Reacties voor: Waar is de iCloud Drive-app in iOS 8?

iCloud Drive biedt je een cloudmap die je kunt benaderen vanaf ieder apparaat, maar waarom is er geen centrale iCloud Drive-app voor iOS?
Lees het complete artikel → Waar is de iCloud Drive-app in iOS 8?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 26 reacties

  1. Dat je in iOS niet zomaar een mappenstructuur krijgt is wel begrijpelijk en had ik ook niet verwacht.
    Andersom zoek ik me suf op mijn iMac (OSX Yosemite Beta) naar mijn foto’s die in de iCloud drive terecht komen vanaf de iPhone.
    Ik zie dat er volgend jaar een nieuwe app komt “Photos” waarmee dit allemaal mogelijk is, het lijkt dan gewoon op de foto app van je iOS.
    Maar voor nu, kan ik iPhoto nog gebruiken ? Daar staat nog steeds een fotostream, maar die wordt niet bijgewerkt sinds ik over ben op iCloud drive…

  2. Apple had gewoon een app gemaakt op iOS. Klaar.

  3. Ik had gehoopt op een dropbox achtige manier
    Ik snap de redenatie van Apple ook niet. Door Dropbox te installeren heb ik toch ook geen toegang tot de bestandsstructuur op mijn iPhone! Het is allemaal binnen de App. Kan makkelijk afgezonderd worden
    Doordat Apple deze keuze maakt blijven heel veel mensen geïrriteerd achter.

    Wat als ik nou een email wil versturen vanaf mijn iPhone met een presentatie en een excelbestand, en een toelichtend word documentje. Waarvan ik weet dat ik die in mijn projectmap in de icloud heb opgeslagen?!
    Dat gaat dus niet. Oplossing: terug naar Dropbox.
    Sukkels bij Apple!

  4. Mijn data ben ik al kwijt. Na de update van ios8 ben ik al mijn pages documenten kwijt. Zelfs met Apple gebeld daarover. Zij kunnen mijn documenten zien, maar op een of andere manier is het geblokkeerd. Hadden ze nog nooit meegemaakt. Toch maar de volgende keer een extra copy maken en niet vertrouwen op de cloud

  5. Geen native app voor iCloud Drive zorgt er denk ik voor dat Dropbox mijn favoriet blijft.

  6. Het is toch mogelijk je bestanden in iCloud Drive op een centrale plek te bekijken op je iDevice. Allereerst ga je naar icloud.com op je iPhone of iPad, je vraagt de desktopversie dan kantel je je scherm waardoor er meer zichtbaar wordt, je logt in en gaat naar iCloud Drive. Daar staan je iCloud Drive bestanden. Uploaden is vanaf deze locatie zelfs ook mogelijk…

  7. Mapp verwijderen, nieuwe mappen toevoegen of namen veranderen is ook mogelijk op iPhone of iPad

  8. Ik heb me ook suf gezocht naar iets van een mappenstructuur op de iPhone.
    Dit volledig ingegeven door het plaatje wat ook bij dit artikel staat. Daar staat een iPhone 5s afgebeeld met een icloud mappenstructuur!!!!!
    Worden we hier nu misleid of wat??

  9. Ik heb juist een abonnement naar 200 Gb genomen maar als ik mijn bestanden niet kan benaderen zoals in dropbox dan hoeft het niet voor mij. Gelukkig kan ik ten alle tijde terug downgraden …

    Sorry Apple maar deze gaat aan mij voorbij als jullie niet een beetje meegaan met je tijd !! Ik moet toch bv. een pdf bestand wat op mijn iCloud-drive staat kunnen open door deze op mijn iPad te benaderen…

  10. Toch wel een gemiste kans van apple om mensen over te halen gebruik te maken van icloud drive. Wat ook vervelend is, is dat je binnen bv de pages map maar op 1 niveau een submap kan aanmaken. Binnen deze submap zijn vervolgens geen nieuwe submappen mogelijk (althans ik heb het niet ontdekt). Daardoor is het ordenen van documenten in mijn geval maar heel beperkt mogelijk. Dan toch maar dropbox blijven gebruiken….

  11. Origineel geplaatst door jack
    Ik had gehoopt op een dropbox achtige manier
    Ik snap de redenatie van Apple ook niet. Door Dropbox te installeren heb ik toch ook geen toegang tot de bestandsstructuur op mijn iPhone! Het is allemaal binnen de App. Kan makkelijk afgezonderd worden
    Doordat Apple deze keuze maakt blijven heel veel mensen geïrriteerd achter.
    Wat als ik nou een email wil versturen vanaf mijn iPhone met een presentatie en een excelbestand, en een toelichtend word documentje. Waarvan ik weet dat ik die in mijn projectmap in de icloud heb opgeslagen?!
    Dat gaat dus niet. Oplossing: terug naar Dropbox.
    Sukkels bij Apple!

    Ik ben het helemaal met je eens, wat een gemiste kans door Icloud Drive zo te implementeren

    Overigens een WORD-bestandje net ge-upload via Icloud.com en daarna bekeken op mijn Iphone 5S, tergend langzaam itt Dropbox of Google Drive

    daarbij wordt de layout ook heel anders moment als je het opslaat

  12. Geen reden voor paniek lijkt me. Je hebt sowieso een app nodig om de bestanden in te openen. Nu moet je alleen eerst de bewuste app openen voordat je je iCloud bestanden kan zien.

  13. @Flieps: Lekker simpel dus, geheel volgens de filosofie van Apple…kuch.

  14. Origineel geplaatst door Flieps
    Geen reden voor paniek lijkt me. Je hebt sowieso een app nodig om de bestanden in te openen. Nu moet je alleen eerst de bewuste app openen voordat je je iCloud bestanden kan zien.

    Oh, wat als ik die bestanden nou wil e-mailen?!
    Waarom denk je dat Dropbox zo populair is geworden!? Mensen willen controle houden!

  15. Origineel geplaatst door Roy
    Ik heb me ook suf gezocht naar iets van een mappenstructuur op de iPhone.
    Dit volledig ingegeven door het plaatje wat ook bij dit artikel staat. Daar staat een iPhone 5s afgebeeld met een icloud mappenstructuur!!!!!
    Worden we hier nu misleid of wat??

    Inderdaad, toen ik ooit dat plaatje zag werd ik ook enthousiast! En nu,…. Blijkt het een enorme flop te worden.
    Ik begrijp Apple echt niet. Wat zou der in die hoofden om gaan???
    Zoveel miljarden dat binnen halen, kunnen ze dan daarmee niet eens een goed bestandssysteem ontwikkelen die mensen willen hebben!?

  16. Volgensmij is de drive nog niet eens beschikbaar in Pages, Keynote en numbers op iOS 8. Ik heb geupgrade maar tot nu toe heb ik er letterlijk NIKS aan.

  17. Ik vind het vooral een gemiste kans voor foto’s en filmpjes. Als je bijvoorbeeld een 1 TB aan fotos hebt kan je die niet allemaal op je iDevice bewaren (ivm ruimte) maar wel in de iCloud drive.

    Via de foto app oid zou je dan een selectie lokaal kunnen bewaren en alle via een internet connectie kunnen bekijken.

  18. @Norbert: Met spotlight is toch ook niet nodig om submappen in submappen in submappen te maken?
    Dat vind ik altijd zo gaar in Windows: iedereen heeft een ander file management aanpak en je vindt nooit wat terug.

  19. Juist omdat iedereen op z’n eigen manier systeem wil aanbrengen in zijn documenten zou een stukje meer vrijheid op dat gebied prettig zijn. Ik werk als ZZP bv met verschillende opdrachtgevers en wil graag per opdrachtgever o.a. facturen gescheiden houden van beleidsdocumenten om maar eens iets heel simpels te noemen. En waarom zou je die mogelijkheid wel bieden via iCloud drive op de mac maar niet binnen IOS8? De logica ontbreekt hier volkomen…..

  20. Ik lees veel PDF’s en Word docs in Dropbox op m’n iPad, hoe simpel en makkelijk. Hoe krijg je zoiets dan voor elkaar met iCloud Drive?

  21. Ik ben vroeger een heel tevreden me.com klant geweest. Werkte super. Nu werk ik op onedrive van Microsoft met op alle mijn computers iPads en telefoon office en een terabyte geheugen. En je kan nog 4 licenties delen met anderen die ook een terabyte krijgen en dat allemaal voor 10 euro per maand.

  22. Wie man mij uitleggen…

    Als k op n iPad ‘pages’ open, zie ik alleen de pages documenten in de icloud drive folder ‘pages’, maar niet de pages bestanden in andere icloud drive mappen (bijvoorbeeld ‘prive’ of ‘werk’)… Dit zou toch wel moeten werken??

    Ik heb yosemite, ios8 en nieuwste pages app…

    Iemand een idee??

  23. @Jonathan: hee Jonathan zie nergens dat je een desktop versie kan aan klikken via iCloud.com Wat doe ik fout? Gr Mike

  24. Ik heb een map op mijn Mac genaamd “school”, met daarin weer mappen met de vakken die ik heb. Ik heb deze hele map in de Finder iCloud Drive gezet, maar ik kan het nu niet openen op mijn iPad lijkt het. (Alles is in Pages formaat, wat ik ook op mijn iPad heb). Ik heb sinds de aankondiging gehoopt dat dit wel zou kunnen. Beetje jammer dit..

    Ik zie nu trouwens ook dat het niet in iCloud.com staat. Moet ik nog iets activeren of iets dergelijks?

  25. Maar wat ik niet begrijp is dat de afbeeldingen die Apple zelf in IOS laat zien, waarbij duidelijk “iCloud” staat, en waarin een mappenstructuur is opgenomen.
    https://www.apple.com/nl/icloud/icloud-drive/

    Ook het icoontje van de iclouddrive (oranje) kan ik ergens terugvinden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.