Reacties voor: Opinie: Waarom Apple een goedkopere HomePod-speaker nodig heeft

Apple heeft een goedkopere HomePod-speaker nodig om goed te concurreren met Amazon en Google, die nu snel marktaandeel winnen op het gebied van slimme speakers voor thuis. Maar zo'n goedkopere HomePod-speaker is voor Apple vrijwel onmogelijk, denken wij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Eerst maar eens proberen om de eerste HomePod op de markt te krijgen =)
    Los daarvan lijkt de doelgroep mij ook nog heel klein te zijn op dit moment, zowat tussen de watch en iPhone in.

  2. Apple is nooit de goedkoopste met iets, dus ik verwacht dat hier ook niet mee. Dat hoeft van mij ook niet als dat zou betekenen dat mijn informatie en privacy beter gewaarborgd zijn.
    Maar ik denk wel dat Apple baat zou kunnen hebben bij een “dot” achtig product. Een HomePod zonder speaker eigelijk en het zou mij ook niet verbazen als ze daar in de komende jaren als deze tak ook een beetje is uitgekristalliseerd, mee gaan komen.

    Misschien wel een nieuwe AirPort-meshnetwerk-dot product wat alles in een keer regelt, van perfecte dekking van je WiFi tot HomeKit bridge tot multiroom muziek streaming tot Siri assistent… #durftedromen 😊

    Maar al met al een hele nieuwe product groep “voor in het huis” die echte meerwaarde bied, want in feite beide imo al die voice assistenten weinig meerwaarde boven mijn telefoon uit mijn zak pakken en daar tegen praten.

    Een betere eerste stap is denk ik om Siri beter en slimmer te maken, want daar is allereerst nog een hoop te doen…

  3. zo kan het ook met Siri : First Alert debuts Onelink Safe & Sound smoke alarm/speaker with HomeKit, AirPlay 2 support

  4. Ik twijfel er niet aan dat de homepod qua kwaliteit superieur zal zijn.. maar ik heb als trouwe apple fan toch laatst een Alex echo voor een paar tientjes gekocht en ik moet zeggen dat je voor weinig geld al best veel in huis haalt. Met name de mooie manier om zelf skills te kunnen bouwen zal veel hobbyisten aanspreken.
    De alexa spreekt nog geen nederlands.. maar ja, gaat de homepod dat initieel dan wel? 🙂

  5. Origineel geplaatst door Alex
    De alexa spreekt nog geen nederlands.. maar ja, gaat de homepod dat initieel dan wel? 🙂

    Waarschijnlijk niet, maar ik denk dat Apple vlug Siri in andere talen zal uitrollen net als bij de Apple tv 4-gen

  6. Ik heb nu drie Amazon Echo‘s (Echo Plus, Echo en Echo Dot) in huis en Alexa begrijpt mij altijd (in het Duits). Als ik met Siri praat is er veel wat niet begrepen wordt (in Engels en Duits). Voor de belachelijk lage prijs voor de apparaten van Amazon en wat het oplevert mogen ze wel wat van mij weten. Ik ben verder helemaal Apple minded met mijn gezin, maar aan Amazon kan Apple in dit geval niet tippen…

  7. Origineel geplaatst door G.
    Ik heb nu drie Amazon Echo‘s (Echo Plus, Echo en Echo Dot) in huis en Alexa begrijpt mij altijd (in het Duits). Als ik met Siri praat is er veel wat niet begrepen wordt (in Engels en Duits). Voor de belachelijk lage prijs voor de apparaten van Amazon en wat het oplevert mogen ze wel wat van mij weten. Ik ben verder helemaal Apple minded met mijn gezin, maar aan Amazon kan Apple in dit geval niet tippen…

    Dat is nogal moeilijk te zeggen over een product wat nog niet op de markt is, of heb je er al één in huis staan?

  8. @Davy de Vries: maar de apple tv 4gen spreekt nog altijd geen vlaams !

  9. Wat moet ik met zo’n ding en geen applefanboy ik zoek maar minieme features en dik die aan lulverhalen. Ik kan namelijk alles al wat ik nog niet kan. Want wat is de meerwaarde over Siri met mijn HomeKit? Enz?

  10. Ik blijf mooi bij m’n Denon Heos…

  11. Als de Homepod vlaams ondersteund is het een go voor mij.
    Waar ik erg hard aan twijfel want de Apple tv kan je niet eens in het vlaams bedienen met Siri; in Belgie.
    Je moet dan een fake nederlands apple id aanmaken en die dingen allemaal.

  12. Is niet de eerste en vast ook niet de laatste keer dat ze ergens laat mee komen. En dat de concurrentie er al veel eerder mee gekomen is. Wordt eens hoog tijd dat ze daar op het hoofdkantoor eens iemand wakker gaan schudden. En dat Apple weer innoverend en vernieuwend gaat worden. De laatste tijd lopen ze in mijn ogen te vaak ergens achteraan te slenteren.

  13. @R. Hellema: Siri werkt toch op mijn iPhone en iPad… Alhoewel werken?! Ik vergelijk de werking van Siri met Alexa en dat kan ik heel goed beoordelen. Misschien had ik het nog duidelijker moeten formuleren, dank voor de feedback.

  14. Wellicht ff wachten met het trekken van conclusies tot die überhaupt verkrijgbaar is, wel zo handig. Kan me nog herinneren dat Apple ten dode was opgeschreven omdat je veel duurder waren als die sub €300 windows apparaten… Die hele categorie bestaat bijna niet meer.

  15. Zolang Siri niet op het niveau zit zoals bv Alexa is het een kansloos product.

  16. het feit dat apple geen apps als spotify toelaat, omdat ze maar hun apple music willen pushen, zal ook niet echt meehelpen aan een denderende verkoop.

  17. Ik hou m’n hart alweer vast.
    Amazon heeft al de speaker als reclame-kanaal aangemerkt.
    ‘Amazon Echo wordt ook reclameplatform (link)
    Google heeft al een reclame-foutje met Beaty en the Beast film gehad (link)
    Nu blijkt ook al de wachtwoorden in de browsers ‘alvast’ te worden ingevuld, en dan ook te kunnen worden uitgelezen.
    Te vrijgevig: Wachtwoordmanagers worden misbruikt voor tracking (link)

    Gaat goed…
    Ik hoef nix meer te doen.
    Im hoef nix meer te onthouden
    Ik kan nix meer voor mezelf houden

  18. Een speaker is toch om muziek uit te luisteren, of ben ik nu heel ouderwets….
    Dat hele praten tegen apparaten aan snap ik nog niet echt. Probeer maar eens een Engels liedje aan te vragen aan Siri als je taal in het Nederlands staat. Succes daarmee…. vooral op de fiets met je dikke handschoenen aan🤪

  19. Apple wordt beperkter en beperkter zo. Waar Alexa heel open is, dicteert Apple wat je kunt met je speaker. Dat was ook al min of meer zo bij de Watch maar met een speaker is het nog specifieker. Je hoeft maar Spotify te gebruiken en het ding is zo goed als waardeloos.

    En die trend zie je bij Apple steeds sneller gaan. Omdat het allemaal Apple only is, is het of vol voor Apple gaan of toch niet mee gaan in de volledige lock-in.

    Een HomePod is leuk maar geen vervanger voor mijn versterker. Dus voor op de slaapkamer, keuken en studeerkamer. Maar voor 350 $ (wat wordt dat 450 euro) koop je dan toch liever wat anders. Spijtig ook dat er geen goedkopere Apple TV audio is…

  20. Ik heb nu sinds een paar maanden 2 Sonos play one’s staan en er laatst nog 1 bij gekocht, qua geluid zal Apple echt het onderste uit de kan moeten halen om dat te overtreffen.
    Enige wat ik nog zou willen is dat m’n geluid van de Mac over 2 (Sonos?) speakers gaat, hopelijk gaat Airplay 2 ondersteuning wat uitkomst bieden. Anders komen de HomePods weer om de hoek kijken denk ik.
    Maar voor de prijs van 1 HomePod (€400?) heb je wel 2 Sonos speakers!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.