Reacties voor: Vreemde kleurafwijkingen bij sommige video’s van iPad 2-camera

De camera van de iPad 2 blijkt bij het maken van video's vreemde kleurafwijkingen te vertonen. De kleurafwijkingen treden snel op en zijn ook weer snel verdwenen.

Reacties: 61 reacties

  1. Ik heb ook dit probleem zou ik het terug brengen naar de MM. Omdat ik ook nog light bleeding heb en de microfoon doet het niet.

  2. Ik heb een heel klein beetje last van screen bleeding, valt dit onder garantie? of moet ik hier genoegen mee nemen?

    voor de rest heb ik ik nog geen gekke dingen in mijn gemaakte video’s gezien.

  3. Origineel geplaatst door Nigel
    Ik heb een heel klein beetje last van screen bleeding, valt dit onder garantie? of moet ik hier genoegen mee nemen?voor de rest heb ik ik nog geen gekke dingen in mijn gemaakte video’s gezien.

    Ik heb ook last van backlight-bleeding. Niet storend maar is er wel, vraag me ook af of je hem in kan ruilen als er nieuwe ipads zijn.

  4. ik had ook last van bleeding, ben gister ochtend gelijk naar de winkel gegaan en krijg zo snel mogelijk een nieuwe, gelukkig een meevaller dus

  5. Wat ik eigenlijk grappig vind is dat er veel mensen zeiden dat ze de ipad1 niet zouden kopen, omdat er teveel kinderziektes in zouden gaan zitten. Want wat ik al heb gelezn van de iPad 2. Backlightbleeding, gele vlekken en nu dit nog. Ik ben blij met de iPad 1!

  6. Ik vind al die problemen redelijk onacceptabel worden. Zo’n beetje alle bekende problemen heb ik ook last van.
    Haastige (productie) spoed is niet altijd goed.

  7. Klote, ik heb backlightbleeding … Hoop dat Apple dit op gaat lossen !
    Ik vermoed dat iedere ipad dit probleem heeft… Productiefout

  8. hier ook de microfoon stuk en extreem light bleeding gelijk terug gebracht
    nou 3 weken wachten klote 🙁

  9. is het light bleeden alleen bij wit of ook zwart
    ik had een witte 32gb en had het echt extreem
    zeker op 5 plaatsen

    @ipadclub kan hier geen poll over gemaakt worden ofzo met welke modellen en kleur het meeste er last van heeft ( light bleeding,microfoon en video fouten ) en hoe je het kan checken of jou ipad er ook last van heeft ?

  10. Origineel geplaatst door Matijs
    Ik vermoed dat iedere ipad dit probleem heeft… Productiefout

    Wel een zeer overhaaste generalisatie vind ik zelf… Het zal heus niet bij elke iPad 2 zijn, anders was het al wel eerder aan het licht gekomen (haha toepasselijk) en waren er ook veel meer meldingen van dan nu het geval is. Als je kijkt in welke hoeveelheden de iPad 2 verkocht is… Waarschijnlijk weer net zo’n klein percentage als antennagate bij de iPhone 4.

  11. @timen hoornaar
    ik lees dat verschillende mensen in de US
    de ipad direct hebben omgeruild ivm het extreem light bleeden en dat sommige tot 4x aan toe een nieuwe hebben gehad en dat de meeste het maar voor lief nemen omdat de nieuwe die ze kregen na omruil het ook had soms iets minder soms hetzelfde (Call me crazy maar dit is slecht van Apple !)

  12. Ik heb de ipad1 2 weken geleden gekocht. Weet ik zeker dat hier geen ziektes meer inzitten. Achter een 0,5 jaar komt de 2 erbij. Ik heb geleerd van dingen kopen wat direct uitkomen. Meestal ellenden.

  13. Ik heb mijn ipad 2 bij de MM gekocht in bergen op zoom, ik had last van light bleeding en een gele gloed op mijn scherm. De andere dag direct gebeld en mijn geld terug gekregen. MM heeft eerst even met apple gebeld of ze geld terug mochten geven, en dat mocht dus. Mijn ouders hebben ook een ipad 2 gekocht en daarvan reageert de thuisknop niet! Erg vervelend dit. Ik had het totaak niet verwacht. Ben een btje mijn vertrouwen kwijt. Desondanks heb ik het aangedurft om een ipad 2 te bestellen via de apple store. Levertijd tussen 25 april en 4 mei. Hopelijk heeft apple dan de bugs uit de nieuwe lichting gehaald. Weet iemand de hoe de omvang van de problematiek is??
    Kan iphoneclub/ Gonny eens een artikel plaatsen over of er nieuws van apple is omtrent deze problemen en wat ze er gaan doen.

  14. @marvin: Ik vind het ook zeker wel een slechte zaak, want dit zou niet mogen kunnen bij zo’n duur en goed getest apparaat (dat is ten minste waar de klant vanuit zou moeten kunnen gaan). Maar ik vond vooral het “iedere iPad zal dit probleem wel hebben” een beetje te overhaast geconcludeerd. Maar dat neemt uiteraard de ernst van het probleem niet weg!

  15. Ik heb een Ipad2 32GB 3G en nergens last van. Zwart plaatje is mooi zwart zonder light bleeden zelfs niet als ik de helderheid vol aanzet. Ook filmen hier geen probleem alleen bij minder licht in de avond wordt het beeld een beetje Korrelig

  16. Origineel geplaatst door Matijs
    Klote, ik heb backlightbleeding … Hoop dat Apple dit op gaat lossen !
    Ik vermoed dat iedere ipad dit probleem heeft… Productiefout

    Trekt na verloop van tijd vanzelf weg

  17. @menno daalmans
    ik ben het ook eens dat hier een artikel en/of
    poll over deze kinderziektes moet komen
    en wat er eventuweel aan gedaan kan worden
    wat je rechten zijn kwa terug brengen omruilen of geld terug.
    Gonny ??

  18. @anno
    dacht het niet dit zijn geen lijmresten vriend !

  19. @marvin:

    GONNY HELP !!!!!!!!

  20. Ik heb daar nog eigenlijk geen last van . Ik vind het filmen op die iPad wel HD (scherp) . Als ik wil filmen met mijn iPad dan is het zo onscherp overal blokjes die zich verplaatsen . Ook heb ik last van light bleeding . Weet iemand of je hier mee terug kan naar de media markt ? Of het in je garantie valt ?

  21. Ik heb een witte 32gb 3g en nergens last van, tot nu dan.

  22. Ik heb een witte ipad2 32gb 3g en nergens last van, tot nu dan.

  23. @Jeffrey
    terug brengen die hap dit hoef je niet te pikken
    je zal wel ruim 3 weken zonder moeten doen

  24. @Timen Hoornaar
    niet elke ipad zal hier last van hebben of niet zo extreem dat het opvalt.
    ik denk dat er in te korte tijd heel veel geasembileerd zijn om de 25 landen ook op tijd te kunnen voorzien van de ipad 2 en dat hierdoor er een beetje slordig is gewerkt bij Foxcon maargoed dat is mijn mening
    ik denk dat ze beter hadden moeten testen en meer tijd hadden moeten nemen voor de productie dan maar een maandje later hier in NL ja toch ?
    nu zijn heel veel mensen die lang in de rij hebben moeten wachten ook ipad2 loos voor 3 4 weken
    omdat ze deze hebben moeten terug brengen !
    ik vind het echt super slecht van Apple
    ik weet nu wel dat ik voortaan de kat wel even uit de boom kijk voordat ik een nieuw ipad of iphone aanschaf direct na de lancering.

  25. @Gonny
    poll please 🙂

    als er meer mensen zijn die een poll of een artikel
    over kinderziektes en garantie gevallen wil
    vraag het even lief aan Gonny.

  26. @marvin: Dat het te slecht getest is is wel duidelijk ja. De vraag is echter wat de oorzaak is. Als het iets is waar snelle productie niets mee te maken heeft, maar meer een foutje in de halffabrikaten of een designfout (lijkt me eigenlijk niet, dan zou het bij allemaal moeten zijn, maar een fout in de halffabrikaten zou goed kunnen), dan kunnen ze er niets aan doen natuurlijk. Maargoed, het blijft het feit dat Apple haar “stempel” erop zet, dus zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het eindproduct en dus ook de eindcontrole, helemaal mee eens. En de vraag blijft ook of het zal veranderen in de komende weken, want de wachttijden lopen nu al zo hoog op dat er waarschijnlijk ook niet rustig aan gedaan zal worden bij Foxconn nu…

  27. goedeavond,

    Ik heb afgelopen jaar een iMac 27 inch i7 gekocht (2009 model), deze iMac bleek problemen te hebben met de ethernetkaart.
    Ik heb toen na veel telefoneren (wat een kut service bij die Apple telefoon lijn daar) eindelijk een nieuwe iMac gekregen.
    Deze iMac kwam geheel netjes ingepakt aan. Maar toen ik hem uit de doos haalde bleek er een flinke barst in het scherm te zitten. Terwijl er op de bes her folie geen kras te zien was( bewust ingepakt dus).

    Na dit uitgelegd te hebben aan de Apple lijn (ze wilde me eerst niet geloven) kreeg ik weer een nieuwe iMac en een waardebon voor de Apple store.
    De dag was aangebroken ik ik kreeg inmiddels mijn derde iMac, na het uitpakken bleek dat alles goed werkte en dat ik eindelijk probleemloos van mijn iMac kon genieten tot ik 1 à 2 dode pixels op het scherm aantrof.

    Toen was voor mij de maat vol. Ik heb apple gebeld en heb me geld terug gevraagd.

    Na lang nadenken toch maar de plaatselijke APR (izone) binnen gestapt en een iMac 27 inch i5 gekocht (2010 model). Deze heb ik momenteel nog in mijn bezit. Deze iMac heeft het bekende helderheidsprobleem (helderheid laag is een iritant zoem geluid). Ik heb Apple opgebeld en de hele sitautie uitgelegd en zij vertelde mij dat ik naar het dichts bij zijnde reparatie punt moest gaan. Een apparaat van meer dan €1000 euro laten repareren en hem dan zelf ook nog eens weg moeten brengen naar Breda (dichts bij zijndste reparatie punt) gaat me echt te ver. Ja zegt de telefonische medewerker dan moet je maar Apple care kopen. ( ik moet helemaal niks, Apple moet gewoon niet zulke troep maken).

    Inmiddels heb ik besloten om mijn iMac niet te laten repareren, omdat ik hem niet kwijt kan zijn.

    Ik begon mijn vertrouwen in Apple weer terug te krijgen toen ik een iPhone kocht ( wat een geweldige telefoon).

    Ik was zo onder de indruk van de iPhone dat ik ook een iPad2 gekocht heb (hiervoor heb ik staan wachtende bij de plaatselijke apr izone)
    De iPad2 werkte perfect tot ik ontdekte dat mijn iPad 2 last heeft van backlight bleeding en van 2 dode pixels.

    Ik ben nu me vertrouwen in Apple helemaal kwijt, na 5 verschillende apparaten / machines met problemen gehad te hebben kun je het bijna geen toeval meer noemen.

    Ik ga morgen contact opnemen met Apple en de izone om zo mij geld proberen terug te krijgen.

    Apple heeft voor mij erg afgedaan en ik koop dan ook zeker geen nieuwe iMac of iPad meer in de toekomst.

  28. ik denk inderdaad dat ze lekker doorstampen daar bij Foxconn 24/7 no breaks

  29. Heb ook een iPad 2 aangeschaft 32 GB Wifi + 3G
    Heb geen last van lightbleeding, maar wel van schuivendenblokjes tijdens het filmen, geen HD kwaliteit dus. Meer mensen hier last van?

  30. Stom dat Apple deze domme fouten blijft maken.
    Hoe moeilijk is het nou om een nieuw model te testen?
    Hoeft niet lang te duren, na een dag was het light bleeding-probleem al aan het licht gekomen, ook het antenneprobleem kwam snel boven water.

    @marvin je hebt volkomen gelijk!
    iPadclub, jullie zouden hier een poll van moeten maken.
    Tot nu toe heb ik alleen gezien dat het bij een witte was, misschien is dat het?

  31. tot nu toe lees is dat de 3G versies (voornamelijk witte) er het minst last van hebben zou raar zijn maar zou natuurlijk goed kunnen andere asemblage fabriek ?
    minder gehaast ? Nice !

  32. Ik heb het probleem ook bij mijn zwarte iPad
    @Jamie

  33. vraag Gonny even lief voor de poll hoe
    meer stemmen hoe groter de kans. dan kan dit probleem aangehoord worden (Apple medewerkers lezen hier ook mee ) @Maclover111:

  34. Ik heb een zwarte iPad 2 32gb wifi en heb op 1 plek bleeding 🙁 garantie loopt gewoon een jaar. Dus waarom niet pas terugbrengen na 1 maand ofzo tenminste tot het moment dat ze wat meer op voorraad zijn? Of denk ik gek ? Kan niet meer zonder mijn iPad! Haha

  35. Ik heb een witte ipad 64 GB 3G. Veel bleeding langs de rand. Ik ga er van uit dat Apple dit op termijn verhelpt. Ik sluit me aan bij Micha.

  36. @mischa
    als je hem straks pas terug brengt (als er weer voorraad is +/- 3a4 weken) dan is de kans zeer groot de je niet direct een nieuwe krijgt het is dan een gebruikt product en die worden vaak ter reparatie aangeboden bij Apple en dan ben je zeker 5 tot 6 weken je ipad kwijt 🙁

  37. Geen backlight bleeding op mijn zwarte 32 gb wifi

  38. Heb zelf een 32GB 3G zwart en sinds vrijdagmiddag bijna nonstop met de iPad 2 bezig en wilde net doorgeven dat die van mij prima werkt maar heb zojuist in het donker een herstart gedaan en zie dan bij afsluiten en opstarten inderdaad aan alle kanten maar vooral in de buurt vd homeknop lightbleeding maar goed ik merk er niets van tijdens gebruik dus tja.. Persoonlijk vind ik het geen probleem. Maar voor degene die echt er last van hebben is het natuurlijk balen. Zo’n poll zou ik ook wel eens willen zien want ben benieuwd wat er percentueel uit zal komen.

  39. Light bleeding was meteen al een probleem wat je veel hoorde in de VS. Jammer hoor. Maar daarom ben ik wel blij dat ik nog gewacht heb, want op de iPad1 heb ik dat niet.

  40. Hier ook dit probleem bij het filmen. Ineens zwarte en gele knipperende vlakken in beeld, vooral op plekken waar het het lichtst is in het beeld. iPad2, zwart, wifi only, 16 gb. En op een paar plekken backlight bleeding…

  41. bij mijn ipad 2 uit de VS nog nergens last van gehad

  42. Een heel klein beetje BLB tijdens het opstarten ( zwarte scherm met Apple logo ). Als ik iPad 2 gebruik totaal niet zichtbaar en nergens last van! Ik breng hem dus niet terug ;-)!!! Al vind ook ik dat dit eigenlijk niet zou mogen !!! Kost geld genoeg

  43. Alsik dit zo lees, wordt het geen overstap voor mij. Liever een wat dikkere iPad zonder problemen. Een overstap zou ik puur om de “heb” doen. 😉

  44. Backlight bleeding kun je het beste zien bij een zwarte achtergrond. Sla bijvoorbeeld deze foto op: http://www.lightstalkers.org/images/show/100948 en bekijk die.

  45. Wat ben ik blij met ipad1 voorlopig geen overstap voor mij naar ipad2
    Maar ik hoopbwel dat het snel word opgelost

  46. Ik heb van dat alles geen last….
    Waar ik een probleem mee heb is de mic, ik krijg geen geluid als ik mij zelf opneem… Mmm, dat is vreemd!

  47. Zie hier een voorbeeld, zojuist gefilmd: http://www.youtube.com/watch?v=mKPqsR4JBi8

  48. Origineel geplaatst door Edward
    Zie hier een voorbeeld, zojuist gefilmd: http://www.youtube.com/watch?v=mKPqsR4JBi8

    Oeps, dat is zeker slecht… daar heb ik dan geen last van. Ik heb alleen last van het geluid, moet echt schreeuwen wil je me zelf kunnen horen. Dus de mic doet het wel maar onwijs slecht!!

    Heb zelf een iPad2, 64GB Wifi-3G (wit)

  49. @Marc
    dat hoort niet mijn microfoon werkte ook zeer slecht als ik een filmpje had genomen en afspeelde kreeg ik een hoop gekraak erdoorheen. als ik een YouTube filmpje keek had ik hier geen last van dus duidelijk de mic stuk (ben geloof niet de enige dus)
    poll ?

  50. Nergens last van.. Héél iets BLB in hoekje, bijna niet zichtbaar.. Verder geen problemen met mn iPad 2 16GB WiFi..

  51. Ik heb echt nergens last van,

    Ik vind alleen dat de kwaliteit van de camera te wensen overlaat.
    Vooral in donkere omstandigheden vind ik hem vrij korrelig.

    Hebben jullie dit ook?

  52. This is the problem you get with new products from apple , they are in such a rush to make the ipad 2’s that quality control is not used , its always better to wait a month or so , least then you get a product that has not been rushed through the factory into the box , i have an ipad 1 and you see the differerence between the ipad 1 from the first batch to mine made in november , seems a shame you all waited in line for hours for a piece of rubbish

  53. Marvin@ terug brengen die hap dit hoef je niet te pikken
    je zal wel ruim 3 weken zonder moeten doen.

    Ik heb vannochtend de iPad terug gebracht en krijg zo snel mogelijk een nieuwe . Ze verwachten inderdaad zo’n 3 weken. Laten we hopen dat het probleem snel wordt opgelost .

  54. @Jeffrey
    nu maar hopen dat je over 3 weken wel een goeie hebt inderdaad

  55. Ik heb helaas ook last van light bleeding. Vanmiddag naar de MM gegaan en daar stelden ze het ook vast. Ik heb met hen afgesproken dat ik een nieuwe krijg en tot die tijd deze houd. Eea netjes op papier vastgelegd.

  56. Gewoon effe wachten dan komt de tegenhanger uit van de iPad het model van Blackberry. hahahah

  57. Zwarte iPad 32GB WiFi + 3G

    Niks last van backlight bleeding
    Voorlopig geen last van vreemde kleuren in me filmpjes

    Wel last van bevroren beeld in facetime (ipad reboot verhelpt dit weer voor even)

    Facetime Probleem is niet opgelost in iOS 4.3.1

  58. Hebben meer last van een slechte mic?
    Ik heb een ipad2, 64mb WiFi&3G in wit

    Als ik film maak dan heb ik slecht geluid. Ook FaceTime hoor je me niet praten. Wel als ik mijn oordopjes aansluit met mic erin.

    Misschien zijn er meer met dit probleem?

  59. Vandaag naar switch geweest betreffende BLB. Ze stelden het ook vast maar vertelden me dat dit normaal is bij tablets en dat alle ipads dit hebben. Ook iPad 1. Ik mocht hem opsturen naar Apple maar dan krijg je een andere die dit probleem ook heeft. Alle ipads 2 hebben bij een zwart scherm last van BLB. Al moet ik zeggen dat dit me nog nooit echt gestoord heeft . Je merkt het niet bij dagdagelijks gebruik. Ik hou hem dus want het is een top toestel 🙂

  60. Ik heb helaas ook backlightbleeding.

    Bij helderheid achtergrond zwart op 0% : niets
    Bij helderheid achtergrond zwart op 50% : Iets bij homebutton
    Bij helderheid achtergrond zwart op 100%: Duidelijk bij de homebutton en rechtsboven. Gele vlekken linksboven.

  61. @Maclover111 – Ik vraag me 1 ding af: na zoveel teleurstellingen, koop je toch elke keer weer die “rommel” van Apple, WAAROM?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.