Reacties voor: Vrije parkeerplekken straks makkelijker vindbaar met apps

Parkeren met apps wordt straks makkelijker: minster Schultz van Haegen gaat 1 miljoen euro beschikbaar stellen om parkeerdata te ontsluiten voor appmakers.

Reacties: 10 reacties

  1. Geweldig nieuws! Laat maar snel komen die app.

  2. Ik ben benieuwd hoe ze dit met 1M willen doen. Lijkt mij te weinig.

  3. “Ze maakte vandaag bekend dat ze 1 miljoen euro beschikbaar stelt om de data van de parkeerplaatsen te ontsluiten.”

    Wat een vrijblijvende vlieger.
    De helft is in partiuliere handen en onder de grond
    Dus kom eerst eens met wetgeving of een informatieplicht waar de Q-parks van deze wereld aan moeten voldoen

  4. Een miljoen euri van ons geld om data te ontsluiten van parkeerplaatsen??? Zijn ze knetter geworden in Den Haag! Laat ze die miljoen investeren in goed openbaar vervoer!
    Kansloze missie. De automobilist (waar ik er ook één van ben) ziet de wegenbelasting weer stijgen….

  5. Buiten het feit dat dit belachelijk is natuurlijk voor zie ik ook andere problemen zoals 5 vrije parkeerplekken en iedereen met een smartphone erop af!
    Dat wordt dan dringen geblazen of ruzie of zo. Beter een GOED openbaar vervoer want dat is en blijft een drama, tram, bus, trein, het doet er niet toe maar als je daar afhankelijk van bent wil je liever het miljoen aan een werkelijk probleem uitgeven. Nu is het een probleem creeeren!

  6. Een mooi alternatief in België is Carambla. Particulieren stellen hun parkeerplaats ter beschikking via de app. Als automobilist kan je op zoek naar vrije plaatsen in de stad voor een fractie van prijs in de grotere parkings.

  7. Een miljoen euro uit Den Haag? Ik zou zeggen, laat de eigenaren van de parkeergarages maar een dergelijke app maken -als die er al moet komen. Dit is ondernemen en daar moet de overheid verre van blijven.

  8. Wat een onzin bericht dit!

    Maar wat nog ontbreekt zijn apps waarmee je precies kunt zien welke parkeerplaatsen nog vrij zijn. Die data is nu in handen van parkeergarage-exploitanten zoals QPark,

    Dus we hebben het alleen over vrije plekken in parkeergarages!! Daar heb je toch helemaal geen App voor nodig? Waarom leidt de parkeergarage mij niet naar een lege plek, zoals in enkele garages al gebeurt. Daar heb ik toch helemaal geen App voor nodig? En ook zie ik in grote steden borden met het aantal lege plekken in de garages.

    Ik zou graag willen weten waar een lege parkeerplek is op straat, niet in een parkeergarage. En die data hebben we helemaal niet, ook QPark niet.

  9. Wat weten we toch weer veel met zijn allen…

    En denk je niet dat de garagebezitters deze info gratis verstrekken…. Je gaat er gewoon voor betalen als dit beteaald moet worden door de exloitanten. Dus de oplossing van de minister is zo dom nog niet. Alhoewel ik betwijfel of 1 miljoen dekkend zal zijn. Verder zijn de gebruikers van de data die maar moeten betalen. TomTom enz.

    Wie de lachende derde zijn als allen door de staat betaald wordt…. TomTom… Navigon enz… Deze verkopen dan weer software en apps en hardware met deze aanvulling.

    Nogmaals…. De gebruiker betaald. Je weet toch dat niets gratis is. De garage eigenaren in de grote steden malen er niet om…. Er wordt toch wel geparkeerd.

  10. We (en de minister dus ook) hebben het dus alleen maar over lege parkeerplekken in parkeergarages.

    Nounou, vernieuwend zeg!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.