Reacties voor: Dit is waarom de batterijstatus van je iPhone niet altijd klopt

Je kent het wel: je iPhone gaat opeens uit, terwijl jij dacht nog wat batterijlading te hebben. Hoe kan het eigenlijk dat de software van je iPhone de batterijstatus niet altijd nauwkeurig kan berekenen?
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Volgens mij verbruikt Siri ook veel batterij.
    Heb nog 7% en vraag aal Siri om de lichten in de woonkamer uit te doen en dit gebeurd. Daarna direct iPhone plat. Heb al meerdere keren gemerkt. Bij gewoon internet gebruik zit ik nog tot 2% bezig en nog niet plat. Bij iets meer en gebruik dan Siri voor men Hue lampen aan te sturen direct heel wat minder batterij. Wat logisch is maar verschiet er wel van dat dit zoveel verbruikt.

  2. Mijn iPhone 5c was is 1% waarmee ik het 3 uur vol hieldt *met spelletjes dus dat klopt ook niet 😂 was wel grappig

  3. Helder en duidelijk verhaal. De snelheid waarmee de batterij leeg gaat hangt inderdaad vooral samen met het soort apps dat je gebruikt. Ik heb gemerkt dat Facebook bij mij het meest batterij ‘slurpt’. Gamen doe ik niet. Het gekke is dat ik nooit merk dat een batterij van mijn iPhone slechter wordt, terwijl veel anderen daar wel over klagen. Ik gebruik mijn iPhone meestal 1 tot 2 jaar. Sinds de iPhone 6 merk ik dat de batterij tot de laatste procent doorwerkt, terwijl eerdere iPhones inderdaad soms eerder uitschakelden. Zelfs met 1% kan ik nog een hele tijd m’n iPhone gebruiken.

  4. Duidelijk verhaal! Ik lees hier alleen niets over hetgeen waar mensen zo enthousiast over zijn ‘ het kalibreren van de batterij ‘ voor een beter percentage indicatie… Is de effectiviteit daarvan dan ook gelijk uitgesloten als het normaal is dat het percentage soms niet accuraat is?

  5. Of je een aflevering van Dikkie Dik aan het lezen bent…

  6. Gebruikstemp is (volgens Apple) 0-40 graden celcius.

  7. Die voorbeelden in dit artikelen die ook nog eens door elkaar gebruikt worden maken het geheel er niet al te makkelijk op.

  8. Mijn telefoon, een iPhone 6 van 1,5 jaar oud gaat regelmatig uit terwijl de indicator aangeeft dat er nog rond de 40% stroom in zit, als ik hem dan aansluit dan staat er ook bv 40%. Hebben meer iPhone bezitters hier last van ?

  9. Origineel geplaatst door Nour
    Die voorbeelden in dit artikelen die ook nog eens door elkaar gebruikt worden maken het geheel er niet al te makkelijk op.

    Mee eens. Zitten wat haken en ogen aan. Zo zit er een afbeelding in van een 13,5 accu. Een li-ion accu gaat echter tot Max 4.30. Wellicht dat hier een andere afbeelding duidelijker zou zijn?

    Verder ben ik veel benieuwd er naar waarom de iPhone 2 batterij percentages heeft. De ene zie je rechts boven in beeld (als dit aan staat), de andere kun je hardware matig en/of met enkele apps uitlezen. Waarom verschilt deze zo? De rechts boven weergegeven lijkt meer te corrigeren voor een trend. (Bv bij weinig gebruik heb ik het idee dat deze hoger is) andersom net na opladen blijft deze vrij lang op 100% staan terwijl het hardware uit leesbare percentage dan al bv 93% is…

    Iemand die me begrijpt en hier meer duidelijkheid over heeft?

  10. Had keer bij 35% dat iphone uit viel tot ik weer aan lader moest leggen toen gaf hij zoiets aan maar zonder lader werkte hij niet

  11. Bij 15% stopt mijn Iphone 6S er al mee… Best vervelend trouwens!
    Maar goed er zijn ergere dingen.

  12. @Macaanzee: Je zou dan toch eens je instellingen moeten nakijken, of iets minder Facebook moeten checken.
    Als ik bij batterij Facebook bekijk afgelopen 24 uur 3 procent, en afgelopen 7 dagen nog steeds 3 procent.

    Tevens zeker mee eens iPhone 6 speelt bij mij ook door, zelfs als 1 procent is valt die nog niet uit.

  13. @DamyS4: Dat had ik bij mijn iPhone 5 ook. Binnen een jaar al, ben ermee terug gegaan naar de winkel en heb hem op laten sturen. Na een week of 2 kreeg ik een nieuwe iPhone… Vergeet van te voren een back up te maken voordat je naar je winkel gaat

  14. Wat ik me afvraag: als je in instellingen naar het verbruik van je apps kijkt, dan kom je niet aan 100%. Hebben ze bewust alle OS gerelateerd verbruik weggelaten of is er iets anders aan de hand? Bvb apps zoals Facebook en Whatsapp die veel meer verbruiken dan wat aangegeven wordt?

  15. Origineel geplaatst door Peter
    Mijn telefoon, een iPhone 6 van 1,5 jaar oud gaat regelmatig uit terwijl de indicator aangeeft dat er nog rond de 40% stroom in zit, als ik hem dan aansluit dan staat er ook bv 40%. Hebben meer iPhone bezitters hier last van ?

    Heb ik ook regelmatig (iPhone 6s). En dan eigenlijk alleen als ik m’n iPhone buiten gebruik.. 🙁

  16. @Lex: Ik hou me ook nog steeds keurig aan het “kalibreren” van de batterij. (iPhone gebruiken tot hij helemaal uit gaat en ineens opladen). Maar Apple zegt sinds enige tijd dat dit niet (meer) nodig is. Het was niet vooral voor een exact batterijpercentage bedoeld, maar voor een langere levensduur van je batterij. Toch doe ik het nog steeds en mijn batterij is na ruim anderhalf jaar nog steeds prima.

    @Peter: @Paul: Dat de iPhone al bij hogere percentages als 40% ineens uit gaat is niet normaal. Zeker niet als het vaker gebeurt.
    Ik zou daar eens AppleCare over bellen of aan de Apple Store vragen.

    @Dennis: Op dit moment staat er bij verbruik bij mijn Facebook 21 %. En dan heb ik automatisch afspelen video’s etc uit gezet. Het is bekend dat Facebook batterij slurpt.
    Safari daar vlak onder met 18%. Ook een krantenapp als Telegraaf gebruikt veel: 13%, terwijl Nu.nl maar 1% gebruikt. Waarschijnlijk omdat er minder foto’s en video’s bij zitten.

    @Ranney: Waarom de iPhone lang op 100% blijft staan is laatst uitgelegd. Als je iPhone bijvoorbeeld ‘s nachts oplaadt, is hij al op 100% voordat je wakker bent. Het is niet goed voor de batterij om dan te blijven laden. Daardoor gaat de iPhone automatisch ontladen naar 97% en daarna weer laden tot 100%. En dat blijft zo in beweging. Maar het percentage blijft op 100% staan. Als je wakker wordt terwijl het percentage eigenlijk 97% is, zal hij sneller een paar procent lager gaan, maar als het ‘echt’ 100% is duurt het een hele tijd voordat hij lager wordt. Als ik mijn iPhone 6 Plus ‘s ochtends weinig gebruik (alleen wat email controleren en nieuws en weer etc) dan kan het soms 4 of 5 uur duren voordat hij onder de 100% zakt.
    Maar dat gebeurt maar zelden, want ik gebruik mijn iPhone meestal erg intensief.

  17. Als je batterij uitvalt, je iPhone aansluiten op iTunes. Deze herstellen en geen backup terugzetten. In 80% van de gevallen zal je batterij uitval probleem opgelost zijn. Als diendan enkele dagen goed werkt kan je je backup terugzetten en opnieuw proberen. Valt die dan weer uit, mag je deze weer wissen en geen backup terugzetten. Veelal zit het m in software fouten.

  18. @Macaanzee: In dat geval blijf ik er ook nog maar mee door gaan! Meestal gebeurt het “kalibreren” (uitvallen en volladen) toch wel regelmatig… Geen idee of de batterij van mijn iPhone 5C na ongeveer 2 jaar nog net zo goed is als in het begin, maar hoe het nu werkt, werkt het prima! 👍🏼

  19. Meeste mensen die problemen met batterijen hebben zoals de post aangeeft klagen over het feit dat de batterij langer mee gaat dan wordt aangegeven. Slechte voorspelling dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.