Reacties voor: Voorspelling: App Store groeit in 2010 naar 300.000 apps

IDC voorspelt dat er eind 2010 maar liefst 300.000 iPhone-applicaties in de App Store zullen staan. Bij zulke aantallen wordt het onmogelijk om nog de leuke apps te vinden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Groei van 900%?
    Is van 100.000 naar 300.000 niet een groei van 200%? (2x 100% erbij?)

  2. 3 x zoveel is volgens mij altijd nog 300%… geen 900%

  3. Eigenlijk vind ik dat alle websites gevonden, geinstalleerd en besproken moeten worden.

    Hetzelfde geldt voor boeken, films, voetbalwedstrijden, televisieprogramma’s en softwareproducten.

  4. @paul: Erik heeft gelijk. Volgens mij is het het getal 900% een beetje te hoog gegrepen, maar het ligt er natuurlijk aan wat je als richtpunt neem 😉
    Ik zou het wel wat vinden als ze de appstore zouden opruimen ala Xbox Live Arcade manier, dus afhankelijk van de tijd dat iets in de appstore staat, het aantal sterren en het aantal downloads in de afgelopen X maanden. Om zo kwalitatief hoogwaardige apps te krijgen

  5. Ik heb dat percentage zelf niet nagerekend, maar zag het hier staan. Volgens mij zijn er wel eens meer discussies geweest of je een verdubbeling nou een groei van 100% of 200% zou moeten noemen. Dus ik heb het weggehaald. Het is gewoon 3x zoveel.

  6. Leuk voor Apple om met 300k apps te kunnen pronken (WM en Android zijn zover nog lang niet) maar wat in het artikel ook staat, wat is hier het nut van? Als je nu nog een app ontwikkeld krijg je de kosten er nooit meer uit, geen mens die de jouwe kan vinden. En als ze de jouwe al vinden dan hebben ze keuze uit nog bv 400 gelijkwaardige.

    Apple zal serieus na moeten gaan denken of ze dit willen want ontwikkelaars kunnen straks ook weglopen als ze toch niet meer opvallen en wat verkopen.

  7. Ik denk het niet he

  8. over 5 jaar is appel alleen maar bekent uit argeologie mischien graven ze wel een iphone uit de grond met ifart erop

  9. Wie wil er nog developer zijn (laat staan worden) ?

  10. @Gonny van der Zwaag: Als het om groei gaat, dan spreek je over 200%, want er is 2x de originele hoeveelheid bijgekomen. Echter, als iets 3x de originele hoeveelheid is, dan is het 300% van het origineel (100% + 200% groei) 🙂

  11. Aantallen zeggen mij niks..zit zoveel rotzooi tussen..of je nu zo blij moet zijn met zo’n groei?

  12. Ik denk niet het niet zoveel worden. Simpelweg vanwege vraag en aanbod. Als deze voorspelling waar zal zijn dan zullen er apps dan men dat echt wilt indd.

  13. en nog steeds zijn er maar een handje vol apps die je echt leuk vind. Ik persoonlijk vind de apps die ik al heb en met updates komen nog steeds het interessants.

    Enige nadeel vind ik dat ik een 3g heb en geen augmented reality apps kan installeren. Maar volgend jaar kan ik een nieuw abbo nemen met een nieuwe phone.

  14. ik vind 90% van de apps echt slecht! dus dan zouden er 280 000 apps slecht zijn…loool

  15. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ik heb dat percentage zelf niet nagerekend, maar zag het hier staan. Volgens mij zijn er wel eens meer discussies geweest of je een verdubbeling nou een groei van 100% of 200% zou moeten noemen. Dus ik heb het weggehaald. Het is gewoon 3x zoveel.

    Een verdubbeling is een groei van 100% en is het 200% zoveel.
    Als je 100 eieren hebt en het neemt met 10% toe heb je toch 110 eieren? Waarom zou het met 100% toename nog steeds 100 zijn? Dat kan niet, het zijn er dan 200. Het is echter wel 200% van de 100. Maar een groei van 100%.

  16. Euh er zijn toch ook miljoenen webpagina’s en boeken en liedjes? We zeggen dan toch ook niet: dat zijn er zoveel, we kunnen de goede dingen niet meer onderscheiden van de mindere dingen, we kunnen het niet meer reviewen, bla bla stresssss. Ik zeg kom maar op met al die apps! Feest!

  17. Origineel geplaatst door Erik
    Een verdubbeling is een groei van 100% en is het 200% zoveel.
    Als je 100 eieren hebt en het neemt met 10% toe heb je toch 110 eieren? Waarom zou het met 100% toename nog steeds 100 zijn? Dat kan niet, het zijn er dan 200. Het is echter wel 200% van de 100. Maar een groei van 100%.

    Er zit inderdaad een verschil tussen de groei, en het uiteindelijke percentage. Een groei van 50 naar 100 is een groei van 100%. 50 = 100%, dus 100 = 200%.
    Groei is uit te rekenen door ‘(nieuw-oud)/oud*100=’
    Het uiteindelijke percentage ‘nieuw/oud*100=’

  18. ik vind dat het bij apple, in het geval van de iphone, veel te veel over de kwantiteit gaat. bij al hun andere producten laten ze duidelijk zien dat het high end producten zijn met een erg hoge kwaliteit. dit zie je echter totaal niet terug in het beleid met de appstore. de ene na de andere kut app wordt gewoon toe gelaten terwijl er misschien zelfs al 100 alternatieven voor zijn. dit vind ik heel dom vooral omdat de apps toch de mogelijkheden van de iphone representeren…
    ze moeten bij apple minder op de cijfers gaan letten en misschien ook maar eens de bezem door de appstore halen. apps die al een maand of 2 niet meer zijn gedownload zijn blijkbaar dus niet actueel of interresant, weg ermee. daarnaast moeten ze goed naar de catogorien kijken en zorgen dat er bijvoorbeeld maximaal 5 apps met dezelfde functionaliteit zijn. als er zich dan weer een nieuwe kandidaat meldt met een soortgelijk product ga je goed afwegen of die wat extra’s biedt, zo niet jammer dan ga maar terug naar de tekentafel. wat sommige mensen zullen zeggen is dat je dat eigenlijk niet wil, nog meer controle van apple, maar ik denk dat juist beter is voor de houdbaarheid van de appstore.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.