Reacties voor: Voormalige Apple-topmensen kijken terug op 10 jaar iPhone [video]

Apple-topmensen Scott Forstall, Tony Fadell en Greg Christie kijken in een video terug op 10 jaar iPhone: over angst dat de iPod ondermijnd zou worden en werkweken van 168 uur.

Reacties: 6 reacties

  1. Mooie video. Het is nu moeilijk om je voor te stellen, maar toen was het revolutionair om met de eerste iPhone te komen. Een pure sensatie! Vooral het ontbreken van een hardware keyboard was voor veel mensen heel raar. Ik weet nog dat er hoesjes kwamen waarmee je over de iPhone een Blackberry-achtig keyboard kon schuiven om échte knopjes in te drukken. Zo erg waren mensen daaraan gewend. Onzin natuurlijk.

    Het laat ook zien hoe fantastisch Steve Jobs mensen stimuleerde en dwóng er helemaal voor te gaan. Het ontbreekt nu bij Apple aan iemand die zegt “It’s not good enough!”

  2. In die tijd waren het zoomen met twee vingers en het automatisch meedraaien van foto’s en webpagina’s van portrait naar landscape wow-factoren. Twee zaken waar je nu niet eens meer bij stil staat, omdat het zo gewoon is.

  3. En dan te bedenken dat de originele iPhone nu een totaal onwerkbare telefoon zou zijn qua snelheid/camera/software.

    Op zich mee eens dat het lijkt alsof er elk jaar geen grote sprongen meer gemaakt worden maar niets is minder waar natuurlijk. De revolutie heeft plaats gemaakt voor evolutie en soms wachten we ongeduldig wat de volgende revolutie zal zijn. Ik denk echter dat de mobiele telefoon in zijn huidige vorm nog wel een tijdje dienst zal blijven doen simpelweg omdat er geen andere makkelijke manier van bedienen is van een relatief ingewikkeld apparaat. Met stem lijkt toch nog steeds allemaal een beetje behelpen. Denk dat we pas echt weer een revolutie gaan zien als je letterlijk met gedachten een apparaat kan bedienen. Op zich is het mogelijk maar de techniek moet veel verfijnder worden.

  4. Ik mis die skeuomorfische icoontjes met relief nog steeds. Vond ze veel leuker en afwisselender dan die saaie platte dingen.

  5. Mijn collega’s zeiden allemaal wat moet je daar nou mee toen ik met de 1e iPhone aankwam. Nu hebben ze allemaal een smartphone.

  6. Zo snel kan het gaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.