Reacties voor: Voorspelling: Apple over een halfjaar grootste smartphonefabrikant

Apple kan uitgroeien tot de grootste fabrikant van smartphones, als ze dezelfde groeicijfers vasthouden. Nokia blijft ondertussen vlak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 45 reacties

  1. Laten we het hopen! 😀
    iPhone is mij favoriet, maar ze moeten niet aan windows komen, aangezien de App Store straks een hoop vrijheid kan beperken.

  2. Ik denk dat op de lange termijn Apple flink marktaandeel gaat inleveren, omdat de concurrentie nu werkelijk alles op alles zet om de vechtmarkt te veroveren.
    Persoonlijk vind ik dat Nokia een slimme zet heeft gedaan door WP7 te omarmen. Hiermee verovert WP7 flink terrein en MS is kapitaal krachtig genoeg om mooie dingen te ontwikkelen in de toekomst.
    Android moet het vooral hebben van een armada aan apparaten en een internetgigant als ontwikkelaar van het OS.
    Apple gaat het dus mogelijk nog zeer moeilijk krijgen als ze vast blijven houden aan 1 toestel per jaar. De CMDA uitvoering uitbrengen is natuurlijk een hele goeie stap. Ook een goedkoper en een groter toestel (4inch) zou het marktaandeel flink kunnen vergroten.

    Het worden mooie spannende tijden voor de gadget liefhebbers.
    Ik hoop dat Apple weer met een aantal innovatieve ideeen komen en iets soepeler vanuit strategisch oogpunt.

    Ik heb geen idee op wie ik mijn geld moet zetten 🙂

  3. @marco. Ik heb een Windows 7 telefoon enkele weken kunnen testen, maar ik vind het niet echt lekker werken. Een heleboel (echt he-le-boel) basis functies ontbreken nog mbt. veiligheid, apps, wifi en algemeen gebruik. Dus ik moet de samenwerking met Nokia nog maar zien.

  4. Oké Gonny, wedje leggen?

  5. Marktaandeel van de iPhone gaat nog ontzettend hard groeien, doordat er nu mensen in de VS wachten om de Verizon iPhone 5 te kopen.

  6. Volgens mij gaat Apple zijn marktaandeel nog vergroten in 2011 met de iPhone. De concurrentie probeert steeds Apple te volgen, ze zouden misschien zelf wat meer moeten investeren in research om op die manier ook om innovatief te zijn. Google deed een mooie zet met Android, en zij zullen ook nog steeds een groei gaan ondervinden, maar de manier waarop Apple steeds weer op een verrassende manier uit de hoek komt(iPhone 4 retina display, multitouch, gyroscoop, iPad,…) zorgt voor een steeds grotere aanhang. Indien Apple ook in 2011 erin slaagt een vernieuwend toestel (kleinere iPhone) uit te brengen, dan zal het marktaandeel zonder twijfel weer groeien!

  7. Vind het Artikel een beetje uit te lucht gegrepen als ik eerlijk ben. Ja, apple groeit en ja er is een Verizon iPhone die voor extra groei gaat zorgen maar om een gerucht van een kleinere iPhone, wat totaal niet in de visie van Apple past, mee te nemen in de voorspelling is mij wat hoog gegrepen. Groei is eindig, hoe vaak je ook Apple mag heten.

    Om nog even in te gaan op de kleine iPhone, jullie bij iPhoneclub zouden moeten weten dat Apple altijd een (redelijk) kleine productlijn heeft en bijna nooit een product in de markt brengt om maar te reageren op de trend. Apple zet een trend maar gaat nooit in een de trend mee, dat hele kleine iPhone verhaal vind ik persoonlijk dus ook complete onzin.

    Daarnaast is het goed om aan te stippen dat Apple’s groei wel doorzet maar dat het marktaandeel op dit moment nog steeds rond de 16% ligt, en dit was vorig jaar ook zo. Netto wel groei in aandeel van de markt niet.

  8. Laten we vooral hopen dat Windows Phone groeit. In principe zullen het aantal ‘apps’ snel ingehaald worden. De Windows programma’s kunnen gemakkelijk omgezet worden naar Windows phone programma’s, omdat de meesten allebei C# als taal hebben.

    @FDJ: Veiligheid? Ik heb nog geen wachtwoorden kunnen kraken met de Windows phone in 1 minuut, zoals met de iPhone. Apps zijn er massaal, en ze halen Apple nu al op 123 in. Wifi is er zeker en vast, en wat je verder onder algemeen gebruik verstaat is erg onduidelijk…

  9. Zout toch is een end op met die mini-iphone, het is echt het stomste dat ik ooit heb gehoord. A. nogmeer verwarring, want weer een extra resolutie erbij. B. wie wil er een scherm dat nog kleiner is dan 3,5 inch… en C. je krijgt dan eigenlijk een soort iphone 3g, qua hardware maar dan in een klieinere form-factor. (nooit dat de kleine iphone dan evenveel funcites zou hebben)

  10. Mij lijkt het ook erg waarschijnlijk,dat die mini iphone er komen gaat.
    Ik zie geen mensen die met zo’n klein touchescreentje gaan staan smsen.
    Begin maart komt 4.3 uit
    Begin juni komt de iphone 5 uit
    Samen met 5.0 os
    en ik denk dat macpro een nieuwe telg krijgt in juni
    maar op een aparte keynote
    Nou dan vindt ik het wel weer genoeg voor dit jaar
    De ipad 2 aankondiging vul ik niet in,want dat is al zo goed al zeker,ook de data ervan

  11. Het echte belangrijke, volgens mij, is niet wie er de grootste wordt, maar dat de platformen elkaar redelijk in evenwicht houden. Als dit aanhoudt hebben we over een paar jaar nog steeds minstens 3 platforms, misschien zelfs 4.

    Dat is heel goed nieuws. Toen in de jaren 80 MSDOS de hele PC-markt overnam, met uitzondering van 10% of zo voor Apple (en 1% voor Unix), heeft dat ervoor gezorgd dat er 20 jaar lang nauwelijks innovatie is geweest in de PC-wereld.

    Met een aantal platforms die allemaal levensvatbaar zijn is de kans veel groter dat de ontwikkeling van nieuwe dingen een stuk sneller gaat.

  12. @Jack Jansen: Je haalt me de woorden uit de mond:)

  13. Sorry hoor maar wat een maffe grafiek, kon wel wat duidelijker…

  14. Welke innovaties heeft Apple dan gemaakt? Alle technieken welke ze gebruiken waren er al. Smartphones waren er ook al. Ook het OS is gebaseerd op Linux. Apple heeft er alleen een leuk bijpassend jasje bijgemaakt en bestaande technieken gebundeld. Ik heb alles van Apple maar ben zeer gecharmeerd van Android. Naar mijn mening is Apple de volgende Nokia. Door hun eigenzinnigheid was Apple nagenoeg failliet begin jaren negentig. Dit zal zich weer herhalen als zij hun systemen niet meer open stellen.

  15. @robh6: Ik heb Android een kans gegeven, bij mij faalde het systeem door apps die niet compatible waren, geen mogelijkheid tot synchroniseren van contacten met Mac OS X en het leeglopen van de batterij binnen 10 uur.

    Zo slecht is iOS dus nog niet, al is het een gesloten systeem, het werkt wel, en daar koop je toch een product voor.

    Maar goed, ik hou van simpele producten, nu zal Android vast goede punten hebben, maar heeft teveel aandacht en tweaks nodig van de eindgebruiker, dat is jammer en het grote nadeel.

  16. Verstand
    komt met de jaren….
    Daarom heb ik een iPhone.

  17. Wat een hoop gespeculeer op grond van niets in dit artikel zeg. Allerlei mogelijke beweringen maar allen niet gegrond.
    Kennelijk is er een bundeltje informatie binnengerold en in plaats van dit te posten en de lezers te laten speculeren, gaat ‘t hier mis en staat er al allerlei voorgekauwde speculatie dat weer door lezers meteen als waar wordt aangenomen.
    Wat geeft dit artikel nu aan feiten? Nu bestempel is alles ook de feiten als ongegrond. Ik zie door de bomen het bos niet meer.
    De artikelen hoeven niet interessanter gemaakt te worden dan ze al zijn, iPhoneclub is voor de liefhebbers.
    Ik respecteer de auteurs van deze artikelen ten zeerste, maar dit is niet waardig te noemen.

  18. Voor wie nog veel meer van deze grafieken wil zien met een goede analyse van Horace Dediu…

    http://www.asymco.com/

    Dat is pas echt smullen 😉

  19. Als met de mini en de 5 eindelijk de problemen er uit hebben gehaald zoals antenne, batterij. Dan zullen ze de concurrentie voor blijven.

  20. Origineel geplaatst door robh6
    Welke innovaties heeft Apple dan gemaakt? Alle technieken welke ze gebruiken waren er al. Smartphones waren er ook al. Ook het OS is gebaseerd op Linux. Apple heeft er alleen een leuk bijpassend jasje bijgemaakt en bestaande technieken gebundeld. Ik heb alles van Apple maar ben zeer gecharmeerd van Android. Naar mijn mening is Apple de volgende Nokia. Door hun eigenzinnigheid was Apple nagenoeg failliet begin jaren negentig. Dit zal zich weer herhalen als zij hun systemen niet meer open stellen.

    Je maakt een paar fouten. iOS heeft een gecombineerde Mach/BSD basis, er wordt geen Linux code gebruikt.

    De kracht van iOS zit grotendeels in de user interface, en dar heeft Apple toch echt wel baanbrekend werk verzet.

  21. Met een aantal platforms die allemaal levensvatbaar zijn is de kans veel groter dat de ontwikkeling van nieuwe dingen een stuk sneller gaat.

    Ik denk dat je hiermee de spijker op zijn kop hebt geslagen !!!

  22. De grote vraag is of straks bij Android één hardwarefabrikant als winnaar uit de bus komt, want dan wordt die vast groter dan Apple.

    Zolang veel Android hardwarefabrikanten elkaar bestrijden en Apple een goedkoop instapmodel maakt, zal Apple misschien de grootste worden.

    Denk ik.

  23. Persoonlijk ken ik veel mensen die graag een klein model iPhone zouden willen hebben. De huidige iPhone vinden ze te groot en te duur. Er is dus wel degelijk een grote markt voor een kleine iPhone denk ik.

  24. Dat apple maar 1 toestelletje maakt met android erop….zou klappen geven:p

  25. Er zullen nog heel wat mooie en goedkope android toestellen naast iphones gemaakt worden en de markt zal verzadigd raken. Tja, uiteindelijk zullen de goedkope android smartphones voor de grootste marktaandeel zorgen, denk ik. Maar is dat nu erg? Het beetje exclusiviteit dat apple bied vind ik ook wel wat waard.

  26. Denk niet dat Apple de grootste wordt, maar hoeft toch ook niet!! Prijzen worden te hoog van Apple, je kunt minstens hetzelfde en vaak meer me goedkopere androidtoestellen

  27. als ios alleen is van een apple en niet van ander merken blijft ios minder dan android en windows phone 7 , veel mensen kies android voor een ding en dat is keus , dat heeft apple niet

  28. Windows zelf is niet zo slecht, het is alleen ongelofelijk duur en je word gedwongen om een stylus te gebruiken. Met de vingers is het onmogelijk om Windows Mobile te gebruiken.

  29. @robh6: Ik denk dat je je eens moet verdiepen in de materie. Juist het verdwijnen van de eigenzinnigheid bij Apple was de bijna doodsteek in de jaren negentig.

  30. Het is al merkwaardig dat Apple niet reeds bovenaan staat met al die vuilnismobieltjes van elk ander merk.. mensen hebben er ook echt geen fuck aan verstand van, of willen persé rommel!

  31. @Delano: Jij hebt het over Windows Mobile, dit gaat over Windows Phone. Windows Phone wordt vooral door iOS gebruikers bestempeld als een zeer intuïtief, snel en soepel besturingssysteem. De samenwerking tussen Nokia en Microsoft is een pure win-win situatie. Heb zelf 2 maanden met Windows Phone gewerkt en het systeem is zeer goed te noemen, vooral als je iPhone gewend bent.

  32. Niet overdrijven, niks mis met veel andere mobieltjes! Ik persoonlijk vin iOS voor mij persoonlijk heerlijk werken, maar android wordt steeds beter en een ander vind iOS crap met weinig mogelijkheden! Als je eerlijk bent zijn de iphones ook asociaal duur voor wat je krijgt! Echt onzin wat je zegt en Apple wordt al flink ingehaald door android, terwijl die nog niet zo lang bezig zijn! Dat jij iOS ook super vind is leuk voor, maar iedereen heeft een andere smaak hè !

  33. Je kunt geen Apples met peren vergelijken…

  34. Jammer,

    De exclusiviteit verdwijnt zo , jammer.
    Hopelijk krijgen wij dan wat betere en leukere apps erbij en gaan de prijzen omlaag ipv omhoog en het wordt hoog tijd dat java op de iphone kan. De reden interesseert mij niet meer, het is een handicap!!
    Wel blijft de iphone de beste GSM !!!

  35. ios gaat dood door de opkomst van android

  36. Mjah volgens mij doet de Galaxy S ofzoiets van Samsung het ook wel goed. Zie ik ook steeds meer.

    Ben zelf nog blij met de iPhone 4 hoor 😛

  37. @robh6:
    Nee, dat klopt niet want Steve Jobs werd uit apple gezet, en de makers dachten gewoon aan verkoop in plaats van naar de klanten te kijken wat ze willen! Maar wanneer Steve in de jaren 1997 terug kwam ging het verkoop terug vooruit! Dus zonder Steve geen Apple!

  38. @Daejji: Ja, dat is waar iPhone is te duur! Maar hoe komt het dat Android goed gaat? Omdat een “vergelijk” bare iOS is! En de meeste mensen kunnen geen iPhone kopen, dus nemen ze iets dergelijk! Als de iPhone in plaats van 700 naar 200 euro zou gaan, dan moet je maar is opletten wat het geeft bij Android!

  39. Vergeet WebOS niet. HP heeft net de nieuwe toestellen aangekondigd. Pre 3 in combinatie met de HP Touch Pad. Apparaten gewoon naast elkaar leggen en uw infomatie is gesynchroniseerd. Brengen trouwens ook een klein toestelletje uit HP Veer.

  40. Mensen die maar lopen te verkondigen dat android of Windows beter is. Dit is een iPhone site. iOS roeleert PUNT!

  41. Wat grappig Gonny, en bijzonder tegelijkertijd, dat je niet tegen kritiek kunt. Vannacht om 2.35u postte ik in deze thread mijn opmerking dat het wel erg gemakkelijk is om een artikel van Seth Weintraub zo over te schrijven ( http://www.9to5mac.com/51717/prediction-apple-will-be-the-1-global-smartphone-vendor-in-six-months ).

    En nu blijkt nog geen etmaal later dat die oorspronkelijke post van mij pardoes “spoorloos is verdwenen” 🙂 Een mens vraagt zich waarachtig af waarom zoiets zomaar gebeurt, en zonder toelichting van de iPhoneclub Redactie. Een emailtje was toch een kleine moeite geweest.

    Enfin…. zand erover. Ik vond het artikel van 9 to 5 mac zeer treffend en bovendien erg veel hout snijden. Vandaar dat ik het iedereen nogmaals aanraad. Het stuk is van 12 februari – 8.31 AM PST.

  42. @CaptainCat
    Klopt, zag het ook al, beetje triest van iphoneclub! Vind sowieso dat de laatste tijd veel berichten worden verwijderd en kinderachtig wordt gedaan! Ok, de kwetsende reacties ofzo daargelaten maar het gaat soms nergens om!!

  43. Die groeicijfers zullen heel moeilijk voor Apple vol te houden zijn. Iedereen die een iPhone wilt heeft er nu zo’n beetje wel één. Om echt door te groeien moeten ze steeds meer nieuwe mensen aan zich binden en om nog een keer zo hard te groeien dat zie ik niet snel gebeuren. Het kan wel maar dan moet dat gerucht over een goedkopere kleinere iPhone waar zijn. Dan gaat Apple écht hard groeien en denk ik wel dat Apple de grootste wordt.

  44. Eigenlijk klopt het verhaal c.q. De titel niet. De iPhone bestaat voor een belangrijk deel uit hardware die niet door Apple gemaakt wordt!!!

    Enne die mini iPhone die komt er, read My lips. Maar eerst een mini Galaxy ‘S. Hee is dat niet toevallig ook van de fabrikant die de hardware voor de iPhone levert? Goh, das ook toevallig 🙂

  45. Origineel geplaatst door Erik
    Vergeet WebOS niet. HP heeft net de nieuwe toestellen aangekondigd. Pre 3 in combinatie met de HP Touch Pad. Apparaten gewoon naast elkaar leggen en uw infomatie is gesynchroniseerd. Brengen trouwens ook een klein toestelletje uit HP Veer.

    Je hebt gelijk. Nu Palm van HP is, zal het veel breder worden ingezet. WebOS is fenomenaal goed, heb er enkele maanden mee gewerkt op een Pre en kan niet wachten tot de tablet HP Touchpad verschijnt. Allereerste échte serieuze concurrent van iPad als je het mij vraagt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.