Reacties voor: ‘Vooral iPad 2 kreeg upgrade naar iOS 5’

Analistenbureau Localytics heeft gekeken hoeveel mensen inmiddels iOS 5 hebben geïnstalleerd. Uit dit onderzoek blijkt dat inmiddels 1 op de 3 iOS-devices het nieuwe OS gebruikt. De iPad 2 werd het meeste geüpgraded.
Lees het complete artikel → ‘Vooral iPad 2 kreeg upgrade naar iOS 5’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 33 reacties

  1. Lijkt mij vrij simpel te verklaren, voor de iPad 2 is bijna niet te jailbreaken alleen onder 4.3.3, dus mensen wachten niet de jailbreak scene af. Tuurlijk is er een tethered jailbreak voor alle andere toestellen maar dat schrikt bij veel mensen natuurlijk af.

  2. Helaas is iOS 5 vooralsnog geen succes voor de iPad 1. Trage web browser en vastlopers, helaas. Nu weer terug op 4.3.3 met jailbreak. Is een verademing.

  3. Grappig, is bij mij ook het geval. Zakelijke iPad2 heb ik wel geupdate maar mijn privé jailbroken iPhone heb ik bewust niet bijgewerkt.

  4. van de 4 devices die bij ons in aanmerking kwamen voor iOS 5 upgrade is juist de iPad 2 uitgesteld. 🙂

    Ik had namelijk behoorlijk wat problemen met de upgrade voor mijn iPad en de 3GS, de iPad 2 van mijn vriendin moet nu wachten tot een rustig moment wanneer zij hem het best een poosje kan missen. 😉

  5. Klopt, iPad2 al over, iPhone 4 moet ik nog doen 😉

  6. Hmm iPad 2. Gebruikers hebben niets te verliezen(geen jailbreak) en aangezien iOS 5 de 2de os gaat worden voor de iPad 2 met een jailbreak.

  7. @ Michel, hoe bedoel je geen jailbreak? heb een ipad 2 met 4.3.3 en jailbreak hoor.. dus wel iets te verliezen als ik nu 5.0 erop zet 😉

  8. Waarom is de iPod touch 4g nog niet zo vaak geupgrade? Ik heb mijne wel netjes gedaan en het werkt erg goed, dus grote bugs is geen oorzaak om niet te updaten. Jailbreak is het zelfde verhaal als voor de rest (iPad1 / iphone4) en dus niet nadeliger op dit ding.

  9. Hier juist net andersom..iPhone naar iOS5 (werkt heerlijk) en mn iPad2 laat ik nog even gejailbreakt op 4.3.3. Er zijn gewoon teveel zaken uit Cydia die ik gebruik. Dus wacht wel op een untethered voor de iPad2.
    iPhone is toch om te bellen en whatsappen 😉 (mis nu alleen mn tomtom :P)

  10. Nou mijn ipad is prima zoals hij is met jailbreak op 4.3 dus totaal geen intentie om os5 te installeren! Wacht wel tot er een jailbreak uitkomt

  11. Origineel geplaatst door Michel
    Hmm iPad 2. Gebruikers hebben niets te verliezen(geen jailbreak) en aangezien iOS 5 de 2de os gaat worden voor de iPad 2 met een jailbreak.

    hoe bedoel je ipad2 is gewoon te jailbreaken!

  12. Mijn iPad2 was ook gewoon jailbroken, kon heel makkelijk. Ik vond op de iPad de jailbreak echter weinig toevoegen i.t.t. de iPhone. Vandaar wel de iPad2 geupdate om toch iOS5 even te bekijken.

  13. Origineel geplaatst door patric
    Origineel geplaatst door MichelHmm iPad 2. Gebruikers hebben niets te verliezen(geen jailbreak) en aangezien iOS 5 de 2de os gaat worden voor de iPad 2 met een jailbreak.hoe bedoel je ipad2 is gewoon te jailbreaken!

    Als je 4.3.3 of lager hebt wel. Iedereen die later een iPad2 aangeschaft heeft en waar gelijk 4.3.4 of 4.3.5 op stond hebben dus inderdaad niets te verliezen omdat daar geen jb voor is.
    Heb zelf dus idd mijn iPad2 ( stond al op 4.3.5 ) gelijk geupdate naar iOs5, net als mijn iPhone4 by the way, thethered maakt me weinig uit aangezien ik mijn iPhone toch nooit uit zet.

  14. @richard

    Klopt als een bus :). Mn iphone zit namelijk nog gejb op ios 4!

  15. Ik heb de afgelopen dagen geprobeerd mijn iPad 2 te updaten naar ios 5.0 ,maar tot 7 keer toe mislukt. Ook zelfstandig downloaden en dan in recovery mode helpt niet. Hosts file aangepast en helpt ook niet. Iemand dezelfde problemen hier??

  16. Als Apple de multitask gestures op de iPad had toegestaan was ik ook naar iOS 5 overgegaan, maar zolang dat nog niet het geval is blijf ik wachten op een jailbreak. Heb namelijk altijd problemen met de homeknop van iOS devices en met de multitask gestures wordt die mooi ontzien!

  17. In mijn optiek is iOS5 nog geen succes.

    Safari traag en problemen met Youtube filmpjes vanuit een webpagina afspelen. Muziek kwijt na update. Nieuwe interface van o.a. muziek is waardeloos (geen lijst meer van artiesten, fix, iemand?)… En bovendien: traaaaaaaaag i.c.m. IPAD1.

  18. Multitask gestures werkt op ipad2 in combinatie met ios5 …. @Robertoo:

  19. Ook ik heb veel problemen met het upgraden naar iOS5. Pogingen heb ik ondertussen maar niet meer geteld maar wel veel. Ik ben nu zoverf om alle oude bestanden op mijn pc van vorige backups van de ipad maar te verwijderen (ergens anders te zetten) en anders moet ik itunes maar eens verwijderen en opnieuw instaleren. Daarna weet ik het ook even niet meer…

  20. @Wes: Foutje, ik bedoelde dus voor de iPad 1.

  21. M,n iPad 2 lukte in een keer. M,n Apple tv 2 lukte na de 2e keer. Wel gelijk na de eerste keer. Echter m,n iPhone 4 lukte pas de volgende ochtend vroeg. Afgelopen woensdag. AirPlay mirror op m,n tv werkt goed. Ik hoop echter wel dat er een update komt die het 16:9 of 21:9 breedbeeld formaat ondersteund. Zo wel voor de aps als voor iOS 5. Wat ik wel een groot nadeel vind is dat iMessage geen apparte ap is. Als ik nu naar andere iphones sms gaat dat als ik geen wifi heb van m,n internetbundel af. En die is niet onbeperkt.

  22. Ik heb mijn iPad 1 naar iOS 5 geupgrade. Hierdoor ben ik de gestures kwijt. Vermoedelijk ga ik terug keren naar de vorige versie. De homebutton op mijn iPad werkt niet zo goed en die gestures zijn gewoon DE oplossing.

  23. Bij mij ging de upgrade (ipad2) in 1x goed. Het loopt allemaal prima. In snelheid merk ik geen verschil. De icloud valt tegen, het is goed bedacht maar alleen handig voor mensen die thuis en op het werk alles alleen maar met Apple doen. En zakelijk is dat meestal niet het geval. Ik moet zakelijk helaas met outlook werken, en die is alleen op een goede manier met de Google calander te syncen. (de Apple optie werkt minder goed, en werk alleen vanaf Vista service pack 2). Tevens sychorniseerd ook m’n gsm, laptop en pc ook allemaal met Google. Google met Apple syncen is helaas niet mogelijk. Dus heb ik de contactpersonen en agenda synchronisatie van Apple uitgezet en van Google behouden. Ook is het niet mogelijk de icloud te browsen zoals bij dropbox. De agenda is een gemiste kans, je kunt nog steeds geen kleuren aanmaken, tenzijn je de icloud gebruikt, maar dat is voor velen dus geen optie. Ondertussen heeft Apple wel weekcal; de enige goede calender op de ipad, uit de Appstore verwijdert zonder opgaaf van reden. Nu zit ik dus met de matige Apple calender opgescheept. Safari werkt echter prima, en verder zie ik nog wat dingen die van Android zijn gegapt: ook positief. Toch helaas wat gemiste kansen dus. Mijn volgende ipad wordt een Android denk ik, want Android wordt beter en beter, en Apple geslotener en geslotener. Ik ben nu al uitgespeeld….

  24. @Jamal:

    Het valt wel mee met het dataverbruik. Een paar kb per bericht zal echt niet je limiet opsloeberen.

    Ik vind ios5 wel lekker werken zowel op iphone 4 als ipad 2. Ik heb gelijk ook maar Lion op de Mac gezet.
    Het draadloos syncen verloopt niet altijd zonder storing.

  25. @Jampie:
    Jup raar genoeg heb ik hem gekregen op 4.3.3(1 week geleden) maar had zonder dat ik het door had direct naar 4.3.5 geupdate.
    Had overigens 2de Jailbreak er bij gezet.
    Vond het overigens wel kloten dat er geen jailbreak is voor ios 4.3.5 .
    Maar ze hebben Siri al werkend op de iPad 2 en omdat te doen hebben ze een jailbreak nodig dus blijkbaar is er al een werkende jailbreak?

  26. O heerlijk, sinds ik ooit me eigen jailbreak heb gemaakt. (Beste wat ik ooit kon doen) 1,5 jaar gekost zit ik nu met me iPad 2 op een untethered jailbreak op iOS 5. En het is het helemaal waard te update. Met me 3GS new bootrom ook. En zit nu te wachten op mijn 4S dus ben benieuwd.

    (Het is niet helemaal onbegrijpelijk hoor dat ik een jailbreak maak want voor me werk moet ik ook security exploits zoeken 😉 )

  27. @Michel:
    4.3.3 hadden meerdere mensen ( gewoon een iets oudere voorraad van sommige bedrijven ) dus das op zich niet zo gek.
    En Siri hebben ze nog niet draaiend op een iPad volgens de mensen die er mee bezig zijn. Juist niet omdat de jb voor de 4s en iPad2 op iOs5 er nog niet is. Zie deze Tweet

  28. Origineel geplaatst door iDontH8hackers
    zit ik nu met me iPad 2 op een untethered jailbreak op iOS 5. En het is het helemaal waard te update.

    Een jailbreak op een iPad 2 met iOs5 erop en nog untethered ook??? Ook zelf gemaakt? Want bij mij weten ben je dan de enige in de wereld die dat heeft aangezien er nog geen public jailbreak is voor een iPad2 op iOs5……..

  29. Als je een nieuwe sms maakt en naar het adresboek gaat, kun je daar kiezen voor 06 of mailadres (iMessage). Vanuit de bestaande boom van berichten kan het inderdaad niet…
    @Jamal:

  30. @iDontH8hackers

    hmz ik vind het een beetje een kijk mij is geweldig zijn bericht…

  31. Ik wil mijn ipad2 updaten naar iOS5, worden al mijn apps dan verwijdert en moet ik weer van voor af aan beginnen met alle instellingen?

    Of wordt alles weer gewoon teruggezet dmv de reservekopie die ik gemaakt hebt?? (En dus ook spellen zoals Smurfs Village en Tiny Zoo?)

  32. Bedankt Apple. Met iPad 1 naar iOS5 geprobeerd te gaan. Hele dag mee bezig geweest. Uiteindelijk ben ik alle apps en instellingen ÉN data kwijt. De speciaal gemaakte reservekopie is ook verdwenen. Dankzij dat gesloten systeem dat niet laat weten dat hij al je oude data weggooit als je op annuleer klikt…

    Dus voor je het probeert, maak eerst een backup van je reservekopie en zet die ergens anders weg. op een stickje of zo.

    Een half jaar werk verdwenen….

  33. Ik ben ten einde raad. Tijdens synchroniseren van Ipad1 met IOS 4.2 gekozen voor de upgrade naar IOS5. Nu kan ik mijn reservekopiebestand niet terugzetten omdat ik het wachtwoord niet weet. Daarover heb ik op internet meerdere discussies gelezen, alleen nergens de oplossing. Sleutelhangertoegang werkt niet, oude wachtwoorden kan ik met niet herinneren. Dus alles kwijt? Wat moet ik doen? Itunes vraagt om het wachtwoord om het “reservekopiebestand Ipad te ontgrendelen”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.