Reacties voor: Waarom Apple Pay in Nederland een succes kan worden

Apple heeft een eigen betaaldienst, waarmee je makkelijk met je iPhone en Apple Watch betalingen kunt verrichten. Apple Pay komt in steeds meer landen beschikbaar, maar kan het in Nederland wel een succes worden, waar we al zoveel betaaldiensten hebben? Wij denken van wel.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. En in Belgie ?

  2. Ik gebruik het vrijwel dagelijks in Barcelona. Vaak alleen met mijn Apple Watch. Heel snel en comfortabel. Één opmerking over de vaste betaalautomaten in Nederland, daar zit het NFC vlak in de linkerkant. Daardoor is het onmogelijk om met je horloge of telefoon te betalen. Probeer het maar eens. Je kunt met je linkerpols niet die kantelbeweging makken. In de USA zit de NFC reader daarom boven het touchpad, zie ook de foto boven dit artikel.

  3. Origineel geplaatst door Patrick
    In de USA zit de NFC reader daarom boven het touchpad, zie ook de foto boven dit artikel.

    De foto toont een automaat zoals je die in NL juist veel ziet. Met de NFC-Reader onder de display.
    En die reader is softwarematig inschakelbaar, op dat moment verschijnt het NFC-logo pas op de display…

  4. Ik zit er zeker op te wachten. Contactloos betalen is leuk, maar het is gewoon een variant op pinnen. Apple Pay is echt de toekomst. Zeker als je al je passen kan koppelen aan Apple Pay. Dan heb je met je iPhone meteen toegang tot al je rekeningen en creditcards. Geen dikke portemonnee met allerlei passen meer nodig.

  5. Ik lees op verschillende plekken dat Apple pay ook met debit cards werkt, wat volgens mij gewoon een pinpas is. Betekent dit dan ook dat Apple pay gewoon zonder credit card werkt?

  6. Maar als je Apple Pay via een Amerikaans account gebruikt werkt het dus al in Nederland?

  7. @Lars: in theorie wel.
    debit = tegoed = pinpas
    credit = schuld
    vandaar de naam.

  8. Ik mis in dit artikel de kop:

    Wanneer komt Apple pay

  9. Ik zie betalen met een QR code vooral zitten omdat ik dan niet meer m’n SNS calculator op hoef te zoeken als ik een online betaling wil doen. Ook hoef ik me geen zorgen meer te maken over de veiligheid van de browser waar ik op zit.
    Ik log in m’n mobile banking app, scan de code, en betaal. Ideaal !!
    .
    Maar waarom ze dit presenteren om mee te gaan betalen in winkels snap ik niet.
    Daar is pinnen juist handiger.

  10. Toch wel jammer….sta je in Londen met je iPhone 6,  ⌚ , AMEX en Mastercard en kan je nog niet contactloos betalen.

    Thuis is het ook nog prut met peren: ik zit bij de Boerenleenbank

  11. Ik ben het helemaal eens met de stelling dat het een succes gaat worden. Maarrr Apple moet wel echt even gaan opschieten nu. Als dat QR-code alternatief bijvoorbeeld veel eerder uitgerold gaat worden dan Apple Pay, en winkeliers dit massaal gaan integreren, wordt het al lastiger voor Apple Pay misschien…

  12. Hahaha. LolRabobank 8’DDie krijgen de gewone bankieren App nog niet eens werkend laat staan Apple pay.

  13. Jullie hebben het over APPLE pay en jullie gebruiken een foto van een Android device, beetje raar.

  14. Mag zsm ingevoerd worden, betaal al een jaar contactloos via ING. Heerlijk gewoon, kleine bedragen snel betalen.

    Nu de OV nog en andere betaalmogelijkheden in NL.

  15. Ik vraag me af of het wachten aan Apple is.. Via Apple Pay wilt Apple een percentage van de transactie, ik kan me voorstellen dat banken hier niet op zitten te wachten. Dit kan nogal een bottelnek worden denk ik zo.

  16. @Jan: je hebt gelijk. Ik bedoel die andere foto in dit artikel met de zilveren Watch. Dat is de reader die in de USA wordt gebruikt en handiger is voor je lichaam om te ‘tappen’

    @damian: jip.

  17. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik gebruik het vrijwel dagelijks in Barcelona. Vaak alleen met mijn Apple Watch. Heel snel en comfortabel. Één opmerking over de vaste betaalautomaten in Nederland, daar zit het NFC vlak in de linkerkant. Daardoor is het onmogelijk om met je horloge of telefoon te betalen. Probeer het maar eens. Je kunt met je linkerpols niet die kantelbeweging makken. In de USA zit de NFC reader daarom boven het touchpad, zie ook de foto boven dit artikel.

    Dacht dat dit kwam omdat ik linkshandig ben, maar eigenlijk is het andersom, ik draag mijn horloge rechtshandig, oftewel aan de linker pols.

    Dit is idd onhandig.

  18. Dat limiet van £30 in het VK komt doordat nog niet alle NFC-apparatuur tweestapsverificatie ondersteunt. Zoals het artikel elders al aangeeft: bij een NFC-bankpas moet je bij grotere bedragen ook je pincode opgeven, omdat het anders niet veilig wordt geacht (iemand zou immers je bankpas kunnen stelen). Dat is ook bij Apple Pay het geval. Hoewel je Apple Pay op je iPhone alleen mét Touch ID kunt gebruiken, maakt een verouderd NFC-apparaat zelf geen onderscheid tussen een iPhone of een NFC-bankpas. Er is dus een toevoeging nodig. Als het NFC-apparaat echter de tweestapsverificatie ondersteunt waarvan Apple Pay via Touch ID gebruik maakt, kun je ook in het VK gewoon zonder limiet betalen. In de VS was dat minder een issue, omdat de infrastructuur in veel gevallen juist voor Apple Pay is aangeschaft. Apple maakt daar bewust reclame voor, waardoor het gewoon niet opvalt. Hoe dat in Nederland zal zijn hangt dus volledig af van het feit of de winkelier een up-to-date of nieuw NFC-apparaat heeft.

  19. Dat men in NL toch weer iets (de QR code) wil introduceren als betaalmogelijkheid, terwijl het in andere landen BEWEZEN NIET succesvol is gebleken, is ook ECHT weer iets voor eigenwijze NL-ers. Veel geld pompen in dit alternatief, ondernemers met fabeltjes laten investeren in apparatuur en vervolgens…
    Zo is het ook bij onze overheid gegaan zoals met de OV chipkaart!!!!. In plaats van dat men beproefde concepten gebruikt, moet een overbetaald clubje ambtenaren zichzelf instand houden met uitvinden en uitrollen van geldverslindende projecten. En budget genoeg want de belastingbetaler is de financier.

    Zo, dat moest er even uit!
    Excuus voor het geklaag en ik wens jullie allemaal een waanzinnig goed en gezond 2016, met heel veel mooi Apple nieuws.

    Dank iCulture redactie voor het vele leesplezier.

  20. @Lars: Nee. Een debitcard is geen pinpas: is een kaart van creditcardmaatschappij waarop je van tevoren geld stort. Dus een card van visa mastercard american express of iets dergelijks. Zijn niet beschikbaar in NL

  21. Ik zie een groter (gezamelijk) belang is voor de bankwereld om Apple juist NIET te gaan ondersteunen. Men haalt daar al opgelucht adem dat Bitcoin (vooralsnog) vastloopt in de ambities om algemeen betaalmiddel te worden en heeft geen enkele behoefte aan betaalde tussenpartijen die hun klantenrelaties overnemen.
    Verder vertrouw ik Tim Cook en Apple in hun ambities om zaken rechtsgeldig en trusted af te handelen, maar meen dat Apple al geld genoeg verdient.
    Ik zie liever dat ze hun energie steken in de kern-activiteiten waar ze dit jaar al moeite genoeg mee blijken te hebben.
    Kontaktloos betalen kan ik al en boven de €1000 tik ik met veel plezier m’n pincode in

  22. @Wim: Je hebt maar ten dele gelijk. Je hebt debit cards die vooraf opgeladen moeten worden. Maar het is niet vereist.

    “Some cards may bear a stored value with which a payment is made, while most relay a message to the cardholder’s bank to withdraw funds from a payer’s designated bank account.” (wikipedia)

    Precies dezelfde werkwijze als een debit card (je stuurt een berichtje naar de bank aka pinnen).

    Een betaalpas is ook een debit card, de meeste debit card zijn van maestro. En dat logo staat ook op je bankpas.

  23. @Bman: Dus als ik debit sta op mijn betaalrekening heb ik een tegoed en als ik credit sta moet ik het saldo aanvullen?

    Volgens mij is dat echt andersom 😉

    Een debit card is voor debitering en zal niet werken bij onvoldoende saldo (op rekening of op de card), bij een credit card vertrouwd men op de kredietwaardigheid van de creditcard company. Die is bereid om jou eventueel een extra lening te geven voor de betaling (tot de hoogte van jouw limiet).

    In Nederland is een debit card met saldo alleen gebruikelijk in de zakelijke markt (voor bijvoorbeeld een medewerker die vaak op reis moet en voor zijn onkosten een dagvergoeding krijgt). Voor de particuliere markt worden deze kaarten (vooraf saldo opladen) verkocht als ‘prepaid credit card’.

    Een debit-card wordt niet geregistreerd bij het BKR, een creditcard wel (want het is in feite een nog niet opgenomen lening).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.