Reacties voor: Waarom Apple de iPad 2 voorlopig blijft verkopen

Apple blijft de iPad 2 verkopen. Dat komt omdat de iPad 2 een goedkope tablet met groot formaat scherm is, ideaal voor onderwijsinstellingen.
Lees het complete artikel → Waarom Apple de iPad 2 voorlopig blijft verkopen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Toegeven, de iPad 2 lijkt me inderdaad nog een prima tablet. Ik hoor van veel mensen dat hij nog steeds goed presteert, zelfs met iOS 7 erop. Beter dan bij de iPad 3 heb ik al een paar keer horen vallen.

    En zeker voor die prijs vind ik het een goede zet van Apple om hem toch nog te blijven verkopen. 🙂

  2. De ipad 2 komt uit 2011 volgens mij, een jaar na de eerste. Niet 2009

  3. En vergeet de 30-pins connector niet, veel mensen hebben daar nog accessoires voor.

  4. De ipad 2 presteert evengoed als mijn ipad 3, maar de 3 heef scherper beeld. De twee is lichter, evensnel in de praktijk, en heeft een lange accuduur.

    Op zich kan de ipad 2 gewoon nog alles, en is er geen echte reden om een andere te kopen, dat is gewoon luxe. Niet iedereen kan €500 voor een tablet betalen, dan is de 2 een mooi alternatief, zeker als de concurrentie meestal goedkoper is.

  5. Ik denk dat het na deze ronde wel gebeurt is met de IPad 2. De nieuwe mini is een volwaardige iPad geworden, met de zelfde specs als de iPad Air. Alleen het scherm en daardoor de behuizing zijn kleiner. De iPad 2 kost €379,- de iPad mini Retina kost €389,-. Dus voor €10,- meer heb je een hardwarematig betere iPad en een schermtechnisch betere iPad. Mijn voorspelling is dat het komende jaar de iPad mini retina het best verkocht gaat worden, dus beter dan de Air.

  6. Degene die de iPad 2 koopt nieuw voor 379 is gewoon knettergek.

    Ja idd. Je kan er nu mee door. Ja idd het is 100 euro goedkoper.
    Maar waarschijnlijk over 8 maanden bij de eerste introductie van iOS 8 zal je erachter komen dat de iPhone 4 / iPad 2 buiten de boot vallen.
    De 100 euro duurdere iPad air zal denk ik wel door kunnen tot iOS 10 in 2015.
    En qua prestaties zal je wel op sommige gebieden er 50-100 maal op vooruit gaan.

    Nee de logica is er nog steeds niet.
    Ja de enige logica is dat Apple iig nooit zelf de magazijnkosten hoeft te betalen 😉

  7. Ik snap wel waarom Apple hel erin houd. Maar voor die prijs? Voor 100 euro heb je 2,5 jaar nieuwer apparaat die hoeveel keer sneller is?

    Als ze nou de prijs goedkoper maakte. Konden ze echt concurreren met goedkopere alternatieve.
    Simpel weg omdat de 2 gewoon niet zoveel waard is als een jaar geleden.

  8. Origineel geplaatst door Rob
    Degene die de iPad 2 koopt nieuw voor 379 is gewoon knettergek.Ja idd. Je kan er nu mee door. Ja idd het is 100 euro goedkoper. Maar waarschijnlijk over 8 maanden bij de eerste introductie van iOS 8 zal je erachter komen dat de iPhone 4 / iPad 2 buiten de boot vallen. De 100 euro duurdere iPad air zal denk ik wel door kunnen tot iOS 10 in 2015. En qua prestaties zal je wel op sommige gebieden er 50-100 maal op vooruit gaan.Nee de logica is er nog steeds niet. Ja de enige logica is dat Apple iig nooit zelf de magazijnkosten hoeft te betalen

    Denk niet dat je gelijk krijgt over de ipad. Als ze aankondigen dat hij uit de toelating gaat heeft hij sowieso, gebleken uit de voorgaande jaren, een jaar ondersteuning. Dus de ipad 2 zal nog twee jaar ondersteund worden.

  9. iPad 2 rules!!!

  10. Mijn ouders hebben laatste ook nog een iPad 2 gehaald en dat ding werkt nog steeds hartstikke goed. Ze hadden alleen de prijs wel wat lager mogen maken. 299 zou een betere prijs zijn geweest.

  11. Klijn foutje de ipad 2 is van 2011

  12. Klijn foutje de ipad 2 is van 2011, toen was de ipad 1 er nog niet eens

  13. Origineel geplaatst door iPad Sjaak: Klijn foutje de ipad 2 is van 2011, toen was de ipad 1 er nog niet eens

    Wil je zeggen dat de iPad 1 na de iPad 2 kwam? Ehhh, ik begrijp het niet helemaal.

  14. Origineel geplaatst door
    Klijn foutje de ipad 2 is van 2011, toen was de ipad 1 er nog niet eens

    Zit er eigenlijk een spellcheck op de iPad 2?

  15. Ikzelf heb de iPad 4 en mijn zus heeft de iPad 2 nog. Als je altijd met een 4 werkt dan merk je maar al te goed dat de 2 eigenlijk (mijn mening) geen 399€ meer waard is. Indertijd was het natuurlijk een zeer goede tablet en dat is ze nog als je kijkt wat er op de markt te koop is maar in het segment van Apple, neen. Het is gewoon voorbijgestreefd juist zoals de iPhone 4, maar het verkoopt nog en dat is blijkbaar het belangrijkste. Dit artikel heeft niets te maken met kwaliteit maar met verkoopcijfers en dat was vroeger niet de hoofdzaak van Apple, nu blijkbaar wel en dat is jammer.

  16. Enigste reden is toch echt en alleen de accesoires die hiervoor verkrijgbaar zijn.

  17. Ja iPad 2 werkt nog prima, jammer dat dit niet gezegd kan worden van iOS 7 in combinatie met de iPad 2.
    Heb schone installatie gedaan, maar vastlopers gehad, geen AirPlay meer… iOS 7.03 lijkt iets stabieler maar AirPlay werkt nog steeds niet.

  18. Veeeeeel te duur nu, die iPad 2. Dan voor een tientje meer de retina iPad mini kopen met de nieuwste processor. En moet het toch een groter scherm zijn, dan nog maar even doorsparen voor die extra 100 Euro die een iPad Air gaat kosten, daar ga je veel langer plezier van hebben.
    Of een leuke iPad3 of 4 tweedehands op de kop tikken. Alles beter dan een niet-retina scherm!

  19. Ik gebruik ook nog steeds de iPad2. Draait prima op iOS7. Vanaf de volgende iPad (dus ná de Air) ga ik pas nadenken over een nieuwe.

  20. @Tom:

    Man voor dat geld haal je toch de nieuwste mini! Je bent gek als je voor dat bedrag een iPad 2 haalt, spaar lekker een maand door en je hebt de iPad Air.

  21. De iPad Air verkoopt extra gemakkelijk als er in de winkel een iPad 2 naast ligt. Dan merk je het verschil pas echt. Alleen dat al is voor Apple reden om de iPad 2 te blijven verkopen.

    De belangrijkste reden is natuurlijk om beide schermformaten in een goedkopere variant aan te kunnen bieden. De concurrentie met Android is hevig op de lagere prijs niveau’s.

  22. Origineel geplaatst door Tom
    Toegeven, de iPad 2 lijkt me inderdaad nog een prima tablet. Ik hoor van veel mensen dat hij nog steeds goed presteert, zelfs met iOS 7 erop. Beter dan bij de iPad 3 heb ik al een paar keer horen vallen.En zeker voor die prijs vind ik het een goede zet van Apple om hem toch nog te blijven verkopen.

    Sorry iOs7 vliegt op de iPad3, en die is identiek aan de 4 uitgezonderd de lightning connector. Waar hoorde je dat dan wel?

  23. Origineel geplaatst door iFreek
    De iPad Air verkoopt extra gemakkelijk als er in de winkel een iPad 2 naast ligt. Dan merk je het verschil pas echt. Alleen dat al is voor Apple reden om de iPad 2 te blijven verkopen.De belangrijkste reden is natuurlijk om beide schermformaten in een goedkopere variant aan te kunnen bieden. De concurrentie met Android is hevig op de lagere prijs niveau’s.

    Dàt is het, het verschil is immens, door de iPad 2 ernaast te leggen kiezen veel meer mensen voor de ‘Air’

  24. @Guido: Neen, de iPad 3 heeft een A5X processor en de iPad 4 heeft een A[b]6[/b]X processor die tot 2x zo snel kan zijn.

  25. Diegene die zeggen dat een iPad 3 en 4 hetzelfde zijn uitgezonderd de lightningconnector moeten echt eens de specs nakijken want dat is helemaal niet zo en wat betreft de iPad 2 hetzelfde werken als de 3 of de 4 is al helemaal te gek voor woorden. De iPad 2 is nog goed om mee te werken zolang je niet met de 3 of de 4 hebt gewerkt, dat verschil is zoveel malen groter dan het verschil tussen de 3 en de 4. Als je sommigen hun reacties hier leest dan is het zo dat Apple d laatste jaren niet meer innovatief geweest zijn, nietsis minder waar.

  26. Zucht.
    Het volk dat ooit een Porsche gehuurd heeft wil ook niet meer in zijn Golf terug.

  27. Voordeel van die nieuwere iPads na de 2, je kan de kachel wat lager zetten.

    Scheelt 5 graden blijkt uit een eerder onderzoek van iCulture.

    Overigens dit onderzoek nooit meer herhaald gezien met de laatste modellen.

  28. Wat zegt processorsnelheid?
    Helemaal niets toch, het gaat echt om de snelheid van de apps, die is echt voldoende op de iPad 2.
    En de houdbaarheidsdatum?
    Als een Apple-tablet slechts een beperkt aantal jaren mee zou gaan krijgt Apple toch wel een groot probleem in de toekomst, vergelijk dit met een laptop die makkelijk 10 jaar meegaat.
    Een Ipad is geen telefoon die blijkbaar al na enkele jaren verouderd is!

  29. M’n iPadje 2 bevalt nog uitstekend, als een tiereliertje. Maar gaat binnenkort wel de verkoop in. De nieuwe iPad is te verleidelijk 🙂

  30. Heb mijn 2, die ik had gekocht op de releasedag nog steeds. Prima ding, werkt geweldig.

  31. Dik tevreden met m’n iPad 2, zeker ook onder iOs7. Goed nieuws dat Apple blijft ondersteunen, dat zal nog wel even voort duren (net als bij iPhone 3GS).

    Gaat deze kapot dan ligt het aan m’n portemonnee wat ik terug koop. Liefst de Air natuurlijk, maar een iPad 2 opnieuw voor pakweg 300 euro is ook mogelijk. 379 euro is eigenlijk net te veel.

  32. Heb mijn iPad 2 net na de release gekocht. Vanaf het eerste moment gaat er geen dag voorbij zonder dat ik de iPad 2 gebruik. Super ding. Had wel wat probleempjes na het upgraden naar iOS 7. Maar na een schone herstel draait hij weer netjes.

  33. @Coen:

    Woops, ik dacht dat de iPad 2 uit 2010 kwam, maar dat dus niet zo. De iPad 2 kwam in hetzelfde jaar als de iPhone 4S dus.
    Dan zal de iPad 2 dus iOS 8 ondersteunen maar daarna zal het dus wel voorbij zijn. De ondersteuning zal dus lopen tot juni 2015 als iOS 9 word gelanceerd.

    Maar tegen die tijd zal de iPad 2 ook wel een oudje zijn.

    … Weet ineens waarom de verwarring er was. De iPad 3 en 4 zijn kort op elkaar gekomen.

  34. Al een jaar in bezit en nog steeds geen enkele reden gehad om over te stappen naar een nieuwer model met Retinascherm. Presteert prima.

  35. Ik heb een 3 en een 2. De specs mogen dan anders zijn, maar tijdens het gebruik merk je weinig verschil, behlave dat de 3 scherper is. En mijn zwager heeft een 4 (had 3) en die merkt geen verschil tussen de 3 en 4. Ios7 werkt gewoon foutloos op de ipad 2. Daarmee beweer geenszins dat Apple niet innovatief is geweest, dat is een andere discussie die niet op dit topic thuis hoort.

    Origineel geplaatst door Bart
    Diegene die zeggen dat een iPad 3 en 4 hetzelfde zijn uitgezonderd de lightningconnector moeten echt eens de specs nakijken want dat is helemaal niet zo en wat betreft de iPad 2 hetzelfde werken als de 3 of de 4 is al helemaal te gek voor woorden. De iPad 2 is nog goed om mee te werken zolang je niet met de 3 of de 4 hebt gewerkt, dat verschil is zoveel malen groter dan het verschil tussen de 3 en de 4. Als je sommigen hun reacties hier leest dan is het zo dat Apple d laatste jaren niet meer innovatief geweest zijn, nietsis minder waar.

  36. @Derflanavekijd: Als je ‘Verminder beweging’ uitschakelt is de iPad 2 nog wel vooruit te branden. Probeer dat eens!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.