Reacties voor: Waarom de iPhone-batterijduur altijd 9 tot 10 uur bleef

De standaard batterijduur van de iPhone is jarenlang hetzelfde gebleven: altijd 9 tot 10 uur. Hoe zit dat? En verandert er iets?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Mijn iPhone 6 gaat maximaal 10,5 uur mee met normaal gebruik!

    Ik snap niet hoe ze op die 25 uur komen :S

  2. @Dimitri: de iPhone 6 plus 25 uur normale 15 uur

  3. @Dimitri: Ze hebben het over de iPhone 6 plus met 25 uur. Das ook de reden waarom ik voor de koelkast ben en de betere camera

    De 6 moet nu goed een dag doorkomen
    Ligt er natuurlijk ook aan wat je ermee doet en of je alles laat draaien op achtergrond of niet

  4. Origineel geplaatst door Martine
    Ze hebben het over de iPhone 6 plus met 25 uur
    Das ook de reden waarom ik voor de koelkast ben en de betere camera

    De 6 moet nu goed een dag doorkomen
    Ligt er natuurlijk ook aan wat je ermee doet en of je alles laat draaien op achtergrond of niet

    Ik heb ook een 6 plus maar daar haal ik max 10.5 uur mee, met zuinig gebruik

  5. Met mijn iPhone 5 deed ik krap 1,5 dag per batterijlading. Nu met mijn iPhone 6 plus doe ik 4 dagen, dus inderdaad een enorme verbetering

  6. @Dimitri: Dat is echt niet goed… Ik haal makkelijk 2 dagen met mijn 6+ met “normaal” gebruik…

  7. Ik haal tegenwoordig wel 2 dagen uit mijn iPhone 6 Plus met gemiddeld gebruik; af en toe wat Facebook en nieuwssites lezen tijdens de rookpauzes. Ik bel wel heel weinig 🙂

  8. Mijn i Phone 6 gaat 1 ½ dag mee, en bel veel en zit veel op het internet.

  9. Sinds gisteren een iphone 6 plus. Gisteravond om 18.00 uur volledig opgeladen. Nu (15.30) na intensief gebruik nog 63 procent over. Dus na 22 uur nog maar 37 procent verbruikt! Wat een toptelefoon!

  10. Hier iPhone 6. Batterij gaat makkelijk twee dagen mee met normaal gebruik. Top toestel!

  11. Na 16 uur per dag heb ik altijd nog rond de 30% over met mijn iPhone 6+ Ben blij dat ik niet meer op mijn batterij hoeft te letten maar om m’n telefoon nou bij 30% aan de oplader te hangen is ook niet goed voor de batterij. Luxe probleem dus.

  12. Ik heb een iphone6 en als ik vanaf 6:30 mijn telefoon gebruik tot s’avonds 22:30 heb ik meestal nog 20% batterij over, en dan gebruik ik het toestel de hele dag door.

  13. Wat mij vooral opvalt is helderheid van scherm en mail fetch periode bepalend zijn voor de accu duur.

  14. Na iets meer dan 50 uur moet ik mijn iPhone 6 (niet Plus) aan het stopcontact hangen. Ik surf, E-mail, Facebook, bel en sms volgens mij als een ‘normale’ gebruiker. Snap niet hoe sommige mensen nauwelijks een dag toe komen met een volle batterij.

  15. De 6 plus gaat bij mij soms drie dagen zonder laden mee.
    Gebruik het toestel wat ik echt prachtig vind, zeer regelmatig maar niet op YouTube etc.
    Groot voordeel dus om niet iedere dag je iPhone aan de lader te moeten hangen.

  16. Ik snap niet hoe ze op die 25 uur komen, ik heb een 6 plus en ik moet hem naar zo’n 8a 9 uur al aan de oplader zetten.

  17. Mijn 6 gaat bij extreem gebruik een dag mee. Bij normaal gebruik kan ik een nacht overslaan met opladen en hoeft dat pas tegen de avond de volgende dag.

  18. Ik vind de verschillen in accuduur die de mensen hier in de reacties roepen heel erg opvallend. Wat doen jullie om met de diverse instellingen om zo’n lange accuduur te krijgen? Ik haal ook niet langer dan een dag (10 uur).
    Mensen van Iculture: misschien een goed idee voor artikel/onderzoek?

  19. Ik ben het met de teneur van dit artikel niet erg eens.
    Je hoeft geen IT-specialist te zijn om te concluderen dat het nogal dwaas is dat de stand-by tijd in een kleine 10 jaar niet verbeterd is – terwijl de batterij technologie dat wel is.
    Naar mijn idee heeft dit bij Apple een heel andere oorzaak.
    De behoefte om ontwerpen steeds dunner te maken, die langzamerhand doorgeschoten is (Applerexia)
    Het ontwerp van de iPhone 6 had gemakkelijk een paar millimeter dikker gekund – dan was die camera rand ook achterwege gebleven – alleen had dan J. Ive een halt toegeroepen moeten worden en dat durft na het verscheiden van Steve kennelijk niemand meer te doen.
    Tientallen miljoenen klanten vragen om een betere batterijtijd ipv. een flinterdun ontwerp maar Sir Ive heeft gewoon lak aan de prioriteiten van klanten.

  20. @Peter: Volledig eens, Peter!

  21. Hier gaat de iPhone 6 iedere nacht standaard aan de prik. Niet omdat het moet hoor. Ik doe er gerust 2 dagen mee. Maar goed, ik heb geen Facebook of andere ‘social medium’.

  22. Ik kan met mijn iPhone 6 van 6 uur ‘s ochtends tot ongeveer 8 uur ‘s avonds doen en dan zit ik nog best wel veel op Tweetbot, Facebook, en vaak ook nog wel eens spelletjes in de trein naar huis.

  23. Mensen die zagen over de slechte batterij van een 5S ik heb zelf een 5S en heb hem 7 en half uur geleden uit het stopcontact gehaalt en heb nog 75 procent en ik heb al 3 uur op internet gezeten op mijn iPhone vandaag en heb alle artikels van icultre OMT en MacWorld van vandaag allemaal al op men iPhone gelezen

  24. Dikke zever vind ik dit mijn iPhone 6 doet bij normaal gebruik ongeveer 11 uur en dan is het afgelopen. Mijn vrouw heeft nu een nieuwe LG gekocht het scherm is een stuk groter dan de iPhone 6 plus hij is zelfs sneller wat ik niet geloofde en de Batterij gaat ongeveer 5 dagen mee en ze doet veel met haar gsm voor haar werk.
    En ik ben er bijna zeker van dat iPhone aan deze LG niet kan tippen. Ik ben een iPhone lief hebber maar wat ik heb gezien bij die LG van mijn vrouw heeft me overtuigt om ook een LG te kopen , woensdag heb ik hem. Spijtig iPhone maar ik verkies een goede gsm.

  25. @Davy: @Tom: Mijn ervaring is dat de batterijduur heel sterk beïnvloed wordt door de netwerkkwaliteit. Ik laad mijn iPhone 5 iedere nacht op. Op een normale werkdag heb ik dan, als ik ‘s middags weer thuis kom, vaak nog 70-80% batterijlading over. Maar dan heb ik op mijn werk de hele dag de beschikking over een wifi verbinding en thuis ook.

    Als ik onderweg ben, moet ik echter aan het eind van de middag soms al opladen, met dank aan het verschrikkelijk slechte netwerk van Vodafone, waardoor mijn telefoon bijna continu opnieuw verbinding moet zoeken. Voordat mijn Vodafone abonnement inging, heb ik nog een tijdje een T-Mobile kaartje erin gehad en daarmee had ik bijna dezelfde “cijfers” als wanneer ik de hele dag binnen wifi-bereik ben.

    Dus als je last hebt van een batterij die veel te snel leeg is en je hebt niet de hele dag internet nodig, waar je ook bent, kun je overwegen de mobiele data uit te schakelen. Ik heb eens een iPhone 4 die ik niet meer gebruikte, in vliegtuigstand laten staan en die had na 2 weken nog steeds iets van 30% lading over!

  26. Origineel geplaatst door Roberto Piga
    Dikke zever vind ik dit mijn iPhone 6 doet bij normaal gebruik ongeveer 11 uur en dan is het afgelopen. Mijn vrouw heeft nu een nieuwe LG gekocht het scherm is een stuk groter dan de iPhone 6 plus hij is zelfs sneller wat ik niet geloofde en de Batterij gaat ongeveer 5 dagen mee en ze doet veel met haar gsm voor haar werk.
    En ik ben er bijna zeker van dat iPhone aan deze LG niet kan tippen. Ik ben een iPhone lief hebber maar wat ik heb gezien bij die LG van mijn vrouw heeft me overtuigt om ook een LG te kopen , woensdag heb ik hem. Spijtig iPhone maar ik verkies een goede gsm.

    Natuurlijk! Sneller en 5 dagen, natuurlijk

  27. Origineel geplaatst door lukas
    Ik snap niet hoe ze op die 25 uur komen, ik heb een 6 plus en ik moet hem naar zo’n 8a 9 uur al aan de oplader zetten.

    Dat lijkt me verre van goed, als ik mijn 6-plus 8 a 9 uur non-stop gebruik is ie nog steeds 60% vol. Ik zou hem terugbrengen als ik jou was.

  28. Ik vind het echt heerlijk hoe lang de batterij van de iPhone 6 mee kan. Met mijn iPhone 5 moest ik altijd mijn lader mee nemen naar school en stage, omdat die gewoon na een halve dag leeg was. Mijn iPhone 6 houd het de hele dag gemakkelijk vol en tegen het eind van de avond als je naar bed gaat is het bijna zonde van je batterij om het aan de lader te doen, want meestal heb ik nog wel 40% over.

  29. Het is zo afhankelijk van het gebruik. De vooruitgang met een 6 Plus tov de iPhone 5s is significant maar blijft beperkt bij intensief gebruik. Daar is niets mis mee maar wel de realiteit.

  30. Origineel geplaatst door Eric
    Ik vind de verschillen in accuduur die de mensen hier in de reacties roepen heel erg opvallend. Wat doen jullie om met de diverse instellingen om zo’n lange accuduur te krijgen? Ik haal ook niet langer dan een dag (10 uur).
    Mensen van Iculture: misschien een goed idee voor artikel/onderzoek?

    Hoe lang de telefoon meegaat hangt af van het gebruik (kijk je af en toe of ben je constant met de telefoon bezig), je provider (slecht bereik zorgt voor extra verbruik omdat je tel constant aan het zoeken is), de opties die aanstaan (wifi, 4g, bluetooth) en tenslotte de apps die je gebruikt. Genoeg variatie dus om een grote spreiding in de accuduur te hebben.

  31. Origineel geplaatst door Eric
    Ik vind de verschillen in accuduur die de mensen hier in de reacties roepen heel erg opvallend. Wat doen jullie om met de diverse instellingen om zo’n lange accuduur te krijgen? Ik haal ook niet langer dan een dag (10 uur).
    Mensen van Iculture: misschien een goed idee voor artikel/onderzoek?

    Dit heeft iCulture al eens gedaan.

    2 opties die de batterij duur bevorderen zij iig:

    Zet de optie om automatisch de helderheid aan te passen uit.

    En loop alle applicaties langs bij instellingen die locatie voorziening gebruiken. Ook systeem onder locatie voorziening even nalopen.

    Dit scheelt al een hoop in batterij verbruik voor mij persoonlijk.

  32. Mijn 3gs gaat bij intensief gebruik zo’n 6 uur mee. Bij rustig gebruik minimaal 12 uur. Al met al dik tevreden!

  33. @Phthisicus: thanks! Ik heb de locatie/GPS uitgezet, kijken of het veel uitmaakt.

  34. Origineel geplaatst door Phthisicus

    Origineel geplaatst door Eric
    Ik vind de verschillen in accuduur die de mensen hier in de reacties roepen heel erg opvallend. Wat doen jullie om met de diverse instellingen om zo’n lange accuduur te krijgen? Ik haal ook niet langer dan een dag (10 uur).
    Mensen van Iculture: misschien een goed idee voor artikel/onderzoek?

    Dit heeft iCulture al eens gedaan.
    2 opties die de batterij duur bevorderen zij iig:
    Zet de optie om automatisch de helderheid aan te passen uit.
    En loop alle applicaties langs bij instellingen die locatie voorziening gebruiken. Ook systeem onder locatie voorziening even nalopen.
    Dit scheelt al een hoop in batterij verbruik voor mij persoonlijk.

    En zet email niet op push, als je veel email krijgt, kan je net zo goed zelf ff refreshen. Ben je op afspraak, dan haalt je iphone mail op en je kijkt toch niet. Scheelde mij veel.

  35. Heel blij met mijn koelkast (de iPhone 6 plus) ik kom nu gemakkelijk de hele dag door

  36. Origineel geplaatst door Dimitri

    Origineel geplaatst door Martine
    Ze hebben het over de iPhone 6 plus met 25 uur
    Das ook de reden waarom ik voor de koelkast ben en de betere camera
    De 6 moet nu goed een dag doorkomen
    Ligt er natuurlijk ook aan wat je ermee doet en of je alles laat draaien op achtergrond of niet

    Ik heb ook een 6 plus maar daar haal ik max 10.5 uur mee, met zuinig gebruik

    Ga m dan maar eens even vanaf scratch weer installeren. Een schone install dus. Ik haal easy twee dagen op 1 lading. Vanochtend de tel om 7.00 vanaf de lader gehaald, hij staat nu op 87% en ik m flink zitten gebruiken vanochtend.

  37. Met mijn iPhone 6 plus doe ik geen 25 uur hoor! Elke avond laat ik hem op als die nog 20% is bij normaal gebruik

  38. Mijn gebruik: gebruik 2 uur en 10 minuten, stand by 22 uur en 19 minuten nu 77%. Ik heb echt ooit 1 keer gebruikt tot dat de foon uit viel: toen was gebruik 8 uur en 07 minuten, stand by 41 uur en 12 minuten. Een zege tegen over mijn iphone 5. Halve dag max. Wat is jullie verbruik ????

  39. @Richard: wat is jouw effectieve gebruiksduur dan?

  40. Vandaag was ik op m’n werk en ben ik niet constant met m’n iPhone 6Plus in de weer geweest en heb ik ‘m ook een tijd op m’n bureau neergelegd. (Minder stroomverbruik door minder geregistreerde bewegingen M8 chip) Nu heb ik na 17 uur gebruik nog 83% over. Als ik ‘m extreem veel gebruik gaat hij ongeveer 18-20 uur mee. Vooral Facebook vreet stroom. Als ik dat minder gebruik, gaat hij makkelijk twee volle dagen mee. Uitstekend dus!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.