Reacties voor: Voormalig iPod-topman maakt Nest: slimme thermostaat met iPhone-app

Voormal iPod-topman Tony Fadell heeft zijn eerste product buiten Apple onthuld: een slimme, mooi vormgegeven thermostaat die weet wanneer hij de temperatuur moet aanpassen. Ook is er een app om ermee te verbinden wanneer je buiten de deur bent.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 48 reacties

  1. Gaaf ! Nu moet er nog een thermometer ingebouwd in de iPhone zitten:P

  2. Gaaf! Er blijven leuke hebbedingen komen in combi met je iPhone of iPad.. Denk wel dat ik deze ga aanschaffen..
    Een thermostaat met touchscreen kost tegenwoordig ook 200-300 euro..

  3. Jammer dat het ding zo onwijs duur is, dit is wel ideaal voor mensen, zoals ik, die altijd ‘s avonds vergeten de termostaat uit te doen.

  4. @Jarnoootje: Reken voor jezelf uit of de aankoopprijs lager is dan wat je ‘s nachts verspilt aan stookkosten: zo ja dan is het op zich geoorloofd 😛

  5. Daar ben ik al lang naar op zoek, jammer dat hij erg duur is. Ik ben benieuwd of en wanneer hij in NL verkrijgbaar is, ik ga het zeker overwegen.

  6. Heb zelf een half jaar lang een geautomatiseerde thermostaat gehad en dat werkte voor geen meter, maar dat kwam vooral omdat het totaal geen rekening hield met wat je zoal deed en zich al helemaal niet liet overrulen als ik het toch wat warmer/minder warm wilde hebben.

    De prijs is wat scherp, maar wat een gaaf apparaat. Alleen al het feit dat hij er een stuk minder saai (lees lelijk) dan de gemiddelde thermostaat doet mij al nadenken om hem aan te schaffen, als hij ook nog mijn rituelen op kan pikken en dus gepast voor mij de temperatuur in stelt vind ik geweldig.

    @Jarnootje: Vergeet niet dat een standaard wit thermostaatje van Honeywell (die als meest basis versie geinstalleerd wordt in de meeste huizen) al 50,- kost. Het enige wat zo een ding kan is de temperatuur meten en als deze onder jouw gewenste ligt de CV aanzetten. Een knapper apparaat met groot LCD display (zoals je klok) kost ook al snel 170,- en ook die kan niet veel meer dan voorgeprogrammeerd worden en is nog steeds niet om aan te zien 😉

  7. IMHO gaat het hier over een thermostaatKLOK, de thermastaat zelf zit aan de radiator.

  8. Hij zou moeten integreren met je icloud agenda zodat je een date met je thermo kan inplannen wanneer je thuis of weg bent.

  9. @dries6951: dat is helemaal niet standaard, zeker in kleinere huishoudens zijn thermostaatkoppen niet zo gebruikelijk. En in een 2-kamerwoning mis je ze ook niet echt.

  10. Wel een beetje een Apple like commercaile.
    En te duur.

  11. Waarom beginnen mijn gadgetsensors altijd te rinkelen bij dit soort dingen.. Hebben hebben!!!

  12. @Bram: correct, blijft het feit dat de NES een thermostaatKLOK is en geen thermostaat zoals in het artikel en sommige commentaren wordt geschreven.

  13. Vind het wel een leuk ding, misschien helemaal ideaal als hij ook de temperatuur van buiten meeneemt en aan de hand daarvan het patroon ook aanpast. Want er is toch wel een verschil als het buiten vriest of 15 graden is of je dan nog snel de verwarming aanzet. 13 graden ‘s nachts in de zomer is toch anders dan 13 graden door de dag in de herfst maanden.
    Als het vanaf buiten kan benaderd worden zal hij dan verbinding hebben met wifi neem ik aan?

  14. Ach..als we met zijn allen minder stoken dan gooien ze de prijzen toch wel weer omhoog..dus wat voor zin heeft het?

  15. Volgens mij hebben we hier in nederland al een veel betere oplossing verkrijgbaar. De Slimme Thermostaat, werkt geniaal en dan heeft die ook nog een bewegingssensor.

    Een thermostaat die zelf leert zie ik niet zo een twee drie succesvol zijn, immers vaak ben je nooit echt op specifieke tijden thuis, hij zal toch ergens moeten zien of je daadwerkelijk thuis bent en niet ineens op visite, anders staat ie nog voor niks te stoken, de ICY doet dit allemaal wel, die ziet of het licht aan of uit is en of er activiteit is in de kamer.

    En dan is ie nog goedkoper dan de Nest ook trouwens.

  16. Origineel geplaatst door Vomera
    Vind het wel een leuk ding, misschien helemaal ideaal als hij ook de temperatuur van buiten meeneemt en aan de hand daarvan het patroon ook aanpast. Want er is toch wel een verschil als het buiten vriest of 15 graden is of je dan nog snel de verwarming aanzet. 13 graden ‘s nachts in de zomer is toch anders dan 13 graden door de dag in de herfst maanden.Als het vanaf buiten kan benaderd worden zal hij dan verbinding hebben met wifi neem ik aan?

    Dat doet ie ook, via je zipcode weet ie wat het local weather is.
    Dus, nu nog een versie die op 220V werkt, Celcius aanduid en we zijn vertrokken!!
    Zaaaallliiiigg

  17. Origineel geplaatst door dries6951
    @Bram: correct, blijft het feit dat de NES een thermostaatKLOK is en geen thermostaat zoals in het artikel en sommige commentaren wordt geschreven.

    Volgens mij is het een klokthermostaat. Oftewel een thermostaat die programmeerbaar is (maar dan geavanceerder dan een normale klokthermostaat).

    Anyway… ik zou ‘m per direct bestellen… als ie opentherm zou ondersteunen! En dan hebben ze in de US helaas niet.

    Origineel geplaatst door ultimasnake
    Heb zelf een half jaar lang een geautomatiseerde thermostaat gehad en dat werkte voor geen meter, maar dat kwam vooral omdat het totaal geen rekening hield met wat je zoal deed en zich al helemaal niet liet overrulen als ik het toch wat warmer/minder warm wilde hebben.

    Je kan ook een “slimme thermostaat” proberen. Ik heb een splinternieuwe op Markplaats gescoord voor 30 euro (adviesprijs 170,- oid), en bevalt goed. Maar die is helaas niet via de iPhone op afstand te bedienen.

  18. Helaas niet leverbaar in celsius .

  19. @Vomera: Van wat ik uit de video begrijp, kan hij zich middels het weerbericht via WiFi aanpassen.

    Wat ik mij afvraag is wat voor eisen hij heeft. Hoe communiceert hij met je CV? Opentherm of ander protocol? Of gewoon aan uit.

    Ook noemen ze vaak het “Coolen” van je huis. Gaat het apparaat er standaard van uit dat je ook een airconditioning in je huis hebt?

  20. @Jan Jaap: Voor wat je kunt zien in het filmpje zit ie gewoon op dezelfde aansluiting als de normale thermostaat. Zal wel modulair zijn ook neem ik aan.

  21. Ik heb stadsverwarming. Dus mijn thermostaatklok stuurt mijn vloerverwarming aan.. en geen CV ketel dus.. Ben benieuwd of dat ook werkt.. Zoja dan wil ik hem echt hebben hebben hebben…
    Je kan een check doen op de site of het wordt ondersteund.. Straks thuis even mijn kabeltjes checken! 🙂

  22. @Jarnoootje: Daarom loopt mijn wekkertje in de iPhone om 22.00 uur een beetje af. Opgelost toch?

  23. Origineel geplaatst door Piet
    Helaas niet leverbaar in celsius .

    Volgens fabrikant wel >>
    can display the temperature in both Celsius and Farenheit

  24. @Piet: Is wel leverbaar in Celsius.

  25. Ik zou heeeeeel graag een CV Thermostaat willen hebben, die ik vanaf internet (danwel via een app) kan bedienen. Kan je een halfuurtje voor thuiskomst vast je kachel aanzetten. Heerlijk.
    Wat ik absoluut niet wil is een zelflerende functie. Mijn dag ziet er elke dag weer anders uit, en de ene dag stook ik veel minder omdat ik de hele dag bezig en aan het werk ben, en de andere dag juist weer iets hoger stook. Dat gaat dus nooit werken.

  26. Origineel geplaatst door brabant
    @Jarnoootje: daarom loopt mijn wekkertje in de iPhone om 22.00 uur een beetje af. Opgelost toch?

    Ben jij elke avond om 22:00u daadwerkelijk thuis, dan?

  27. Erg mooi ding, zou het zo kopen! Echter 2 dingen die ik nergens kan vinden. De batterijduur en hoe de away functie werkt met huisdieren. Wij hebben twee honden en als we weg gaan zitten die gewoon in de kamer, ik kan me voorstellen dat het ding hier geen rekening mee houdt, of wel?

  28. Er is al zo’n thermostaat (via internet te bedienen) met een iPhone app: Ecobee

  29. Origineel geplaatst door peter
    Er is al zo’n thermostaat (via internet te bedienen) met een iPhone app: Ecobee

    Inderdaad, maar die kost over de 400 dollar en vind ik persoonlijk maar n lelijk ding. Lijkt me ook lastiger te installeren trouwens.

  30. Ik zit te wachten totdat deze beschikbaar komt. Maar de NEST ziet er veeel beter uit… (en de app ook)

    Origineel geplaatst door Bones
    Origineel geplaatst door PietHelaas niet leverbaar in celsius .Volgens fabrikant wel >> can display the temperature in both Celsius and Farenheit

    Waar zag je dat?

  31. Voor 380 euro koop ik een regelaar van Honeywell, die meerdere ( tot 4 kringen ) kringen, gemende en directe groepen, kan aansturen, op tijd ( indien gewenst ) en weersafhankelijk…bovendien procentueel ingesteld kan worden met de censor-waarden in de afstandsbediening, zijn curve zelf aanpast en hetzelfde doet met m’n warmwaterkring.
    Met waarborg, en al jaren getest…

  32. Origineel geplaatst door peter
    Ik zou heeeeeel graag een CV Thermostaat willen hebben, die ik vanaf internet (danwel via een app) kan bedienen. Kan je een halfuurtje voor thuiskomst vast je kachel aanzetten. Heerlijk. Wat ik absoluut niet wil is een zelflerende functie. Mijn dag ziet er elke dag weer anders uit, en de ene dag stook ik veel minder omdat ik de hele dag bezig en aan het werk ben, en de andere dag juist weer iets hoger stook. Dat gaat dus nooit werken.

    Je neemt me de woorden exact uit de mond! 🙂
    Precies mijn situatie.
    Op afstand thermostaat aanzetten is alles wat ik nodig heb.

  33. Tegenwoordig zijn de nieuwe woningen en nieuwe cv ketels uitgevoerd met het opentherm systeem.. Dat zal deze thermostaat wel niet ondersteunen.
    Hou het tot die tijd wel bij m’n honeywell vision.

  34. In te stellen in beide graad eenheden. Zie site van Engadget zoek op Nest en kijk naar foto 8.

  35. Dit zou bij mij niet werken, omdat mijn dagen (lees: aanwezigheid) er te verschillend uitzien door mijn werk. Ik heb via Marktplaats een slimme thermostaat (ICY) gekocht en ben er zeer gelukkig mee. Ben ik thuis, dan houd hij de boel warm en anders niet. Ben ik er 2 dagen niet, dan begint hij in de ochtend niet eens meer het huis op te warmen. Sinds de aanschaf niet meer aangezeten. Heerlijk! Ik zie niet hoe de Nest mijn thermos zou kunnen overtreffen. Alleen qua vormgeving misschien.

  36. @Henry: @ramonusadonus: Waarom zou ik een protocol als opentherm willen gebruiken als een product als Nest dezelfde en meer intelligentie heeft ingebouwd? Als ik op de site van opentherm kijk ben ik niet gelijk overtuigd, bij Nest ben ik gelijk verkocht.

    kopen kopen kopen…..

  37. Waar niemand het over gehad heeft is het feit dat de thermostaat eigenlijk alleen hoeft te werken als je thuis ben! Een koppeling met je iPhone maakt dit natuurlijk ideaal omdat je de deur niet uitgaat zonder iphone. Dus middels je locatie voorziening zou je iphone kunnen bepalen wanneer je niet thuis ben de thermostaat uit te zetten en wanneer je thuis komt hem weer aan te zetten. Perfect ontwerp, tenzij je meerdere mensen thuis hebt. natuurlijk moet er een functie zijn om hem manueel te overrijden maar je zou ook een koppeling met meerdere iphone’s kunnen maken! Dit zou het beste en zuinigste zijn. Jammer dat ik hier geen patent op heb gevraagd want kan me niet voorstellen dat ze dit nog niet hebben….

  38. Fantastisch, en dank ook aan de mensen met de ICY-tip!

  39. @dries6951: Ik zit al een redelijke tijd in de installatie techniek maar jij maakt hem mooi. Je bedoelt een thermostaatkraan. Thermostaat zit wel op de muur en kan soms ook een klokthermostaat zijn

  40. Kijk dat is nog leuk spul ben zelfs installatiemonteur dus even over hebben met de baas 😀

  41. En is die compatibel met Bulex enzo? Bij ons zit dat op baterijen en niet op stroom toch?

  42. Origineel geplaatst door Rob
    @Henry: @ramonusadonus: Waarom zou ik een protocol als opentherm willen gebruiken als een product als Nest dezelfde en meer intelligentie heeft ingebouwd? Als ik op de site van opentherm kijk ben ik niet gelijk overtuigd, bij Nest ben ik gelijk verkocht.kopen kopen kopen…..

    Het gaat erom waar je ketel mee werkt. Veel HR ketels (in Europa) werken tegenwoordig met opentherm. Je kunt er ook een aan/uit thermostaat aanhangen, maar dan wordt je ketel minder efficient (niet HR) en heb je minder comfort in je woning (koud-warm schommelingen).

  43. Het is een mooi ding, maar mensen lijken ook hier totaal niet stil te staan bij het privacy aspect.
    Deze thermostaat staat in verbinding met de server van NEST (optioneel), waardoor zij dus over alle gegevens beschikken. Informatie zoals wanneer is iemand thuis, het woongedrag van vele huishoudens, etc. komt dus hiermee in handen van NEST, die dit uiteraard voor diverse doeleinden kan gebruiken (naast puur remote control via iPhone voor klanten zelf).

    “Slimme energiemeters” die ook gegevens doorsturen naar de servers van energiemaatschappijen in Nederland zijn wel in opspraak geraakt. Jullie moeten wel beseffen dat dit een soortgelijk verhaal is.

  44. @jxd

    Ja ben ik me je eens maar dan moet je ook niet schrijven op bloggs, google gebruiken, android niet gebruiken, Iphone niet gebruiken want alles legt tegenwoordig wel iets vast waarmee ze de marketing kunnen verbeteren…

    persoonlijk zeg ik Gebruik het gewoon met uitzondering van toekomstige Google/android producten want dat bedrijf word te kolossaal en een Microsoft 2.0 zit ik niet te wachten…

  45. @Juppe: Ok, helder. Gaat dit nest product dan helemaal niet of slecht werken op een hr ketel? En wat dat conform betreft, daar zou met nest toch geen probleem moeten zijn aangezien die “intelligent” zou moeten zijn?

  46. @Admiraal Schuurtje: De geschatte besparingen in USD staan op nest.com.
    Ik vind ze heel geloofwaardig!

  47. In Amerika 110 volt en Nederland 220 volt. Niet kopen dus

  48. Hij zal wel op 12/24 volt zijn vanuit de ketel.

    Maar ik ben benieuwd of deze ook draadloos is of komt, ik heb zelf een draadloze klokthermostaat, omdat ik z’n kastje aan de muur maar lelijk alhoewel de nest wel mooi is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.