Reacties voor: Voorlopig geen Siri op andere iDevices dan iPhone 4S (jailbreak)

De nieuwe virtuele persoonlijke assistent Siri kan in theorie waarschijnlijk ook op oudere iDevices mogelijk worden gemaakt, maar zal in de praktijk waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten.
Paul Pols -

Reacties: 19 reacties

  1. Dat zou wel helemaal top zijn!

  2. Interessante ontwikkeling. Siri loopt gewoon over de servers van Apple en vanuit daar lijkt het me “makkelijk” te controleren of het device waar Siri op loopt wel of geen 4s is?

  3. de mogelijkheid dat Siri tussen gebruikers onderling overgebracht zou kunnen worden van een gejailbreakte iPhone 4S naar andere iDevices.
    Wat wordt hier precies mee bedoeld?
    Hopen dat het ze in de toekomst inderdaad nog lukt! :)mi

  4. weetniet of ik het in de tekst had kunnen lezen of dat ik er overheen heb gekeken, maar komt siri ook beschikbaar voor iphone4 ?

  5. Corrigeer me als het niet klopt..maar is het niet zo dat SIRI zwaar leunt op de servers bij Apple? De software overzetten naar de iPhone 4 is 1 ding, maar elke iPhone heeft toch een unieke ID en ik zou me voor kunnen stellen dat zodra een iPhone 4 met SIRI zich aanmeldt bij de SIRI servers de deur gewoon dicht blijft.

  6. Wat kan meespelen is het volgende.
    Werking van Siri is afhankelijk van een internet verbinding, er is een Siri ‘back-bone’ server beheert door Apple.
    Deze server helpt Siri bij het beantwoorden van de vragen.
    Daarnaast wordt Siri nu als ‘beta’ beschikbaar gesteld.
    Deze backbone moet getest worden, het is is die in zin veiliger om de eerste toegang tot deze backbone te beperken tot alleen Iphone S4 (hooguit een paar miljoen).

    Indien Siri beschikbaar zou worden gemaakt voor alle IOS 5 devices zouden opeens 100miljoen IOS5 devices gebruik moeten gaan maken van deze server.

    Nog een overweging, Apple heeft Siri vorig jaar overgekocht.
    Siri had op dat moment een app in de appstorwe die prima werkte op een Iphone 4. Dus ‘technisch’gezien kan Siri op een “oude” Iphone 4 werken…

    2cts.

  7. @max:
    Het lijkt erop dat je er zwaar overheen gelezen hebt. In de titel staat namelijk al dat hij voorlopig alleen op de 4S beschikbaar is. Hij komt dus niet naar de iPhone 4.

  8. Origineel geplaatst door max
    weetniet of ik het in de tekst had kunnen lezen of dat ik er overheen heb gekeken, maar komt siri ook beschikbaar voor iphone4 ?

    Nee, alleen de 4S.

  9. Dat Apple de iDevice kan checken is idd een mogelijkheid, maar denk ook aan extra data. Het is de bedoeling dat Siri vlot te gebruiken is en als elke keer de servers benaderd worden om EN de functie can Siri te doen EN het checken als het echt om een 4S gaat dan kan daar best wel wat lag in zitten.

    Dus het kan maar zo dat we Siri op andere dingen zien via Jailbreak.

  10. Wat ik dus niet snap is : Waarom niet op de ipad 2 ? Machine kan het aan en maakt het een stuk cooler. Ik zeg: DOEN !

  11. Ik hoop bij een latere update dat Siri alsnog via officiële weg naar de iPhone4 en hopelijk ook de iPad2 komt, het zou voor Apple de ideale manier zijn om het jailbreaken de wind op dat vlak uit de zeilen te houden en als je ziet hoe Apple bezig is de laatste tijd sinds iOS4, dan zijn ze sterk op weg om het jailbreaken beetje bij beetje in te dijken door telkens meer en meer functies vrij te geven (en min of meer “stelen” in de jailbreak scene).

  12. En die unique deviceid of code waaruit blijkt dat het om een 4S gaat is vast wel te spoofen in de data die naar de siri server gestuurd word, dan hoeft geen probleem te zijn via jailbreak denk ik

  13. Hoewel het mogelijk lijkt om Siri ook voor oudere iDevices via een jailbreak beschikbaar te maken, zal dat door technische en juridische redenen vermoedelijk voorlopig nog wel even op zich laten wachten.

    Technische en juridische redenen? Zeg maar gewoon financiële redenen.

  14. Ik vind het belnagrijker dat ze SIRI nederlands maken

  15. @Carel: In deze tijd van ontwikkeling begint de computer aardig aan het menselijk brein te tippen.
    Waarschijnlijk zijn alle ‘ID’s’ van elk iDevice gegroepeerd op soort (iPod, iPhone, iPad etc.)
    Want zoals bekend heeft de iPad 2 een extra functie in iOS 5 dat je op een andere manier kan multi-tasken.
    En oudere toestellen die niet meer kunnen updaten naar de nieuwste versies.
    Dit zouden ze dan ook ‘stuk voor stuk’ moeten doen.
    Lijkt me dus, dat dit allemaal geautomatiseerd is.

  16. Siri werkte tot voor kort perfect op een 3G. Inmiddels zijn die servers uit de lucht helaas.

  17. Hopelijk krijgen ze het voor elkaar, wil echt siri op mijn iPhone 4..

  18. Ik zou siri ook wel willen op me itouch4 het zouw met gemak kunnen als je wifi hebt

  19. Zou wel vet zijn om siri op een iphone 4 te hebben..
    Voorlopig doe ik het met Voice Actions….. verkrijgbaar in de appstore.. is net zoiets als siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.