Reacties voor: Waarom de iPhone een 3,5-inch scherm heeft

Ontwerper Dustin Curtis kwam er achter dat als hij zijn iPhone in één hand houdt, hij met zijn duim de andere kant van het scherm kan halen. Dat kan niet bij telefoons met een groter scherm. Het zou de reden zijn waarom Apple vasthoudt aan een scherm van 3,5 inch.
Lees het complete artikel → Waarom de iPhone een 3,5-inch scherm heeft
Elger van der Wel -

Reacties: 129 reacties

  1. Het klopt inderdaad wel, je kan je iPhone makkelijk met 1 hand bedienen. Had er eigenlijk nooit over nagedacht.

  2. Ik heb ruimte dat over en zou makkelijk 4,21″ aankunnen 🙂

  3. Interresant dit, laat maar weer zien dat apple altijd langer nadenkt voordat ze iets doen

    ikzelf heb enorme handen dus ik zou er zelf geen last van hebben 😛

  4. Klopt ook bij mij. Niet al te grote handen en een groter scherm is dan inderdaad erg onhandig. Ik bedien mijn iPhone 90% van de tijd met 1 hand dus er is zeker iet voor te zeggen in ergonomisch opzicht. En zeg nou zelf; Hoe vaak heb je nou werkelijk profijt van een (te) groot scherm?

  5. Slim artikel, ik zit het nu te proberen en het lukt inderdaad niet! Ik kan bij een galaxy met mijn duim wel de andere kant van het scherm halen maar niet gericht drukken. dus je ‘klickt’ mis

  6. Ik heb nog ruimte over

  7. Ik heb ook voldoende ruimte over.
    Denk eigenlijk dat de meeste mensen dit wel hebben omdat ik nou niet bepaald grote handen/lange vingers heb.

    Zet anders ff een poll online, dan kunnen we ook resultaten zien! 🙂

  8. Met de juiste vingeroefeningen moet je toch verder dan 3,5″ kunnen komen, hoor. Met gitaarspelen leer je dat ook 😀

  9. Gaat nu iedereen opscheppen over de lengte van de duim? 😉

  10. Boeiende rechtvaardiging achteraf voor een klein scherm.

  11. Het ligt er maar net aan hoe je het toestel in de hand laat liggen. Indien de middelvinger zich exact in het midden van het toestel bevindt, zou men ieder willekeurig toestel met één duim moeten kunnen bedienen. Ik heb de proef op de som genomen met een Desire HD (behoorlijk aan maat dus) én een iPhone. Beide geen enkel probleem 🙂

  12. en een kleiner scherm vind ik ook gewoon mooier, die Android gasten willen zeker binnenkort met telefoon van ipad formaat gaan bellen?!

  13. Ze kunnen een variabel scherm maken. Dan kun je zelf instellen hoe groot je het scherm wilt.

  14. 4.3 inch zou voor mij niet nodig zijn, maar 4 inch lijkt mij toch wel erg fijn. Dus voor mij een iPhone 5 met een 4 inch schermpje!!

  15. Waarom zouden developers hun programma’s moeten aanpassen? Dit heeft te maken met resolutie, niet schermgrootte. Als Apple de resolutie gelijk zou houden maar het scherm (proportioneel) groter maakte is er niks aan de hand. Ja, dit gaat ten koste van scherpte, maar hoe zichtbaar dit zou zijn is natuurlijk maar de vraag.

  16. Ik ben blij dat het scherm even groot is gebleven 🙂 de sensation heb ik even gehad maar het bedienen moet echt met twee handen en dat is niet te doen 🙂

  17. 4 inch is gewoon prima, dit is gewoon de klein en deze theorie is helemaal onzin.

  18. En nu gaat uiteraard iedereen smartphones met een 4.3 scherm compleet afkraken totdat Apple volgend jaar met zo’n scherm komt en dan is het weer een geniale zet van Apple.

  19. Even een paar opmerkingen bij dit artikel.

    – Het scherm vergroten van 3.5 naar 4.0 of 4.3 inch zou voor de app ontwikkelaars niet zo’n ramp zijn, de resolutie van het retina scherm van de iPhone 4 is dermate hoog dat bij een groter scherm de resolutie gelijk gehouden kan worden en je zou geen merkbaar kwaliteitsverlies hebben.

    – Maar wanneer je het scherm vergroot met behoud van de aspect ratio (dat is dan wel weer een voorwaarde anders kun je inderdaad álle apps opnieuw gaan maken), zou de telefoon een stuk breder worden. Samsung heeft dat opgelost door de telefoon niet breder te maken, maar het scherm in de lengte uit te rekken. Persoonlijk vind ik dat geen handige schermverhouding, maar je zou de extra vertikale ruimte bv. kunnen gebruiken voor een permanente statusbalk of dock.

    – Er zullen genoeg mensen zijn die een 4.3 scherm ook met 1 hand kunnen bedienen (ik ben er een van), maar er zullen ook genoeg mensen zijn die dat níet lukt. En je kunt geen aparte modellen maken voor verschillende formaten handen, dus de kleinste hand is bepalend.

  20. Wat een onzin ik heb kleine handen voor een man maar zou nog een cm aan elke kant bijkunnen je duim is niet het enige onderdeel aan je hand dat beweegt!! Mensen met een beperking even niet meegerekend!! Gewoon naar 4 inch met de volgende serie en geen excuses proberen te verzinnen!! Zie al dat de echte fans gelijk zeggen inderdaad waar!! Als apple vanaf het begin 5 inch had geweest had iedereen dat ook als de standaard gezien zeker!? Haha

  21. Origineel geplaatst door Nilles
    Gaat nu iedereen opscheppen over de lengte van de duim?

    JAZEKER! Ik kan een 21″ bedienen :p

  22. Juist!, 3,5″ is gewoon een perfecte groote voor een telefoon, en het mag van mij gerust ook 3,7″worden. Als de iPhone zelf maar niet groter word. ik vind het formaat van de iPhone gewoon perfect!

  23. Zou geen probleem mogen geven hier.. (: ik verlang naar een groter scherm!

  24. Ja heel leuk, maar geef mij toch volgend jaar maar dat grotere scherm. Het ligt ook helemaal eraan hoever je de gsm op de overige 4 vingers legt. Maar ik kan er makkelijk nog een inch bijhebben.

  25. Wat een onzinnige smoes. Als dit oprecht de reden zou zijn waarom Apple niet voor een groter scherm gekozen heeft, houdt dat in dat ze NOOIT groter zullen gaan dan 3,5 inch.

    Als Apple volgend jaar ineens toch wel met een groter scherm komt, heeft ineens niemand het hier meer over en is het scherm geweldig etc.

  26. kan me niet voorstellen dat Apple daar rekening mee houd 😉 ik kan met mijn duim heel makkelijk een 4,21″ scherm bedienen, het zit hem meer in alle apps aanpassen voor het kunnen werken op een 4,21″ scherm, dit is te intensief voor de leverende partijen met mogelijk geen updates en risico in minder omzet in de AppStore denk ik 😉

  27. Met de iphone 4 zijn retina zou hij wel iets groter kunnen worden zonder app wijzigingen trouwens, we met verlies van wat dpi. Van mij mag hij we een halve inch groter… In de diagonaal dan 🙂

  28. Ik vind het scherm zoals die nu is gewoon goed.. Maar hij mocht van mij wel tot de randjes gaan. Het enige nadeel van de iPhone is dat je bijna alles doet met de knopjes links bovenin. Bijv op terug drukken etc. Ik heb vaak last dat ik dan moet kloten met mijn duim en dat ik die telefoon niet goed meer vasthoud.. Hebben jullie daar ook ladt van?

  29. Wat een ontdekking. Ik wist ook al toen ik een galaxy 2s van een collega een paar weken geleden in handen kreeg dat ik het scherm te groot vond omdat ik mijn twee handen moest gebruiken. Daarom hoopte ik niet op een grote toestel, hoogstens dat het scherm tot de rand zou doorlopen. Volgende keer de grote ontdekking maar meteen hier melden. Word ik ook genoemd 😉

  30. Scherm is prima van de iPhone, niet zeuren, er moet ook verschil blijven 🙂 en met dit scherm kun je meer dan genoeg

  31. Leuk verhaaltje.

    Maar ik kan nog een halve iPhone extra bedienen met mijn duim. Dat ligt er i.d.d maar net aan hoe je hem verder in de hand houdt.

    Neemt niet weg dat ik 3.5″ de perfecte maat vindt!

  32. You are holding it wrong!

  33. Ik ben 16 en ik ben niet heel groot (1,70-1,75) en ik kan op een samsung ( van een vriend) gewoon overal bij, en bij de iphone 4 al helemaal.

  34. Dit zou toch ook de reden zijn waarom Samsung met een “gebogen” scherm komt? Dan zijn de hoeken een stukje dichterbij.

  35. Wat zeggen ze ook al weer? Beter een kleine die steigert, dan een grote die weigert? Vergeet niet dat alles groter dan 3,5″ er belachelijk uitziet aan je oor.

  36. “Een groot nadeel van een iPhone met een groter scherm zou zijn dat ontwikkelaars hun applicaties moeten aanpassen”

    Dat is toch zulke onzin! Los van dat de resolutie wellicht hetzelfde was gebleven op een groter scherm(dan maakt het niets uit voor een app). Zelfs al was de resolutie hoger, de iPad had ook geen problemen met dat soort apps. En een boel apps werken daar nu native op. Daarbovenop zie dat heel veel apps niet meer werken op oudere iOS toestellen, dus een app ontwikkelaar heeft vaak lak aan oude modellen is me opgevallen.

  37. Voor mij kan het groter maar liever niet. Het formaat van de iphone is wat mij betreft de max voor een mobiele telefoon. Die joekels van htc en samsung zijn naar mijn mening veel te groot.

  38. Apple heeft al lang een groter scherm, dat ding heet iPad, alleen voor een telefoon is dat erg onpraktisch, snappen ze bij Samsung toch niet!!!

  39. Ik zou 4,3 niet aan kunnen 🙁 klein duimpje (A)
    Nu heb ik veel meer respect voor het scherm van me iPhone. Ze denken gewoon aan mij bij het ontwerpen :$

  40. Bekijk het vanuit Samsung. Ze konden de iPhone toch niet 1 op 1 namaken. Ze moesten wel groter. Anders pikt de consument zo’n product niet op.

  41. Origineel geplaatst door Mikel Tolboom
    en een kleiner scherm vind ik ook gewoon mooier, die Android gasten willen zeker binnenkort met telefoon van ipad formaat gaan bellen?!

    “Android gasten”? Je praat over die mensen alsof het een aparte diersoort betreft. Ooh, ik snap het: je probeert te doen alsof de schermafmeting van de iPhone perfect is door gebruikers van telefoons met een ander OS in discrediet te brengen. Briljante rethorica…

  42. Wat een domme reden zeg. Wel een erg goedkoop smoes om geen 4 inch scherm te maken.
    Mijns inzien heeft het wel degelijk enkel te maken met het feit dat de ontwikkelaars hun apps moeten aanpassen.

    Als een consument zou kiezen tussen;

    a) met 1 hand je iPhone kunnen bedienen
    b) niet met 1 hand kunnen bedienen maar een 4 inch groter scherm krijgen

    Dan weet ik dat veruit de grootste groep voor optie b zouden kiezen.

    Voor een volwassen persoon maakt 3,5 inch of 4 niet echt uit qua gebruiksgemak. Wellicht denken ze ook aan de dames die gemiddeld een wat kleinere hand hebben. Hoe dan ook, een 4 inch scherm is heerlijk als je gaat gamen, surfen op internet of video’s gaat bekijken en is dus een groot gemis voor de iPhone.

  43. Dit zou dus met een kleinere (of geen) rand opgelost kunnen worden. Toch hou ik liever dezelfde rand. Dit artikel al een week of 2 geleden gelezen.

  44. Conclusie: voor beide is wat te zeggen….dus!

  45. 3.5 inch is geen enkel probleem voor mijn handen..
    Schermen zoals de GS2 worden idd al problematischer..
    Het heeft z’n voor- en nadelen..
    Groot scherm is mooier/duidelijker bij sommige apps..
    Nadeel is dan weer dat het de tel zo groot maakt..

    De veel voorbij gekomen foto’s van de ‘zogenaamde iphone 5’ dus het scherm zonder rand was in mijn ogen super geweest!
    Al vind ik het nu ook prima!:)

  46. Een groter scherm past niet in de RVS behuizing, vandaar.

  47. Waarom zal Apple een 3,7 of 4″ scherm maken als ze toch geen iPhone 5 wilden uitbrengen en voor dit jaar de 4S hebben gekozen? Ik geef ze geen ongelijk, de productiekosten zullen t.o.v. de iPhone 4 beduidend minder zijn het blijkt nu ook nog eens dat het weer een record omzet boekt..kortom meer winst.

  48. De oplossing voor “duimbereikbaarheid” van telefoons met grotere schermen is simpel: gewoon apps met meer naar links, of rechts gecentreerde knoppen maken, en e.e.a. uiteraard zelf instelbaar maken voor de gebruiker. OF je laat het “duimscherm” automatisch naar de andere kant schuiven zodra de gebruiker de telefoon in de andere hand heeft….Dat je dan voor sommige apps een deel van het grote scherm niet gebruikt zou mij niet kunnen boeien.

    Hoe vraag ik hiervoor een patent aan???

    Copyright Wessel Meijer.

  49. Weer een typisch voorbeeld van “hoe verzin ik iets om een tekortkoming niet te laten overkomen als een tekortkoming’

    Ik vind een groter scherm echt wel prettig dat goed van pas komt bij heel veel apps.

  50. Goede reden. Kan iedereen die een groter scherm wil nu dan stoppen met zeuren of een iPad kopen?

  51. Origineel geplaatst door Flieps
    Goede reden. Kan iedereen die een groter scherm wil nu dan stoppen met zeuren of een iPad kopen?

    Inderdaad echt een goede reden!
    En als je geen iPad wilt omdat die ook niet groot genoeg is of juist wel te groot -> BUY A SAMSUNG! zijn wij blije iPhone/iPad bezitters meteen van die onnodige zeikerds af

  52. Bij mij hetzelfde, kan met 1 hand het hele scherm aan. Bij een groter scherm gaat me dit niet lukken.. Ik vind het scherm prima zo hoeft echt niet groter. Het is juist fijn om maar 1 hand nodig te hebben om je mobiel te gebruiken. Als ik toch een groter scherm wil gebruiken bij bepaalde apps pak ik wel de iPad…

  53. Eigenlijk is dit een foute beredenering.
    De iPhone heeft namelijk nog stukjes zwart en zilver (de rand) langs het scherm. Dus als je dit zou vervangen door achermbreedte blijft de telefoon het zelfde formaat, en hoef je niet met je vinger verder te gaan, je maakt gewoon meer gebruik van de omvang van de iPhone

  54. Laten we het eens hebben over de broekzak groottes en op welke grootte van telefoon we nog normaal kunnen zitten (de iphone 4 stretchend af en toe wel de limit daarin bij mij, zou geen goedkoop plastic samsungje willen hebben die ik in tweeën breek)

  55. Is het perfecte model. Hoeft niet groter. Hoop dat dit het formaat blijft.

  56. Op zicht vind ik 3,5 inch wel voldoende, maar 4 inch is net iets prettiger. Maar hopelijk gaat de iphone dan niet overbodig breder en langer worden in de toekomst. Moet wel makkelijk in me broekzak passen.

  57. Stel er kwamen 2 iphones uit met de zelfde specs maar alleen een andere scherm grote, 3,5 inch en 4,3 inch dan zal iedereen vast de 4,3inch kopen

  58. Ik weet zeker dat Apple dit met deze reden gedaan heeft. Echt heel tipisch Apple

  59. Wow zo te zien heb ik heel erg grote handen, ik kom makkelijk bij het hoekje.

  60. John Gruber:

    People who claim to be disappointed that Apple’s 2011 new iPhone doesn’t have a bigger display or LTE are effectively arguing that the iPhone should be more like Android. Whereas in truth, the iOS and Android platforms are growing more different over time, not less.

    Marco.org:

    Android really is becoming much more differentiated from iOS. Flagship Android phones are looking less like iPhone knockoffs and more like, well, giant screens.

    Screen size is an easy way for the commodity hardware manufacturers to differentiate their products. This is something they know how to do: checklist spec battles.

  61. We (de Nederlanders) zijn de langste mensen ter wereld, lijkt me logisch dat onze handen dan ook groter zijn dan de gemiddelde aardbewoner. Mensen die zeggen dat ‘t scherm ‘wel groter kan’ vergeten het feit dat Apple de iPhone ook in andere landen dan Nederland moet slijten. Ergo: de huidige maat is perfect.

    En… Blijkbaar hebben de mensen bij Samsung en HTC meer te compenseren. #flauwgrapje 😛

  62. haha, wel grappig dit verhaaltje te lezen. Want hij heeft wel gelijk, alleen ben ik me er nog niet echt bewust van geweest. Toevallig had ik het afgelopen weekend de samsung galaxy s2 van een collega van mn meoders werk ff in mn hand, je merkt wel dat ie wat grote is en vooral lichter voelt.

  63. Valt het niemand op dat het plaatje niet klopt? Mijn duim pivot vanuit de linker onderhoek, niet vanuit het midden van het scherm. De rechterbovenhoek is het moeilijkst te bereiken (verste weg), maar de rechteronderhoek is prima te doen (dichterbij).

  64. Interessant stukje, had er zelf eigenlijk nog niet eens bij stil gestaan! Opzich wel slim! (maar is het niet zo dat wij Europeanen een stuk groter zijn dan mensen in andere delen van de wereld?)

  65. Origineel geplaatst door henk
    Interresant dit, laat maar weer zien dat apple altijd langer nadenkt voordat ze iets doenikzelf heb enorme handen dus ik zou er zelf geen last van hebben

    Inderdaad,
    chapeau voor Apple(Y)

  66. Onzin. Ookal heb ik redelijk grote handen, ik ben 1,87m, ik hou een kootje over! Ik kan zelfs de rechter bovenhoek bedienen. Maken dus dat grotere scherm!

  67. Volgens mij is er nog een heel andere reden: de iPad. Apple is altijd heel zorgvuldig in de posititionering van zijn producten (zo was de iMac bv nog heel lang dual core om mensen die een quad wilden een Mac Pro te laten halen). In dit geval kan ik me voorstellen dat ze denken: hoe groter het iPhone-scherm, hoe kleiner de potentiele markt wordt voor iPads, omdat mensen de extra aanschaf van een iPad naast hun iPhone niet meer gerechtvaardigd vinden.

  68. Ik heb laatst een Desire HD in mn handen gehad en dat is idd bijna niet te doen met 1 hand…
    Zelf de aan/uitknop is al lastig.
    Ik heb absoluut geen behoefte aan een groter scherm.
    Is ook alleen maar lastig in je broekzak.

  69. Ik vind het display van de iPhone 4 super. 4,0 inch vind ik écht te groot; wat heb je eraan en het in onhandig in je zak. Als ik zaken overzichtelijker wil bekijken of een film wil kijken, pak ik mijn iPad, MacBook (13″) of iMac (27″) wel. Daar kan qua grootte geen toetstel tegenop.

    Een mobiele telefoon moet MOBIEL zijn. Ik vond mijn eerste iPhone (1e model) al vrij aan de maat. Door de jaren heen overigens wel aan gewend. Een scherm van max. 4″ kan nog, als Apple groter gaat (wat ik niet verwacht) moet ik toch echt naar wat anders op zoek…

  70. Scherm mag van mij best doorlopen tot de rand. Zo lang de telefoon zelf maar niet groter wordt. Probeer maar eens een HTC in een strakke spijkerbroek te stoppen.

  71. Ik heb een Samsung Galaxy S II, en kan overal makkelijk bij met 1 hand, ook past hij juist makkelijk in mijn broekzak omdat hij zo dun is! En ik heb nog nooit het gevoel gehad dat hij doormidden zou kunnen breken!

  72. Als ik mijn Ipod vasthoud kan ik makkelijk mijn duim aan de andere kant krijgen

  73. @Mikel Tolboom: Zoek maar eens op Google naar samsung galaxy note. Huge apparaat dat komt in de buurt VAn een tab. Lijkt mij zeer onhandig

  74. Dit formaat is perfect
    We willen toch niet terug naar die koelkasten van vroeger.
    Groter is alleen maar onhandiger
    (en offtopic: waarom LTE en NFC als dit nagenoeg nog niet beschikbaar is, eerst infra, dan Foons. Het siert Apple dat ze niet ons bedonderen met een 4G label zoals anderen. Zelfs 14,4 is niet eens beschikbaar. Mensen die dit willen zijn de echte gadgets freaks, hebben hebben maar er niets mee kunnen/doen)

  75. Origineel geplaatst door Farid
    Wat een onzinnige smoes. Als dit oprecht de reden zou zijn waarom Apple niet voor een groter scherm gekozen heeft, houdt dat in dat ze NOOIT groter zullen gaan dan 3,5 inch. Als Apple volgend jaar ineens toch wel met een groter scherm komt, heeft ineens niemand het hier meer over en is het scherm geweldig etc.

    Ik wed dat Apple inderdaad NOOIT groter gaat, tenzij Siri itt Voice Control zo’n groot succes wordt dat je niet meer met 1 hand hoeft te kunnen bellen. Dat lijkt me namelijk de belangrijkste reden voor deze schermgrootte.

    Ik was me er overigens altijd wel van bewust dat de iPhone het opvallend lekker doet met 1 hand. Mijn duim haalt precies alle hoeken.

    Is heel fijn op de fiets. Maar zonder rubberen hoesje zou ik dat nooit doen.

  76. Beetje Hollander moet geen moeite hebben met een 4.3inch scherm…..

  77. zal idd aan de hand liggen, want ik haal makkelijk t einde van de galaxy s, en bij de iphone vanzelfsprekend er ver overheen dan. Zal wel per hand verschillen maar een beetje je duim trainen kan ook ;). Zo lig je ook niet 1-2-3 in de split zonder te trainen

  78. Origineel geplaatst door Lapje
    Weer een typisch voorbeeld van “hoe verzin ik iets om een tekortkoming niet te laten overkomen als een tekortkoming’Ik vind een groter scherm echt wel prettig dat goed van pas komt bij heel veel apps.

    Inderdaad 🙂

  79. Hier heb ik laatst ook eens over nagedacht toen een vriend van me een Galaxy S II kocht. Het klopt inderdaad wel.

  80. Ik gebruik mijn 3GS ook altijd met mijn linkerhand voor 90%.

    Opmerkelijk is dat ik in die twee jaar tijd er geen muisarm aan heb overgehouden. 🙂

  81. Ja dit is natuurlijk de reden…….

    Fantastisch dat apple dit even duidelijk maakt.

    Wat zijn al die mensen met grotere schermen een sukkels he. Ha ha…. Ze denken dat ze een goede phone hebben maar wij Apple gebruikers weten iets wat zij niet weten….

    Hun telefoon is volledig onbruikbaar met zo’n groot scherm. En het mooie is, ze hebben het zelf nog niet eens echt door ! (dat is toch een super grap)

    Eigenlijk jammer dat dit nu naar buiten komt, ik liep ze altijd al uit te lachen die gasten met die enorme overdreven schermen, maar nu weet ik ook waarom.

  82. opmerkzaam punt.
    misschien een ander punt: ik vind de iPhone al redelijk groot om in mn broekzak te houden. Groter wil ik helemaal niet; waar moet ik dat ding dan laten?!

  83. Heej ik ben 13 jaar en heb een iphone 4 ik kan met mijn duim alleen het alleruiterste linksonder en bovenkant (dus niet het scherm maar het metalen randje) van mij mag een groter scherm dus wel maar snap het verhaal van ontwikkelaars ook wel.

  84. Ik vroeg me al af waarom iphones niet groter scherm krijgen, maar dit maakt alles wel duidelijk.. Ik kan inderdaad nog maar net met 1 hand over het hele scherm, en zou het irritant vinden als ik er net nuet bij zou kunnen. Toch weer een slim detail van apple!

  85. Nogal slap excuus om een tekortkoming achteraf goed te praten. Als ik één ding mocht veranderen aan de iPhone, was het het scherm wel. 3.5 inch vind ik persoonlijk echt te klein worden. Mijn vriendin heeft een Samsung Galaxy S II, en zelfs die kan ik nog prima met één hand bedienen.

    Bovendien went een groot scherm echt heel erg snel, als ik regelmatig met het de SGS2 loop te spelen, en ik pak daarna mijn iPhone, voelt het allemaal ineens erg priegelig en klein aan. Van mij mag Apple met een iPhone komen met minimaal een 4″ scherm, en liever nog een 4.3″.

  86. en wat nou als het niet in je broekzak past.
    dat lijkt mij heel irritant.
    (andere broek aan en dan opnieuw proberen)
    dus ik heb liever 3.5-3.8

  87. Ik ben een iphone fan en zou nooit een samsung kopen. Heb er wel mee gespeeld en moet zeggen dat het grotere scherm erg fijn vind! So….. enhance the Iphone display Apple!!!!

  88. Ik heb ook wel wat redelijk grote handen xp. Ik kan met gemak aan alle letters op men ipad in portret met gemak.

  89. Ik kan gewoon met mijn hele duim over een 4,3 inch scherm heen hoor ligt eraan hoe je hem met 1 hand vast houd?

  90. Ik heb ook kleine handen en kan dit op m’n iPhone net halen 🙂

  91. @Sven: Is dat een telefoon dan?! haha ik zou echt geen iPhone van dat formaat kopen!

  92. Tssss…weer een lekker non-issue hoor.

    Maar om er even op in te gaan: en je houdt er geen rekening mee hoe iemand de foon vasthoudt?
    Je went aan de foon die je hebt, je houdt ‘m vast zoals je lekker vindt, wat weer afhangt van de foon, etc etc etc.

    Als je maar net aan de andere kant van de ifoon kunt komen met je duim, houd je hem overigens wel heel raar vast…

  93. @Pearlrox: Koop een Android, als je zeurt, niet hier gaan zeuren over het scherm, jij alleen hebt hier heen invloed over.

  94. Origineel geplaatst door gijs
    Volgens mij is er nog een heel andere reden: de iPad. Apple is altijd heel zorgvuldig in de posititionering van zijn producten (zo was de iMac bv nog heel lang dual core om mensen die een quad wilden een Mac Pro te laten halen). In dit geval kan ik me voorstellen dat ze denken: hoe groter het iPhone-scherm, hoe kleiner de potentiele markt wordt voor iPads, omdat mensen de extra aanschaf van een iPad naast hun iPhone niet meer gerechtvaardigd vinden.

    Ik denk dat Gijs het bij het “korte” eind heeft!

  95. Dit is een van de perfecties waar Steve Jobs naar streefde.. Zonder Steve had Apple daar nooit aan gedacht.. Ik kan ook perfect aan alle hoeken aan en niet verder

  96. Origineel geplaatst door Vomera
    Ik ben blij dat het scherm even groot is gebleven de sensation heb ik even gehad maar het bedienen moet echt met twee handen en dat is niet te doen

    Leg mij eens uit waarom dat niet te doen is? Ik heb zelf een Sensation en het gaat prima.
    Verder maak ik uit een aantal reacties op dat ze bv Angry Birds ook met 1 hand spelen of is het dan niet erg om 2 handen te gebruiken?
    Wat een onzin reden om dat kleine scherm te rechtvaardigen, alsof mensen in de tijd van de good old Nokia ook altijd met 1 hand de telefoon bedienden. Ik zie werkelijk geen probleem om met de ene hand een telefoon vast te houden en met de andere hand de telefoon te bedienen. Maar goed, ik ben geen applefanaat…..

  97. Origineel geplaatst door Henry
    Voor mij kan het groter maar liever niet. Het formaat van de iphone is wat mij betreft de max voor een mobiele telefoon. Die joekels van htc en samsung zijn naar mijn mening veel te groot.

    Zolang een Sensation gewoon in een iPhone hoesje past is de Sensation niet te groot. Tenzij jij de iPhone dus ook te groot vindt.

  98. Toch lijkt me dat Apple gewoon het scherm hetzelfde heeft gelaten i.v.m. het niet hoeven aanpassen van apps. Anders zouden er intotaal ruim een hald miljoen apps aangepast moeten worden.

  99. Origineel geplaatst door Danny
    Wat een ontdekking. Ik wist ook al toen ik een galaxy 2s van een collega een paar weken geleden in handen kreeg dat ik het scherm te groot vond omdat ik mijn twee handen moest gebruiken. Daarom hoopte ik niet op een grote toestel, hoogstens dat het scherm tot de rand zou doorlopen. Volgende keer de grote ontdekking maar meteen hier melden. Word ik ook genoemd

    Lees je eigen post nog eens door.
    Een Galaxy is te groot maar een iPhone met eenzelfde scherm is niet te groot????? Wat denk je dat er met de grootte van het scherm op een iPhone gebeurt als het tot de randen doorloopt? Juist, het scherm wordt groter!

  100. Dit is puur giswerk. Nee 3,5″ kan echt niet meer anno 2011. Niet voor mij tenminste. Ik ga mij 3gs dan ook niet vervangen met een 4s.

  101. anno 2011 kan 3.5″ niet meer? Hebben we dan anno 2020 een tas nodig om onze ‘mobiele’ telefoon mee te nemen?!

  102. Origineel geplaatst door julian
    Nee 3,5″ kan echt niet meer anno 2011.

    Ik begrijp deze argumentatie niet. Is het plotseling modern om een groot scherm op je smartphone te hebben? Alleen omdat de meeste smartphonefabrikanten dat doen?

    Een 4-inch scherm is slechts marginaal groter. Als je ze naast elkaar houdt en vergelijkt, merk je pas echt de verschillen. En net zoals met andere dingen zul je ook aan die grotere schermen wennen. Moeten die dan nog groter worden?

    Voor mij is een groter scherm volstrekt onnodig. De iPhone ligt prima op de hand en is makkelijk te gebruiken. Het scherm is helder en groot genoeg om alles te kunnen gebruiken.

    Maar, zoals altijd:

    Origineel geplaatst door julian
    Niet voor mij tenminste. Ik ga mij 3gs dan ook niet vervangen met een 4s.

    Niet tevreden, koop hem dan niet. Concurrenten zat.

  103. Natuurlijk houdt Apple hier rekening mee! Het zijn UX perfectionisten!

  104. Ik heb gewoon normaal handen formaat verder en ik kan me htc sensation toch echt met 1 duim besturen helemaal.

    Dus ik vind het wel een beetje overdreven.

  105. Ik vind de afmeting perfect, en het hoeft niet groter van mij..

  106. moet wel even glimlachen bij bijna al deze reacties. Zoiets als: Opel kan niet zo hard als een Ferrari, maar daar is over nagedacht. Hard rijden is namelijk minder veilig. Galaxy 2 is sneller, mooier scherm (groter!) en een stuk betaalbaarder…..ik ben zeker geen Apple hater, maar het is ook gewoon maar een product met een lifecycle die moet worden uitgediend…..

  107. Scherm hoeft van mij echt niet groter, 3.5 is groot genoeg.

  108. Kan alles met 1 hand bedienen hier.

    Ja daar is over nagedacht! En dat is niet de enige reden.

    Scherm kan niet groter dan kom je in de war met je touchpoints, deze zijn niet gelijk aan de pixels. Als je het scherm groter maakt krijg of meer touchpoints of je touchpoints worden groter. Bij optie 1 moeten alle ontwikkelaars hun apps aanpassen. Bij optie 2 ben je je fijn gevoeligheid kwijt!!

    maar maakt me verder niet uit, vind 3,5 inch goed. vind de sgs en de sgs2 veel te groot.

  109. Het formaat van de iPhone is precies goed. Apple heeft gelijk, niet verder aan sleutelen. De iPhone is bovendien veel mooier dan bijv. de Samsung Galaxy S II. Nee, Samsung kan echt niet tippen aan de iPhone. Een iPhone is voor nerds. So what, I’m a nerd….hahaha.

  110. Computers, laptops, telefoons enzo kunnen altijd beter, behalve als er een appeltje opstaat

  111. Duh wat een slimme ontwerper… Dit roep ik al al die jaren dat het scherm en vormgeving hier om heem bedacht is!

  112. @Semm: Een iPhone is voor nerds? Dan kijk jij vast en zeker niet om je heen. De iPhone is juist laagdrempelig gehouden zodat zelfs mensen zoals mijn vader ermee overweg kunnen! En als je mijn vader kent, dan is de iPhone ineens zo cool niet meer! 😉

  113. Ik heb mini vrouwenhandjes, ik kan niet overal bij hoor :’)

  114. Ik had laatst even een SGS2 in mijn handen en ik merkte precies dit! 3,5 inch is voor mij nog makkelijk te doen, maar die SGS2 is echt een groot en breed ding zeg, wat ligt die slecht in de hand.
    Blij dat Apple wel aan de gebruiker/ergonomie denkt! 🙂

  115. Zelf de Galaxy S2 en kan met gemak andere kant van het scherm halen. Heb zelf echt geen grote handen oid of een abnormaal lange duim.

  116. Ik weet niet zozeer wat de reden ervan is, maar de reden is iniedergeval niet dat ontwikkelaars hun apps moet aanpassen want dat is namelijk niet of nauwelijks nodig. En als dit zo’n probleem zou zijn waren ze toch ook niet overgestapt naar retina display waarmee alle apps wel aangepast moesten worden…

    De reden voor het gebruik met 1 hand zou daarin meer voor de hand liggen (ha ha leuk woord grapje)
    Ik zelf heb ook een galaxy s 2 in me handen gehad en het eerste wat ik zei was idd “och wel lastig zo’n groot scherm, ik kan niet overal bij met 1 hand” maar hierop kreeg ik het antwoord dat het gewoon even wennen was.
    En ik denk idd dat bijna iedereen idd wel een groter scherm zou kunnen bedienen, je zou hem waarschijnlijk alleen wat anders vast moeten pakken dan nu.

    Op de manier hoe ik mijn iPhone nu vast pak kan ik idd precies alle hoeken van het scherm aanraken. Maar als ik mijn hand iets verplaats kan ik veel verder reiken.

    Ik denk dat de 4s geen groter scherm heeft omdat ze het huidige 4 model gewoon wouden behouden op de antenne na.
    De iPhone 5 zou hoogst waarschijnlijk wel een groter scherm krijgen.

  117. @Jop ter Horst: maar toch ben je lid van de iPhoneclub.

  118. Wat is er nu zo erg om af en toe even je 2e hand te moeten gebruiken, of raken jullie de borsten van je vriendin ook maar met één hand aan?
    M’n iPhone met maar één hand bedienen doe ik slechts zelden, heb ‘m meestal met rechts vast en tik/tap links. Linkjes op websites of de knopjes van de qwerty zijn veel te priegelig voor éénhandsbediening. Kortom, wat mij betreft een kul argument van de Apple medewerker.

    Overigens moet wél de resolutie omhoog als we naar een groter scherm gaan want een achteruitgang in dpi wil ik persé niet. Dat apps bij een hogere res aangepast moeten worden lijkt me eenvoudig te omzeilen door onaangepaste apps in een gecentreerd 960×640 kader te draaien (dus met rondom zwarte balken). Valt nauwelijks op.

  119. Denk dat Apple niet zomaar het formaat zal veranderen. Als we Apple een beetje proberen te begrijpen dan is er heel sterk over nagedacht. Gebruiksgemak is dan het belangrijkste argument en ik denk dat Apple, zoals zo vaak op usabilitygebied, helemaal gelijk heeft met 3.5″. Apple doet geen compromissen aan het gebruikersgemak. Dat team experts daar is bizar goed. Besten ter wereld in al hun specifieke vakgebieden.

  120. Ik kan mn iPad zelfs met mijn duim bedienen……

  121. Maar jongens en meisjes, eigenlijk willen we natuurlijk allemaal gewoon een iPod Nano, met bijbehorende horlogeband. Maar dan wel een iPod Nano waarmee je kunt bellen…..

  122. Ik moet het toestel wel ompakken om met duim alles in 1 beweging te kunnen doen. Linksboven is net haalbaar met de duim. Oppassen dat het toestel niet uit je handen valt. Het scherm is groot genoeg toch.

  123. De grootste onzin.
    Apple hanteert een andere filosofie. REn kan dat ook omdat Apple gebruikers de loyaalste klanten zijn die je maar kan bedenken. Zelfs als zaken niet goed zijn wordt het wel gebagatelliseerd.
    Apple is de superster in het met zo min mogelijk veranderingen de klanten toch te binden. Doordat er zo weinig veranderd wordt zijn de toestellen wel waardevaster. De Iphone 4S wordt toch wel verkocht…..en dan brengen ze volgend jaar de 5 wel uit. Daardoor verdienen ze veel meer geld.
    Verdienen begint aan de inkoopkant, dat snapt Apple heel goed. Daardoor blijven toestellen er langer hetzelfde uitzien, en hun bankrekening wordt steeds dikker.
    Samsung klanten zijn minder loyaal.
    Daarom doet Samsung het anders. Het moet steeds groter, sneller, beter. Daarom ben ik ook benieuwd naar de Nexus Prime.

    Wat de grootte van het scherm betreft. Het heeft voor en nadelen. Die duim is onzin.
    Maar ondanks de voordelen van een groot scherm is het kleine scherm van de Iphone ook weer handig. Niet iedereen wil zo’n groot toestel in zijn zak.

  124. Elk nadeel heb ze voordeel..
    Je kunt dus wel recht praten dat een Iphone een klein scherm heeft met argumenten als 1 handige bedienbaarheid, maar bij gebruik van het virtuele toetsenbord vind ik de afmeting dan toch echt weer te klein.
    Take it or leave it.
    Als er een Iphone 5 was uitgekomen met een groter scherm zou ik daar voor gaan.
    De 4S is niet verniewend genoeg om niet over andere Smartphones na te denken.

  125. @RR, ik denk niet dat er heel stevig over is nagedacht maar dat het gewoon een kwestie is van dat er nog geen 4″ schermpjes gemaakt worden die een hogere resolutie hebben dan de huidige. Het scherm groter maken en de huidige resolutie behouden betekent dat het geen Retina meer is (minder dan 300dpi) en dat kan Apple gewoon niet maken na alle marketing dat Retina zo geweldig is. Dus zijn ze op 3,5″ blijven steken.

    Dat duimverhaal is natuurlijk onzin.

  126. Het is natuurlijk als volgt.

    Het inferieure interface design van de iPhone (die pijltjes bovenaan het scherm) en de knop onderop de telefoon een groter scherm onmogelijk maken.

    Door consistent helemaal bovenin het scherm en helemaal onderin te moeten zijn zijn de maten inderdaad beperkt.

    Slimmer ontworpen interfaces hebben hier geen last van. Die hebben knopjes onderop en gebruiken de bovenkant van het scherm voornamelijk voor informatie.

    Hierdoor ontbreekt de noodzaak met de duim de bovenhoeken van het scherm aan te raken en wordt dus de 3.5 barriere opgeheven.

  127. Als pianist heb ik redelijk grote handen, een wat groter scherm zou nog wel lukken, maar ik kan me inbeelden dat het voor de meeste mensen zo wel ideaal is.

  128. “Als pianist heb ik redelijk grote handen”

    Krijg je daar grote handen van dan, van pianospelen. 🙂

  129. Een iets andere invalshoek:
    In iOS5 op de iPad kun je het toetsenbord splitsen, zodat je met je duimen kan typen. Als je kijkt hoe ver Apple verwacht dat je met je duim kunt reiken om bv. de letter “y” te halen (denk ook aan de dikke rand rond de iPad) dan is dat hele “3,5 inch scherm is de ideale grootte voor je duim”-argument ehh… bullshit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.