Reacties voor: Waarom Apple een iPhone Pro moet maken

Apple zou een iPhone Pro moeten maken, gericht op professionele gebruikers die het maximale uit hun iPhone willen halen. Wij denken alvast na welke functies zo'n iPhone Pro moet hebben.
Lees het complete artikel → Waarom Apple een iPhone Pro moet maken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik denk niet dat er een grote groep bestaat die 1500€ aan een iPhone Pro zou willen geven. Ook verwacht je dan natuurlijk dat het ding wel perfect werkt. Ik zou niet als proefkonijn willen fungeren met zo een duur toestel. Ik vind het idee van een iPhone Pro wel leuk als Apple freak, maar als gezond denkende mens zie ik hier geen toekomst in.
    Het zou ook niet eerlijk zijn als men “nieuwe technologieën” enkel in de Pro zou steken terwijl men nu al 1000€ betaalt voor een “gewone” iPhone… Er zijn grenzen aan de prijzen die de gewone werkende mens nog accepteert van Apple!

  2. Een iPhone staat (stond) reeds voor state-of-the-art technologie, dat zou nooit mogen veranderen. Een iPhone Pro maken impliceert meteen dat de huidige iPhone niet meer de top van de markt zou bedienen. Ik wil gewoon een iPhone die in het huidige topsegment valt en waarvan de hardware telkens identiek is, ongeacht het formaat.

    Het feit dat groter ook gelijk staat aan beter (en duurder) heb ik altijd al absurd gevonden. Een groter toestel zou enkel een miniem duurdere prijs mogen hebben om de meerkost van het materiaal te neutraliseren.

  3. In mijn visie is een iPhone Pro een goedkopere iPhone. Een waarmee je kunt bellen, mailen (bijlagen lezen) en kunt inloggen op het bedrijfsnetwerk om documenten en je aantekeningen te raadplegen. Ik werk bij een organisatie met meer dan 1.500 werknemers. We krijgen een Windows Phone van de zaak. Waarom…? De kosten en onze systeembeheerders roepen dat deze veiliger is dan een iPhone. Het tweede argument is niet waar, maar het eerste is voor veel bestuurders al een reden om ‘nee’ te zeggen tegen een iPhone. Gewoon te duur.

  4. Customisatie vind ik een wel een goed idee, maar dan moet het concept veranderen van een toestel waarin alles vast zit naar iets dat je zelf kunt openmaken en waarvan je onderdelen kunt verwisselen. Het arrangement zou kunnen lopen van eenvoudig naar exorbitant. Waarbij ik zeker niet voor dat laatste zou kiezen, want ik gebruik nu al niet alle functies.

  5. Leuke brainwave. Apple kiest denk ik voor de massa en niet voor weer een nieuwe niche market. De naam pro zou ook kunnen verdwijnen. De Air is ook min of meer vervangen door de Macbook.

  6. Terwijl je als Kanye West best bereid bent om tienduizend euro of meer te betalen voor een exclusieve iPhone die niemand heeft.

    Om daarna om een MILJARD dollar te gaan bedelen bij Zuckerberg XD

  7. De kracht van Apple is focus. Niet voor niets hebben ze in eerste instantie maar één iPhone model gelanceerd.

    De “Pro” producten van Apple zijn specifiek gericht op de zakelijke markt. Bij smartphones werkt dat anders, daar wil iedereen het beste toestel.

    Ook worden modellen van vorige jaren verkocht als budget producten; de nieuwste versie is feitelijk de “Pro” versie.

  8. Kan nog steeds prima uit de voeten met me iPhone 2G.

  9. Goed, betaal je 10 000 euro voor een IPhone exclusive en een jaar later kan je een standaard IPhone kopen voor 1000 euro met dezelfde functies.

  10. Volgens mij is dit een volstrekt logische gedachtengang.
    Niet de ‘gewone’ gebruikers kopen een Pro, maar diegene die het geld (er voor) over hebben en voor hen voor wie die functies relevant zijn. Dan maken die extra kosten niet(s) uit.

  11. Nou het spijt me om te zeggen, weinig origineel de voorstellen van iculture … Voor de “pro” veel functionaliteiten die bij andere merken al ongeveer standaard zijn, en daarbij: Ik zou me al “plus” koper gelijk gepiepeld voelen, doordat Apple het huidige topmodel devalueert …. Als er al een pro zou komen, zou het echt superdun, geen bezels en meer accucapaciteit moeten zijn (ik bedoel, écht high tech met de nieuwste technologie die elders gewoonweg niet te krijgen is. (BV een goldcap als accu, (die dan een hogere capaciteit moet hebben dan de huidige accu’s maar wel in no time op te laden is (draadloos op grote afstand , zodat je dus eigenlijk “nooit” hoeft op te laden).

  12. Kom op zeg een IPhone Pro??? Nog meer betalen!? Dacht het niet €799 voor een bruikbare (64GB) iPhone is al duur (pro) genoeg!

    Ik vind het al vreemd dat de iPhone 6s plus een betere camera heeft dan de 6s. Je betaald toch echt de hoofdprijs voor de 6s.

  13. Beetje vreemde suggesties veelal. Goed, sinds de iPad is de term ‘pro’ bij Apple al flink uitgehold, maar een iPad is nog enigszins bruikbaar voor apps die in de categorie ‘pro-ductiviteit’ worden ondergebracht. Voor de iPhone, zelfs in ‘plus-size’ 😁, is zelfs dat wel erg pretentieus. Wat moet je bv in hemelsnaam met een ‘smart connector’ op een iPhone? Tenzij Apple MS’ continuum idee jat imho helemaal niks!

    En extra opslag voorbehouden aan een ‘pro’ uitvoering, krijgen we dan binnenkort ook een iPod pro met (daarvoor wèl zinvolle) 256GB of zo?! 😮

    Ben het eigenlijk (veel meer) eens met deze eerdere reactie:

    Origineel geplaatst door Joren
    Een iPhone staat (stond) reeds voor state-of-the-art technologie, dat zou nooit mogen veranderen. Een iPhone Pro maken impliceert meteen dat de huidige iPhone niet meer de top van de markt zou bedienen. Ik wil gewoon een iPhone die in het huidige topsegment valt en waarvan de hardware telkens identiek is, ongeacht het formaat.

    Het feit dat groter ook gelijk staat aan beter (en duurder) heb ik altijd al absurd gevonden. Een groter toestel zou enkel een miniem duurdere prijs mogen hebben om de meerkost van het materiaal te neutraliseren.

    Marten Toonder benoemde lang geleden die kromme waardering (uiteraard in “de waarde-ring”) al met de fraaie karikatuur “groot is mooi en veel is lekker”, en met de aanhangers van die filosofie liep het daarin (ook) niet goed af 😄

  14. Ik denk dat de meesten het hier niet goed snappen, het zou een iPhone worden die je status weergeeft en niet zo zeer dat hij geheel veranderd zou worden, willen ze een iPhone maken die bvb 1500€ kost, mij goed maar die status heb ik niet dus zal ik hem ook niet kopen (denk ik) of hij moest zo inovatief zijn en ik het kan gebruiken, we zien wel. Ik red mij nog prima met mijn iPhone 6 64GB en mijn iPad air 2 64GB. Die 16 GB toestellen zouden ze er beter tussenuit laten en alle toestellen voorzien van minimum 32 GB.

  15. Dus een extra dure telefoon om bèta-functies uit te testen? Ja, dat zal een echte winnaar worden…

    Ik sluit niet uit dat Apple de Plus van nu in de toekomst Pro gaat noemen, om eenheid in de namen te brengen. En ja, die zullen vast wat extra’s bieden.
    Maar de redenen die genoemd worden zijn meer losse flodders dan sterke argumenten. ‘Gewoon omdat het kan’, makkelijker een terugroepactie, ze moeten toch een keer over op Oled-schermen. Jullie denken toch niet werkelijk dat Apple op basis daarvan een beslissing neemt? Slap betoog.

  16. Wat een suggestief artikel. Kanye West MOET een iPhone van EUR 10.000 kopen en Apple MOET een iPhone pro maken? Artikel gebaseerd op een hoop geruchten en aannames…..

  17. Ik denk dat een iPhone pro bij voorbaat kansloos is. De mensen die echt vooraan willen lopen de tech nerds zijn die kopen eerder een Android….

  18. Ik hou van deze speculatieve artikelen, leuke brainstorm! Maar ik denk niet dat Apple dit zou doen (hoe graag ze ook een duurder model willen uitbrengen). Ik denk eerder dat de iPhone Plus, Pro gaat heten. Hetzelfde als bij de iPad’s, groter en een paar extra’s. Je kan een iPhone minder vergelijken met MacBook Pro’s, maar meer met de iPad’s. We shall see…

  19. Prima suggestie.
    Ik erger me al jaren aan het feit dat
    “Think Different” inmiddels “Think Mainstream” is geworden.
    De ontwerpafdeling waar zoveel talent zit en die maar eens in de 2/3 jaar met een nieuw model komt. Dat moet toch verschrikkelijk zijn om daar te werken.
    Laat ze een keer lekker los gaan en dan zien we wel wat de prijs wordt (tot 1500)

  20. Leuk proefballonnetje van Gonny maar dit gaat hem niet worden. De iPhone is dé melkkoe van Apple. Daar gaan ze niet mee experimenteren. De updates blijven komen in kleine stapjes zodat Apple nog heel lang nieuwe modellen kan leveren die net ietsje beter zijn dan het vorige model.

  21. Yeah de bedragen worden wel erg hoog dan…vond het al hoog wordenmet de 6-modellen.

  22. iPhones zijn nu eenmaal aan de prijs. Voor die prijs koop ik echter niet alleen de telefoon, maar ook het iCloud-ecosysteem waarbinnen alle devices netjes met elkaar syncen. Daarnaast kan ik in de web-omgeving van iCloud mijn werk ook ‘s doen.

    En daar zit ‘m nou net het zwakke punt: de zwakke, trage webomgeving. Zorg dat deze snel is met veel mogelijkheden voor de professional. Nu is deze matig en slaat dit niet alleen terug op de iPhone maar op alle Apple producten.

  23. Erg blij met de gevarieerde reacties hierop! Het is altijd leuk om te zien hoe een idee aankomt. Natuurlijk moet Apple helemaal niets (en Kanye ook niet), maar ik heb wel weer een paar goeie toevoegingen gelezen in de reacties. Twee die mij het meest aanspraken:

    • Een iPhone Pro geeft de designafdeling van Apple de mogelijkheid om eens helemaal los te gaan. Apple kan het maximale laten zien, zonder rekening te houden met alle beperkingen die een toestel voor de massa meebrengt. Waarom niet? Apple hoeft zich niet te verantwoorden dat ze een heel duur toestel in het assortiment hebben. Ze hebben immers ook nog genoeg ‘normale’ toestellen.
    • Het idee van een iPhone Pro met juist minder functies voor zakelijk gebruik, vind ik ook wel intrigerend. Nu zijn bedrijven een beetje gedwongen om oudere modellen zoals de iPhone 5c aan hun personeel te geven. Overigens denk ik dat de iPhone SE dat wel gaat oplossen: zakelijk uiterlijk, intern wat vernieuwd, maar niet het topmodel. De hedendaagse ‘BlackBerry’, perfect voor personeel!

    Ik denk alleen niet dat Apple de toevoeging ‘Pro’ zal gebruiken voor uitgeklede personeelstoestellen. Dan zou iPhone LE (Light Edition) of iPhone BE (Business Edition) beter passen. Zakelijk is ook een wat ambigue term, want het kan zwaar-zakelijk gebruik betekenen (grafisch designer/ondernemer/programmeur) of licht-zakelijk gebruik betekenen (administratief kantoorpersoneel).

    Wat ik ook nog wel grappig vind, is dat er blijkbaar toch wel wat reageerders zijn die zich mentaal onder druk gezet voelen om het topmodel te kopen. Als Apple een belachelijk duur toestel uitbrengt, voelen ze zich genaaid, want nu ‘moeten’ ze opeens €1500 uitgeven voor een telefoon. Maar niemand dwingt je.

    Logischer lijkt me: de iPhone Pro voor de happy few (sorry, daar hoor je dan even niet bij), een gewone iPhone 7 voor de prosumer (met geavanceerde technologie, maar op het prijsniveau van de huidige iPhone 6s) en de overige modellen voor mensen die alleen basisfuncties nodig hebben.

    Er waren gisteren trouwens al nieuwe geruchten uit China dat Apple inderdaad de naam iPhone Pro overweegt. Ben benieuwd.

  24. @Gonny van der Zwaagx: “natuurlijk moet Apple niks” => hmm, dat weet ik nog zo net niet.
    Wat mij wat jaren terug bij de presentatie van de Mac Pro opviel, is dat Phil Schiller zich op vrij nijdige toon liet ontvallen “hoezo dat we niet kunnen innoveren”
    Er is in de VS een vrij grote schare trouwe Apple gebruikers die wrang en teleurgesteld zijn in de afgelopen jaren en op sites als Macrumors en Techpinions de toon zetten.
    Hiervan gaat een grote (sociale) druk uit.
    Daarbij komt dat de concurrentie aantoonbaar sneller innoveert, en er een einde komt aan de situatie dat alles wat Apple maakt ook altijd maar verkoopt

  25. Ik voel mij zeker niet “gedwongen” om de nieuwste iPhone te kopen. Maar met een uiterlijk dat slechts 1 keer om de 2 jaar verandert, heb ik toch graag elke keer het nieuwe model. Mensen die niet zoveel geld willen uitgeven kunnen altijd een ouder model (of binnenkort een light versie) kopen. Maar als normale Apple fan zou ik graag elk jaar een nieuw toestel hebben. Bij ons in België is de hele gedachtengang dat een abonnement 2 jaar duurt niet ingeburgerd. Dus de meesten van ons zien die 2 jaar niet als een soort vaste termijn.

  26. Denk dat Kanye West beter een 3e hands iPhone 4 kan nemen, met die schulden van hem.

  27. Klinkt heel erg logisch dat ook van een iPhone een Pro versie zou bestaan. Velen die dit te duur vinden, vinden misschien het laatste type Alpha Romeo ook te duur maar er is wel een groep voor. Oké, de markt zal wat dunner gezaaid zijn maar dat is dan ook gelijk weer het leuke en exclusieve ervan. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat en vooral wil bieden.

    Leuk draadje Gonny👍🏻

  28. veel innovatie is er niet meer op de mobile markt alles wat er nu word gedaan is betere camera betere chip maar echt iets nieuws???? en ik denk niet dat een iPhone pro er ooit gaat komen ook omdat de iPhone nu gewoon overpriced is zouden ze nu niet bij abbo,s worden gegeven zou de verkoop toch een stuk lager liggen en ik denk persoonlijk dat de mensen binnenkort veel langer met hun mobiel gaan doen gewoon omdat enkel een betere camera en een betere chip het vaak niet waard is omzoveel voor een toestel uit te geven

  29. @Menno: het is 3G. iPhone 2 bestaat niet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.