Reacties voor: Vrouw vindt iPhone-dief met behulp van Fotostream

Toen de iPhone van Katy McCaffrey werd gestolen, bleek dat de dief Fotostream niet hard uitgeschakeld. Hierdoor kwamen alle foto's die met de iPhone werden gemaakt bij haar terecht.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Kun je niet gewoon de gps-locatie van die foto’s bekijken? Dan heb je tijd, datum en locatie, genoeg informatie om iets mee te kunnen als politie.

  2. Geweldig! :3 – Hoe stom is die wel ni, iPhone stelen lijkt precies makkelijker dan er mee werken.

  3. Origineel geplaatst door Tom K
    Kun je niet gewoon de gps-locatie van die foto’s bekijken? Dan heb je tijd, datum en locatie, genoeg informatie om iets mee te kunnen als politie.

    Tuurlijk kan je dat. in iphoto kan je zien waar die foto’s genomen zijn door op “plaatsen” te klikken.

  4. Enige nadeel is dat de politie hier in NL er niks mee kan, en als je ze op Facebook plaatst schend je de dader z’n privacy…

  5. @Dekon: Ja bedankt maar dat was een retorische vraag.

  6. Ik vind het wel briljant hoe de eigenaar de foto’s namen heeft gegeven op haar Facebook!

  7. Snap iets niet goed. Telkens ik zo’n verhaal hoor, kan ik het niet goed geloven. Als je nu een iPhone via iTunes volledig herstelt en configureert als een nieuw toestel, dan zijn alle settings die de vorige gebruiker had ingesteld toch gewist ? Anders krijg je toch wel een vreemde situatie ingeval van een 2de hands toestel.

  8. Origineel geplaatst door yoeri
    Snap iets niet goed. Telkens ik zo’n verhaal hoor, kan ik het niet goed geloven. Als je nu een iPhone via iTunes volledig herstelt en configureert als een nieuw toestel, dan zijn alle settings die de vorige gebruiker had ingesteld toch gewist ? Anders krijg je toch wel een vreemde situatie ingeval van een 2de hands toestel.

    Dat klopt, ik denk dat de gemiddelde dief echter niet zo slim is om dat te doen hahaha

  9. WAAROM zet je wél je fotostream aan en niet ‘find my iPhone’. Had ze m ter plekke al kunnen vinden. Dat is toch de gaafste feature. Als ik ooit in de vervelende situatie komt dat ik overvallen/gerold wordt is het eerste wat ik doe een internet cafe opzoeken of de smart phone van iemand lenen en de dader volgen. Toch?

  10. Fotostream werkt toch alleen maar als je op hetzelfde netwerk zit? Hoe kan zij dan die foto’s binnenkrijgen?

  11. @Chantal: Fotostream werkt alleen als het iDevice aan een WiFi netwerk wordt gehangen. Dat heeft de dief dus gedaan.
    Overigens is het plaatsen van zulke foto’s met het bijschrijft ‘dief’ inderdaad privacyschending. Vragen om meer informatie omtrent deze persoon mag daarentegen wel. Nuances.
    Verder, wat een belachelijk iets. Dan werk je voor een bedrijf dat veel met kinderen omgaat en deze medewerker heeft dus mogelijk iets gestolen (verdacht, niet gelijk schuldig). Dan vraag ik me gelijk af waarom disney niet een verklaring omtrent gedrag heeft gevraagd, en zo ja, of deze man in ieder geval zijn baan kwijt gaat raken bij disney. Ook vraag ik me af wat hij allemaal nog meer flikt. Het zet namelijk een mogelijke toon voor het gedrag van deze persoon.

  12. Die reacties bij die fotos zijn idd geniaal 🙂

  13. als ze op photostream kan… kan ze dan niet beter find my iphone even gebruiken???

    Edit: dief zijn profiel gevonden via image search.

  14. Mijn iPhone was ook gestolen. Nadat ik een nieuwe gesynchroniseerd had bleek een profielfoto van de dief in een van mijn accounts te staan. Foto rondgestuurd naar vrienden en binnen 1 dag mijn iPhone opgehaald bij de dief. Die snapt nu nog niet hoe ik hem gevonden heb. De sukkel!

    @youri: Er blijft altijd iets achter. Totaal configureren werkt gewoon niet. Zo heb ik de mijne ook teruggevonden. Koop dus altijd een nieuwe iPhone, geen tweedehands want je hebt er geen controle over.

  15. Origineel geplaatst door Saartje
    WAAROM zet je wél je fotostream aan en niet ‘find my iPhone’. Had ze m ter plekke al kunnen vinden. Dat is toch de gaafste feature. Als ik ooit in de vervelende situatie komt dat ik overvallen/gerold wordt is het eerste wat ik doe een internet cafe opzoeken of de smart phone van iemand lenen en de dader volgen. Toch?

    Mist iedereen soms het feit dat mevrouw haar slotcode óók niet heeft ingesteld? Fotostream stond waarschijnlijk standaard aan bij inloggen/aanmaken. Slotcode heeft ze overgeslagen of heeft hij afgekeken (nog nooit zo makkelijk geweest als op een iPhone).

  16. @ivo: Dit is dus dikke onzin, tijdens een herstel wordt er NIETS achtergelaten van welke gebruiker dan ook, mits de sim kaart eruit is en erop herstel wordt gedrukt, heb je gewoon een 100% schone Iphone in de hand.

    Dus simkaart eruit => Settings Whipe all settings and data, of Itunes restore.

  17. @onzinreplyer: Dit is niet geheel waar, de telefoon blijft in find met iPhone beschikbaar als dit niet handmatig op het toestel eerst wordt uitgezet. Dit is een bekende “feature” van de iPhone

  18. Ow want als het anders wél mogelijk is, mijn iPhone werd terug gestuurd van reparatiecentrum en raakte kwijt bij de TNT, dus ben nu ook wel benieuwd wie er mee rondloopt

  19. (Red.) Verwijderd: taalgebruik.

  20. @ onzinreplyer. Wat jij zegt is dus vette onzin. Mijn iPhone was volledig gereset door de dief en toch wist ik m terug te vinden. Maar weet je; dan geloof je lekker niet wat ik zeg en weet je het allemaal beter.

  21. Ik heb al meerdere iphones en ipads doorverkocht en na het wissen gaf Find my Iphone elke keer weer aan dat hij ze niet meer kan vinden.. En dan heb ik gewoon op de iphone/ipad alleen de optie alle inhoud en instellingen wissen gebruikt. Dus niet speciaal in find my Iphone gewist..

  22. Maar… is haar iPhone wel gestolen? Ze kan hem ook verloren zijn en die purser of iemand anders heeft hem gevonden. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de gegevens van de eigenaar ook gemakkelijk te vinden zijn… Dus wel beetje primair om meteen deze foto’s op FB te plaatsen. Ze kan daarvoor zelfs aangeklaagd worden (schending van privacy & portretrecht!).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.