Reacties voor: Opinie: Waarom 2018 een topjaar wordt voor de iPad

Het jaar 2018 wordt een topjaar voor de iPad. De 9,7-inch iPad bevindt zich in een unieke positie, nu fabrikanten van Android-tablets zijn afgehaakt. Er is nauwelijks nog concurrentie voor de iPad en dat gaat gunstig uitpakken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Maar waarom wordt 2018 een topjaar ?

    Het is gewoon een (verzadigde) vervangingsmarkt geworden – de verkopen zijn al jaren stabiel

    Er gebeurt ook niet al teveel qua innovatie.
    Als Apple de pencil nu eens zou gaan bundelen met een stow-away oplossing, dan hebben ze echt iets nieuws dat een boost geeft.
    En een beter keyboard dan die rubbermatten

  2. Ze gaan idd heel lang mee. Heb de iPad Air alweer vele jaren, maar draait nog als een zonnetje.
    Mijn zoon had interesse in een iPad Pro, en kon zijn 5 jaar oude iPad 4 voor nog €200 (????) verkopen omdat er heel goed op gepast was. En daardoor werd de prijs van de Pro toch heel wat interessanter. En het is ook een geweldig apparaat.
    Ik wacht tot 2018 op de nieuwe Pro met hopelijk FaceID.
    Dus ik geloof best dat Apple ermee in zijn maag zit dat ze zo lang meegaan. Het kost idd een hoop, maar na enkele jaren nog heel waarde vast.

  3. Ben het helemaal met het artikel eens!
    Denk wel dat er zeker nog ruimte is voor een iPad X om het zo maar even te noemen.

    iPad met face-id en super dunne schermranden en draadloos opladen. Alleen zo’n huge OLED scherm vinden zal lastig worden(en duur).

    Denk dat je dan weer een boost aan de verkopen kunt geven.

  4. Ik mis een aspect… smartphones zijn sneller, groter, veelzijdiger geworden… en veel oude smartphones gaan als game of youtube device door naar kinder, veel mensen hebben ook daarom geen nieuwe tablet nodig.

  5. Leuk artikel 👍🏻

  6. Ook een beetje triest dat een succes afhankelijk is van geen concurrentie, voelt als in je eentje je verjaardag vieren.

  7. Of 2018 een goed iPad jaar wordt, moeten we nog maar even afwachten.

    Dat anderen stoppen met het produceren van tablets, zegt dat iets over hun of Apple?
    Of anders gesteld, waarom stoppen alle anderen ermee?

    • @Madeliefje: Waarom anderen ermee stoppen staat eigenlijk al in het artikel: ze kunnen er te weinig mee verdienen. Vooral onder Android-fabrikanten is de concurrentie veel groter, zijn de marges veel kleiner en de klanten vaker op koopjes gericht.
      Risico is wel dat Apple minder noodzaak heeft om te innoveren, omdat er toch geen concurrentie meer is.

  8. En ja tegen beter weten in hopen we hier nog steeds dat er een iPad mini 5 toch nog komt. Zo een fijn formaat.

  9. Ik ben al aan het sparen voor de nieuwe iPad pro. M’n iPad Air 2 is nu iets meer dan 2 jaar oud en de batterij is erg slecht geworden. En het geheugen van 16 Gb is echt veeeeeel te weinig. Dus ik hoop wel dat Apple nog even z’n best doet dit jaar voor een spectaculaire nieuwe pro 😊🙏

  10. Ik zit op wat spaarcentjes voor de volgende iPad Pro, hoop op minder bezel, papierachtige texture als je erop tekend. Ben benieuwd!

  11. Ik ben android gebruiker van het 1e uur, en vind ios echt een heel beperkt en vervelend besturingssysteem, maar toch de 10.5 inch ipad pro gekocht. De hardware is echt bizar fantastisch, de software ronduit brak en beperkt, maarja, ik wilde een tablet, en een goeie.
    Ik denk niet dat er verandering zal komen in de android tablet markt komend jaar, dus chapeau voor apple op dit vlak.

  12. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ben het helemaal met het artikel eens!
    Alleen zo’n huge OLED scherm vinden zal lastig worden(en duur).

    Die zijn er al lang (bijv. Samsung)

  13. Origineel geplaatst door Grasvreter
    Ik ben android gebruiker van het 1e uur, en vind ios echt een heel beperkt en vervelend besturingssysteem, maar toch de 10.5 inch ipad pro gekocht. De hardware is echt bizar fantastisch, de software ronduit brak en beperkt, maarja, ik wilde een tablet, en een goeie.

    Wat een bizarre reactie is dit. Je wilde een goeie (sic) tablet en kiest daarom Apple maar de software is brak? Lijkt mij geen goede tablet voor jou dan… De Microsoft Surface lijkt me dan een prima concurrent van de iPad Pro. Zelf heb ik alles Apple (iMac, Macbook Pro, Apple TV en iPhone vanaf de 2G) en ben juist erg tevreden over de software. Werkt soepel en alle instellingen zijn snel te vinden (i.t.t. bij Android). Ik snap werkelijk niet wat mensen nog meer willen aanpassen. Ik jailbreak mijn iPhone al niet meer sinds de 3GS en heb het nog geen moment gemist.

  14. Kom, dacht ik na een paar jaar, ik ga Windows 10 eens installeren. Bij het eerste programmaatje vlogen de error meldingen alweer om mijn oren. Mijn iPad 3 is nu redelijk traag, maar functioneert en ook de accu is nog goed. Oké, er zitten barsten in het scherm, maar dit jaar komt er een nieuwe iPad pro verwacht ik en dan ga ik deze voor de marantz surroundset gebruiken. Windows heeft net als Android meer mogelijkheden, maar ook de daarbij behorende problemen.
    Minder bij Apple betekend beter uitgewerkt en dat bevalt mij uitstekend.

  15. Origineel geplaatst door Grasvreter
    Ik ben android gebruiker van het 1e uur, en vind ios echt een heel beperkt en vervelend besturingssysteem, maar toch de 10.5 inch ipad pro gekocht. De hardware is echt bizar fantastisch, de software ronduit brak en beperkt, maarja, ik wilde een tablet, en een goeie.

    Ik denk niet dat er verandering zal komen in de android tablet markt komend jaar, dus chapeau voor apple op dit vlak.

    Hoe kun je iOS op iPad Pro nu brak en beperkt noemen, als het niet eens met (Android) concurrentie vergeleken kan worden omdat die niet bestaat? Zeker sinds iOS 11? Als je een beetje je best doet de verborgen slimmigheidjes van iOS te ontdekken, zul je ontdekken dat er geen enkele tablet interface ook maar in de buurt komt van iOS.

  16. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ben het helemaal met het artikel eens!
    Alleen zo’n huge OLED scherm vinden zal lastig worden(en duur).

    Origineel geplaatst door Jan Willem de Visser
    Die zijn er al lang (bijv. Samsung)

    Welke OLED tablet met een met de iPad vergelijkbare schermkwaliteit dan? Ik ken m niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.