Reacties voor: Met deze apps verbeter je je vriendschappen

Vaker afspreken en weten wat iemand bezighoudt
Er zijn steeds meer apps om je vriendschappen en contacten beter te beheren. En dan hebben we het niet over een simpel adresboek met contactinformatie, maar over apps waarmee je makkelijker kan bijhouden wat de mensen om je heen bezighoudt, zodat je een betere vriend, broer of collega kunt zijn.
Lees het complete artikel → Met deze apps verbeter je je vriendschappen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Sorry, maar de titel van dit bericht gaat echt te ver! Je verbetert vriendschappen niet door op je telefoon bij te houden wanneer ze jarig zijn of wat je de laatste keer met ze hebt besproken. Dat is eerder een teken van verslechtering: niet de moeite waard om het gewoon te onthouden. Want van je vrienden weet je dat gewoon, anders zijn het geen vrienden. Apps worden hier bijna gepresenteerd als een vervanging van je échte contacten. Hoe leuk en nuttig apps ook kunnen zijn, hier ga je wat mij betreft een grens over.
    Je kunt hier hooguit spreken van het beter ondersteunen van je netwerk. Dus zoiets: “Met deze apps onderhoudt je je netwerk beter”.

  2. Ik vind iPhone en andere telefoons mooie dingen gewoon de techniek die in een klein doosje zit maar je vriendschappen verbeteren door een app? Nooit leg dat ding eens weg en ga eens een ouderwets gezellig avondje kaarten monopoliën etc. Tegenwoordig doen wij dit ook weer en dit is pas echt lol hebben en vooral vriendschap verbeterend!

  3. Origineel geplaatst door Albert
    Ik vind iPhone en andere telefoons mooie dingen gewoon de techniek die in een klein doosje zit maar je vriendschappen verbeteren door een app? Nooit leg dat ding eens weg en ga eens een ouderwets gezellig avondje kaarten monopoliën etc. Tegenwoordig doen wij dit ook weer en dit is pas echt lol hebben en vooral vriendschap verbeterend!

    Idd. Gewoon meer “echte” quality time, telefoon wegleggen en niet worden afgeleid. al jaren geen facebook meer vergelijkbaar. Wat alleen zorgt voor schijn vriendschappen

  4. Origineel geplaatst door HJ
    Sorry, maar de titel van dit bericht gaat echt te ver! Je verbetert vriendschappen niet door op je telefoon bij te houden wanneer ze jarig zijn of wat je de laatste keer met ze hebt besproken. Dat is eerder een teken van verslechtering: niet de moeite waard om het gewoon te onthouden. Want van je vrienden weet je dat gewoon, anders zijn het geen vrienden. Apps worden hier bijna gepresenteerd als een vervanging van je échte contacten. Hoe leuk en nuttig apps ook kunnen zijn, hier ga je wat mij betreft een grens over.

    Je kunt hier hooguit spreken van het beter ondersteunen van je netwerk. Dus zoiets: “Met deze apps onderhoudt je je netwerk beter”.

    Ik denk dat het niet gaat om onthouden van verjaardagen of wanneer je je vrienden voor het laatst gesproken hebt. Het gaat er mijn inziens meer om dat àls je je vrienden gesproken hebt, dat je na afloop even de details noteert. Bijvoorbeeld dat hij/zij op die dag naar het ziekenhuis moet voor controle, dat zijn/haar huisdier naar dierenarts moest, dat zijn/haar ouders op vakantie zijn geweest naar Amerika whatever, dat zijn/haar zusje komende week rijexamen aflegt, dat hij/zij met hun collega naar een nieuwe klant gingen…. enzovoort.

    Het gaat mijn inziens om deze -voor jou- “details” in het leven van de ander, maar die voor de ander wel belangrijker zijn als voor jou. Hoe fijn is het als je elkaar weer ontmoet, dat je daar uit jezelf op terugkomt? Daar worden mensen gewoon blij van. Daar voelen mensen zich mee gehoord en gezien. Daarmee smeed je betere contacten. Want aandacht en oprechte belangstelling heeft iedereen nodig en dat kan je mijn inziens nooit genoeg krijgen!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.