Reacties voor: Waar kom ik vandaan?: interactief prentenboek in iBookstore

Waar kom ik vandaan? is een nieuw prentenboek dat is verschenen in de iBookstore. Het boek kan zichzelf voorlezen, waardoor kinderen mee kunnen lezen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 2 reacties

  1. Ik heb nu een paar van die “voorlees” boekjes voor de kinderen. Het is reuze handig, maar het gebruikte “toontje” is toch erg neutraal. Met zelf voorlezen kun je met je stem nog leuke dingen doen. En het daarmee elke keer een tikkie anders maken, wat het dus spannend houdt voor de kinderen. Buiten het sociale aspect om, om iets met je kind te doen en deze niet ‘af te schepen’ met een Ipad. Ik merk ook dat de lol er snel af is en ze gewoon een spelletje of een film gaan kijken.
    Wellicht een tip voor de makers (als ze dit lezen dan), maak het automatisch oplichten van de tekst, aanpasbaar in snelheid. Elk kind leest op z’n eigen tempo.

  2. Dag Daddycool,
    heb je dit e-book gekocht? De toon is allesbehalve neutraal. Je bedoelt vast andere boeken-app!
    Dit verhaal is ingesproken door de stemactrice Barbara Labrie en heel veel andere mensen die de verschillende rollen inspreken, zodat het net een luisterspel is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf voor te lezen! Dat is altijd het beste. Maar de audio in de app biedt kinderen de mogelijkheid een verhaal heel vaak te herhalen. Tip: Wil je dit boek zelf voorlezen: probeer dan ook eens of je kind zelf de teksten van Lisa kan doen.
    Ja, de makers lezen de recensies en opmerkingen!
    De audio flexibel snel of langzaam laten afspelen is technisch niet te doen. Sorry.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.