalbaarder zou vinden is uitbreiding van het iOS met de (nog altijd) superieure handschriftherkenning van de Apple Newton.

  29. Osx op de iPad pro zou geweldig zijn ! Osx is best te bestuurden met vingers , als dit echt op de markt komt heeft Apple 1 device te pakken waar alles op kan , de gemiddelde Mac gebruiker heeft dan niks anders meer nodig .. Wel airplay erin graag voor het streamen naar de tv , en USB ook graag !

  30. Pff wat denken jullie moeilijk.

    Waarom niet OSX draaien zoals bootcamp nu op OSX draait. Appje start OSX op. iPhone als touchpad of externe muis en los toetsenbord/ in case en gaan.

  31. @Daan:
    USB en kaartlezer kan je al los halen. Toetsenbord kan al via Bluetooth enigste wat nog moet komen, zonder jailbreak, is muis optie.

  32. Niet alleen meer profielen maar ook de mogelijkheid om met 1 app meer dan 1 document tegelijk te bewerken, lijkt mij een welkome aanvulling. Automatisch bestandsbeheer is de reden waarom veel mensen de iPad verkiezen boven een laptop. Overbodig dus voor de gemiddelde iPad gebruiker.

  33. Lijkt me handig! Windows’ surface werkt op Windows 8 RT en doet dat vrij briljant. Zou mij daarom niks verbazen dat OSX hier in mee gaat! Het heeft z’n mankementen (hoe los je de muis op) maar ik zie echt wel dat het haalbaar is, kijkende naar launchpad, het Dock schermvullende apps etc.

  34. Lijkt mij handig maar misschien moeten ze dan het besturingssysteem aanpassen dan word het i.p.v. Mac OSx iOSx met meerdere accounts ik zal hem dan meteen kopen.

  35. Het zijn misschien aardige ideeën om twee apps naast elkaar op t scherm te kunnen zien, een bestandssysteem te hebben of meerdere gebruikers aan te kunnen. Maar ik weet zeker dat ALS dit komt, het aanpassing aan iOS moeten worden, en niet overgaan op Mac OS. Dat is idd de fout die Windows 8 nu maakt.

    Mac OS is geen touch interface. Punt.

    Al vind ik trouwens dat de genoemde ideeën achterhaald zijn. Ten eerste: meerdere apps tegelijkertijd in beeld. Een mens kan nou eenmaal maar één ding tegelijk. Op Mac gebruik ik ook de full screen functie voor alle apps en nooit twee schermen naast elkaar. Mac heeft full screen overgenomen van iOS omdat t juist zo goed blijkt te werken.

    Verder, bestandsbeheer… Ik denk eerder dat Mac OS de manier van bestanden beheren overneemt van iOS dan andersom. Hoe het op iOS werkt is niet perfect, zo kan je geen submappen maken en kan je bestanden niet makkelijk delen met anderen. Geen reden dat dit in de nabije toekomst niet zal verbeteren. Maar toch vind ik het concept op iOS veel beter dan op Mac OS. Het hele idee van een bestandssysteem met directories etc is veel te technisch. Het bevalt me wel dat elke app gewoon z’n eigen bak aan bestanden heeft en dat je je verder niet druk hoeft te maken over in welke directory het zit.

    Meerdere gebruikers kunnen hebben is trouwens wel echt een goed idee! Maar ook dat lijkt me beter om als aanpassing te introduceren in iOS dan over te gaan op Mac OS.

  36. Dat zou fantastisch zijn een iPad pro met OSX. Dan ook nog met een paar USB poorten. Lekker op schoot met een groot scherm. En kunnen downloaden, ook belangrijk. En de MAC heb je niet meer nodig. Je kan toch al streamen naar je TV via de AppleTv.

  37. Deze funcies zouden ze wel op de ipad manier kunnen inbouwen, zodat het gebruiksvriendelijk is voor touch.

    In de ipad heb je verschillende instellingen, je kunt dingen toevoegen als je een beperking hebt zoals voice over, maar waarom zou je binnen de instellingen niet ergens een switch kunnen maken naar pro instellingen zodat de ipad de funcies van mac overneemt zoals finder ect. Dit maakt de ipad niet ingewikkelder voor mensen die een basis tablet hebben maar wel geschrikt voor gevorderden.

  38. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik zie een aangepaste versie van OS X wel zitten.

    Je bedoelt iOS?

  39. Het is apart dat mensen het experiment van Microsoft vergeten.
    Microsoft heeft in 2001 Windows uitgebracht met touchscreen bediening, de Tablet PC.
    Dat is nooit een succes gebleken.
    Groot probleem is dat het OS wellicht aangepast is voor een touch screen, maar de applicaties niet.
    Die houden dus geen rekening met touchscreen bediening: Kleine bedieningselementen, selectie via draggen, mouse-over, geen rekening houden met een onscreen keyboard, etc…
    Pas toen Apple met de iPad kwam met de App Store met voldoende applicaties is het een succes geworden.
    De Windows applicaties zijn nooit aangepast voor de Tablet PC, omdat er geen markt was, en er werden geen Tablet PCs verkocht, omdat er geen applicaties waren. Catch 22…

    Waarom denken mensen dan dat een tablet met OS X, zijnde een desktop OS voor keyboard en muis/trackpad wel gaat werken?

  40. Helemaal eens met Tom van Zummeren. OS X is niet gemaakt om met vingers te bedienen. Beide systemen vereisen gewoon een andere UI. Als de genoemde functies al beschikbaar zouden komen, dan zal iOS hier op aangepast worden verwacht ik.

  41. Ik zou een tussenoplossing wel interessant vinden: een MacBook touch waarop OSX draait maar waarbij je een mode aan kunt zetten die muisloze navigatie makkelijker maakt en waarbij er wen onscreen toetsenbord is.

  42. Diegene die aan mijn Air komt heeft zere vingers…

  43. Is dat hele tablet gebeuren niet een beetje “overhypted” In mijn ogen is een iPad nog steeds voor consumptie, voor creatie en of productie loop je echt tegen teveel ongemakken aan. Ik hou het liever bij mijn MacBook pro

  44. Ik zie er wel voordelen in, net als de Ubuntu Edge. Gewoon een mobiel device met touch interface, maar als je er een scherm aankoppelt met een toetsenbord en muis, is het een computer:

    http://i.i.cbsi.com/cnwk.1d/i/tim2/2013/08/06/ubuntu_edge_2_610x334.jpg

  45. Osx is prima, maar niet op een tablet. Mixen van twee werelden is sowieso niet handig. Als men wil produceren, kies dan voor osx op je macbook, en voor consumeren de ipad. Mixen kan werken, maar heeft als resultaat een compromis dat voor beiden niet perfect werkt….

    Hoe wil je de relatieve vrijheden in osx mixen met de volledig dichtgetimmerde ipad? Gaat hem niet worden. Ook qua app verkoop niet. Bovendien koopt dan niemand meer een zwaar overpricede macbook, en je kunt een tablet niet zo duur maken als een macbook, wie koopt het dan nog?

    Klinkt wel gaaf dus, maar pas niet in apples beleid.

  46. Voor gebruik op scholen zou een grote iPad veel voordelen hebben. Maar dan wel voorzien van inderdaad een goed bestandsbeheer voor het opslaan en oproepen van huiswerk en lesboeken. Het Wi-Fi-systeem van een school loopt immers nooit probleemloos. En dan natuurlijk ook een usb-poort.
    Succes verzekerd!

  47. Nee dat is niks, met een touch screen only. Ze kunnen beter hun MacBook scherm touch maken. En dan beetje OSX tweaken dat het vriendelijker word met een touch thema ofzo. Iets wat Windows geen keuze in had met 8 daarom voor vele ook niet prettig.

  48. Ongetwijfeld maken ze er bij Apple weer een top-concept van. Ik heb zelf al vaak zitten dromen over een dergelijke switch en kan niet wachten tot het zover is.
    Ik vermoed dat ze de boel flink op de schop zullen nemen en het geheel van onderaf opnieuw opbouwen. Ik zou erg blij zijn met bestandsbeheer; nu heb ik teveel apps die weer net andere nuances hebben in wat ze weer kunnen geven en het is gemakkelijk een onoverzichtelijk rommeltje. Ik zou graag documenten in mappen samen brengen/ beheren. Ook het open hebben van diverse apps zou voor mij geweldig zijn, ik zit nu soms met mijn iPhone naast mijn Ipad omdat ik bv mijn agenda naast mijn mail nodig heb.
    Ik heb gelukkig geen kinderen of anderen die aan mijn iPad zitten, maar ik snap de behoefte van multiple users. Het afschermen van werk-prive is voor mij relevanter, hoewel ik denk dat het gemakkelijk te ingewikkeld gaat worden. Ik zou meer zien in bv ‘drie profielen’: een volledige weergave waarin alles vindbaar is en blijft. Hieraar een aan/af-vink optie toevoegen: in welke van de andere twee profielen mogen bestanden of apps zichtbaar zijn.
    Kom maar op! Zin in!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.