Reacties voor: ‘Nieuwe interface Apple TV 5 jaar geleden door Steve Jobs afgewezen’

Een voormalige Apple-medewerker die heeft meegewerkt aan de Apple TV, zegt dat Steve Jobs de huidige interface 5 jaar geleden heeft afgewezen. Hij vreest dat niemand bij Apple meer nee zegt tegen slechte ontwerpen.
Bert van Doorn -

Reacties: 41 reacties

  1. Tja, ik vind de GUI van de nieuwe update van de Apple TV er ook niet uit zien… 🙁

  2. Vind het een foei lelijk interface! Geef aub die andere terug. Vind het ook totaal niet bij apple passen.

  3. Dit verklaard alles. Ik dacht al, wie heeft dit i.g.n bedacht!???

  4. Ik heb hem sinds 3 dg en weet niet beter, ben er erg blij mee.

  5. Omdat sommige mensen nu horen dat Steve huidige interface van Apple tv niet mooi vond, gaan sommige mensen toevallig vanaf nu ook niet meer mooi vinden. Steve=god???
    Mensen wees objectief en ga op je eigen mening af.

  6. Ik hou het nog lekker op 4.4.4 op m’n Apple tv’s 2
    Zeker zolang er geen JB voor 5.0 is.

  7. Heb zelf geen apple tv maar is dat plaatje de nieuwe interface? Dan ziet het er niet slecht uit naar mijn mening. Weet wel niet hoe de oude eruit zag. Maar ‘t is altijd een kwestie van smaak.

  8. Mja….vind t er teleurstellend uitzien.

  9. “Hij voegde er tevens aan toe dat er kennelijk niemand bij Apple meer is om nee tegen slechte ontwerpen te zeggen”

    Als dit waar is? Dan hou ik mijn hart vast…

  10. Ik vind t niet heel lelijk maar het vorige was strakker natuurlijk..

  11. Origineel geplaatst door Zimmie
    “Hij voegde er tevens aan toe dat er kennelijk niemand bij Apple meer is om nee tegen slechte ontwerpen te zeggen”Als dit waar is? Dan hou ik mijn hart vast…

    Nou, ik ook. De toekomst moet het uitwijzen, maar als de invloed van SJ bij Apple inderdaad zó groot was, zal Apple net zo hard vallen als het de afgelopen jaren geklommen is. Ik hoop dat ik het mis heb…

  12. Het is niet heel praktisch meer. En teveel kleur. De vorige was strakker.

    Maar goed, ben nog steeds wel blij met de interface, kan veel erger. 😉

  13. Direct na de update dacht ik ook; crisis wat lelijk, had mr jobs never nooit goed gekeurd

  14. Ik vind het afschuwelijk, ongelooflijk dat je een interface kan maken die nog lelijker is als die van de iPhone.

  15. Heb hier enkele bedenkingen bij:

    1. Vlak na z’n dood beweerde men dat Steve de volgende 4 jaar aan producten nog heeft vastgelegd. Geldt dit ook voor de UI ? Wie weet.

    2. Het is ook geweten dat Steve op het ene moment een bepaald idee rotslecht vond en wat later hetzelfde idee brilliant kon vinden. Wie zegt dat dit niet het geval was met de UI van Apple TV ?

    2. Steve heeft ook laten weten dat hij niet wil dat Apple bij elke stapt denkt “What would Steve do ?”. Dit omdat Disney na de dood van Walt door deze gedachtegoed onderuit is gegaan.

    Persoonlijk vind ik het er ook niet super uitzien (maar heb het nog niet in de praktijk getest). (btw: over de nieuwe iCal UI sinds Lion zijn de meningen ook verdeeld.) Maar uitspraken als “Als dit waar is? Dan hou ik mijn hart vast…” vind ik wat overdreven.

    Een beetje meer vertrouwen graag fanboys …

  16. Kan me wel voorstellen dat Jobs er niet gek op was. ‘t Is iets te kleurig en niet echt in lijn met iOS en Mac OSX.

    Vind trouwens de indeling/onderverdeling van films en series erg matig. Had daar wel graag wat meer flexibiliteit in gehad (zoals ondersteuning voor playlists)

  17. Margolis heeft zichzelf nader verklaard tov TheNextWeb:

    “The new UI shouldn’t come as a surprise to anyone. There is a clear effort at Apple to make everything match the look and feel of their popular iOS products – starting with Lion and increasing momentum with Mountain Lion.

    To be clear – he didn’t like the original grid. This was before the iPhone was popular and before the iPad even existed.

    Given that the iPad is far more successful than the AppleTV, migrating the AppleTV to look more like the iPad was probably a very smart move – even if some of the users of the old UI don’t prefer the new one.”

  18. Kan me nie schelen, tis iets da klein is en die altijd op hetzelfde plaatske staat, tis geen iphone die iedereen kan zien.
    Apple tv is top.

    Tis ook altijd makkelijk nu om dit en dat te gaan zeggen terwijl jobs zijn mening nimmer kan geven.

  19. 5 jaar geleden zag de wereld er heeeel anders uit, ook al zou je dat haast vergeten.

    Dus 5 jaar geleden waren de selectiecriteria heel anders.

    Ook het grid-ontwerp kan er nooit precies zo hebben uitgezien, omdat de functionaliteit die werd aangeboden toen heel anders was.

    Jobs was bijvoorbeeld tegen 3rd party Apps op de iPhone, de iPod was hot en de iPad bestond nog niet eens.

    In die tijd regeerde het iPod clickwheel ipv het touchscreen, wat ongetwijfeld een doorslaggevend argument voor lijsten en menu’s was.

  20. Alsof de vorige interface van de apple tv zo geniaal was :s

  21. Origineel geplaatst door Tom D
    Omdat sommige mensen nu horen dat Steve huidige interface van Apple tv niet mooi vond, gaan sommige mensen toevallig vanaf nu ook niet meer mooi vinden. Steve=god???
    Mensen wees objectief en ga op je eigen mening af.

    Wat een stomme opmerking. Ik vind het ding gewoon lelijk omdat mijn eerste indruk bij het zien ervan me een Windows gevoel gaf. ‘t Is gewoon lelijk! En een interface waar je continu mee moet werken gaat irriteren als je niet mag kiezen voor iets anders. Voor mij een paar maanden geleden ook reden geweest om mijn Xbox te verkopen toen ik het nieuwe foeilelijke en vreselijke irritante nieuwe dashboard door mijn strot geramd kreeg. Als je niet update kwam je niet meer op Xbox live, maar dat stomme tegeltjes-design wat de Xbox nu heeft wat echt de druppel voor mij. Hoop dat ze bij Apple hun fout snel inzien, anders gaat dat ook snel weg!

  22. @Ruben.cc: Dus geen Apple én geen Microsoft? Go Linux?

  23. Origineel geplaatst door Remco
    @Ruben.cc: Dus geen Apple én geen Microsoft? Go Linux?

    Neh, ben verder best tevreden met iOS en zelfs Lion begint te wennen ook al voelde ik me flink genaaid toen ik na de upgrade ook ineens veplicht Logic Pro moest updaten met de nodige extra kosten. Linux heb ik een tijdje gebruikt, maar ook Ubuntu heeft ineens zo’n kronkel gekregen om de hele interface in te ruilen voor een onbruikbaar iets.

  24. Allereerst vind ik de Atv een super apparaat, met name als verlengstuk van mijn iPhone. Desondanks vind ik het jammer dat er niet naar eigen keuze apps op gezet kunnen worden. De vorige interface vond ik persoonlijk slecht en deze wat beter. Wat mij betreft is er veel meer uit het apparaat te halen en vind ik het erg jammer dat ze zulke kleine stapjes vooruit maken. Ze beperken de boel te veel…

  25. nadeel van update is ook dat de tv-series helemaal niet meer mooi alfabetisch staan, nog iemand met dat probleem?

  26. @Enes: Dat vind ik nou echt zo’n domme uitspraak!
    De interface van de iphone is een van de grootste redenen dat de iphone zo’n ongelooflijk sucses geworden is! Nee Android dat werkt super… Als je de iphone zo slecht vind, wat doe je dan op dese site??? Je hebt duidelijk geen idee wasr je het over hebt. (Nokia heeft vast nog wel een 3310 of zo voor je liggen. Zul je vast wel een goed OS vinden) pffffff

  27. @mickel: Rustig aan!
    Hij geeft zijn persoonlijke mening, dat moet toch kunnen? Dus dan vind ik jouw reactie met alles wat je erbij haalt aardig overtrokken!

    Zelf vind ik het nieuwe interface ook niet alles en hoeft het van mij ook geheel niet in de zelfde lijn als de iPhone te liggen. Is een heel ander apparaat. Vind de oude look wat rustiger en dat beviel me wel! Maarja ieder zijn smaak, maar los je zo op door skin mogelijkheden te hebben. Kies je oude of nieuwe. Zou iets zijn

  28. Het is zover de aftakeling van Apple heeft zich ingezet. De iPhone 4 en de s zijn de laatste paradepaardjes onder het kritische toeziend oog van Jobs. Je zag het ook aan de presentatie van de iPad 3. Apple komt weer met beide benen op de grond. Dat is nu eenmaal de entropie van alles 🙂

  29. Ik vind het persoonlijk een grote verbetering, het oude menu leek te veel op dat van de PS3/PSP wat ik gewoonweg erg saai vind.

  30. Ik moest ff kijken hoe ik de verschillende buttons moest bereiken, heel even maar. Maar zelfs dat ben ik niet gewend van Apple. Zorgwekkend.
    Ik denk dat Apple er goed aan doet met iets booming te komen dat ook in een keer helemaal goed werkt om een post Jobs statement te maken. Een “nieuwe” Ipad die niet eens “3” mag heten en ook nog een kwakkelende wifi heeft draagt niet bij aan vertrouwen.

  31. Theres Just one god for me. No, thats not Steve…

  32. @Mickel , waar heb ik gezegd dat ik de iPhone slecht vind?

    Ik vind de interface spuuglelijk en daar blijf ik bij. Innovatie ontbreekt totaal, de interface is al 5 jaar zo goed als hetzelfde gebleven.

    De reden dat ik een iPhone heb gekocht is de hardware, ik vind het design van de 4S erg mooi. Opnamekwaliteit van de camera en microfoon is iets waar ik erg tevreden mee ben. Maar het geen waar ik het meest tevreden mee ben is het bijna ruisvrije geluid dat er door de 3,5mm jack naar mijn oordopjes gaan, dat ben ik bij andere toestellen nog niet tegen gekomen.

    Als fabrikant moet je nooit stilzitten, zelfs als je zoals jij beweert je succes heb je danken aan een bepaalde interface, dan moet je blijven vernieuwen.

  33. Ze zijn allemaal overgestapt naar microsoft hun designers…lol…al moet ik eerlijk toegeven dat ik serieus onder de indruk ben van het windows 8 design (idd. wel alle ideeën gejat van apple) maar toch knap en de windows mobile is ook AF en bekijk eens die Nokia Lumia 800….ben zelf al jaren (sinds 1984) een apple-freak maar voor de eerste keer ben ik er zeker van dat apple designs-gewijs toch sterker uit de hoek zal moeten komen…(al twijfel ik daar niet aan….!)….

  34. En hier was ik dus al bang voor sinds steve jobs dood is. Echt precies dit. Snel me aandelen verkopen nu ze nog wat waard zijn

  35. @Enes: iOS heeft een uitmuntende interface, dat is een feit. Ook het continuüm ervan helpt mee aan gebruikersgemak en dus gebruikersbehoud, het verandert niet of nauwelijks en zeker voor de minder tech savvy mensen onder ons is dat een groot pluspunt.

    Ik denk wel dat de meeste mensen het met je oneens zullen zijn over het wel of niet mooi vinden ervan. Een goed design is tijdloos en dat kun je niet ontkennen met de alsmaar toenemende verkoop.

  36. Vind deze interface echt veelen malen beter hoor.

  37. Kijk hier zijn de eerste fouten al sinds Steve Jobs dood. En ben bang dat er meer gaan volgen….
    Snel een jailbreak om het te tweaken. Een soort Winterboard voor de Apple tv zou toch top zijn.

  38. Na de blunder van het gruwelijke fototoestelletje bij de unlock, is dit het tweede teken dat Apple stuurloos is.

  39. Ik heb onlangs een apple Tv 3 gekocht en het eerste wat me opviel was dus ook echt de interface. Ik vind hem niet echt bij apple passen.

    Icoontjes die voor de helft zichtbaar zijn aan de onderste rand van de TV… hoe verzin je het. Daarnaast is het accent op het geselcteerde icoontje ook erg onduidelijk.

    Je moet eerst met de cursor heen en weer, om er achter te komen welk icoontje je hebt geselecteerd. Daarnaast ligt de nadruk op het uitgeven van geld.

    het icoontje muziek, er komt een tekst… abonneer je op itunes match om dit te kunnen gebruiken.

    Het icoontje voor films, je krijgt films te zien die je kunt huren. 4.99 euro… hetzelfde voor een film uit de videotheek. Het lijkt hier te gaan om een verdienmodel van Apple. Heel erg jammer!

    Wanneer je je eigen muziek wilt draaien, zul je je PC moeten selecteren en hier mee verbinden om muziek-films of fotos te bekijken. Geen mogelijkheid tot het streamen van een NAS oid.

    Ik heb tot nu toe geen enkel apple product jailbroken, maar ik kan je vertellen, wanneer de jailbreak voor de apple tv 3 er is, is mijn apple tv echt aan de beurt!

  40. Tja, eigenlijk boeit het me niet zo. Ik gebruik de Tv2 eigenlijk om t streamen met mn iphone of ipad en dan alleen via airvideo, hoef je niks om te zetten en te importeren met itunes. Gewoon ff isuhunt, torrentje pakken, kijken en deleten.

  41. Ik vind hem ook niet mooi. Blijf gewoon op 4.4.4 met mn xbmc 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.