Reacties voor: VooMote Zapper: universele afstandsbediening voor de iPhone

De iPhone of iPod touch omtoveren tot een universele afstandsbediening. Dat is wat de VooMote Zapper belooft als je een in paperclip-formaat uitgevoerde infrarood-extensie in de telefoon klikt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Wat een geweldig idee, is VooMote werkelijk de eerste?

  2. Echt briljant! Wel een hebbedingetje natuurlijk, maar ontzettend gaaf en nog enigszins functioneel. Weet iemand of ie naar NL komt?

  3. @swiegie: hey daar, geef m’n icoontje eens terug? 😉

  4. iPhone 5 zou perfect zijn als er gewoon een infraroodzender zou inzitten. Voor nu vind ik dit maar niks. Nu moet ik alsnog opzoek naar m’n hoesje met daarin de zender. Kan ik net zo goed een universele afstandsbediening pakken.

  5. Mensen…. Ik HEB al een afstandsbediening … Come on… Hoeveel dingen blijven ze nog maken die we niet eens nodig hebben.. Sorry hoor…

  6. @quake90: hoeveel overbodige reacties blijven mensen geven die we niet nodig zijn ?!!

    Ik vind het een super idee 😉 wou dat ik het had bedacht, er zijn genoeg mensen die het kopen ;)!!

    Maar ik hou het wel bij de bijgeleverde afstandsbediening !! :p

  7. De eerste ???
    Wat is dit dan?
    of dit
    of zie ik nu iets over het hoofd ?

  8. @Quake90: Dat jij al een universele afstandsbediening hebt wil nog niet zeggen dat andere mensen er ook al één hebben? Verrassing: De wereld draait niet alleen om jou!
    Ontopic; Aangezien onze iPad toch altijd op de bank rondslingert lijkt het me wel een handig idee om ‘m ook als remote te gebruiken.

  9. Voor deze afstandsbediening werkt het in ieder geval niet! http://goo.gl/kf2ZK

  10. Je kunt er lang en breed over lullen, jezelf afvragen of mensen hier nu wel of niet op zitten te wachten en zo, maar dit is wel degelijk een heel nuttig product. De combinatie van een infrarood zender (@Coelers: die zou inderdaad in de telefoon ingebouwd moeten zitten!) met een programmeerbaar apparaat met de capaciteiten van een iPhone opent hele nieuwe mogelijkheden, als het goed wordt gedaan!

    Hoeveel afstandsbedieningen heb je nu thuis in gebruik? Kun je met die universele afstandsbediening écht álle functies van álle apparaten gebruiken? Met deze oplossing kan dat wél, in één apparaat.

    Ook de genoemde mogelijkheid van een ingebouwde TV-gids opent hele nieuwe mogelijkheden.

    Als los apparaat kun je de Logitech Harmony kopen, een alles-in-1 afstandsbediening met touchscreen. Kost wel €250. Een iPhone is duurder maar die had je toch al. Hoewel, een 3G koop je op Marktplaats voor minder dan 200 euro, 50 erbij voor dit apparaatje en je zit op hetzelfde bedrag. De Logitech heb ik eens gezien en geprobeerd en eerlijk gezegd vind ik het een onding, onhandig formaat, geen logische bediening, je kunt er weliswaar alles mee maar je zoekt je suf.

    Als ik vaker dan 3x per dag een universele afstandsbediening nodig had (wat in mijn geval niet zo is), zou ik er geen seconde over nadenken, ook al had ik 5 andere universele afstandsbedieningen in de la liggen.

  11. Heb nu een logitech, deze moet geprogrammeerd worden via de comp voor de diverse apparaten. Ben benieuwd hoe dat bij deze moet dan.

  12. Beetje loos. Zoals meerdere zeggen; je hebt toch al een afstandsbediening als je een tv koopt. 2: een hoes? c’mon, Als je een casing/bumper hebt dan moet je die er weer afhalen. 3. Maakt gebruik van je connector..dan is die weer bezet..

    Dus nee

  13. @Gonny van der Zwaag: Gonny, dit product is toch vergelijkbaar met de redeye mini? En de “gewone” redeye biedt dit volgens mij ook allemaal, maar dan puur een app die wifi verbinding maakt met een basisstation waar dan weer IR uit komt. Redye heb ik zelf en de support moet ik zeggen is uitstekend, ze maken codes voor je apparatuur als het niet in hun db staat, ik ben er erg tevreden over. *wel duur ja*..

  14. Ik heb al een universele Logitech remote, maar dit is de eerste iPhone variant die ik wel zie zitten.

    De casing en IR transmitter zijn overigens losse items. Je hoeft dus niet per-se de hoes te kopen/te gebruiken.

  15. Met de komst vd iPhone 5 is die losse transmitter meteen een heel mooi doel voor je oude 3GS 😀

  16. Origineel geplaatst door Alfred
    Als los apparaat kun je de Logitech Harmony kopen, een alles-in-1 afstandsbediening met touchscreen. Kost wel €250.

    Eh, een Harmony kost allang geen EUR 250,- meer hoor. De goedkoopste is er al voor 3 tientjes geloof ik (OK, dan heb je wel een erg spartaanse versie), de Harmony One die jij waarschijnlijk bedoelt met touchscreen kost tegenwoordig rond de EUR 120,-.

    Zelfs de Harmony 900, die ook RF doet, heb je voor EUR 190,-

    En persoonlijk vind ik een Harmony qua ergonomie toch stukken handiger zappen als dit soort oplossingen. Al was het alleen maar omdat anders met de iPad surfen terwijl je aan het TV kijken bent stukken lastiger wordt, moet je continu switchen tussen de remote app en Safari, Twitter of andere apps.

    En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat alles natuurlijk valt of staat of ook echt alle apparaten ondersteund worden waarvan de remote moet worden vervangen. De database van Logitech Harmony is erg compleet/goed, denk dat voorlopig deze concurrent hier bij lange na nog niet aan komt.

  17. Origineel geplaatst door Alfred
    De Logitech heb ik eens gezien en geprobeerd en eerlijk gezegd vind ik het een onding, onhandig formaat, geen logische bediening, je kunt er weliswaar alles mee maar je zoekt je suf.

    Heb je het wel echt geprobeerd met een goed ingestelde Harmony?

    HET grote voordeel van de Harmony vind ik nml nu juist dat je je niet suf zoekt omdat de Harmony in activiteiten denkt ipv apparaten.
    En je dus bij elke activiteit (bv TV kijken) direct alle meest gebruikte functies van alle daarvoor gebruikte apparaten voorhanden hebt.

    Zoeken naar functies zou normaal gesproken alleen nodig moeten zijn voor exotische opties die je toch zelden of nooit uitvoert.
    Ook onhandig formaat, niet goed in de hand liggen kan ik absoluut niet plaatsen, iig niet voor de One. Maar dat is uiteraard persoonlijk.

  18. tv producenten onderkennen dit al en eerste tv’s met Bluetooth ondersteuning zijn er al. Geen connector meer nodig alleen app 🙂 nou alle andere apparatuur nog 😉

  19. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Voor deze afstandsbediening werkt het in ieder geval niet! http://goo.gl/kf2ZK

    Klopt. B&O gebruikt codes die door vrijwel geen enkele universele afstandsbediening ondersteund wordt. Da’s best wel balen, doch zou met zo’n software AB wél moeten kunnen.

  20. Als de nieuwe iphone gewoon eens met infrarood komt betaal ik wel voor een app die alles kan bedienen zoals harmony one!!

  21. Ik vraag mijzelf afof ze het gemak van de logitech kunnen overtroeven. Tot op heden de meest gebruikersvriendelijke afstandsbediening die er is. Daarnaast geen geklooi met afstemmen van IR signalen. Het werkt zoals het moet.
    Ik zal niet snel overstappen naar iets anders.

  22. Origineel geplaatst door Otvem
    tv producenten onderkennen dit al en eerste tv’s met Bluetooth ondersteuning zijn er al. Geen connector meer nodig alleen app nou alle andere apparatuur nog

    Mijn Samsung TV van 2010 kan ik gewoon via de Samsung Remote App bedienen. Wordt zelfs regelmatig geupdate en werkt als een speer (wifi).
    Natuurlijk moet je TV aan het netwerk hangen, maar ja dat is toch ook al aardig standaard.

    HiFi receivers krijgen ook steeds meer netwerk + iPhone apps (Pioneer?)

    Het voordeel is dat de apparatuur ook codes terug kan zenden (two-way) ipv IR welke altijd one-way is.

  23. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Voor deze afstandsbediening werkt het in ieder geval niet! http://goo.gl/kf2ZK

    Dure Philips bakken…

  24. Origineel geplaatst door MrRedHead
    Origineel geplaatst door Otvemtv Het voordeel is dat de apparatuur ook codes terug kan zenden (two-way) ipv IR welke altijd one-way is.

    Zeker de IR poorten vergeten die op Notebooks zaten. Was toch echt two way.

  25. Duur is relatief. Voor iemand met veel geld kan duur nog goedkoop zijn. Voor iemand met weinig geld kan goedkoop nog duur zijn. Aan welke kant sta jij? @Frankh:

  26. Sonos, Onkyo met Kef. En jij die opgepompte Philips spullen?

  27. Het is grappig dat ik bij een eerdere afstandsbediening schreef: “Power A is de zoveelste poging om van de iPhone een universele afstandsbediening voor de televisie, stereo en andere apparatuur te maken.”

    Ik heb in het artikel nu een opsomming gegeven van nog meer afstandsbedieningen. Ze zijn er inderdaad wel degelijk. Deze in het artikel probeert volgens eigen zeggen de definitieve oplossing te leveren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.