Reacties voor: Vooruitblik Apple-kwartaalcijfers: opnieuw records verwacht, maar zorgen over de iPhone

Apple staat op het punt om een recordomzet voor de feestdagen bekend te maken in de kwartaalcijfers. Maar beleggers maken zich vooral druk over de verkoopcijfers van de iPhone. Is Apple opnieuw doomed?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Apple is al doomed voor zolang ik me kan herinneren. Iets met hoge bomen vangen veel wind.

  2. 76,1 zet ik op in

  3. Ik snap over het algemeen de opwinding niet bij Apple liefhebbers (schaar me daar zelf ook onder 😉 ) dat Apple zulke hoge winstmarges heeft. Ik voel me eigenlijk gewoon bedonderd.

    • @rem: Ja, die berichten zijn onderdeel van de huidige ‘Apple is doomed’-campagne. De vorige doemcampagne was vlak nadat Steve Jobs overleed. Toen zou Apple ook zijn beste tijd hebben gehad. Sindsdien is de marktwaarde van Apple verdubbeld.
      Vlak vóór de Apple Car krijgen we weer de gebruikelijke klaagcampagne ‘Apple innoveert niet’.

      Ik denk dan ook dat je beter kunt stellen: Apple is een cyclisch bedrijf.

  4. Vergeet ook niet dat een negatief artikel over Apple resulteert in meer clicks. Gewoon clickbait dus om slecht over Apple te schrijven.

  5. De verkopen van de iPhone 6 waren ook zo goed dat het moeilijk te overtreffen is.

    Daarnaast snapte ik de berichten over minder iPhones sowieso al niet. Het is toch logisch dat er vanaf januari minder iPhones verkocht en dus gemaakt worden? Ivm feestdagen en het al een paar maanden oud zijn.

  6. Of mensen wachten op 4″ iphone…

  7. Wordt de presentatie van de kwartaalcijfers eigenlijk gestreamd? Ik wil wel even meeluisteren!

  8. Ik zie het probleem niet zo goed.. Ik denk dat ze blij mogen zijn dat er gewoon nog steeds een stijgende lijn in zit. Apple heeft maar een aantal modellen die het moeten opnemen tegen de vele Samsung- en andere Android gerelateerde modellen. Daar is ook wel iets voor te zeggen.

  9. Sorry, maar in deze berichtgeving zit nog minder nuance dan in die van de critici.
    Apple is niet “doomed” (whoever said so?) maar het is wel degelijk “moe” als het om de uitvoering van (o.m. zelf gepatenteerde) ideëen en innovatie gaat en is ondertussen weinig gelukkig met wat design keuzes en software-stabiliteit.
    Dat heeft weinig met de omzet te maken, maar wel met de kernwaarden (en dus de toekomst) van het bedrijf

  10. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @rem: Ja, die berichten zijn onderdeel van de huidige ‘Apple is doomed’-campagne. De vorige doemcampagne was vlak nadat Steve Jobs overleed. Toen zou Apple ook zijn beste tijd hebben gehad. Sindsdien is de marktwaarde van Apple verdubbeld.
    Vlak vóór de Apple Car krijgen we weer de gebruikelijke klaagcampagne ‘Apple innoveert niet’.
    Ik denk dan ook dat je beter kunt stellen: Apple is een cyclisch bedrijf.

    Het is maar net hoe je feiten interpreteert. Op iCulture kan je niet anders verwachten dan dat het onder het kopje ‘Apple is doomed’-campagne valt.

    Origineel geplaatst door Pieter
    De verkopen van de iPhone 6 waren ook zo goed dat het moeilijk te overtreffen is.
    Daarnaast snapte ik de berichten over minder iPhones sowieso al niet. Het is toch logisch dat er vanaf januari minder iPhones verkocht en dus gemaakt worden? Ivm feestdagen en het al een paar maanden oud zijn.

    Goeie redenatie…. Wel bijzonder dat als het logisch is dat er vanaf januari minder iPhones worden verkocht, dat Apple tijdens het bestellen van die iPhones hier geen rekening mee heeft gehouden….

  11. misschien voor ons consumenten een goede ontwikkeling? als iPhone verkopen echt gaan dalen, (en niet slechts in 1 kwartaal) kan apple altijd nog de prijzen wat omlaag gooien en dan makkelijk weer meer verkopen

  12. Een opgaande lijn is wel enthousiast gesteld, als dit waar is

  13. Is dit “dipje ” niet iedere 2 jaar ? Veel mensen wachten immers met aanschaffen op de iPhone 7.

    Verder denk ik dat de kwaliteit van iPhones en (ondanks sommige tekortkomingen ) IOS ervoor zorgt dat veel mensen hun telefoon nu eenmaal langer gebruiken. Mijn iPad 2 draait nog steeds acceptabel met de laatste IOS versie. Dus ga ik een iPad air 3 aanschaffen ? Mijn schoonzus heeft in dezelfde periode 5 tablets van de concurrentie versleten ( kapot / traag / geen ondersteuning meer etc etc ) en is al met al meer centjes kwijt dan deze “apple fan boy ” met zijn “dure” iPad.

    Storm in glas water … en denk dat de iPhone 7 verkopen gewoon weer door het dak gaan 🙂

  14. Eerlijk gezegd mag er wel wat veranderen aan de iphone 7. Ik persoonlijk vind geen argument buiten het grotere scherm om mijn iphone 5 te vernieuwen naar een 6S.

  15. Aandeel word redelijk massaal verkocht voor de cijfers uitkomen zie ik momenteel. Beloofd niet veel goeds.

    Maar wel goed verklaarbaar.
    iPad pro: veel te kleine doelgroep.
    Apple watch: 70% gooit hem na 3 mnd op marktplaats.
    iMac en MacBook: veel te veel in prijs gestegen afgelopen jaar.
    Apple car: probeer maar eens op te boxen tegen de verwachte tesla van 35.000.

    Er zal echt iets moeten gebeuren voor Apple anders kan het wel eens een heel magere tijd worden voor ze.

  16. Tja als je blijft vasthouden aan een 16gb variant en mensen haast wel dwingt óf genoegen te nemen met een telefoon die snel vol zit óf 100€ meer uit te geven voor meer opslag…

    Vind dat Apple de laatste tijd teveel teert op hun bekendheid en te weinig doet met hun producten. Elke gaat de prijs verder omhoog en komen er alleen maar gimmicks bij, idem dito voor de Macbooks. Voor het geld dat Apple heeft, de bekendheid en de prijs van de telefoons kunnen ze een nog veel beter product op de markt brengen. (Mensen die geloven in vrije markt even opletten) Ze doen het niet, simpelweg omdat iedereen het toch wel koopt.

    Ik hoop dat de verkopen tegenvallen of dat er een goede concurrent komt die Apple dwingt wat beter zijn best te doen in plaats van teren op Steve’s succes.

  17. Balen jullie nu eigenlijk echt niet over die gigantische winstmarges op de iPhone? Waar betalen we nu eigenlijk zoveel voor? Een merk? Status? Gebakken lucht?

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag: @rem: Ja, die berichten zijn onderdeel van de huidige ‘Apple is doomed’-campagne. De vorige doemcampagne was vlak nadat Steve Jobs overleed. Toen zou Apple ook zijn beste tijd hebben gehad. Sindsdien is de marktwaarde van Apple verdubbeld.
    Vlak vóór de Apple Car krijgen we weer de gebruikelijke klaagcampagne ‘Apple innoveert niet’.

    Ik denk dan ook dat je beter kunt stellen: Apple is een cyclisch bedrijf.

    http://www.emerce.nl/nieuws/alphabet-kwartaalcijfers-q4
    Tot zover de ‘Apple is doomed-campagne’ theorie…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.