Reacties voor: Waarom Apple niet elk jaar nieuwe iPads hoeft uit te brengen

Het is alweer even geleden dat er een nieuwe 9,7-inch iPad verschenen is. Maar is het zoals met de iPhone wel nodig om elk jaar een nieuwe iPad op de markt te brengen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Ik ben nog tevreden met m’n iPad 2 🙂

  2. Ik heb geen nieuwe iPad nodig wanneer is zelf kan kiezen (downgraden naar vorige ios) welk iOS versie ik mag draaien. Ik heb een trage iPad 3 op iOS 9 terwijl deze op iOS 7 toppie was.

  3. Ik heb speciaal gewacht tot de iPad Mini een noemenswaardige upgrade kreeg. Dit is met de mini 4 gebeurd met split screen e.d., ik denk deze iPad dan ook meerdere jaren te blijven gebruiken 🙂

  4. @Dennis: Mijn iPad Air (1) is ook al redelijk traag aan het worden. Het begint op te vallen en dus te irriteren. Downgraden zou voor mij ook een oplossing kunnen zijn.

  5. Nog behoorlijk tevreden met iPad 2 (op 7.1.2) uit 2012 of zo. Zou dit ‘de goeie ouwe tijd van Apple’ kunnen zijn?
    Vermoedelijk draait dit ding beter dan een huidige iPad Air met IOS9…

  6. Ik lees dit op een iPad mini 1.. Die is ook nog steeds bruikbaar voor internetten etc. Het duurt wat langer maar voor die enkele keer dat ik m gebruik is er geen nieuwe nodig. Misschien dat ie nog jaren meekan op deze manier. Ook een prima controller voor een muziekinstallatie bijv. Zijn net pc’s geworden joh. 10 jaar met een iPad gaat normaal worden. Voor een telefoon ook op den duur..

  7. Ze zijn heel voorzichtig met het uitbrengen van killerfuncties, voordat je het weet heb je een concurrent voor de iPhone. Deze kunnen ze nu nog uitmelken .

  8. Ik heb een paar weken geleden mijn iPad 3 (destijds gelanceerd als ‘the new iPad, vreemde naamgeving) verkocht voor 160 euro. Ik ben echt verbaasd wat een in feite afgeschreven iPad nog opbrengt, hij werd echt traag onder iOS9, vooral het browsen was vervelend.

  9. Origineel geplaatst door piet
    Ze zijn heel voorzichtig met het uitbrengen van killerfuncties, voordat je het weet heb je een concurrent voor de iPhone. Deze kunnen ze nu nog uitmelken .

    Die snap ik niet, maar ligt aan mij 😇

  10. Ik heb ipad air 2 en die loopt als een zonnetje. Laatst had ik voor een collega ipad 1 moeten herstellen, als je dat ding dan ineens in je handen hebt dan pas weet voel je wat een vooruitgang de ipad heeft ondergaan in de laatste jaren.

  11. Als je ervoor zou kunnen kiezen om de besturing te downgraden loop je op een gegeven moment toch tegen het probleem aan dat je apps niet meer kunt gebruiken of upgraden. Ik had dat probleem met de 1e iPad. Hij loopt noch prima op 5.1, maar keuze uit apps is zeer beperkt en er zijn niet veel apps die kog geupdate worden.

  12. @ Jay: De iPad 1 is een uitzondering, dat was relatief gezien echt een bakbeest. Leg een iPad 2 naast de Air 2 en je verbaast je juist hoe weinig er is veranderd. Imho is de iPad 2 ook het meesterwerk van Jobs.

  13. Maar er is toch een iPad mini en een iPad Pro aangekondigd? Dat is niet perse een 9.7 model, maar 7.9 en 12.9.

  14. @Mike: ik een 5jaar oude iPad 2 voor 115€. Niet slecht.
    😀👌🏻

  15. Wat een onzin artikel
    Als Apple trendsetter ipv -volger was geeeest was er elk jaar een 50% snellere danwel voordeliger iPad (Wet van Moore) en had de markt niet op zijn gat gelegen

  16. @JK: serieus?? Iedere keer wanneer ik de Air2 naast de iPad 2 of 3 leg (of houdt) valt t me op wat voor ongelooflijke bakbeesten die ouwe 2’s en 3’s waren. De Air en Air2 daarentegen zijn super apparaten.

  17. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik heb geen nieuwe iPad nodig wanneer is zelf kan kiezen (downgraden naar vorige ios) welk iOS versie ik mag draaien. Ik heb een trage iPad 3 op iOS 9 terwijl deze op iOS 7 toppie was.

    Idem hier en ga eens kijke of dit helpt (filmpje)

  18. Ze wachten met het uitbrengen van nieuwe iPads maar de prijzen blijven hetzelfde voor hardware die eigelijk al verouderd is . dus koop nu zo een iPad dan is die bijna 2 jaar oud maar met dezelfde prijs als met de release van het toestel Wie word er nu genaaid ???

  19. De vooruitgang is er natuurlijk wel degelijk. Dat blijkt wel uit de reacties van mensen die een iPad 2 of 3 (laat staan de eerste iPad) naast de huidige Air generatie legt. Maar feitelijk kan je met een iPad 2 of 3 nog best uit de voeten. Voor basis dingen als browsen voldoen ze nog redelijk goed. Niet aan een nieuwe Air 2 komen want dan ben je om.

    Ik verwacht ook geen nieuwe iPad voor september. De nieuwste snufjes en technologieën worden standaard geïntroduceerd met de iPhone, niet met de iPad. De iPhone 7 en met name iOS 10 moeten toch wel iets bijzonders worden. Het is de 10e generatie iPhone dus ik verwacht toch wel behoorlijk wat spektakel. Vermoedelijk vol bugs maar dat lossen we het jaar erop wel weer op 😉

  20. @Mike: heb mijn iPad mini (1) nog verkocht voor 150 euro 🙂

  21. Vergeleken met m’n iPad Pro was m’n Air2 een slome kaasplank met achtergrondverlichting. Toch wil ik weer van de Pro af, omdat-ie voor mijn gebruik te zwaar is.
    Ik hoop dus op een Air3 met de snelheid van de Pro!

  22. Een waterdichte iPad mag er voor mij wel komen. Lekker in bad internetten en spellen spelen 🙂 Ik denk dat de iPad nog lang niet uitontwikkeld is.

  23. Mijn iPad 2 draait op iOS 9.2 en werkt nog perfect. Natuurlijk heeft hij wel eens dagen dat hij niet vooruit te branden is, maar over het algemeen werkt hij gewoon nog snel 🙂

  24. Hoe kan ik zien welke iPad ik heb?

  25. Wij gebruiken thuis nog een iPad-2 met iOS 7.2. Voldoet prima.

  26. Wat is er eigenlijk gebeurd met de optie om ‘oude’ apps te kunnen installeren op voorgaande ios-versies? Ik meen me te herinneren dat Apple dat verleden jaar (of het jaar daarvoor) geïntroduceerd heeft. Nu krijg je met een oude ios steeds de melding dat een bepaalde app niet compatible is met je ios en je moet upgraden, maar de optie om een oude(re) versie van de app te installeren zie ik niet meer. Zou Apple deze optie stiekem weer verwijderd hebben?

  27. Ik vind het toch wel prachtig hoe de man op de foto bovenaan het artikel zijn iPad verkeerd om vasthoudt 😂😂😂

  28. Ipad 2 op meest recente ios. Tevreden hoor. Heb iPhone 6plus en heerlijke iMac. Gebruik ik veel meer dan de ipad dus die moet gewoon nog een tijd meegaan. Want soms is het heerlijk met je ipad op de bank of in bed te genieten van het internet. Ook GarageBand gebruik ik op ipad als opstapje naar de grotere mogelijkheden van GB die de iMac biedt.

  29. Origineel geplaatst door Natascha
    Wat is er eigenlijk gebeurd met de optie om ‘oude’ apps te kunnen installeren op voorgaande ios-versies?

    Daar is niets mee gebeurd. Heb ik vorige week nog gebruikt bij een app. Hoe het precies zit weet ik niet maar ik neem aan dat de maker van een app dit actief moet aanbieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.